• 9.377.064 stemmen

Innocence (2004)

Animatie / Sciencefiction | 99 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Ghost in the Shell 2: Innocence / Kôkaku Kidôtai 2: Inosensu / 攻殻機動隊 イノセンス

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Mamoru Oshii

Met onder meer: Atsuko Tanaka en Akio Otsuka

Gesproken taal: Japans, Pools en Engels

Releasedatum: 5 december 2024

Plot Innocence

"When machines learn to feel, who decides what is human..."

Batou is een levende cyborg wiens lichaam volledig door mensen werd gemaakt. Het enige 'menselijke' aan hem is zijn brein, waarin de herinneringen sluimeren van een vorig leven. De wereld van Batou lijkt echter niet in het geringst op zijn droom: de grens tussen mens en machine is namelijk volledig vervaagd, en de mensen zijn vergeten hoe ze 'menselijk' moeten zijn. Ironisch genoeg is het de cyborg die dit maar al te goed beseft, en hij probeert iets van de menselijke essentie terug te winnen: de onschuld.

Batou (stemrol)

Togusa (stemrol)

Motoko Kusanagi (stemrol)

Section 9 Department Chief Aramaki (stemrol)

Ishikawa (stemrol)

Koga (stemrol)

Azuma (stemrol)

Mysterious Woman (stemrol)

Criminal (stemrol)

aerts007 schreef:

Hou gewoon niet van manga!

Reden genoeg voor mij om niet van deze film te kunnen genieten!

Volstaat m'n uitleg doggy........?

Niet echt nee, zeker niet aangezien "manga" niet in één stijl te vatten is, en Oshii's stijl ook best losstaat van ander anime films.

Wat vond je dan zo slecht aan deze film ?

avatar van Theunissen

Meer uitleg ! Ik vond er gewoon niet veel aan (dat vind ik van de meeste animatie/tekenfilms het is gewoon niet mijn genre) en het was dat een vriend hem aan het kijken was en ik geen andere keus had dan hem maar mee te kijken. Gelukkig duurde het niet super lang maar ik heb me gedurende de hele film behoorlijk zitten te vervelen.

Omdat het een soort van tekenfilm is heb ik gezegd "leuk voor de kids", omdat kinderen tekenfilms meestal wel leuk vinden. Toegegeven, voor kinderen zou deze film ook een foltering zijn geweest (zo heb ik het in ieder geval beleefd).

Zou wel een goede straf voor kinderen zijn om deze film helemaal te laten uitkijken

avatar van Phoenix

Phoenix

Leuk voor de kids

Goto schreef:

Het is animé en waarom kijk je het dan?

Zal eerst u raadplegen wanneer ik een film mag zien,gaat het hier niet over IEDER ZIJN EIGEN MENING!!!!!!!

Kan moeilijk een film beoordelen als ik hem niet gezien heb,moet toch elk genre een kans geven !

Op doggy-the movieHUNTER zijn vraag ga ik echter niet meer in!

Vind het wel triestig dat ik mij moet verantwoorden aan volstrekt onbekende personen die andermans mening niet willen of kunnen accepteren!

Deze is dus wel degelijk MANGA-stijl!

avatar van Reinbo

Een manga is een stripboek....de filmversie ervan heet Anime.

:r

Reinbo schreef:

Een manga is een stripboek....de filmversie ervan heet Anime.

Gebaseerd op manga,in het begin van de film staat het er duidelijk,of heb je hem niet gezien misschien?

Sorry voor mijn fout great Reinbo

avatar van Goto

Goto

Wow lekker volwassen reacties allemaal.

avatar van Reinbo

aerts007 schreef:

Sorry voor mijn fout GREAT Reinbo

Ik weet niet wat ik je nu misdaan hebt, maar Manga als stijlvorm aanduiden klopt gewoon niet. Als een film op een (lees)boek gebaseerd is is de film toch ook geen boekstijl? Bovendien heb je Manga's in talloze verschillende stijlen. (ik zal je ze maar niet allemaal aanraden.)

avatar van danuz

danuz

Ha ha, wat een discussie weer.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Je kunt wel merken dat het vakantie is.

Als je de film gezien hebt, heb je toch ook wel gezien dat dit absoluut niks "voor kids" is. Het blijft een enorme onzinnige opmerking.

Op doggy-the movieHUNTER zijn vraag ga ik echter niet meer in!

Doe je bljikbaar nooit als het over specifieke punten van een film moet gaan ...

Halcyon

Ik kan de reactie dat het voor kinderen is wel begrijpen. Pixar is zogenaamd ook voor volwassenen, maar daar vind ik niks aan. Animatiefilms zeggen me sowieso niks, terwijl deze filmstijl bij kinderen nu eenmaal een streepje voorheeft omwille van het uiterlijk. Onafhankelijk van de inhoudelijke invulling ervan. En GitS is inhoudelijk natuurlijk best diepzinnig genoeg voor volwassenen, maar ik kan begrijpen dat mensen afknappen op het feit dat het anime is en het daarom categoriek naast zich neerleggen. Iets wat ik zelf namelijk ook doe met Pixar. 't Is misschien wat kortzichtig, maar ach, ik kan er mee leven.

Ieder z'n mening inderdaad.

avatar van Theunissen

Onderhond schreef:

Misschien moet je eens 1 zin verder lezen !

"Toegegeven, voor kinderen zou deze film ook een foltering zijn geweest (zo heb ik het in ieder geval beleefd)".

avatar van J.T.O

J.T.O

Halcyon schreef:

Ieder z'n mening inderdaad.

De meeste tekenfilms en series die in het Westen zijn gemaakt zijn vaak zo drastisch van niveau dat de meeste mensen, die hier zijn opgevoed, dat zien als een soort media voor (kleine) kinderen. Niet zo verbazingwekkend, gezien de variaties en oppervlakkigheid van dat soort producties hier.

In het Oosten en vooral Japan ziet men animatie meer als een algemeen soort media: het is naar mijn mening veel verder gevorderd. Dat in tegenstelling tot het Westen. Mensen daar maken meer gebruik van animatie of diverse tekenstijlen. Ga maar de stad (bilborden, overheidsadvertenties enz) in of check de popcultuur (mascottes, toys, kledingsstijl) daar. De mindset van die mensen wat betreft animatie is dan ook heel anders, heel anders dan hier. Maar de laatste tijd merk je ook wel dat het nichemarkt voor manga en anime in het Westen alleen groter wordt, omdat men beseft dat het toch wel leuk (en vooral anders (van niveau)) is dan wat hier algemeen wordt uitgezonden.

Halcyon schreef:

En GitS is inhoudelijk natuurlijk best diepzinnig genoeg voor volwassenen

Ook visueel is GitS duidelijk geen "kinderfilm". Iedereen die deze film gezien heeft kan volgens mij ook beamen dat de Pixar vergelijking helemaal nergens op slaat.

avatar van neo

neo

Ik zou mij overigens best een beetje kunnen inbeelden dat deze op visueel gebied voor kinderen zou kunnen werken. Vergeet niet dat kinderen, vooral op jonge leeftijd met gemak zoet te houden zijn met bewegende beelden. Tel daarbij op kleurrijke animatie en het kan vaak al niet stuk. Dat ze verder vooral een makkelijk verteerbaar verhaal erbij kunnen verdragen, zou deze film wegfilteren. Maar toch...

Onderhond schreef:

Visueel is GitS zeker intelligent genoeg voor volwassenen, ik ben de laatste om dat te ontkennen. En als je goed tussen de lijnen leest merk je dat ik Pixar helemaal niet vergelijk met GitS, integendeel zelfs. Ik krijg de vliegende schijterij van Pixar, terwijl een film als GitS me echt enorm verrast heeft. Wat wel zo is, is dat beide films geanimeerd zijn. Totaal ander niveau van animatie weliswaar, maar ik kan begrijpen - en dat was dus m'n punt - dat mensen niks hebben aan animatie, terwijl het voor kinderen toch een bepaalde toegankelijkheid verschaft.

Of lees de reactie van neo, die omschrijft mooi wat ik bedoelde.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Het gaat er meer om dat sommige mensen tekenfilms meteen associeren met kinderfilms.

Halcyon

Wel ja, en ik zeg dus dat ik die stelling kan begrijpen, maar het er verder niet mee eens ben.

Goto schreef:

Het is animé en waarom kijk je het dan?

Deze vraag kan men dus niet ernstig nemen!

moest ik hem niet gezien hebben,had ik zeker niet gestemd!

Sta open voor elk genre,soms slaagt het tegen!

En verwacht ik ook dat iemand anders daar met kan leven.

Blijkbaar niet................

Nog maar te zwijgen over Puppy,..........in vlaanderen zeggen ze''ga voor een ander z'n HOL blaffen''!

avatar van Goto

Goto

Prima dat je hem gezien heb, van de 0.5 lig ik verder ook niet wakker. Alleen zei je dat je niet van anime hield. Vandaar dat ik gewoon nieuwschierig was waarom je hem dan toch had bekeken. Natuurlijk respecteer ik je mening, ieder z'n ding. Maar het is jammer dat je kennelijk niet op een normale manier kunt discussiëren. Al dat opgefokte gedoe is nergens voor nodig.

aerts007

Heb niet 0,5 * gegeven maar 1,5*!

Al dat opgefokte gedoe is nergens voor nodig......,had gewoon maar gestemd op deze draak van een film.

Vraag me af wie hier opgefokt doet!

avatar van AHWA

AHWA

Er wordt alleen maar gevraagd om wat dieper in te gaan op je mening. Waarom vond je dit een draak van een film?

Halcyon

Ach, als men niet zo minachtend had gedaan over de stem en reactie van aerts007, dan was het nooit zo ver gekomen...

Hij zegt dat manga/anime niet aan hem besteed is. Duidelijkere argumenten bestaan bijna niet.

bedankt!

Anyway, zou gewoon erg makkelijk zijn als je eens argumenten gaf waaruit zou blijken dat je ook effectief de film gezien hebt. Daar draai je steeds omheen.

aerts007

Wat kan je nog meer zeggen dat je deze''stijl'' van anime niet graag ziet!

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

keep cool, niet alles kan toch bagger zijn, wil dan ook niet zeggen dat je dan geen 0,5 * kan geven, maar mischien vond je een personage wel leuk, of mischien dat er goeie muziek bij zat, want dat het je genre niet is is duidelijk, maar je hebt de moeite genomen om ehem te kijken, dan kan je er toch wel wat meer over vertellen.

Een specifiek argument voor een film noemen is inderdaad zeeeeeeer lastig.

Stemmen blijkbaar ook, want eerst 1.5*, dan 5.0* en daarna 0.5* stemmen (en dat allemaal op één dag) zegt ook al genoeg.

Onderhond schreef:

Uw andere stemmen zijn blijkbaar voor iedereen oke,

De film lag in de Bibliotheek in Kapellen, juist naast kinder-afdeling!

Puppy,doe me nou een lol en ga oosters filmpje kijken...........