• 9.374.902 stemmen

Innocence (2004)

Animatie / Sciencefiction | 99 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Ghost in the Shell 2: Innocence / Kôkaku Kidôtai 2: Inosensu / 攻殻機動隊 イノセンス

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Mamoru Oshii

Met onder meer: Atsuko Tanaka en Akio Otsuka

Gesproken taal: Japans, Pools en Engels

Releasedatum: 5 december 2024

Plot Innocence

"When machines learn to feel, who decides what is human..."

Batou is een levende cyborg wiens lichaam volledig door mensen werd gemaakt. Het enige 'menselijke' aan hem is zijn brein, waarin de herinneringen sluimeren van een vorig leven. De wereld van Batou lijkt echter niet in het geringst op zijn droom: de grens tussen mens en machine is namelijk volledig vervaagd, en de mensen zijn vergeten hoe ze 'menselijk' moeten zijn. Ironisch genoeg is het de cyborg die dit maar al te goed beseft, en hij probeert iets van de menselijke essentie terug te winnen: de onschuld.

Batou (stemrol)

Togusa (stemrol)

Motoko Kusanagi (stemrol)

Section 9 Department Chief Aramaki (stemrol)

Ishikawa (stemrol)

Koga (stemrol)

Azuma (stemrol)

Mysterious Woman (stemrol)

Criminal (stemrol)

Padd0

De eerste officiele trailer is uit, klik hier.

Padd0 schreef:

De eerste officiele trailer is uit, klik hier.

Ik kon die trailer helaas niet bekijken, op deze site lukte dat gelukkig wel

De trailer ziet er erg mooi uit, al zegt hij niet veel over film

De trailer ziet er erg mooi uit, al zegt hij niet veel over film

Lijkt me net een goed punt. Zit je tenminste niet te kijken alsof je de helf al weet.

Onderhond schreef:

Dat is waar, maar ik had graag meer stukjes uit verschillende scenes gezien ....dat bedoelde ik te zeggen

Hangt er vanaf welke trailer. Er zijn er 3 die over het net zwerven. De langste is 6 minuten lang. Als dat niet genoeg is als trailer

Onderhond schreef:

hmmm ... toch maar eens goed gaan zoeken, ik heb er een van 48 sec gezien

avatar van IamBernie

IamBernie

Zijn er hier overigens mensen bekend met de serie "Stand Alone Complex: Ghost in the Shell"? Ik zag er op internet DVD's van te koop staan, maar vond ze een beetje te duur om 't blind te kopen.

IamBernie schreef:

Ik heb hem niet gezien maar wat ik ervan hoor is dat hij stukken beter is dan de film. Volgens mij is hij ook nog niet in N-Amerika te verkrijgen, wanneer hij daar op dvd is zal hij waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn. Wachten is mijn advies

Enkel in Japan te verkrijgen, zal deze zomer in Amerika uitgebracht worden (SAC dan). Beter is het in ieder geval niet, het blijft een serie, en hier en daar zit er wel wat filler in. Maar in vergelijking met andere longrunning series (net verlengd naar 52 episodes) is het budget enorm, de verhalen gedetailleerd en de sfeer optimaal. In zijn genre momenteel het beste wat er te verkrijgen is.

avatar van IamBernie

IamBernie

Klinkt goed als ik 't zo lees, ik was het dan ook serieus aan het overwegen om ze op www.yesasia.com te bestellen. Daar was ik ze overigens ook tegengekomen.

Er was alleen iets dat ik niet helemaal kon volgen. De japanse versies kosten daar 45 euro per stuk, terwijl de koreaanse versies daar 16 euro per stuk kosten. Enig idee waardoor dit grote prijsverschil komt?

(Ja, het waren andere uitgevers, maar ZO'N groot prijsverschil?)

Maargoed de koreaanse versies leken me nog wel betaalbaar, dus dat overwoog ik ook, totdat ik erachter kwam dat de koreaanse versies enkel Japanse en Koreaanse ondertiteling hadden. Wat ik dus beiden niet kan lezen...

Oh, en de japanse versies hadden overigens helemaal geen ondertiteling.

avatar van Ghola

Ghola

Uit nieuwsgierigheid: is het normaal dat bij Japanse titels de subtitel voorop komt, of is dit toevallig zo?

Vergelijk bijvoorbeeld "Innocence: Ghost in the Shell" met "Resident Evil: Apocalypse" of "Lord of the Rings: The Two Towers".

De titel is eigenlijk gewoon Innocence, maar om publicitaire redenen is Ghost In The Shell er toch maar bijgevoegd.

Padd0

In de nieuwe newtype staat een stuk over innocence. Degenen die japans kunnen lezen en er interesse in hebben moeten mij maar ff een berichtje sturen.

avatar van Beejeej

Beejeej

lijkt wel diezelfde hond als in Avalon

Het IS 'm ook.

Gabriel genaamd

Review op Midnight Eye

Zowat de referentie als't op Japanse films aankomt.

Goodfella

We are looking at a technological leap akin to the one between Terminator and Terminator 2 here.

Da's natuurlijk altijd leuk

Tja, dat gaven de trailers natuurlijk al aan ... grafisch zal het wel helemaal aan zijn, deze film.

Officiële selectie in Cannes op zak

Goodfella

Heeft R.A.M. hier al aandacht aan besteed? Heb de laatste paar afleveringen gemist namelijk.

IMDb houdt als titel momenteel overigens Inosensu aan, so...

avatar van Diesel

Diesel

Hey, daar heb je die hond van Oshii weer.

avatar van neo

neo

Kawai weer aanwezig uiteraard. Ik hoop dat Innocence in tegenstelling tot Kokaku Kidotai wel gewoon in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen...

Algemeen verzamelde reacties

Als je zo'n beetje tussen de regels leest, hebben ze zich blijkbaar wat verbrand aan Innocence in Cannes. Waar er in het begin vooral sprake was een lichtere selectie dit jaar, met twee "tekenfilmpjes" om alles wat luchtiger te maken, bleek dat toch even anders uit te draaien.

Innocence lijkt Oshii's middenvinger naar de bekrompen critici die vooraf hun beklag maakten, omdat "tekenfilms" toch echt niet konden. Niet dat die critici bekeerd zijn, want achteraf riepen diezelfde critici dat ze er niks van begrepen en dat het allemaal te filosofisch was. De vergelijking met Godard (één van Oshii's voorbeelden) werd meermaals gemaakt.

Voor wie verder interesse toont in de visuele praal van Innocence : Productie foto's. Leuk om te zien dat het succes achter 3D nog steeds een simpel potlood(bij wijze van spreken) blijkt te zijn.

Ach ja, weten ze in Cannes ook weeral dat niet alle tekenfilms over groentje wezentjes gaan.

Kawai weer aanwezig

Tja, je kan er niet naast kijken natuurlijk. Wat een trio dat daar stond. Lag echt krom van het lachen. Maar wat een talenten alledrie

" Ishikawa replied in the interview of a magazine. : "According to the information I received, two members of the judges opposed strongly saying "I cannot understand at all.""

Zo, nu weten we ook meteen waarom deze niet gewonnen heeft.

avatar van neo

neo

En volgens mij is deze wederom weer niet aangekocht voor Nederland (tenminste ik zag de film niet tussen het aangekochte cannes films lijstje staan in de krant)

avatar van pjotr

pjotr

Nee, Innocence staat inderdaad niet tussen het lijstje van aankopen wat de Filmkrant plaatste.

Maar wel: 2046 van Wong Kar-wai, 3-iron van Kim Ki-duk, Vital van Shinya Tsukamoto en Old boy van Park Chan-wook...:P

avatar van as

as

Jij wordt wel erg geil van al die Aziatische namen he?

avatar van pjotr

pjotr