Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Brad Anderson
Met onder meer: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh en John Sharian
Releasedatum: 7 juli 2005
Plot The Machinist
"How do you wake up from a nightmare if you’re not asleep?"
Trevor Reznik heeft al een jaar niet geslapen. Dit zorgt ervoor dat hij dingen ziet die er werkelijk niet zijn. Dan gebeurt er een ongeluk op zijn werk, waar hij de schuld van krijgt, maar is het ook zijn schuld?
Trevor Reznik
Jones
Mrs. Shike
Nicholas
bounzer
Vanmiddag deze film gezien! Erg mooie film, vooral de sfeer maakte indruk op mij. Erg grauw, donker en rauw. Zelfs het einde vond ik niet echt verkeerd, ik heb ze slechter gezien...
Heb de film 4* gegeven.
xenne
WoW, dit is een superfilm...
schitterend acteerwerk, mooie beelden/sfeer/passende muziek, boeiend tot op het eind ...
en voor mij was de ontknoping wél een verrassing
(gelukkig hier niet eerst komen lezen want het is nogal lastig om niet te spoileren
ik ga dus hier maar afsluiten
kijken deze film !!!
4,5 sterren
Anatolia
Visueel erg mooi en Bale is werkelijk in topvorm (
Het is echter allemaal al een keer gedaan, wat overigens geen minpunt hoeft te zijn natuurlijk. Maar kom dan wel met een sterker verhaal. Het oogde me allemaal iets te simpel. Ook zeer jammer dat alles uiteindelijk wordt uitgelegd, waardoor geen ruimte wordt gelaten voor eigen interpretatie.
2* voor de mooie, grauwe sfeer en het goede acteerwerk.
Rene1971
Zeker wel een aardige film. Sfeertje wordt goed neergezet, acteerprestaties ook zeer goed! Maar het verhaal vond ik nou niet zo heel erg spectaculair. Ik had er al teveel over gehoord, en had dan ook hoge verwachtingen. Niet echt heel verrassend hoe eea in elkaar stak. Toch wel goed voor 3*
Captain Pervert
Sfeer, kleuren, muziek, Bale!
Een goede film die qua verhaal misschien toch een beetje tegenvalt, ik had eigenlijk meteen een vermoeden toen die kale ten tonele verscheen. Alleen alle dingen er omheen (briefjes, de bloederige koelkast, de twee vrouwen, etc) brachten me aan het twijfelen, maar uiteindelijk blijkt het toch een Fight Club achtige schizo film te zijn. Maar omdat hij verder filmisch heel goed in elkaar zit, komt hij er (wat mij betreft mee weg).
Ik denk dat je bij een tweede kijkbeurt pas alle symboliek ontdekt. Op imdb lees ik nu al heel veel. Onder andere dat links steeds slecht is enzo (de kapotte hand van Ivan, de arm van Miller, het blauwe oog van Stevie, ook is Trevor linkshandig want hij zet het bleekmiddel waarmee hij zijn handen wast steeds aan de linkerkant van de wasbak neer). Leuk om te lezen.
Dan nog 3 dingetjes.
- Die kale lijkt op John van den Heuvel (dat commerciële, niet camera-genieke Telegraaf mannetje die nu een eigen misdaadprogramma heeft).
- De samenvatting is trouwens enorm slecht, er staat dat hij dingen ziet die er niet zijn en dat is eigenlijk de grootst denkbare spoiler voor deze film.
- Kan iemand me uitleggen waarom de titel Spaans is, terwijl er zelfs niet 1 Latino in de film speelt?
Imdb (+MM) gaat uit van de titel in het producerende land en dat is in dit geval Spanje.
Mc
- 2092 stemmen
Zeer aparte, mooi gefilmde thriller. Geweldig acteerwerk van Christian Bale. Bijpassende muziek, mooi kleurgebruik Vooral de rode auto!. Ik heb me zeer vermaakt.
De_Hollander
Goede film, alleen snap ik niet wie de kale vent moest voorstellen.
ToniMono
Zijn alter ego, noemen we dat met een mooi woord.
Leno
Zijn alter ego, noemen we dat met een mooi woord.
dat voortkomt, of ontstaat, uit zijn schuldgevoel
Esteban
inderdaad, want het is niet meteen zomaar een alter-ego in de simpelste zin van het woord.
ToniMono
aegron
Een mooie film. De film was wel een ietwat voorspelbaar, maar dat maakte hier eigenlijk niet uit.
Erg mooi om te zien hoe het verhaal zich ontvouwt.
Infected
Nothing beats a freak, huh?
Ik sluit me trouwens aan bij het commentaar van Da Jando, een paar pagina's eerder: Het is niet de vraag of 'ie schizo(ofzo) is, maar de reden waardoor 'ie zo is.
Toch was er iets wat me nog niet helemaal duidelijk was: Z'n moeder. In de flashbacks op het einde zie je nog een beeld van z'n moeder in de auto die omkijkt, en door het verhaal heen heeft 'ie het er ook meerdere keren over. Misschien is dat verlies weer boven komen drijven doordat 'ie zich kan inleven in de moeder van het omgekomen jongetje?
Jasp
Dit gevoel had ik ook een beetje, tijdens de film had ik continu m'n eigen gedachten over wat er precies aan de hand was.
Vond het echt jammer om erachter te komen hoe het echt zat, omdat ik eigenlijk dus hoopte dat het zo'n 'eigen-interpretatie-film' zou zijn.
Afgezien hiervan verder een goede film, mooie rol van Bale.
char
Ik vind het fascinerend wat acteurs doen voor een rol. 30 kilo afvallen bv. Voorteffelijke rol van Christian Bale.
Rianneke_Dan
Ik vond het een geweldige film.
Ik dacht in het begin al gelijk te weten waar het om draaid, maar je word halverwege toch aan het twijfelen gebracht.
Er zat een goed beklemmend sfeertje in de film, beeld en geluid waren goed op hun plaats!
En nou jah de acteerprestaties van Christian Bale was zeker weten echt heel erg goed.
IK heb niet zo vaak meer een acteur zo goed zien acteren en zoveel over hebben voor zijn rol!
Ik vind het een toppertje, krijgt van mij een 4,5
koolwijk
Vond het verhaal niet echt super maar verdomme wat een acteer kanon is Christian Bale toch
luuk1988
30 kg afvallen gaat heel erg ver in derdaad deze man was eens mooi gespierd en in deze film is het echt een visgraadje... kan niet gezond zijn
gregory804
ik ga hem vandaag huren
Hij komt toch pas op 28 februari uit?
Eem
Ik ben vergeten of ik al een berichtje achter heb gelaten, maar ik heb deze film 2.5 * gegeven, omdat niet alleen de verhaallijn vaag is, de gebeurtenissen echt super vreemd zijn, het was ook nog eens een nare film.
Ik heb hier niet met plezier naar gekeken,
die man is zo de weg kwijt dat het gewoon pijn doet. bij hem ook, letterlijk.
Ik ben van plan deze film voorlopig niet nog een keer te zien..
el-diego
echt een goede film.
christian bale speelt zeer goed en is echt eng dun
TrickYRickY
Erg duistere film die geen happy end heeft maar je wel een goed gevoel geeft. Jezus wat kan die man acteren zeg. En al die aanwijzingen tijdens de film....op het einde vallen alle stukjes op elkaar
BRILJANT!

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

De tien best beoordeelde films van de jarige Christian Bale (50)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Amazon Prime Video voegde deze week onder meer deze titels toe

American History X
Misdaad / Drama, 1998