Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz
Met onder meer: Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr.
Releasedatum: 18 maart 2004
Plot Gothika
"Because someone is dead doesn't mean they're gone."
Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.
Miranda Grey
Teddy Howard
Irene
Rachel Parsons
Turlington
De sneak draait gewoon op vaste avonden in de bioscoop, vroeger was de sneak meer een graadmeter om mensen titels te laten zien waar je mischien zelf niet snel heen zult gaan, maar helaas kan men nu al soms weken van te voren zien wat er komt zie www.sneakpoint.nl de sneak kost ook vaak een paar euro minder dan een normale film.
agent smith
en zie je dan allemaal kleine stukjes van films? een soort trailers?
ehuurman
Aardige thriller met een aantal echte schrikmomenten. Je moet alleen even over het zeer onwaarschijnlijke feit heenstappen dat een psychiater bij haar eigen patiënten wordt geplaatst. Bovendien heeft ze uiteindelijk wel haar man in stukken gehakt, krijg je daar geen straf voor, ook al heeft-ie het verdiend?.
knabobaR
Vind het wel een aardige film alhoewel hij wel voorspelbaar is en iets te veel geinspireerd is op andere films..
supergalo
echt wel een vetten film,
dat vindt ik,he.
je moet daar van houden,veel mensen houden niet van trillers.
maar deze is echt spannend.
jassonn
Vond hem erg tegenvallen.Het verhaal gaat eigenlijk nergens over,en de film probeert eng te zijn maar is en wordt dat ook niet.Heb me ook lopen ergeren aan het gegil van Halle Berry,gewoon niet normaal.2,5*
Drijntje
Het verhaal slaat natuurlijk helemaal nergens op, de film bevat in mijn ogen ook een aantal 'losse eindjes'. Toch geef ik deze film een ruime voldoende (drie sterren). Het acteerwerk van Berry vond ik indrukwekkend en de schrikmomenten (ook al waren ze voorspelbaar
) deden het in mijn ogen goed! Alleen had de film van mij wel wat eerder afgelopen mogen zijn. Op het moment dat Downey Jr. tegen de glazen deur van het politiestation leunt en door het glad "sorry miranda" zegt, leek mij een open genoeg einde. Toch wel een aanrader, deze film!
zeus
Een film met de nodige schrikeffecten en toch ook wel wat foutjes. Inderdaad was het acteerwerk van Berry (ook nog eens een mooie vrouw) goed, maar na de zoveelste gil had ik dat wel gehoord.
Maar hoezo eerder afgelopen Drijntje? De film duurt maar 90 minuten wat op zich al niet lang is maar je vindt het wel een aanrader.
Tommeh
Net in de sneak gezien. Opzich een leuke film, die het echt van z'n schrikmomenten moet hebben. (Ben een aantal keer wezenloos geschrokken.) en Halle Berry speelt top. Alleen jammer van het simpele verhaal, waardoor het toch een beetje een standaard thriller wordt.
Een wel erg grove fout is dat je af en toe de microfoon van de filmcrew boven in beeld ziet bungelen.
Tommeh
Nou ik wel.
In 2 scenes zelfs. Heb meteen ff op moviemistakes.com gekeken en daar staat het ook.
Drijntje
Ik vond dit zo'n standaard open einde...
jassonn
Einde had inderdaad veel beter gekund,vond het allemaal maar slapjes en zo gemaakt dat ze er makkelijk een seqeul van kunnen maken.
Jordy
Mag wel in de FAQ dit
Ligt aan je bioscoop, niet aan de film.
Mag wel in de FAQ dit
Ligt aan je bioscoop, niet aan de film.
Maar ik begrijp nog steeds niet hoe het aan je bioscoop kan liggen
saske
ik ga deze vrijdag zien.
lijkt me wel goeie film.
ik ben benieuwd
filmliefhebber
belabberde cinema: absoluut niet angstaanjagend, irriterende soundtrack, Halle berry die belabberd staat te acteren, .... zet maar bij het groot huisvuil
zeus
Zal wel met het doek te maken hebben, of de projector mischien?
Zodra de film te laag op het doek wordt geprojecteerd dan krijg je de microfoons in beeld.
satdoxter
Vond het eerlijk gezegd wel een onderhouden filmpje binnen 20 minuten rende mijn vrouw en dochter naar boven en had ik dus met mijn zoon het doel bereikt
ieders een eigen bankstel
Al met al niet de slechste horror/Thriller die we hebben gezien en het einde ...... tsja is dat niet iets typisch in het Horror genre.
Verita
Mhh, eerst stond het op moviemistakes, en nu ligt het aan de boiscoop o_O
GeeTee
De film heeft een aardig sfeer, jammer alleen dat het verhaal niet echt spannend is, Barry acteert als een strijkplank en het plot gaten heeft waar je met een vrachtwagen doorheen kan. Aardige film voor als er nog een zak popcorn leeggegeten moet worden.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'