• 9.390.946 stemmen

Dawn of the Dead (2004)

Horror / Actie | 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Actie

Speelduur: 100 minuten / 109 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Sarah Polley, Ving Rhames en Jake Weber

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 29 april 2004

Plot Dawn of the Dead

"When the undead rise, civilization will fall."

Een Amerikaanse stad wordt onder de voet gelopen door een heuse zombieplaag en niemand lijkt de hongerige ondoden te kunnen stoppen. Een groep mensen, waaronder een zuster en een politieagent, besluit voor al deze waanzin te vluchten en zoekt tijdelijk hun heil in een verlaten winkelcentrum.

avatar van Ruiter13

Ruiter13

AC/DC schreef:

Dit zul je wel bedoelen

Ik bedoel eigenlijk gewoon dit : http://www.hauntedprops.com/ProductImages/hhrooms/zombie-room-thumb.jpg

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zuzuu schreef:

Een paard heeft 4 poten.. Je kunt een zombie het best vergelijken met apen.

Een paard heeft geen poten maar benen.

Het is een edel dier en ik heb een hekel aan die klote beesten.

avatar van aerts007

aerts007

JacoBaco schreef:

Een paard heeft geen poten maar benen.

Het is een edel dier en ik heb een hekel aan die klote beesten.

Ik niet, ik hou van paarden, liefst met frieten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja jij wel he.

Hier wat filmphes met betrekking tot (echte) Zombies.

YouTube - Real Zombies

avatar van AC/DC

AC/DC

Zuzuu schreef:

Mensen, ik heb jullie allemaal in de maling genomen

Haha, nu verandert ie snel van mening

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Het intro is erg goed (the Man Comes Around), erg mooi. Er zitten verder goeie scenes tussen. Ook wel erg grof. Maar één ding snap ik niet: hoe kan iedereen zo goed met een geweer om gaan. Ik snap wel dat ze geoefend hebben maar het kan nooit dat ze zo goed allemaal kunnen schieten.

avatar van Minotaures

Minotaures

Xx_se7en_xX schreef:

Ja, dat is inderdaad raar. Bijna iedereen in 't film flikt het om in één tel een headshot te maken, zelfs de dames! Ookal voorbijrennend lukt het om een headshot te maken.

Volgens mij een upgrade?

Ruiter13 schreef:

Wat bedoel je?

Xx_se7en_xX schreef:

Wat bedoel je?

Hij speelt te veel games

avatar van MovieFreak1995

MovieFreak1995

JacoBaco schreef:

Nee natuurlijk niet. Je bent denk in de war met de film Shaun of the Deadd, want die is namelijk wel waargebeurd.

wtf is dit serieus

avatar van BandOfBrothers

BandOfBrothers

Leuke zombiefilm. Kan niet tippen aan 28 weeks later, maar even spannend was 'ie zeker. In de aftiteling gaat de film trouwens nog een stukje door, had 'm al bijna uitgezet toen ik daar nog eens achter kwam.

avatar van Minotaures

Minotaures

MovieFreak1995 schreef:

wtf is dit serieus

Over zulke films kun je hun gewoon niet serieus nemen.

avatar van Roos-_-

Roos-_-

Leuke zombie film, wel gruwelijk... Maar soms ook grappig! Met de grap over een broodje ham! hahaha.... Maar natuurlijk niet al te serieus te nemen. Maar over het algemeen wel een vermakelijke film!

avatar van bollepeer

bollepeer

mooie, leuke en vooral spannende film, alleen een heel stom einde. 4,5 * als de zombies nog wat beter waren gemaakt en als het eind beter was, 4 * als alleen het eind beter was. maar ik kom dus uit op 3.5 *

bollepeer schreef:

als de zombies nog wat beter waren gemaakt

Wat was er zo slecht aan dan

avatar van bollepeer

bollepeer

jeroentjuhhhhh schreef:

Wat was er zo slecht aan dan

het was niet slecht hoor, alleen wat meer bloed enz

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Vond 'm wel aardig, maar zeker niet de horrortopper die velen erin herkennen. De fans hebben het over sfeer, maar net daar loopt het in mijn ogen wat mank met Dawn Of The Dead: ik had helemaal niet het gevoel dat ik in de film zat en ook de personages lieten me compléét koud. Zelfs de vaak bewierookte regie van Zack Snyder wist me niet te overtuigen.

Na een half uurtje ging ik me dan toch wat vermaken met de pulp die Dawn Of The Dead is en uiteindelijk werd het nog een redelijk fijne zit.

De vergelijking is hier al vaak gemaakt, maar geef mij liever 28 Days Later.

avatar van yeyo

yeyo

bollepeer schreef:

het was niet slecht hoor, alleen wat meer bloed enz

Haha, hoe gratuit.

avatar van Don MN

Don MN

Dawn of the Dead

Verrassend leuke zombiemassaslachting-film van Zack Snyder. Die me met twee fijne films weet te overtuigen ook zo snel mogelijk Watchmen in huis te halen zodra deze op DVD verkrijgbaar is.

Dawn of the Dead start heel knap met een sterke beklemmende sfeer die vaak terug te vinden is in de daarop volgende scènes. Het is de setting in combinatie met het fijne camerawerk en de razendsnelle montage die de soms lachwekkende acteerprestaties weten te overstemmen. Liefst had ik de montage nog chaotischer gehad, zoals bij de aftiteling. Soms proefde je de onvergeeflijke atmosfeer van waarin het stadje verkeerde.

Het plot weet goed te onderhouden, Snyder last op tijd 'pauzes' in en weet ze aangenaam kort te houden. Eigenlijk heeft de film maar weinig inhoud, toch ontstaat er wonderbaarlijk een band met de personages, waardoor de film iets meer waarde krijgt. Ik heb nooit iets gehad met dit genre, nooit echt een kans gegeven, Dawn of the Dead lijkt een mooi begin dit alsnog te doen.

ik ben zeer kritisch als het gaat om vooral een horror in dit geval Zombie genre want doe horror films tot op het heden hebben er een zeer groot aantal mijn respect verdient maar meschien nog wel een groter aantal ik praat hier eigenlijk alleen over a & B films mijn op zen zachts gezegt niet vermaakt . maar Dawn of The dead is voor mij en vele andere tot nu toe de beste Zombie film ever mede door de goede regiseur Zack snyder door de beklemmende sfeer het verhaal de gore & spelers is dit een voor mij een kaskraker een zeer uitmuntende remake van die van de jaren 70 ( mag ik niet vergelijken met elkaar want toen en nu is een groot verschil) heb je deze film nog niet gezien en wil je eens een goede horror of zombie movie zien haal dan deze meer dan het kijken waard ook zeer vermakende extra,s en bonus matriaal is er te vinden op de disc waar je na de film zeker nog na moet kijken kortom petje af de Film staat op een zeer mooie cijfer en dan wel een 7

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

Bilknijpende film Zack Snyder de nieuwe toekomstige George A. Romero???

jammer dat er maar een hand vol zombie films zijn van dit formaat. voor de echte zombie liefhebbers must see film. rennende zombies maakt het echt kompleet en tevens zie wat serieuzere indruk dus echt een film van deze tijd.

toch blijft dit voor mij de beste zombie film van het 2000 tot 2009. 5*

avatar van mmaaxx

mmaaxx

Weet iemand hoe het nummer heet van aftiteling ?

avatar van Materny

Materny

Ruiter13 schreef:

Geen cod meer voor jou.

avatar van Nomak

Nomak

Een zombiefilm met een ijzersterk begin. Alles lijkt normaal maar in een mum van tijd verandert de rust in complete chaos. Daarna zit de vaart er goed in en blijft het nog steeds mysterieus en spannend en leren we enkele hoofdpersonages kennen. Helaas zakt de film wat in vanaf het moment dat de vrachtwagen bij het winkelcentrum komt. Dan komen er wat minder interessante personages bij. Op bepaalde momenten heb je dan ook het idee dat de mensen het allemaal niet zo erg vinden en loopt iedereen er zelfs erg ontspannen bij. Lijkt me nergens voor nodig aangezien er steeds dreiging van zombies is. Gelukkig gebeurt er toch nog genoeg om het boeiend te houden.
Helaas gebeuren er ook wat domme dingen zoals dat gedoe met die hond. Door zoiets komt iedereen onnodig in gevaar.
En totaal onbegrijpelijk vind ik het dat die blonde verpleegster verliefd wordt op die kerel die ze nog maar net heeft leren kennen. Haar dochter en haar man zijn net overleden.
Het beste personage vond ik dat van Ving Rhames, met zo een man kan je naar de oorlog.
Het origineel heb ik waarschijnlijk jaren geleden eens gezien toen we hier nog de Duitse RTL konden ontvangen. Ik weet nog dat er toen enkele nachten na mekaar zombiefilms werden uitgezonden en dat ik toen laat mocht opblijven. Maar helaas is dat zolang geleden dat ik me haast niets meer van de films herinner. Ik hoop in elk geval dat ik nog eens de kans krijg om het origineel te zien, want zombiefilms zijn toch altijd fijn om eens te bekijken.
Deze is in elk geval een aanrader, en dan vooral door dat sterke begin en de agressieve zombies die er goed uitzien.

avatar van jordandejong

jordandejong

Hij komt binnenkort op tv. Ga ik zeker kijken.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Heb deze film vorige week nog gezien. Ik had niet gezien dat ie alweer uit 2004 is tijd vliegt. Anyway een van de beste Zombie films die er zijn met Shawn of the dead en The night of the living dead. die laatste gaat me het langst bij blijven.

Dit is een aanrader

avatar van Vascago

Vascago

Het origineel is wat mij betreft de beste zombie film die er is. En deze film is een meer dan waardige remake. Snyder geeft zijn eigen twist aan de klassieker van Romero en het werkt perfect. Rennende zombies is niet echt zoals het hoort (vanwege de stijfheid van een lijk), maar het ziet er wel vet uit. De film bevat meer dan genoeg zombies, actie en gore. Ook het acteerwerk en de muziek zijn prima.

Fantastische film !