Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Alejandro G. Iñárritu
Met onder meer: Sean Penn, Naomi Watts en Benicio Del Toro
Releasedatum: 1 april 2004
Plot 21 Grams
"How much does life weigh?"
Een vreemd ongeluk brengt een ernstig zieke wiskundige (Paul), een rouwende moeder (Christina) en een herboren ex-gevangene (Jack) samen in een verhaal dat hun emotioneel en fysiek beladen levens toont. Hoewel ze elkaar niet kennen, wordt het trio onherroepelijk verstrengeld in een mix van liefde, verlossing en obsessie.
Paul Rivers
Michael Peck
Brown
Trish
Unique
Wat een postieve berichten voor een film die in mijn ogen niet verder komt dan een goed geregiseerde soap met leuk knip en plak werk
Bloompje
Dit kan je toch echt geen soap noemen?
Ik heb niks tegen tragiek, maar als het aanvoelt alsof een seizoen of twee Bold & The Beautiful is geramd in een film van 2 uur, pas ik toch.
Ik kwam anders eerder ook al tot die conclusie. Lijkt wel of ik een tweede account aangemaakt heb
Redlop
...een goed geregiseerde soap met leuk knip en plak werk...
Als je heel hard je best doet, kan je alle drama's tot soap reduceren natuurlijk.
reeko
misschien moet je geen bold&beautiful meer kijken. Dat kan erg veel invloed hebben op je perceptie.
morpheus
stem verlaagt naar ***
De film is wel zo meewoedig en eigelijk ook helemaal niet vernieuwend. blijft een prima film overigens.
GFM
De film is wel zo meewoedig.
Een meewoedige film!...die had ik nog niet gehoord
Tha Flow
Goeie film met nog beter acteerwerk. Vooral Benicio de Toro en Naomi Watts maakte indruk alsmede ook het verhaal. Maar toch vond ik het een beetje een matte film. Het is mooi gemaakt maar echt boeiend is het niet. Je hebt eigenlijk al snel door hoe het zit en wat er gaat gebeuren en daarom niet echt verrassend. Al met al toch best aardig. 3,5 ster
Wolverine
Zoveel ellende, wat me eigenlijk vrij weinig deed. Kreeg niet echt een band met de verrassende personages. Wellicht gedaan om inderdaad geen soaptoestanden te krijgen, evenals het chronologisch flink door elkaar te gooien. Dit leidde regelmatig je aandacht af omdat je al vrij goed op de hoogte was van de flashback die op dat moment weer onnodig breed werd uitgemeten (kijk buis/bioscoopkijkmensen dit stukje hoorde daar bij).
Langdradig en voorspellend met wel uitstekend acteerwerk (tada), maar zoals onderhond al zei: een afwijkend zwaar drama met prima acteerwerk leidt niet altijd tot een hele sterke film daar zijn meer ingredienten voor nodig. 3*
ItaliaLatinaMche
Vond het een goeie film, goed acteerwerk vooral van Sean Penn en Naomi Watts. 4 Sterren
HeavenLy
Indrukwekkende film. In het begin is het allemaal heel erg verwarrend maar dat zette mij juist aan om de film af te kijken. 4*
jedymaster
die knakker Benicio Del Toro kan zo genieten van zijn acteerwerk
Naomi Watts, You Are a Goddess _o_
Ze is ook het mooiste acterend juweeltje wat in hollywood uitgestald ligt. Maar dat is weer een mening van een fan
Bloompje
toch even zeggen dat Naomi Watts Australische is, en dus niet echt Hollywoodiaans.
T®inity
Ik heb het niet over afkomst nu, moet je amerikaans zijn om een acterend pareltje van Hollywood te zijn? Nee! Dat ze nou geboren is in Engeland en opgegroeid is in Australie is niet relevant voor de term 'acterend pareltje wat in Hollywood uitgestald ligt'
Dion-Fey
Ik kan hier heel kort over zijn: De verhaallijn(en) in deze film is/zijn veel te ver gezocht!!!! de moeilijke opbouw van het verhaal en de manier waarop die naar voren wordt gebracht kun je op een gegeven moment niet meer normaal volgen. De film wordt "gered" doordat op het einde alles weer een beetje op zijn pootjes terecht komt en het acteerwerk ook redelijk goed was!! Vandaar dat ik hem nog drie sterren kan geven
T®inity
Dat was ook de intentie of denk je te maken hebben gehad met een 'toevalligheid'
Zag je Naomi Watts dan niet staan op de cover
Jordy
spoilers, meldingen van illegale rotzooi en off-topic berichten verwijderd, en user geband
Diesel
Een film naar mijn hart, meeslepend en extreem deprimerend. Briljant uitgediepte personages, een sterk en goed uitgewerkt verhaal en acteerwerk van een hoog niveau, vooral Sean Penn en Benicio Del Toro acteren naar mijn mening de sterren van de hemel. De eindscène, ondersteund door somber muziek en de 21 grams theorie verteld door Sean Penn is werkelijk prachtig, het werk van een meester en nu al een van mijn favoriete scènes. Prachtig nummer ook Some Devil die je bij de credits hoort, kippenvel bezorgend en perfect voor deze film.
Some devil is stuck inside of me
I cannot set it free
I wish, I wish I was dead and you were grieving
Just so that you could know
Some angel is stuck inside of me
But I cannot set you free
****
Voorlopig...
T®inity
Weer herzien en Naomi Watts, wat is dat toch een geweldige actrice. Blijf steken op dikke 5* en 21 grams blijft lekker staan in mijn top 10
De GeuS
Mooie film, vond persoonlijk de non-lineaire stijl van filmen/ vertellen helemaal niet vervelend.
Vooral Naomi Watts en Del Torro waren
Alleen begreep ik niet echt waarom Penn zichzelf op het einde door de borst/ schouder schoot
4 sterren....
film obsession
Uit schaamte voor naomie whatts want hij had gezegd dat hij benicio had vermoord voor haar....toen benicio voor hun neus stond(fantastisch gespeeld trouwens hoe hij binnen stormde) was zijn eergevoel weg, het leek nu alsof hij het niet voor haar over had of dat hij het niet durfde of zo.
De GeuS
Ja ok, zo had ik het inderdaad nog niet bekeken. Maar vind "iemand niet durven vermoorden" nou niet iets om je voor te schamen....
Frum
Een van de beste films die dit jaar op het witte doek is verschenen denk ik. Hoe verzin je zo'n verhaal alleen al.... Zeer aangrijpend gefilmd en flink wakker blijven geblazen in het begin anders raak je echt compleet de weg kwijt. Ik heb er in ieder geval van genoten. 4*

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Cidade de Deus