Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Brad Anderson
Met onder meer: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh en John Sharian
Releasedatum: 7 juli 2005
Plot The Machinist
"How do you wake up from a nightmare if you’re not asleep?"
Trevor Reznik heeft al een jaar niet geslapen. Dit zorgt ervoor dat hij dingen ziet die er werkelijk niet zijn. Dan gebeurt er een ongeluk op zijn werk, waar hij de schuld van krijgt, maar is het ook zijn schuld?
Trevor Reznik
Jones
Mrs. Shike
Nicholas
Linn
Erg goede film, mooi duister sfeertje wat toch wel de gehele film blijft hangen. En een ontzettend goed acterende Bale (wat is ie mager zeg!!) Wel een beetje voorspelbaar maar dat mag voor mij de pret niet drukken, omdat het goede acteerwerk en de sfeer toch wel de boventoon heeft 4,5*
TheRisingSun
Aparte, maar toch interessante film. Doordat je wil weten hoe het nou precies zit blijf je geboeid zitten kijken. Bale zet hier weer een strakke rol neer, helemaal met dat 'enge' lichaam van hem. Had tijdens de film al wel door dat die Ivan in ieder geval niet echt was, maar wist toen toch niet helemaal hoe het nou precies in elkaar zat. Uiteindelijk wordt alles duidelijk en blijft er een sterke film over!
blondegod8
Gisteravond de film gekeken. Toen ik op bed ging snapte ik niet zoveel van het slot (allemaal wel wat vaag hoor) net nog ff de laatste 10 min. gekeken en het is duidelijk
Redelijk goede film maar soms wat (erg) vaag...... 3*
Madecineman (moderator films)
Heel behoorlijke film, spannend en met een mysterieus tintje zoals het bij een thriller hoort. Erg sterke cinematografie, de scenes in de fabriek zijn echt super, vooral met dat constante machinale gedreun op de achtergrond. Ook de scene met de stilte voor de storm vond ik zo eentje die werkelijk van het beeldscherm knalt. Sfeer is overigend het meest sterke onderdeel van The Machinist. En sfeer wordt hier vooral gebracht in grauwe, donkere en hallucigene beelden en een en ander vervolmaakt door echt creepy muziek (deed me erg denken aan filmmuziek uit oude thrillers, een Hitchcock-achtig iets, erg tof gedaan).
Film schiet helaas wat te kort in de uitwerking van het verhaal, de regisseur wil net iets te graag tipjes van de sluier oplichten voor de kijker. Hierdoor wordt het verhaal al vrij snel duidelijk en verdwijnt het mysterie. Film leek mij ook keurig netjes alles te verklaren op het eind en dat is jammer. Een eigen interpretatie maakt dit soort films toch altijd net wat leuker, dan kan het zo lekker nog dagen in je hoofd blijven malen en malen...
3.5* voor een mooie, boeiende thriller en gratenpakhuis Bale in een prima rol.
snipersnipes
Ik vond dit echt een zeer goede film. Heeft me 's nachts nog wel even bezig gehouden! Zeer de moeite waard
XZtephan
Ik vond het ook een vage film,en snapte na afloop ook nog niet alles, niet dat het te moeilijk was of dat ik niet goed opgelet heb, maar omdat je opeens veel informatie te verwerken krijgt, en dan raak je de draad een beetje kwijt.
Ik vond alles verder goed,het verhaal, het acteren (vooral Bale, zo wat een skinny), kleurgebruik en camerawerk.
donnie darko
Vond jij deze voorspelbaar??
Ik helemaal niet. Ik wist totaal niet wat er ging gebeuren, en het einde is zeker niet zo voor de hand liggend, vind ik, maar ik wist natuurlijk ook wel dat ik er volledig naast ging zitten, maar dat had ik toch niet verwacht.
Anyway, zeer goede film. Zeer mooie scenes met een geweldig acterende Bale en ik vond het verhaal ook heel meeslepend. Bovendien duurde hij juist lang genoeg waardoor ik geen enkele keer op mijn uurwerk heb gekeken, om te weten hoelang hij nog duurde. Ik heb me geen moment verveeld, en de film was zo mooi om naar te kijken, dat ik ook geen enkel moment aan iets anders heb moeten denken.
Zeker geen foute aankoop dus, enkel spijtig dat de soundtrack soms wat nietszeggend was, en een beetje naast de kwestie.
Voor de rest waren er een paar uitblinkers qua scenes nl.
de scene in route 666, de handafkapscene, de scene in de badkamer en natuurlijk de eindscene met de zeer leuke ontknoping
En ook de met bloed besmeurde frigo vond ik een prachtig element.
4* voor deze film. Zeer blij dat ik deze heb aangekocht en ik had er veel van verwacht, maar hij heeft die verwachtingen moeiteloos ingelost.
SiSsY bOY
Het is een prachtige film met zeer fraai camerawerk en kleurgebruik. Ik vond het verhaal sterk maar wel zeer herkenbaar uit andere films (ik noem geen namen dat zou een spoiler zijn), absoluut niet "vaag" zoals ik in vorige posts veel lees.
Linn
Vond jij deze voorspelbaar??
Ja redelijk, Niet dat hij een ongeluk aan t verwerken was maar wel dat die kale man bijvoorbeeld niet echt bestond
kiriyama
Goede film met een uitmuntende Bale. Het verhaal is goed en de sfeer is geweldig, mooi geschoten met een sterk eind.
SiSsY bOY
Ik vond hem in dat opzicht ook voorspelbaar, dat ben ik helemaal met Linn eens. Komt denk ik toch omdat dat concept in andere films fight club ook gebruikt wordt.
Pvt. Sanders
Echt een film waar je naar wilt blijven kijken omdat je toch alles wilt snappen.. Maar ik vond hem inderdaad redelijk voorspellend..
3.5
aphexfreak
En wederom een prachtige film van Brad Anderson! Sfeer is weer helemaal perfect, net als de acteerprestaties. Het verhaal is wel wat traag maar perfect in zijn opbouw en zoals altijd weer heel erg mooi gefilmt! Brad Anderson deed bij session 9 al niks fout, maar nu kan deze man bij mij niet meer stuk. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar zijn volgende film!
Flipman
Sommige dingen zijn wel erg snel duidelijk, anderen lijken duidelijk en brengen je op een heel verkeerd spoor.
Dat de film erg traag is, is voor mij een pluspuntg en dat kan ik niet van veel films zeggen. Helaas heb ik ook de trailer van deze film gezien, die veel te lang is en véél te veel liet zien, ik zou de film liever zonder de trailer hebben gezien, dan was mijn waardering een halve punt hoger geweest, wellicht.
Over het acteerwerk in deze film heb ik al helemáál niks te klagen! Christian Bale kan werkelijk álles, uiteindelijk had ik op "Batman Begins" nog wel aanmerkingen, maar níet op hem!
Over het algemeen vind ik dit een goeie film, die af en toe wat voorspelbaar is en aan het einde blijkt dat deze film geen concept bevat dat nooit eerder is gedaan, maar dat maakt de film er niet héél veel minder om.
Ik geef een acht (vier, dus).
sn@ke
- 2077 berichten
Bale draagt deze film , werkelijk schokkend om hem zo mager te zien. Duidelijk een acteur die wat over heeft om in een personage te kruipen en dat deed hij hier voortreffelijk. Z'n prestatie van de schizofrene magere gekwelde Trevor overtreft alle verwachtingen. De film heeft de juiste sfeer te pakken , maar echt goed kan ik deze film spijtig genoeg niet noemen. Achteraf zat ik met een onbevredigend gevoel , de regisseur laat werkelijk allerlei soorten eigenaardigheden op de kijker los om trevor's toestand te illustreren maar komt met een verklaring die zowel ontoereikbaar als simpel is. Niet dat meesterwerk waar ik op gehoopt had , maar eerder teleurstellend simpele film die het voornamelijk moet hebben van Bale en de sfeer.
THE_CROW
De hele film heb je het gevoel dat alle onverklaarbare gebeurtenissen een reden hebben. .....en dan komt de ontknoping! Degene met wie ik de film keek zat, net als ik, met de mond wagen wijd open. Dat gevoel blijft nog wel even hangen dus bereid je voor op een indrukwekkende film
Shekinah
Enge Bale inderdaad ja. Volgens mij is 'ie 40 kilo afgevallen voor die film. (Wil wel eens weten hoe hij dat gedaan heeft, haha)
Nee, voor mij niet voorspelbaar, zag het einde ook totaal niet aankomen en het einde vond ik fantastisch, een klapper. Een einde van: in your face!
Ja, Bale was enorm overtuigend, speelde zijn rol van steeds meer aftakelende gratenpakhuis erg goed. Ik weet niet precies of ik de film nu per se spannend vond, maar zeker wel intrigerend en dat vind ik toch beter.
Van dezelfde regisseur als van Session 9, die ik ook erg goed vond. Misschien maar eens meer van deze man opzoeken.
Nouseforaname
kon hier geen touw aan vast knopen, erg ingewikkelde en vage film, ik wist op een gegeven moment niet meer wat nou echt was en wat er in zijn hoofd afspeelde, 2 sterren voor de sfeer en de goed acterende Bale
30 kilo.
Hij heeft geleefd op 1 appel en 1 blikje tonijn per dag, onder dokters begeleiding.
Des te indrukwekkender is het te zien wat voor een gespierd beest hij in Batman is, die film is na deze film geschoten.
Dat heet discipline, damn....
Hi-Tek
haha idd ik zou het in ieder geval niet kunnen, tenzij er natuurlijk wat biljetten worden neergelegd ...
Poeha
Dan doe ik ook mee!
Charles Manson
ja, de nodige flappen stimuleren die discipline ongetwijfeld wel in zekere mate
Hi-Tek
lol stel je voor dat ik 30 kilo zou afvallen dan weeg ik nog maar een kleine 25 kilo ik zou die 30 kilo eerder erbij kunnen gebruiken
weeg je maar 55?
dikke tering, je moet eens wat meer eten manneke
Hi-Tek
lol tja ik heb een indische bouw hé en daar komt bij dat ik misschien net 1,70 meter ben dus relatief gezien valt het nog mee. Toevallig een uurtje geleden de dvd binnen gekregen die ik nog te goed kreeg van Filmvalley en ben echt reuze benieuwd. Moet overigens nog Crash S.E. binnen krijgen en de 26e deze maand mijn eerste blad + Fargo, achja wat kan het leven soms mooi zijn

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

De tien best beoordeelde films van de jarige Christian Bale (50)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Amazon Prime Video voegde deze week onder meer deze titels toe

American History X
Misdaad / Drama, 1998