• 9.377.249 stemmen

The Bridges of Madison County (1995)

Drama / Romantiek | 135 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Meryl Streep en Annie Corley

Releasedatum: 28 september 1995

Plot The Bridges of Madison County

"The path of Francesca Johnson's future seems destined due to an unexpected fork in the road..."

De fotograaf Robert Kincaid vraagt de weg bij de boerderij van huisvrouw Francesca Johnson, wiens echtgenoot en kinderen niet aanwezig zijn. De details van de vier-dagen durende romance houdt Francesca bij in een dagboek, welke na haar dood door haar kinderen wordt gevonden.

Robert Kincaid

Francesca Johnson

Caroline Johnson

Michael Johnson

Richard Johnson

Caroline as a young girl

Michael as a young boy

Lawyer Peterson

avatar van neo

neo

goed geacteerd,maar toch wel erg saai.de scene waarin clint eastwood in de regen staat te wachten en meryl streep en haar man rijdt voorbij,is wel erg goed.het is ook niet echt mijn type film.3 sterren

avatar van Wouter

Prachtfilm.

avatar van vic

vic

SAAAAAAAAAAAAAAAAAAI

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Een prachtige en vooral aangrijpende film.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Prachtig liefdesverhaal tussen Clint Eastwood en Meryl Streep wat op een hele mooie manier verfilmd is. Maar het mindere aan deze film vond ik het stuk van de kinderen. Ik vond het namelijk elke keer erg teleurstellend als de film weer overschakelde naar de kinderen. Soms was die overschakeling erg beroerd getimed en zat je met een brok in de keel opeens naar die suffe zoon te kijken die zijn leven betert. 4* sterren als geheel.

avatar van Bandit

Bandit

Ondanks het hoge "Rode kruis" gehalte, heb ik heerlijk genoten van deze film. 4 sterren.

avatar van renske

renske

Wonderlijke actrice, mevrouw Streep. Aan één kant vond ik haar spel zo vreselijk nadrukkelijk, met haar druk doende Italiaanse huisvrouw enzo, maar aan de andere kant werd ik echt geraakt door haar eenzaamheid en verlangen en ging ik er volkomen in op en mee.

Overigens, in het kader van 'meest bitchy acteur of actress': iemand die uit Madison-county in Iowa komt, vertelde mij dat Streep zich tijdens de opnamen als een vreselijk kreng schijnt te gedragen (maar deze iemand is zelf ook een kreng - Bushfan en al, bèèh.) waar Eastwood een schatje schijnt te zijn.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

als je in de periode 1994/95 een film huurde zat deze er standaard als voorfilm op. Dit heeft bij mij een ergenis opgeleverd dat wil je niet weten, ik vind het alleen daarom al een K..film!!! en na het zien is dat niet veranderd

avatar van amv@123

amv@123

Mooie film, alhoewel hij erg lang duurt. Mooie romantische stukken, jammer dat het 'slecht' eindigt.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

amv@123 schreef:

jammer dat het 'slecht' eindigt.

komt omdat het een slechte film is

avatar van wackyboy

wackyboy

Ik hou wel van films waarin je mee moet denken over het dilemma waar de personages in de film voor worden geplaatst. Ben je loyaal en kies je voor zekerheid van je doorsudderende huwelijk, of kies je voor je hart en het avontuur van de persoon die je op een bepaalde manier diep weet te raken.

Ondanks het feit dat het boek waar deze film op is gebaseerd geschreven lijkt voor een Margriet lezend publiek, is dit toch wel een film die de moeite waard is.

avatar van Bandit

Bandit

hans vd togt schreef:

komt omdat het een slechte film is

Sommige mensen hebben een "slechte" of "andere" filmsmaak.

De film is niet slecht, maar heeft echter wel een ietswat te lange speelduur.

avatar van Pitbull

Pitbull

Vaak aangeduid als 'vrouwenfilm', maar ik vond het een zeer mooie romantische film, met enkele ontroerende scenes. 4 sterren voor Robert Kincaid (die Eastwood wordt toch wel 'mooi' oud, bij het maken van de film was hij al 65).

avatar van Padd0

Padd0

Mooie film. Ook al is het tempo soms wat aan de trage kant (wel handig als je even wat drinken wil pakken, mis je niks ). Heb er wel van genoten 3,5*.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

In het begin wat aan de trage kant, maar uiteindelijk een mooie film met een sterk einde. Alleen dat nep-accent van Streep had m.i. wel wat minder overdreven gemogen. 3,5 *

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik hou eigenlijk helemaal niet van die jankfilms. Maar ik moet zeggen dat dit best wel een goede film is. Ik zat een keer te zappen en toen kwam deze film. Op één of andere manier moest ik gewoon blijven kijken. Dat deed ik dus ook en het was de moeite waard.3.5 sterretje

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Mza schreef:

Helemaal mee eens. Een meeslepende liefdesgeschiedenis. Ik weet niet waarom, maar die smetteloze keuken waarin het grootste deel van het verhaal zich afspeelt, vond ik een prachtige entourage.

En inderdaad jammer van die 'kinderscènes', vooral aan het einde van de film. Ook van mij daarom vier sterren.

avatar van Sassie

Sassie

Ik vond hem ontzettend aangrijpend. Ik vond hem geen seconde vervelen. Heel mooi.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Weliswaar een vrouwenfilm maar dan wel een hele mooie.

Fans van de typische "Go ahead make my day" Eastwoodfilms moeten deze vooral mijden.

avatar van kate

kate

Ik ben blij dat deze film nu meer aandacht krijgt.

Ik vind het echt een topper, maar tja, ik houd ook wel van romantische films.

Meryl Streep heb ik altijd top gevonden en ook hier speelt ze ontzettend overtuigend en krachtig. Ze weet haar gevoel perfect op het publiek over te brengen.

Ik heb deze film een tijd geleden meerdere malen gezien en heb iedere keer opnieuw moeten huilen.

Een aanrader voor romantici

avatar van stinissen

kate schreef:

Ik ben blij dat deze film nu meer aandacht krijgt.

Ik vind het echt een topper, maar tja, ik houd ook wel van romantische films.

Een aanrader voor romantici

Ik hield mijn ogen ook niet droog.... een dikke 9 dus 4.5*

avatar van Clover

Clover

Ohhhh, wat een prachtige heerlijke liefdesfilm.

Meryl Streep op haar best in het uitdragen van echte liefde. Je ziet haar houden van de man en het moment en de angst voor verandering en om zichzelf te geven. Bang voor de consequenties van de opties die ze heeft.

Zo mooi gezegd als ze in bad ligt en zich beseft dat ze een andere vrouw is, of eigenlijk eindelijk zichzelf....

avatar van markpennings

markpennings

Saaie film, gebeurd niet veel, Meryl Streep heeft haar tijd gehad na de film Kramer vs Kramer is ze niet meer zo goed.

avatar van Art

Art

markpennings schreef:

Moet je eens naar The Hours of Adaptation kijken. In die twee recente films laat Meryl Streep zien dat ze het acteren nog niet verleerd is

avatar van markpennings

markpennings

Adaptation heb ik niet gezien, en The Hours wel, alleen dat is mijn soort film niet, heb er het geduld niet voor misschien.

avatar van tims

tims

markpennings schreef:

pfffft...Mijn god

avatar van redjina

redjina

Clint Eastwood ...Een acteur die weet wat acteren is..Hij is gewoon supergoed...

avatar van dray

dray

Trage film.

Hoogtepunt was de aftiteling..

avatar van stinissen

Als je dit een trage film vind heb je er denk ik weinig van begrepen... Eastwood laat in deze film zien dat hij meer kan dan de meeste mensen denken.

Deze film is gewoon een klein meesterwerk over liefde en hartstocht...

avatar van BobdH

BobdH

Vooral de fenomenale rol van Streep tilt de film naar een hoger niveau. Verder een mooie, lekker 'trage' stijl, maar zoals te verwachten een voorspelbaar, standaard verhaal. Clint speelde niets bijzonders; niet helemaal op de standaard piloot, maar toch erg dicht naar eerdere rollen en, naar ik vermoed, hoe hij zelf is.

De reactie van de kinderen vond ik echter geforceerd overkomen, en aan het eind ongeloofwaardig.