Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz
Met onder meer: Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr.
Releasedatum: 18 maart 2004
Plot Gothika
"Because someone is dead doesn't mean they're gone."
Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.
Miranda Grey
Irene
Rachel Parsons
Turlington
Wezze
Het zien van spoken is dus reden voor vrijspraak van moord..
Jammer van het einde dus..
Voor de rest wel aardige film.. 2.5*
M.ike
Toch maar verlaagd naar 2.0*. Net als Halloween II is Gothika het soort film waar ziekenhuizen opvallend stil zijn met bijna geen medisch personeel. Stomvervelend.
een tipje Gothica speelt zich niet af in een ziekenhuis ..
maar in een kliniek voor criminelen
sangha
ik vond het best wel een goede film. hij heeft me een aantal keren goed aan het schrikken weten te maken. er zitten behoorlijk veel cliche's in deze film maar het stoort me niet. 3.5 ster.
ILDIB
Paar goede scenes, op zich een goed en spannend verhaal, echter het komt er niet echt uit. Wat de rol van cruz in deze film is is mij totaal onduidelijk, hadden ze wat mij betreft kunnen skippen..
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
een tipje Gothica speelt zich niet af in een ziekenhuis ..
maar in een kliniek voor criminelen
Het was toch een psychiatrisch ziekenhuis? In ieder geval vond ik het nog veel te rustig.
IcU
Helemaal geen onaardige film. Hij is zeker wel spannend en heeft zo zijn schrik momenten. Het verhaal is orogineel en Berry speelt erg sterk. 4*-en
darkgirl
ik vond het echt een super goede film, bleef spannend om naar te kijken en er zat een goed verhaal in. ook heel mooi verzonnen en gemaakt. 4*
Goede film spannend tot het einde paar keer een paar goede schrik momenten en zeker niet slecht geacteerd.
4 sterren wel verdiend!
smaken verschillen heel erg bij deze film merk ik.
ik vond deze ook goed.
Hannibal
heb de helft gezien want het feest stopte een half uur voor de afloop van de film..
Zit je midden in een film, ineens doet iemand de DVD speler uit, doet de lampen aan en zegt: "Zo, het feest is afgelopen!"
ViggøJøhnny
Ik vond het een spannende film. ik heb hem 2x gezien met een paar vrienden en toen hebben we hem eerst s'nachts gekeken en toen nog een keer s'morgens maar dit is een film die je echt s'avonds moet kijken, anders is ie niet zo eng
ik geef een **3.5**
%%%%%%
Ik vind het ook als je die savonds moet kijken anders is die geen zak aan maar het verhaal en dat meisje vind ik goed en het eidne ook redelijk jammer dat het zoo moet gaan *** sterren
M.ike
allerliefste het feest duurde korter dan de de film was op TV dus ..
*eef
Redelijk leuke film, maar niet voor als je hem kijkt omdat je zin hebt om een echte enge film te kijken. Soms schrik je wel maar daar blijft het dan ook bij.
matthijs_013
Goede film voor een keer. Het had zo zijn enge momenten en Halle Berry was geweldig. Het einde was trouwens ook goed (en pervers...)
Firtina
Evenals the ring vond ik deze ook erg goed. het was spannend en een heel goed einde.
Skatjekim
Ik vond het zeker een goede film, heb 'm inmiddels al meerdere malen gezien enm blijft goed.
Great acting, great story, ook al begon ik al vrij snel iets te vermoeden van de praktijken van haar man.
4,5
JFD
Erg goede film, zelfs tot op het laatste moment. Deze film zet je wel een aantal keer aan het nadenken. Ik ben niet heel vaak geschrokken, dus dat viel wel mee.
AliiCee..
Echt een prachtfilm, ik leefde helemaal mee met de hoofdpersoon. Lekker eng en toch niet té. Gewoon een tópfilm
wennie24
Ik vond het ook echt een topfilm, das nou een film die je wel een paar keer kan kijken!
.Gangster.
mm best goede film spannend.. je kijkt er lekker in weg best goed verhaal enzo. dus ja een
*4.0* voor deze best nog wel enge film
Cherry~Pop
Nee, deze film vond ik alles behalve goed. Het acteren van de personages raakte me op geen enkele manier. Het verhaal vond ik saai en voorspelbaar en er zaten nep-schrik- nep-angst momenten in. De hele tijd dat ik de (low-buget) film keek zat ik met een gevoel van wtf ?! De film duurde ook veel te kort -wat dus eigenlijk het beste aan de film was, aangezien ik die anders totaal gefrustreerd uitgezet had.
Ik snap dus eigenlijk niet hoe Hallie Barry en Penelope Cruz hierin verzeild zijn geraakt.
Eny
ik geef een **3.5**
Ik heb hem helemaal alleen 's nachts bekeken en vond het alles behalve eng. ook: heel voorspelbaar. En van het verhaal klopt veel niet...
SanniePannie
ik heb de film net gekeken. ik vond het een goede film, paar goeie schrik moment Toen Miranda onder water zat en ze in één keer Rachel voor haar zag
Eigenlijk had ik me ingesteld dat deze film heel eng zou zijn, dat viel me wel een beetje tegen. maar de film was wel spannend. goede muziek gekozen. 1 ding begrijp ik alleen niet als miranda op het einde op straat loopt, ziet ze in 1x een jongetje op de weg staan en die roept naar. Waarom is dit?.
ik zeg 4*
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
matig,soms verwarrend en op het laatste beetje fake, een paar goei momenten, nooit eng, soms spannend..................een 2,5 is een correct cijfer
lottetje
Ik kan niet zo goed tegen dit soort films. Denk er veel te veel over na.
Ik vond hem namelijk eng. Terwijl hij eigenlijk helemaal niet zo eng was, als ik andere resencies lees.
maargoed, ik vond hem niet leuk en eng.. een 2

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'