• 9.380.631 stemmen

Batoru Rowaiaru (2000)

Actie / Thriller | 114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Battle Royale / Battle Royale 3-D / Battle Royale: Special Edition / Batoru Rowaiaru 3D / バトル・ロワイアル

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kinji Fukasaku

Met onder meer: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda en Tarō Yamamoto

Gesproken taal: Japans

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Batoru Rowaiaru

"Could you kill your best friend?"

Een klas studenten wordt naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens (de ene bruikbaarder dan de andere). Ze moeten gedurende drie dagen vechten met elkaar, zodat er één persoon overblijft. Ze krijgen allemaal een halsband die explodeert als ze de regels overtreden. Als er na de derde dag meerdere mensen over zijn gebleven, zullen alle halsbanden exploderen...

Shuya Nanahara (Boy #15)

Noriko Nakagawa (Girl #15)

Shogo Kawada (Boy #5)

Kazuo Kiriyama (Boy #6)

Mitsuko Souma (Girl #11)

Takako Chigusa (Girl #13)

Shinji Mimura (Boy #19)

Hiroki Sugimura (Boy #11)

Yôshitoki Kuninobu (Boy #7)

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

tarkovski schreef:

welke gelijkenis zie jij misschien??

Sorry voor de late reactie, je vraag viel me nu pas op.

De gelijkenis zit hem in de ontspoorde jongeren die gewoon maar doen waar ze zin in hebben. De jongeren in Battle Royale trekken zich niks aan van de status van leerkrachten, hun ouders enz. en het groepje jongeren in A Clockwork Orange houdt zich ook niet aan de waarden van de maatschappij: mensen mishandelen.

Bovendien hoorde ik in het begin van Battle Royale dat jongeren massaal spijbelden van school, in A Clockwork Orange ontrekt Alex zich in ieder geval aan werk.

avatar van Trick

Trick

Eindelijk maar een keer gekeken, stond al tijdje op m'n lijstje...

Erg sterke film, die wel af en toe wat vaagjes aandoet, en die toch net niet helemaal aan m'n verwachtingen kon voldoen.

Op het laatst werd het me net iets te langdradig eigenlijk....

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Bij tijd en wijlen sterke film, die hier en daar voortborduurt op het "Lord of the Flies" idee. Het acteren was nergens echt super, en al die minuscule subplotjes rondom het liefdesleven van de scholieren zaten de film nogal in de weg. De muziek is soms geweldig, zelfs fenomenaal goed bij de beelden gekozen, maar af en toe ook tenenkrommend. De cinematografie degelijk, maar niks speciaals.

Al met al nogal een wisselvallig filmpje, maar wel een voldoende waard. 2,5*

2.5* is geen voldoende.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Mjah, daar heb je gelijk in, naja, dan nèt geen voldoende waard hè

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Heerlijke sadistische komedie!

Ik citeer: "Het waren heerlijke koekjes...Aargh" :-p,

ik begin Kitano meer en meer te waarderen.

Het is ook één van de weinige Aziatische films waar ik niet in slaap viel. De film zit vol pluspunten, erg origineel ook deze film!

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

ik begin Kitano meer en meer te waarderen.

Sinds wanneer is dit een Kitano ? Als ik jou was zou ik Brother (wel van Kitano) eens proberen. Vermoed dat, dat meer binnen je straatje past.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Een origineel idee, maar helaas een zwakke uitwerking.

Het verhaal slaat in feite nergens op en er is weinig logica in terug te vinden. Jammer want de potentie zat er toch wel in.

2,5 *.

avatar van Respekked

Respekked

Ben het eens met Avitas, zeker origineel idee, slecht uitgewerkt. Aaneenschakeling van moorden en jankende japanners. Allemaal verliefdheden bladiebla..

Toch wel vermakelijk, maar te zwak en oppervlakkig voor een hoge score

avatar van Art

Art

maxcomthrilla schreef:

De geweldige muziek van Andre Rieu, Sweetbox en ik meen het slavenkoor dragen verder bij aan een lekker sfeertje.

Ik hoop dat bovenstaand berichtje als grap bedoeld is....

Kitano steelt in deze bloederige en gewelddadige film de show maar ook de rest van de cast doet prima zijn best. De muziek is inderdaad geweldig en doet sommige scenes nog harder overkomen. Het verhaal blijft de film door boeiend, al had er af en toe wel iets meer uitgehaald kunnen worden, en dat alles doet mij uitkomen op 4 sterren

matthijs_013

Ik kan niet wachten op de Amerikaanse verfilming. Ik weet wel dat het geweld echt heel erg wordt verminderd, maar het wordt een hele nieuwe klas, dus het is wel weer helemaal nieuw enzo.

avatar van aeverhoog

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

aeverhoog schreef:

... Het gaat om Kitano de acteur ...

Ah op die manier, dacht dat het om die andere Kitano ging die ook wel eens durft regisseren. Het jammere aan hem vind ik dat hij vaak dezelfde irritante acteur de hoofdrol laat vertolken .

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film!

Leuk verhaal, wat vooral in het begin trekt.

Moeilijk om al die japanners uit elkaar te halen, maar de hoofdrolspelers deden het goed.

Alleen jammer dat het einde net langdradig werd, vandaar dat ik nu niet hoger kom dan 4 *

Bert1

Het laatste stuk verknoeide veel.

Hoezo?

Bert1

De film begint vrij pretentieloos, leuke actie en niet teveel focus op de emotionele kant, dit moet ook door de leuke maar simpele verhaallijn. Het einde, tja... ik vond het flauw.

Ik begrijp niet dat Kiriyama je favoriete character uit de film is, het is tenslotte een apatische oen die kickt op geweld.

avatar van Respekked

Respekked

Bert1 schreef:

Helemaal mee eens. Te veel japanners die verliefd op elkaar zijn etc. Verknoeid het leuke begin!

Bert1 schreef:

niet teveel focus op de emotionele kant

hebben we wel dezelfde film gezien?

kiriyama

Ik vind hem geweldig, lekker overdreven. Deed mij aan tom en jerry denken.

Bert1

Dat was niet in me opgekomen, maar ik zie de gelijkenis.

Aya Ueto had van mij de rol mogen krijgen die Aki Maeda verrichte

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het een goeie film, lekkere actie wel.

Begin was goed, en inderdaad aan het einde ging het iets achteruit.

Het werd net iets te langdradig.

maar ondanks dat vond ik het echt wel een goeie film, de sfeer was ook wel aanwezig, ze hebben ook wel goed de persoonlijke dilemma's laten zien.

Veel plezier naar gekeken. 4,5*

avatar van Jorick

Jorick

Een originele en vermakelijke film welke tot het einde boeiend blijft.

Dikke 3.5*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

De film herzien en hij blijft erg amusant. Alleen wat mij wel stoorde was dat de meeste personages vlak voor hun dood, nog een paar woorden wisselden en na ongeveer 15 seconden abrupt dood neer vielen Erg nep natuurlijk! De vele liefdesverhaaltjes, waren ook minder. Maar aan de andere kant, als tiener zijnde hoort dat er natuurlijk ook wel weer bij. 0,5* ervan af gehaald. 4*

avatar van DevendraBan

DevendraBan

Pareltje.

Lag al een lange tijd in m'n kast. Ik had hem voor 5 euro gekocht en aan de hoes te zien dacht ik dat het een soort B-filmpje was. Nadat ik er een tijd later wat over hoorde ben ik hem kijken wezen en het was zeker de moeite waard!

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Interessante Japanse horror.

Het idee is erg origineel en gelukkig pakt het ook allemaal goed uit. De kleine achtergrond verhaaltjes die de film de kinderen geeft zorgt er ook voor dat je voor veel van hun sympathie krijgt. Goede soundtrack ook. 4 sterren.

kiriyama

Dit kan je toch niet helemaal een horror noemen hoor. Er zitten misschien een paar (semi) horror scenes in, maar overal is dit gewoon een actiefilm.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Meer een komedie, toch? Al zitten er natuurlijk ook de nodige actiescenes in. Horror daarentegen kan ik er niet in zien (thriller - wat hierboven bij de genre-informatie staat- trouwens ook niet).