• 9.379.969 stemmen

Batoru Rowaiaru (2000)

Actie / Thriller | 114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Battle Royale / Battle Royale 3-D / Battle Royale: Special Edition / Batoru Rowaiaru 3D / バトル・ロワイアル

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kinji Fukasaku

Met onder meer: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda en Tarō Yamamoto

Gesproken taal: Japans

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Batoru Rowaiaru

"Could you kill your best friend?"

Een klas studenten wordt naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens (de ene bruikbaarder dan de andere). Ze moeten gedurende drie dagen vechten met elkaar, zodat er één persoon overblijft. Ze krijgen allemaal een halsband die explodeert als ze de regels overtreden. Als er na de derde dag meerdere mensen over zijn gebleven, zullen alle halsbanden exploderen...

Shuya Nanahara (Boy #15)

Noriko Nakagawa (Girl #15)

Shogo Kawada (Boy #5)

Kazuo Kiriyama (Boy #6)

Mitsuko Souma (Girl #11)

Takako Chigusa (Girl #13)

Shinji Mimura (Boy #19)

Hiroki Sugimura (Boy #11)

Yôshitoki Kuninobu (Boy #7)

Xx_se7en_xX

Sommige scenes vind ik zo geniaal. Bijvoorbeeld die vergiftigingscene - en wat de gevolgen daar dan van zijn. Komisch en toch ook weer grof en gory. En zo gaat het de hele film door. Geweldig! Haast een beetje Tarantino-achtig.

Crimecassano schreef:

wat een neppe film ik vond het zelfs lachwekkend

Bij een film als deze zeggen dat het nep is, en dan de Zohan een 3,5 geven.

avatar van eltorro

eltorro

Xx_se7en_xX schreef:

Bij een film als deze zeggen dat het nep is, en dan de Zohan een 3,5 geven.

Bij de Zohan was het de bedoeling om nep over te komen, bij deze film was het nogal misplaatst. Al had ik er minder last van dan Crimecassano.

Xx_se7en_xX

Bij een film als deze hebben de makers volgens mij ook niet echt op geloofwaardigheid gelet, maar ging het gewoon om de actie.

avatar van stephan73

stephan73

Hmmm... Dilemma, dilemma!

Toen ik de film voor het eerst zag was ik allesbehalve onder de indruk, maar met een aankomende Blu-Ray release (van het Britse Arrow label) ben ik toch wel nieuwsgierig of ik hem nu wel beter ga vinden.

Toch maar kopen, dan? Waarschijnlijk wel!

avatar van mrwhite

mrwhite

na het eerste half uur was ik enorm onder e indruk maar naar gelang de film vordert wordt het toch allemaal wat minder.

ik denk dat er toch wat teveel drama inzit waardoor het tempo van de film er teveel onder lijd. de combinatie van actie en drama is dus niet geslaagd althans niet hoe het hier in beeld wordt gebracht.

een deel van die jongeren kon voor mij toch ook iets teveel tussen de kogels lopen en uiteindelijk lijkt het dan ook niet echt realistisch meer.

ik kan niet zeggen dat ik een slechte film heb gezien maar ik had veel meer van deze "Battle Royale " verwacht zeker nadat quentin tarantino zij dat dit zijn absolute nummer 1 is.

ik kom toch nog bij 3*

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Blijft een zeer toffe film, met veel dingen die de film leuk houden.
Welke wapens krijgen de kinderen, wie is er allemaal dood.
Etc

Ik zou het geen gimmicks noemen maar het houdt de film duidelijk wel leuk.

Geniaal blijft ook de uitwisseling student wiens vader kok, visser en automechanic was

avatar van dominion

dominion

geniaal en een orgineel verhaal een van de favoriete films van quentin tarantino

avatar van Abe_Sapien

Abe_Sapien

Een film die ik een aantal jaar geleden niet kon vergelijken met een andere film.

Goed verhaal, leuk sfeertje en af en toe Komedie.

Prima film en moet deze binnenkort maar weer eens herzien.

avatar van DwarreI

DwarreI

Interessant concept met een tamelijk flauwe en vooral oppervlakkige uitwerking, helaas.

avatar van ashnh

ashnh

Het zou je maar gebeuren hé...En dan dat einde, dat ze ook nog gezocht worden voor moord.
Ik heb deze film echt een poos geleden gekeken en ik moet hem echt nodig opnieuw gaan kijken.
Origineel verhaal, goeie uitwerking (ik irriteerde me niet aan het 'neppe' o.i.d.). Van het acteerwerk weet ik vrij weinig meer . Wel dat ik het uiteindelijk een heel geslaagde film vond!

avatar van Spetie

Vermakelijk filmpje, al oogt het allemaal wat onevenwichtig. Het concept is leuk en het begin is ook erg vermakelijk. Leuk om Kitano weer eens zeer droog te zien spelen. Ik vond vooral het moment dat hij alles uitlegt behoorlijk vermakelijk. De eerste 20 minuten op het eiland zijn ook erg vermakelijk. Grof, hard en tot op dat moment neemt de film zich gelukkig ook niet te serieus. Des te jammer is het dat daarna de film zich meer gaat richten op het drama en alle liefdesperikelen tussen veel jongens en meiden.

Dat is echt zonde, want het voelt overbodig aan, de film wordt er onevenwichtig door en ook langer, dan je voor een simpel verhaaltje als dit nodig hebt. Toch blijft het nog wel enigszins vermakelijk om te volgen, mede ook omdat ik best benieuwd was hoe het af zou lopen. De laatste scène van Kitano is trouwens wel hilarisch. Voldoende, dat wel, maar er had zeker meer in gezeten.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Hoe kan deze film zo hoog beoordeeld worden? Dit is gewoon echt 1 van slechtste films die ik ooit gezien heb. Alleen het idee van de film is al slecht en gaat gewoon te ver. Dan kan je wel meer onzin verzinnen en er een actie van maken.

Wekt ook totaal geen gevoelens op door het overdreven slecht acteren van deze jappaners. Wel ziek bedacht, maar zeer slecht uitgewerkt. Doe mij dan maar iets als mindhunters als het toch in deze trend moet.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Zo'n stukje kan ik dan wel weer bij Mindhunters plaatsen, wat een niks-film was dat zeg.

P.s. :

Japanners.

avatar van Montorsi

Montorsi

Viel niet mee. Helaas is het uitgangspunt zelf nog wel het leukste, maar daar heb je nog geen goeie film mee.

Eigenlijk begon het wel erg leuk, de instructie voordat de leerlingen het eiland op werden gestuurd, en de eerste pakweg 15 minuten op het eiland bedoel ik dan. Die instructie beloofde veel, vrij komisch met die typische Japanse hysterie van dat videogrietje, Kitano die er ook erg goed in meeging. De eerste actie op het eiland was ook erg fijn, grafisch en hard, en vooral erg snel en fel. Helaas vervalt de film daarna in eentje van het allooi '10 kleine negertjes' (in dit geval '40 kleine Aziaatjes'), elke dooie blijft zich maar herhalen en herhalen. Dat geldt ook voor de vervelende flashbacks die vrijwel niks toevoegen, met het nodige aangedikte drama van dien. Altijd was er wel iemand die op weer iemand anders stiekem verliefd was, of tegen iemand opkeek, of toch juist weer oud zeer naar boven voelde komen. Erg vermoeiend.

Nee eigenlijk waren de actiescenes verder het enige wat de moeite was, en moet gezegd dat het er vaak wel prima uitzag, maar twee uur? Waarom niet lekker 80-90 minuten? Tussen pakweg minuut 30 en 100 is het vrijwel niks anders aftellen tot er nog een handvol leerlingen over zijn.

Uitgangspunt is en blijft heerlijk, wat al dat drama er in doet is me een raadsel, enkele lichtpuntjes redden het nog een beetje.

avatar van puckb96

puckb96

Wat een misselijke film zeg, totaal geen goed verhaal. Alleen maar gore en moord! Bah!

avatar van yeyo

yeyo

Waarom kijk je ook films die berucht zijn om excessief geweld, als je er altijd verontwaardigd over bent..

avatar van starbright boy

Post met downloadtip verwijderd.

avatar van Fortune

Fortune

Zeker kijken deze is 100 keer beter dan The Condemned.

avatar van swrene

swrene

Montorsi schreef:

Eigenlijk begon het wel erg leuk, de instructie voordat de leerlingen het eiland op werden gestuurd, en de eerste pakweg 15 minuten op het eiland bedoel ik dan. (...)

Had idd het middendeel ook voor een groot deel over geslagen en kon de film toch nog prima volgen. Erg vermoeiende, saaie film

avatar van chevy93

chevy93

Aardig concept en goed uitgewerkt, maar toch te mager om echt goed te zijn. Vooral het eerste half uur is geweldig (op het hysterische uitlegfilmpje na dan..), daarna zijn de eerste paar kills ook nog leuk, maar op een gegeven moment had ik het wel gezien. Het is overigens wel erg zwart-wit (en dat kun je letterlijk nemen), het goed vs kwaad lag er wel heel erg dik bovenop... Jammer ook dat sommige kills echt te slecht zijn voor woorden. Soms was dat ook wel lachwekkend slecht, maar soms was het gewoon echt slecht. Zoals de allereerste. Hij gooit het mes in haar hoofd, om het vervolgens uit de vloer te trekken . Ook was de film veel te sentimenteel. Hou het bij het spel en ga geen onnodige uitwijkingen erin stoppen. Het haalt de vaart uit de film en bovendien was het wel erg clichématig.

Vermakelijk is het wel en het verveelt nergens. Het einde was dan weer leuk gevonden (einde op het eiland dan), dat stukje erna ging nergens over.

avatar van dominion

dominion

Toen ik had gelezen dat dit en van de favorieten is van Quentin Tarantino moest ik deze film wel zien.

En ik verwachte ook niks anders van Japanse films dat het weer een bloederige film wordt.

Het verhaal is ook heel sterk en nergens langdradig.

De film is dan ook nog maar 5 minuten bezig en dan begint de chaos al.

Elke moord is ook heel origineel en heel hard.

5,0

avatar van The Oceanic Six

Vermakelijk, maar het had veel beter kunnen zijn dan het is geworden.

Battle Royale schijnt de 1e film te zijn die dit concept heeft toegepast. Later volgden films als The Condemned, die ik wel allemaal heb gezien.

Wat zo goed begon, eindigde zo slap en voorspelbaar zeg. Het 1e half uur was echt boeiend met het schoolgebeuren, de kidnapping en de introductie op het eiland. Die vrouw op de instructievideo was geweldig

Daarna moet iedereen het eiland in en begint het moorden...

En helaas is dit niet allemaal even best uitgewerkt. De 1e kills waren nog wel boeiend om te kijken, maar al snel werd dit 1 grote herhalingsoefening. Ik vond het meerendeel van de kills ongeinspireerd (veelal met een pistool of mitrailleur of een mes) en het steeds zien van het lijstje met de cijfers ging me ook wat vervelend. Gelukkig zat er tussendoor nog wel af en toe een leuk stuk in zodat het nooit echt slecht werd. Maar het was beter geweest als de film een half uurtje korter was geweest.

De personages stellen allemaal niks voor. Het zijn allemaal inwisselbare karakters waar je niet om geeft en waarbij het niet erg is als ze sterven. Wat me wel erg tegenstond was alle dramatiek. Iedereen was bijna wel verliefd op iemand en bij elke sterfscene kreeg je een boel dramatiek...pff. Ik had liever wat meer rauwere actie gezien in plaats van dit gedoe. De film had wel een paar niveautjes harder gemogen.

Uiteindelijk is het wel leuk vermaak om te kijken geworden. Japanse films blijven toch soms best wel bizar, maar meestal ook aardig vermakelijk.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keertje zien, niet meer dan dat.

avatar van groente12

groente12

Haha ja Batlle Royale blijft een fantastische film heerlijk overdreven.

avatar van taxe16

taxe16

De film heeft me niet gepakt. Ik vond hem best wel saai, het idee is leuk, maar de uitwerking vind ik maar niks. Het begin was ok, daarna gewoonweg afwachten tot mensen doodgaan. Nee, te weinig spanning.. niet mijn film.

avatar van sacha77

sacha77

Één van de beste films van Japanse bodem. Horror, humor, drama, aktie en spanning ten top! Ik zag hem 10 jaar geleden voor het eerst en wist niet waar het over ging. Ik had toen een echt WTF?!?!?! moment.

avatar van Thorak

Thorak

Horror? Hebben we het hier over de zelfde film?

avatar van puckb96

puckb96

yeyo schreef:

Ben ik niet altijd, maar het was een beetje overdreven. En het schijnt een redelijke klassieker te zijn, dus had hem opgezet. Maar ik snap niet precies waarom het een klassieker is, want het verhaal was best wel goedkoop

avatar van teaser

teaser

Het verhaal is origineel, maar dat overacting van die Japanners... Het is alsof ik Power Rangers kijk... Het is geen theater, OK? Die soep scène is te overdreven...

Aardig maar meer ook niet.