Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Brad Anderson
Met onder meer: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh en John Sharian
Releasedatum: 7 juli 2005
Plot The Machinist
"How do you wake up from a nightmare if you’re not asleep?"
Trevor Reznik heeft al een jaar niet geslapen. Dit zorgt ervoor dat hij dingen ziet die er werkelijk niet zijn. Dan gebeurt er een ongeluk op zijn werk, waar hij de schuld van krijgt, maar is het ook zijn schuld?
Trevor Reznik
Jones
Mrs. Shike
Nicholas
Thomas
Grootste boutfilm die ik ooit gezien heb !!!
ik maak me boos dat er geen optie is voor 0,0 want dan zou ik dat geven en nu stem ik helemaal niet omdat ik alleen maar 0.5 kan geven en dat is te hoog voor zon stomme *** film!!!!
en ocean´s 12 geef je vijf sterren...dat zegt genoeg......
De GeuS
senseoaddict
Indrukwekkende film! Hoe heeft die kerel zichzelf zo verschrikkelijk ongezond gekrgen?!(knap gedaan)
timinho
Ongelovelijk hoe Christian Bale er uit ziet, ik heb veel respect voor wat hij daar voor heeft moeten doen.
De film is wel vermakelijk met een paar leuke 'gure' scenes..
v1ce
Een goeie film!
Btje een memento sfeertje had het!
Ook de muziek was zeer goed!
Alleen vat ik nog steeds niet wie die Ivan nou is...
Imaginary friend?
Reverb
Ivan is een denkbeeldig iemand, die hem aan herinnert dat hij fout bezig is(doorrijden na ongeluk)
knowledge
een constant stijgende waardering voor Christian Bale ... en een verdraaid goede film , 4.5
ex_uva
Ik schrok me rot, heeft die man een vermageringskuur ondergaan? Dit is dus niet gemanipuleerd met moderne technologie?
Reverb
Yupz, speciaal voor deze rol is hij 25-30 kilo afgevallen
Chr.s
Om vervolgens in een mum van tijd weer in oude vorm te zijn voor het filmen van Badman...bizar
Avitas Sibannac
Net gezien in de bioscoop. Knap acteerwerk en een goed verhaal met verrassende wendingen. Toch niet echt origineel, zelfs misschien wel beetje voorspelbaar naarmate de film vordert. Toegankelijke film en dat is net hetgene dat ik er iets anders had van verwacht. Maar dit maakt de film zeker niet slecht, integendeel 4*
Christian Bale zag er wel vreselijk mager uit.
satan
goei filmke, wel beetje te veel toegankelijk voor het grote publiek en niet echt origineel meer ( na fight club, secret window,...) maar de moeite waard om te gaan kijken! 4*
sydney
Erg goede geheugenthriller met verrassend plot.
olivier
Werkelijk geweldige thriller met een overweldigende mise-en-scène en fotografie. Was naar de cinema getrokken onder lichte dwang van een vriend maar werd op slag betoverd door de grauwe (dit is haast zwart/wit!) en beklemmende sfeer van the machinist. Bovendien zit het scenario zo ontzettend slim in elkaar dat je als rechtgeaarde filmfan alleen maar kan zwichten voor dergelijke ingenieuze thrillers. Sinds "Memento" speelde geen enkele film nog zo'n geweldig spel met de kijker. Een kleine grote film met een zéér grote Christian Bale. Ik geraak er niet over uitgesproken, maar 2005 is me werkelijk een hémels filmjaar! ****1/2
rubs
Christian Bale zag er wel vreselijk mager uit.
waar draait ie dan
tovenaar
In België, Metropolis voor de Nederlanders bijvoorbeeld.
Originele, nogal grauwe film, die zeker de moeite waard is, maar nergens echt zo boeiend wordt dat je in het verhaal wordt gezogen.
Waku
Hele originele drama/thriller.
Film blijft mysterieus van begin tot eind met een zeer verrassend slot!!
Topper.
Token
Goed verhaal, heeft mij enigsinds vermaakt maar niet enorm geprikkeld.
Wel vind ik in deze film dat Christian Bale enorm goed acteerd. Gewoon eng om te zien hoe dun die gast is. Deed me denken aan de mensen in de concentratie kampen.
Helaas was het einde al in het midden van de film duidelijk voor mij.
toch 3,5 *
Stevie Wonder
Na een tweede kijkbeurt met stip (naast Adaptation) op de eerste plaats terechtgekomen qua favoriete film aller tijden. Wat een film. Het acteren, de dialogen, de opbouw/het plot, de subtiele verwijzingen naar de clou, ik kan er niet over uit hoe briljant dit allemaal is. Met als extra dimensie de looks (of liever gezegd het ontbreken daarvan) van Christian Bale. Mijns inziens komt de film pas volledig tot z'n recht bij een tweede of derde kijkbeurt. Van die tweede keer heb ik dan ook nog veel meer genoten dan van de eerste. Ongeveer alles wat je er verder over zegt zou spoiler-achtig zijn dus hier laat ik het bij. 5*!
RonBuchten
Ik wist al vanaf American Psycho dat Bale een super acteur is.
Met deze rol bewijst hij dat nogmaal. Nu hopen dat hij in de nieuwe Batman ook te pruimen is.
Zeer spannende film. Alleen een beetje wazig.
Gielo
Ik heb de film vanavond gezien, en vond hem wel indrukwekkend.
Misschien ligt het aan mij maar sommige dingen snap ik niet.
Hoe kan het dan Marie opeens niet meer op et vliegveld werkt?
Wie had die papiertjes op zn koelkast gedaan en die vis erin?
Wie had die machines gesaboteerd?
en nog een paar maar die weet ik zo niet.
Nogmaals, ik vond hem heel indrukwekkend maar vind hem opzich wel moeilijk te begrijpen.
4 ster
Sonny Black
Meesterlijk goede film met een geweldig plot.. vooral het gedeelte in het spookhuis vond ik erg creepy verfilmd. 4,5*
Stevie Wonder
@ Gielo : Een jaar geleden is onze Trevor bij een ongeluk doorgereden en loopt ie rond met een schuldgevoel waardoor ie niet meer eet en slaapt. Elke dag rijdt ie richting politiebureau om zijn verhaal op te gaan biechten. Echter, hij neemt op de splitsing downtown(=politieburo)/airport die je op het laatst ziet steeds de afslag airport (zo’n splitsing zie je ook in het spookhuis: highway to hell vs. road to perdition). Op het vliegveld zit ie dan zwijgend tegenover de echte serveerster (die je op het laatst ziet) te fantaseren over hoe gezellig hij het heeft met “serveerster” Maria. Maria is namelijk de moeder van het aangereden jongetje Nicholas. Kortom de belevenissen met Maria spelen zich alleen in zijn hoofd af, naar ik aanneem om zijn schuldgevoel/geweten te sussen. Als hij zogenaamd bij haar op bezoek is zie je bijvoorbeeld allerlei artikelen die op het laatst in Trevor’s boedel terug te vinden zijn (pop, schaal, stereo). Niet alleen Ivan is dus een hersenspinsel maar ook Maria, de vis in de koelkast, etc.
Stripe
Wat een botje (mager persoon)
geweldige film goede sfeer
verassend eind waar hier nog ff over nagepraat werd
GerwinF
Erg goeie paranoide-film met een ijzersterke Christian Bale. Ik had wel het gevoel tijdens het kijken van "het is toch niet WEER zo'n film", maar gelukkig wel een van de beste in zn genre. Vooral het spookhuis was creepy.

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

De tien best beoordeelde films van de jarige Christian Bale (50)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Amazon Prime Video voegde deze week onder meer deze titels toe

American History X
Misdaad / Drama, 1998