• 9.380.985 stemmen

Gothika (2003)

Horror / Thriller | 98 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz

Met onder meer: Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr.

Releasedatum: 18 maart 2004

Plot Gothika

"Because someone is dead doesn't mean they're gone."

Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.

avatar van sjorzke

sjorzke

Erg leuke/onverwachte/orginele film! en de film poster vind ik geweldig mooi! een dikke 4 en poster een 5 maarja !

avatar van Theatertje

Theatertje

Halle Berry bewijst in deze hoogst voorspelbare griezelthriller dat ze eigenlijk niet veel meer kan dan het meisje te zijn van de protagonist, zoals ze deed in MONSTER'S BALL en DIE ANOTHER DAY. Elke keer weer als ze zelf de hoofdrol krijgt, zoals in CATWOMAN en hier, flopt de film gigantisch. 3 sterren.

avatar van Diekmans

Diekmans

Echt een zeer spannende film en een verrassend einde. Uitstekend voor de vrijdag- of zaterdagavond.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

slechte film. valt weinig aan te snappen en zeer gehyped. en ook het einde slaat echt helemaal nergens op.

avatar van Cheryl_14

Cheryl_14

Heel goeie film. Ik ga er vanavond voor de vierde keer van genieten. Echt super! Ik kan me een paar goeie schrikmomenten herinneren: die ene vind ik goed, als ze bukt, dat er dan zo een wijf achter haar staat. GEWELDIG

ECHT EEN TOPFILM

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Wat vindt iedereen hier nou zo goed aan??? Het script is werkelijk te slecht voor woorden en het einde slaat nergens op...en daarbij is de film nergens eng: de doodsteek voor een horrorfilm. Laat Penelope Cruz alsjeblieft acteren in een Almodovar, daar is ze op d'r plek.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Penelope Cruz ?? het gaar hier toch om Halle Berry?

avatar van Jig-saw

Jig-saw

matige film met hier en daar dan nog wel een paar schrikmomenten maar daar blijft het ook bij.

avatar van meinsma

meinsma

Ik sluit me aan bij Jig-saw.. Wel een redelijk bevredigend einde, dus toch nog 2,5 sterren van mij.

avatar van Torrez

Torrez

net nog gezien ..

flitsende beelden , donkere momenten en een onbegrijpelijk verhaal!

een 3,0

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Ik ben een fan van psychologische thrillers en ik ben niet dom, maar deze film valt niet te begrijpen! Een 2.

avatar van KwintenS

KwintenS

Redelijke film. De film op zich vind ik beter dan het commentaar hier laat vermoeden. Alleen is het einde zo ongelooflijk slecht en voorspelbaar. Eigelijk onbegrijpelijk dat zo een film verpest wordt door zo'n voorspelbaar cliché einde.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Spannende film. Zit al met al toch wel goed in elkaar. Er waren momenten in de film die ik toch wel scary vond. Halle Berry speelt prima. Toch wel een aanrader.

*** en een half sterren

avatar van Max en Joep

Max en Joep

slap, voorspelbaar, uitgekauwd, vermoeiend.

1 ster

avatar van Peojuzi

Peojuzi

Ben niet bepaald enthousiast over deze film, en al helemaal niet over het acteerwerk van Halle Berry...

avatar van bootylicious

bootylicious

Ik vond hem super!

Ik hou van dat soort genres.

En voorspelbaar vond ik hem zeker niet.

ik vind hem wel een 4* waard

avatar van thedudesons

thedudesons

een film die je absoluut gezien moet hebben als je van het genre thriller houd...............

avatar van smirnoffanovich

smirnoffanovich

goede film, leuk om 's avonds in je 1ntje te kijken, 3,5

avatar van android325

android325

bootylicious schreef:

Ik vond hem super!

Ik hou van dat soort genres.

En voorspelbaar vond ik hem zeker niet.

ik vind hem wel een 4* waard

Als je dit super vond, moet je zeker naar "skeleton key" en vooral naar "shutter" kijken, naar mij mening nog beter.

avatar van DragQueen

DragQueen

Al met al een spannende film, met een paar goede schrikmomenten. het verhaal is degelijk, en de film heeft een pakkende sfeer. halle berry acteert goed, net als downey jr. en cruz in de bijrollen. jawel, een prima horror/thriller, die mij best heeft vermaakt. 3,5 sterren.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Erg spannende thriller! 4*

avatar van Lucky Slevin

Lucky Slevin

Eens zien vanavond (op kanaal 2).

avatar van AGE-411

AGE-411

Lucky Slevin schreef:

Eens zien vanavond (op kanaal 2).

Deze was best wel de moeite waard!

avatar van Nand

Nand

Een beetje een vreemde film, zeer origineel en goed acteerwerk van halle berry.. het einde (met dat kind) vond ik dan weer teveel.. hoe moet dat nu verder?

En nog iets, waarom doet die geest van dat meisje berry zoveel pijn in die cel? ik bedoel... is dat je manier om hulp te vragen?? :s En haar man, wie heeft die nu vermoord?

Ik wil hem wel terug zien maar niet omdat ik hem goed vind ik heb gewoon teveel vragen!!!

avatar van smetje

smetje

Deze lichte thriller is zijn punten wel waard.

Je zou kunnen zeggen dat er een paar schrikmomenten waren maar die waren iets te voorspellend. Dat ik echt vol spanning zat toen ik deze film bekeek is geen waar. Als drama film gezien scoort deze film maar een horror was dit echt niet. De afwerking was iets te weinig maar ten opzichte van de andere films was dit een goede film.

3.5

avatar van wapper

wapper

De scène aan/in het zwembad vond ik wel de moeite waard, maar verder een nogal matig filmpje

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Mooi griezelfilmpje maar eigenlijk niets speciaals. Ik heb vooral genoten van de fotografie. Het verhaal loopt hier en daar toch wel wat mank. Eerst is die geest slecht, daarna goed. Ook de verassingseffecten (verhaal én gebeurtenis) zijn wat overdreven.

avatar van killerfreak

killerfreak

mooi in beeld gebrachte scènes met op momenten de nodige spanning. Maar naar het einde toe blijken er toch wel serieus wat gaten in het verhaal te zitten. Wie de dader was was te vermoeden, en de uitwerking had een beetje beter gemogen.

Toch heb ik bij momenten wel genoten van deze film. 3*

avatar van darkjaap

darkjaap

halle berry zette weer een goede rol neer in dit redelijke goede ( horror ) thriller idd niet zo heel speciaal slecht is hij niet maar een topper ook weer niet 3,5*

avatar van aerts007

aerts007

Vond deze toch zeer de moeite waard,spanning verzekerd!