• 9.377.434 stemmen

Geregisseerd door: Brad Anderson

Met onder meer: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh en John Sharian

Releasedatum: 7 juli 2005

Plot The Machinist

"How do you wake up from a nightmare if you’re not asleep?"

Trevor Reznik heeft al een jaar niet geslapen. Dit zorgt ervoor dat hij dingen ziet die er werkelijk niet zijn. Dan gebeurt er een ongeluk op zijn werk, waar hij de schuld van krijgt, maar is het ook zijn schuld?

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Knap staaltje acteerwerk van Christian Bale.

Had jammer genoeg nergens het gevoel op het puntje van mijn stoel te zitten.Richting het einde komt er wat meer vaart in, om vervolgens dan toch zoals Gerwin al zei : "weer zo'n film " te zijn.

Ik ben en blijf hier ( jammer genoeg misschien ) geen liefhebber van.

Voor mijn gevoel niet meer dan 2,5 * puur voor Christian Bale.

avatar van zeus

zeus

Ijzersterke en toch ook wel een beetje eng om te zien die Christian Bale. Het is echt vel over bot. 4*.

avatar van The_basser

The_basser

Ik kreeg op het einde ook dat gevoel inderdaad.

De film kreeg mij vanaf de eerste minuut te pakken voorname om het sterke acteurstuk van Christian Bale en de donkere sfeer.

Maar het einde vond ik enigzins teleurstellend.

Dit weerhoud mij van het geven van 4*.

3,5* dus

avatar van Pandabanana

Pandabanana

Mooie film!

Doet me een beetje aan a beautiful mind denken...:)

avatar van frankster

frankster

Het meeste is al allemaal gezegd over deze film, goed acteerwerk, meesterlijk gefilmd, juiste belichting en omgeving, goede ondersteunende muziek. Je word als het ware de film in gezogen, en hij laat je niet gauw los. Een aanradertje en zeker een dikke 4 waard.

avatar van Stevie Wonder

Stevie Wonder

frankster schreef:

En niet te vergeten het fenomenale scenario!

avatar van tevelenco

tevelenco

Teleurstellende film.

Het verhaal sprak me wel aan maar ik vond hem lastig te volgen en niet erg spannend.

En zeker na de ontknoping die wel verrassend was bleef ik met nogal wat vraagtekens zitten.

Mischien zou ik hem nog een keer moeten bekijken.

Maar aangezien ik hem niet erg spannend vond kan dat nog wel even duren.

avatar van krabat

krabat

Stevie Wonder schreef:

En niet te vergeten het fenomenale scenario!

hoezo? kon je dat horen?

avatar van theresia

theresia

tja wat moet ik ervan zeggen :S na de film zit je nog met zoveel vragen. Het is ook heel moeilijk te volgen op een gegeven moment. jammer 1.5

avatar van tovenaar

tovenaar

theresia schreef:

na de film zit je nog met zoveel vragen.

Zoals? Alles werd volgens mij redelijk duidelijk uitgelegd? Heb geen losse eindjes meer gezien in ieder geval (dat voor mij in dit geval juist een minpunt was).

avatar van mOOse

mOOse

Heerlijke psycho-thriller! Supersfeer en wederom een geweldige Christian Bale (American Psycho). Dat die gast er niet aan onder door is gegaan na deze film... Goed gefilmd en een erg goed verhaal. 4,5*

Tolkienfan

heb ik dan een andere film gezien ofzo? Ik vond het helemaal niks.1 van de aller aller slechtste films van het jaar

Tolkienfan

ik kan er echt niet over uit..wat een slechte film..echt slecht. zonde van mijn zaterdagavond

Tolkienfan

geef mij maar christian bale van vroeger in de super film Empire of the Sun

Drie berichten verder, en nog steeds heb je geen argumenten geplaatst WAAROM je 'm zo slecht vindt.

avatar van janusjanus

janusjanus

Tolkienfan schreef:

Raar, mijn zaterdagavond was juist perfect door deze film, wijntje, stokbroodje etc, etc en de juiste film.....4.5 *

Tolkienfan

waarom ik em zo slecht vond?

De hele film verloopt bijzonder traag en er is geen touw aan vast te knopen.

Christian Bale acteert goed, maar de film komt eigenlijk nooit op gang.

avatar van krabat

krabat

Een mooie film met een aardige sfeer, maar het verhaal vond ik niet echt boeiend. Ook wordt helaas niet echt naar een climax toegewerkt waardoor de film halverwege inkakt.

3*, zeker geen onvoldoende.

avatar van joeri15

joeri15

ik vond de film heel tof maar ik heb toch het idee dat er een stuk mist of dat ik hem niet snap. De manier van filmen en het verhaal zijn leuk en spannend, maar achteraf heb je niet het idee dat het een hele doordachte film was, ik zit te twijfelen tussen 3* en 3.5* maar door het goede acteerwerk van christian bale geef ik hem 3.5*:)

avatar van luuk1988

luuk1988

De film trok me wel maar zit nog met een aantal vraagtekens en zo .. dat vind ik jammer ik zal er zeker te dom voor zijn:P

Het is toch zo dat die andere kerel (die kale) dezelfde was als de hoofdpersoon) en hoe komt hij dan aan zo een hand?

avatar van gemaster

gemaster

Lekker sinister filmpje. Visueel zit het allemaal uitstekend in elkaar en de acteerprestatie van Bale is heel erg goed. De twist was aardig, maar voor mij bijlange na niet het belangrijkste van de film. Bovendien had ik na de 1e ontmoeting met Ivan al door hoe de vork in de steel zit wat hem betreft.

avatar van Goodfella

Goodfella

Jammer dat hier een aantal filmtitels worden genoemd waardoor de 'twist' al na zo'n 10 minuten duidelijk werd.

Niet echt storend, want de film leunt vooral op het lekker groezelige sfeertje, sterke acteerwerk en een mooie score die flirt met Bernard Herrmann. Spannende, meeslepende film én aardige karakterschets in één. Beetje teveel de scherpe randjes afgevijld (zie de kritieken van o.a. Esteban en Onderhond), maar genoeg goed materiaal om stevig op beide benen te staan.

avatar van Br4veHe4rt

Br4veHe4rt

Deze film gezien voor de film 'the jacket (een leuke geheugenverlies avond was het ). Ik werd niet echt meegezogen met het verhaal maar geef 'm toch 3,5 ster omdat het verhaal erg sterk was!

avatar van Mustjilp

Mustjilp

Mooie film, vooral de sfeer in de fabriek is mooi uitgebeeld. Van het einde kreeg ik kippenvel. De manier waarop je Bale weer normaal (lees: niet mager) ziet, en met die muziek erbij...Prachtig!

avatar van Ras

Ras

Dun filmpje met anti-climax wat mij betreft: 2.5 *

avatar van MovieMatje

MovieMatje

Ik had een sterk David Lynch gevoel bij deze film. Erg sterk acteerwerk en bovendien mooi verfilmd. Lekker duister en verontrustend.

avatar van miles davis

miles davis

Ik heb de film net gekeken en ben onder de indruk van de film. Niet omdat het een geweldig verhaal is, het plot is inderdaad heel snel duidelijk, maar juist vanwege het acteerwerk van Bale en de sfeer de gecreeerd word door de belichting en manier van filmen.

Grappig vind ik wel dat Bale nu voor de tweede keer een rol speelt waarin hij pschotisch wordt en aan het denkbeeldig moorden slaat.

Goede film: 4 *

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Prachtige film, geschoten in heerlijk somber kleurengebruik. De magistrale muziek zorgt voor een continue spannend sfeertje. Ligt het aan mij of heb ik bijna exact dezelfde muziek ook in een andere film voorbij zien komen? Zit het niet in een Hitchcock? Het enige minpuntje was het toch niet al te verrassende einde. 4.5 *

avatar van james_cameron

Meesterlijke rol van Bale, die letterlijk en figuurlijk wordt weggeteerd door het geheim dat hij met zich meedraagt. Het is jammer dat bepaalde verhaalelementen al veel eerder in vergelijkbare films zijn gebruikt [edit Kos- deze films zijn een spoiler als je er eentje niet van gezien hebt], waardoor de impact van deze intense film niet zo groot is als hij had kunnen zijn. Door het sterke akteren en het eersteklas camerawerk wordt het geheel gelukkig toch nog vrij makkelijk boven het gemiddelde uitgetild.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

woah wat een acteerprestatie! Ik had kennelijk niet goed op de aftiteling gelet (en de voortitels had ik gemist, want ik was iets laat): toen Pjotr zei dat Christian Bale de hoofdrol speelde geloofde ik hem eerst niet! Je herkent hem echt niet meer terug. Ja, nu ik het weet zie ik het wel. Verder vond ik de spanningsopbouw echt erg goed. Het einde vond ik alleen lichtelijk voorspelbaar, daarom niet hoger dan 4*