• 9.380.192 stemmen

Batoru Rowaiaru (2000)

Actie / Thriller | 114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Battle Royale / Battle Royale 3-D / Battle Royale: Special Edition / Batoru Rowaiaru 3D / バトル・ロワイアル

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kinji Fukasaku

Met onder meer: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda en Tarō Yamamoto

Gesproken taal: Japans

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Batoru Rowaiaru

"Could you kill your best friend?"

Een klas studenten wordt naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens (de ene bruikbaarder dan de andere). Ze moeten gedurende drie dagen vechten met elkaar, zodat er één persoon overblijft. Ze krijgen allemaal een halsband die explodeert als ze de regels overtreden. Als er na de derde dag meerdere mensen over zijn gebleven, zullen alle halsbanden exploderen...

Shuya Nanahara (Boy #15)

Noriko Nakagawa (Girl #15)

Shogo Kawada (Boy #5)

Kazuo Kiriyama (Boy #6)

Mitsuko Souma (Girl #11)

Takako Chigusa (Girl #13)

Shinji Mimura (Boy #19)

Hiroki Sugimura (Boy #11)

Yôshitoki Kuninobu (Boy #7)

avatar van berth135

berth135

Ik vind het prima dat het de bedoeling is van de maker, maar het moet wel geloofwaardig neergezet worden. Alleen zeggen: zo en zo is de situatie, dan is dat voor mij niet genoeg.

avatar van Hacate

Hacate

Zeer origineel, verhaal op zich redelijk sterk maar door het niet totaal uitwerken onstaat er wat vaagheid in het verhaal wat toch wel weer een duidelijk minpuntje is.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was wel erg hard, sadistisch en bloederig.

Heb hem een jaartje geleden gezien maar ik kan me nog wel herinneren dat deze cool was.

3,0

BlueSword

erg bloederig deze film, vind hem echt hard.
het idee dat je je eigen vrienden al niet kan vertrouwen kwam wel sterk over in deze film.
alleen ik snap iets niet...
die leraar gaat dood op het einde en in deel 2 komt die ook weer terug.
toch nog een vette film en had hem gekocht voor 5 euro.

avatar van gorelover

gorelover

Heerlijk sadistische film, maar het boek is beter.

Ooit de director's cut gezien, maar voegt weinig toe.

Einde vond ik erg apart

boek is ook erg fel, met betere karakterbeschrijvingen.

Beide zijn een aanrader.

avatar van Wouter

Aardig idee, helaas niet helemaal geslaagd uitgewerkt. Nogal soapy ook

avatar van myraatje

myraatje

bij mtv kwam er net 'zo'n film op tv een ijd geleden!

avatar van danuz

danuz

myraatje schreef:

bij mtv kwam er net 'zo'n film op tv een ijd geleden!

Aha.....

avatar van Diesel

Diesel

Wouter schreef:

Aardig idee, helaas niet helemaal geslaagd uitgewerkt. Nogal soapy ook

Behoorlijk soapy.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Bij herziening inderdaad te soapy en het einde vond ik erg slap dus een halfje eraf.

BlueSword

als er geen soapy was kon ik mij ook niet inleven in de karakters, dus ik vind het wel passen zo.

avatar van Patro88

Patro88

BlueSword schreef:
erg bloederig deze film, vind hem echt hard.
alleen ik snap iets niet...
die leraar gaat dood op het einde en in deel 2 komt die ook weer terug.
toch nog een vette film en had hem gekocht voor 5 euro.

die leraar komt alleen in een flashback voor in deel 2

Patro88 schreef:

die leraar komt alleen in een flashback voor in deel 2

verkeerd gezien dan, ga hem vanavond nog kijken denk ik.

Wow,

dit is de gruwelijkste film die ik ooit gezien heb en is daarom perfect. 42 kinderen die elkaar moeten afslachten is een perfect plot voor een schokkende actiefilm. Ik snap wel dat veel mensen deze film proberen te verbieden, maar totdat dat gebeurd, ga ik hem zo vaak mogelijk bekijken. Staat op #3 van mijn top 10.

kiriyama

Wat is dit toch een verdomd coole film. Het verhaal zal weliswaar mensen doen afknappen, maar dit is echt een goeie film die op de tweede plek staat in m'n top 10 lijst. Mijn advies is dan ook ZIEN.

avatar van Linn

Linn

kiriyama schreef:

jouw nick is ook van de coolste persoon uit de film

jouw nick is ook van de coolste persoon uit de film

inderdaad

Ik heb de manga's gekocht

kiriyama

Cool, lijken mij ook erg leuk.

Het boeit mij niet zozeer dat ze een hoop van die Aziatische suspense remaken, maar van dit soort cultfilms kan je toch beter afblijven. Triest

kiriyama

Wordt vast troep. Verwacht inieder geval een veel bravere versie en dat hoort hier helemaal niet bij.

avatar van Padd0

Padd0

matthijs_013 schreef:

Ik heb de manga's gekocht

De manga's vind ik niet zo geweldig (de film nog niet gezien trouwens), vooral de tekenstijl is iets waar de meeste mensen erg veel moeite mee hebben.

Verder wordt het naarmate het verhaal vordert wel heel erg cliché en belerend. Ik zou goed nadenken voor je alle 15 volumes gaat aanschaffen.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Een soortgelijk bericht stond ook op aicn, waar verder werd vermeld dat er qua geweld niets zou worden ingeboet met het origineel. Gaat natuurlijk nooit lukken in de States; scholieren die elkaar massaal uitmoorden. Eerst zien dan geloven.

Padd0 schreef:

Ik vond het juist erg makkelijk. Toen ik 10 was, las ik die Dragonball boekjes, dus ben de stijl al wel gewend. Ik heb nu 2 boekjes (eerste twee dus), en had het eerste deel in een uurtje gelezen (200 blz)..

ik geef wel toe dat het verhaal aardig ingewikkeld is (veel uitgebreider dan de film uiteraard)

otherfool schreef:

Briljante, fascinerende film over de wil om te overleven, zelfs in een vreselijke wereld. Instant classic.

4*.

Vond het echter wel opmerkelijk dat sommige kinderen helemaal niet bang waren, terwijl ze alleen op een eiland zitten met 40 kinderen die niet te vertrouwen zijn

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het concept van de film leek mij erg gaaf en gelukkig werd hij ook helemaal verzilverd. Japanse kinderen die in een ware geweldspiraal zijn beland, het heeft misschien wat weg van de Britse reljeugd in A Clockwork Orange, maar in deze film is het allemaal wat massaler.

Ik kon de machteloosheid van de leerkrachten wel begrijpen. Prima idee, om ze zichzelf tegen elkaar uit te laten spelen. Dat introductiefilmpje zag er zo grappig uit. Net alsof een BT heel normaal is.

De strijd begint en het is natuurlijk iedereen voor zich. Bijna iedereen volgt zijn instinct om te overleven. De theorie van Freud, dat we nooit een geciviliseerd mens kunnen worden zonder de hulp van opvoeding blijkt plots overbodig. Ieder ontlaadt zich door de oplopende spanningen. Gedragsregels worden steeds meer geschonden en er ontstaat steeds meer achterdocht onder elkaar. Ook tussen gezworen vrienden. De film doet dan ook niet super voorspelbaar aan. Al raadde ik wel wie er in leven zou blijven.

Ik vond de film dus eigenlijk een geweldadige survivalrace tegen de klok en tegen elkaar.....De geweldige muziek van Andre Rieu, Sweetbox en ik meen het slavenkoor dragen verder bij aan een lekker sfeertje. hilarisch is natuurlijk het commentaar van Kitano over de 2 vermoordde vredesstichters 4,5*

Alleen begrijp ik niet helemaal hoe ze uiteindelijk met zijn drieën overleven. Die jongen uit de eerdere expeditie wilde het meisje en de jongen toch afmaken?

matthijs_013

Is deze dan vergelijkbaar met Clockwork Orange (heb net het plot gelezen, maar vind het niet echt op elkaar lijken)

kiriyama

Niet echt, weliswaar gaat het in clockwork ook over de slechtheid van de maatschappij en ontspoorde jongeren. Het is een totaal andere film, maar wel een erg goede film.

avatar van tarkovski

tarkovski

maxcomthrilla schreef:

A clockwork orange en Battle Royal hebben buiten het feit een fantastische cultfilm te zijn niet zoveel gemeen. De geweldspiraal waar maxcomthrilla over spreek zie ik eerder als een strijd om te overleven, een survival of the fittest... Hoewel beide films een maatschappijkritisch element in zich dragen vind ik toch Battle Royal meer om het concept draait en in Alex Delarge als individu meer op de voorgrond komt in Clockwork orange.

welke gelijkenis zie jij misschien??

avatar van XZtephan

XZtephan

Battle Royale vond ik een goede film, lekker veel aggresie en geweld, dat moet soms gewoon even. Dan boeit het verhaal en de slechte dingen niet zo veel, als het oog zijn behoefte maar bevredigd wordt