Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Sam Raimi
Met onder meer: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi en Keanu Reeves
Releasedatum: 5 april 2001
Plot The Gift
"The only witness to the crime was not even there."
Annie Wilson is een jonge vrouw met een paranormale gave. Via kaartlezen ziet zij wat er in het leven van anderen gebeurt en probeert een handje te helpen. Deze bemoeienissen worden echter niet door iedereen in dank afgenomen. Wanneer ze een van haar buurvrouwen aanraadt weg te vluchten voor de mishandelingen van haar brute echtgenoot, krijgt ze al snel doodsbedreigingen. De man wordt er trouwens ook van verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van een mooie jonge vrouw. Het onderzoeksteam roept de hulp van Annie in, die daardoor haar leven op het spel zet.
Annie Wilson
Linda
David Duncan
Annie's Granny
matthijs_013
Lang geleden gezien. Redelijke film, gezien het feit het me 6 maanden heeft gekost om te herrineren dat ik deze film ook ooit heb gezien.
*kelly*
Hey,
Spannend,vol onverwachte wendingen en een prachtige cast...kortom the Gift!
Zag hem de eerste keer en was onmiddellijk verliefd.
Een beetje eng, maar voor de rest dik in orde!
------------->4.5*
seanpuffy
slechtste rol van keanu reeves ever!!! en nochtans ben ik een grote fan van keanu maar deze rol past hem totaal niet!
dafoefan
Een zeer goede en spannende thriller.
Goed geacteerd door Cate Blanchett
Ik vind dat als je deze film met 16+ films vergelijkt, deze af en toe wel spannender is, dus ik vind 12+ voor deze film niet goed.
Deze film is veel beter dan ik had verwacht.
nightbreed
Het gegeven dat Keanu Reeves niet kan acteren wordt door velen als een feit gezien.
Keanu Reeves is gewoon een houten klaas die door veel geluk en door zijn uiterlijk rolletjes krijgt in films.
Toch laat hij in deze film (en alleen deze helaas) dat hij toch wel kan acteren, maar zoals gewoonlijk verbleekt zijn prestatie bij de acteerprestaties van zijn medeacteurs, in dit geval Cate Blanchett.
Op zich geen schande, aangezien we Cate Blanchett tot de elite van de Amerikaanse actrices mogen rekenen.
De film is spannend en weet de aandacht van de kijker er goed bij te houden.
Keanu Reeves doet het dus goed en het blijft een genot om de prachtige vrouw Cate Blanchett te zien acteren.
De film kent ook nog eens een verrassend einde waardoor deze film een flink eind boven de gemiddelde bovennatuurlijke thriller uit weet te stijgen.
Cijfer: 4
joe black
ik ben grote fan van giovanni ribisi maar deze film vond ik écht te saai. het greep me niet bij de keel, er gebeurde weinig tot niets. Het enige pluspunt was de alweer fantastische acteerprestatie van Ribisi
psycholamp
- 1960 berichten
Cate Blanchett kan toekomst voorspellen met ESP-kaartjes. Dit is vrij slordig en ongeloofwaardig. Keanu Reeves is een té standaard Redneck met zijn mat en houthakkersblouse. Film komt rommelig over en mist enige sfeer, waardoor absoluut niet spannend.
Dit vind ik één van de slechtste bovennatuurlijke thrillers die ik ooit heb gezien. Rommelig verhaal in chaotische decors, totaal niet verrassend of boeiend.
Judiith^
Ik vond persoonlijk het eind niet voorspelbaar. Goed in elkaar gezet. Goed geacteerd! Vooral door Cate & Keanu.
Riverson
Hmm, snap niet helemaal waar je dit vandaan haalt. Vond de film erg matig, slap en voorspelbaar...Kon 't met pijn en moeite uitkijken.
Usual Suspect
Aardige film, die dankzij het sterke acteerwerk van Blanchet en Kinnear tot het einde blijft boeien.
Het einde is daarnaast prima uitgewerkt, en de film heeft een lekkere spannende sfeer, wat vooral de verdienste van regisseur Raimi is.
3***
DragQueen
Vrij aardige bovennatuurlijke thriller, met een goede rol van blanchett, die de film meerwaarde geeft. het verhaal is niet slecht, en heeft mij geboeid van begin tot einde. er zaten wat slordigheidjes in het verhaal. maar raimi weet er toch een spannende film van te maken. die af en toe best leuke wendingen heeft. de bijrol van reeves vond ik wat minder. 3 sterren.
Tarkus
De film komt zeer traag op gang en het is even doorbijten dan, want naarmate de film vordert, des te beter hij wordt.
Van Cate Blanchett weten we ondertussen dat ze een grootste actrice is, en dat bewijst ze hier wederom, subliem zoals ze hier weer speelt.
Het is ook dankzij haar dat de film een meerwaarde heeft, al bevielen de andere grote namen, die allen een ietwat kleinere rol hebben, toch ook.
De film heeft een mysterieus en tegenlijk ook emotioneel einde.
Toch de moeite waard om eens te bekijken
garlic senior
Best goede film, maar er waren een aantal dingen die me stoorden. De rol van Keanu Reeves is niet echt geloofwaardig. Een gelovige zijn maar ondertussen iemand mishandelen. Beetje vreemd vond ik dat, verder was de rol van hem wel in orde. Maar dan komt er nog een ander minpunt bij deze film kijken. Er komen namelijk best veel ''Spider-Man'' acteurs langs en dat vond ik niet echt geloofwaardig overkomen. De spanning zit echter wel snor en de acteerprestaties zijn goed, maar de geloofwaardigheid ontbreekt een beetje.
cambal
Dit vond ik een hele sterke film met een echt creepy sfeertje ,maar wat wil je met raimi aan het roer ,Blanchett en Reeves spelen de pannen van het dak .
Rudeo
Erg mooie film, erg van genoten, dit door het goede verhaal en de beklemmende sfeer en natuurlijk de mooie acteer prestaties van de acteurs. Cate Blanchett is een van mijn favoriete actrices en dat heeft ze dit keer ook weer dik waar gemaakt. Hoewel sommige mensen Keaunu Reeves niet al te best vonden moet ik zeggen dat hij bij mij best beangstigend over kwam, wat denk ik ook de bedoeling was. En wat betreft Giovannni Ribisi die acteerde ook erg geloofwaardig.
Raimi weet weer eens de sfeer puik neer te zetten in deze spannende thriller met goede cast. Redelijk origineel met prachtige vertolkingen. Geen meesterwerk maar wel een goede film.
confucius
Vooraleer je aan deze film begint is het geraadzaam open te staan voor een poco spiritisme, indien niet, dan zul je er niet veel plezier(!) aan beleven, in tegendeel, ge zult er u aan ergeren.
Er bestaan twee soorten gekken! Gevaalijke en ongevaarlijke. De ongevaarlijken komen in deze film niet aan bod.
Vaak wordt het moeilijk fictie en realiteit uit elkaar te houden, niet voor lang echter, want het lost zich - gelukkig maar - snel op, wat ik er goed aan vond.
Deze prent is vele malen beter dan de meeste in dit genre. Goed verhaal, goed acteerwerk en goed gebracht. Confucius verwoord het als volgt: "filmisch en literair, een schaamteloze spannende thriller." En tot slot, dit is het slot. Een vette Vier.
Maurien
What the hell..
Is dit echt een horror???-_-
Ik vond hem gewoonweg slecht!
Het acteerwerk,het verhaal... De hele film trok op niets.
Geen enkele griezelige scène,Niet spannend en een voorspelbaar einde.
Conclusie:
Tijdverlies en jammer dat 0,5 het minste is dat je kunt geven.
*kelly*
Heb hem een paar weken terug nog eens bekeken en blijf bij mijn 4,5*. Dit is en blijft 1 van mijn favoriete thillers.
De cast is gewoon fanatastisch!
Aapje81
De films van Sam Raimi kan ik altijd wel waarderen. Maar van deze is achteraf niet veel blijven hangen. Hoewel er verassend goed geacteerd word en de rol van Reeves vrij opvallend is heeft de film qua verhaal niet veel indruk gemaakt.
peruaansefilm
VOnd het een hele goede film, dat Cate Blanchett en Giovanni Ribisi geen OSCAR voor deze film hebben gekregen zal ik nooit begrijpen: Damn, wat speelden zij goed zeg, vooral die Cate Blanchett, Giovanni Ribisi: pffffffffffffffff..... net echt, je leefde zo met hem mee! EN ik voorspelde het weer goed wie ANne WIlson kwam redden (ik wist het wel.. ) maar wel mooie film! Nee vind het geen horror, beetje thriller (zeg maar à la Dragon Fly.... )
En tsja van Reeves, laat ik daar meer niks opzeggen! NEe slechte rol van hem, vond hem heel slecht en ik kan wel zeggen want volgens mij is dit ooit de 1e film dat ik zie waarin hij speelt en toen ik nog een teener was, waren alle vrouwen gek op hem en prijsde hem in de hemel enzo maar moet me helaas aansluiten dat het alleen om z`n koppie te doen is waarom die filmrollen krijgt:sorry! Geen indrukwekkende rol vooral hoe die tegen de kids benaderde, mocht veel meer kracht in z`n gezicht zijn, dat je bang zou worden maar ik dacht.. Pffffffffff... wat speel jij toch slecht! Soms ff van die korte momenten (als die bijv. boos word in de rechtszaal) maar een schurk ofzo.. vond ik z`n vrouw in die film nog beter spelen!
Goldenskull
Niet bepaalt boeiend, waar het genre horror vandaan komt is me verder ook een raadsel.
Eigenlijk vond ik alleen het personage Buddy enigszins de moeite waard, zou er bijna nog 1,5 voor geven. Het eindshot is dan weer zo zoetsappig dat ik toch voor de 1 ga. Zeer matig thrillerdrama'tje, zoetsappig en een dikke laag moraal waar je niet aan ontkomt. Er bestaan genoeg betere films met dit onderwerp.
Mads Smikkelsen
Goeie film, lekker spannend tot het eind, goeie acteurs, Cate Blanchett is weer een kei in deze film en Raimi heeft het allemaal heel mooi neergezet, mooie plaatjes.
killerfreak
niet echt geweldig overtuigd door deze film. Acteerwerk niet altijd even speciaal, zelfs met een op papier geweldige cast. Alleen Keanu Reeves vond ik eigenlijk nog aanvaardbaar acteren.
Maar ok, de spanning van whodunnit blijft er een beetje in tot het einde, hoewel het natuurlijk wel een tijdje voor het einde al duidelijk begint te worden. Ma natuurlijk wordt een mens enkele keren op het verkeerde spoor gebracht en gaat ge dan twijfelen aan uw detectivevermogen
Drama? niet echt; horror? niet echt, een paar schrikmomenten is nog geen horror. Idd best te omschrijven als een thriller. En waarom die 16+ wordt gerate weet ik al helemaal niet...
maerk
Cate Blanchett schittert in deze goede thriller.
Gewoon een goed en onderhoudend filmpje. De cast is over het algemeen goed, zelfs Keanu Reeves speelt goed. Giovanni Ribisi draait soms een klein beetje door in zijn rol maar was ook aangenaam om naar te kijken. De bijrol van die sherrif was ook erg leuk. Maar de grote ster is toch echt Cate Blanchett, ze speelt hier erg overtuigend. Voor de rest gewoon leuk. Wat me wel beviel waren de slow-motion stukken (potlood dat van tafel rolt, druppels uit de kraan). Prachtig!
Inderdaad een goede en ook wel spannende thriller met een verrassend eind (wat wel meestal is in dit soort films, maar ik zag hem niet aankomen dus hij was geslaagd). Het einde vond ik zelfs onroerend. Cate Blanchett speelde zeer goed en Keanu Reeves als slechterik deed het ook best aardig. Giovanni Ribisi speelde trouwens ook een zeer goede bijrol.
Waarom deze film ook als Horror betiteld is slaat wel nergens op want dit is dus totaal geen horror.
charmed one
dit vond ik een hele spannende film. heb hem al best vaak gekeken maar hij blijft goed. echt een spannende sfeer zit er in. zulke soort thrillers hou ik wel van. en een hele goeie cast.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Elizabeth
Biografie / Drama, 1998

Monster
Biografie / Misdaad, 2003
fortune tellersheriffkleine staddroomtarot cardsnachtmerrieweduwerechtbankpremonitiongeweldbackwoodspondextrasensory perception clairvoyantabusive husbandsouthern gothic