• 9.378.934 stemmen

Suicide Squad (2016)

Actie / Avontuur | 123 minuten / 136 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 123 minuten / 136 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Task Force X

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: David Ayer

Met onder meer: Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie

Gesproken taal: Engels, Japans en Spaans

Releasedatum: 4 augustus 2016

Plot Suicide Squad

"Worst. Heroes. Ever."

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

Floyd Lawton / Deadshot

June Moone / Enchantress

Keith Griggs

avatar van Lennert

Lennert

Wat was Assault On Arkham een leuke film, niet? Oh, niemand heeft de animatiefilm gezien waarbij de meeste Suicide Squad-leden wel gewelddadig, losgeslagen en/of gevaarlijk zijn? Jammer. Ga Assault On Arkham in ieder geval nog maar eens kijken. Of lees de comics (The New 52 reeks). Vergeet deze film in ieder geval maar.

Het ergste vond ik eigenlijk nog de soundtrack en de complete zinloosheid ervan. Iemand doet iets geks? Paranoid. Men zit in de lucht? Spirits In The Sky. Gevangenis? House Of The Rising Sun. Kijk allemaal, we kennen onze klassiekers en oppervlakkig verwijst het allemaal naar de scenes die we nu tonen! Verschrikkelijk. Kijk even goed naar een film als Sucker Punch, waar de soundtrack wel echt een toevoeging had bij de scenes, of anders Guardians Of The Galaxy. Vergooi echter niet je budget met het vergaren van rechten voor nummers die in geen enkel artistiek verantwoord opzicht gebruikt gaan worden.

Goed, de ergste problemen zijn bij deze besproken. Over naar andere gangbare zaken. Zoals de cast. Will Smith heeft er geen zin in en slaapwandelt door de film heen. Jared Leto is een karakterloze Joker. Margot Robbie doet haar best in een uitzichtloos geschreven script. Jai Courtney heeft de leukste rol en krijgt niets te doen omdat zijn character waardeloos geschreven is. De rest van de personages zijn nog makkelijker te vergeten. De villain is waardeloos, Amanda Waller heeft geen impact en is onevenwichtig geschreven en Killer Croc is een lachertje. Om over de gemakzuchtige verhaallijn van de Mexicaan nog maar te zwijgen. Als iedereen dan bij elkaar gaat zitten om te vertellen hoe slecht ze zijn, om daarna allemaal vrolijk handjes vast te houden naar het eindgevecht, houd de interesse voor mij echt op.

Het ergste vind ik eigenlijk nog dat ik me helemaal niet echt vermaakt heb. Aan de hand van de trailers dacht ik een hoge grapdichtheid te zullen ervaren, maar meer dan een paar grinnikmomenten heb ik niet gehad. De film is ook gewoon te soft voor iets dat in de comics gewoon hard en bloederig is, het zijn potverdrie nog an toe mensen die verschrikkelijke misdaden plegen! Harley Quinn is vooral quirky, maar mist echt de waanzinnigheid uit de comics, de Joker is een flauwe boef, Deadshot mist een duistere edge en ga zo maar door. Als de humor dan ook niet werkt, houdt het al snel op. Ik heb Batman vs Superman met alle plezier verdedigd, maar mag toch echt hopen dat Wonder Woman en Justice League de zaakjes wat meer op orde hebben voor DC het echt voorgoed zal verliezen van Marvel.

avatar van Walter S.

Walter S.

Lennert schreef:

Hij blijkt beschikbaar te zijn bij de biep en ik hou wel van animatiefilms, dus gereserveerd.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

In het begin had ik geen intenties om er eigenlijk naar toe te gaan. Wist toen überhaupt niet waar het over ging. Tot ik een BVS special zag waarin ze het over Suicide Squad hadden. Toen ik er achter kwam dat het van DC Comics kwam moest ik er naar toe. En ik heb nooit spijt gehad van die beslissing. Ik vond het leuk, spannend, en met veel brute acties. Goed dat ze de verschillende karakters hun verleden lieten weergeven. Ben zeer positief over deze nieuwe actiefilm.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Het DC Comics universum begint zich de laatste jaren aardig uit te breiden in een poging om de eeuwige concurent Marvel bij te benen, of wellicht kunnen we beter spreken van achterhalen. Het lijkt er echter op dat DC Comics aan een onmogelijke missie bezig is, want films als Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice werden vergruist door de critici. Helaas bleken ook de eerste berichten over Suicide Squad niet al te best en dat maakte boze tongen los bij de DC-fans. Zo erg zelf dat er door hen een petitie werd gestart om de kritische website Rotten Tomatoes een halt toe te roepen, waar de film behoorlijk ‘rotten’ scoort op dit moment. Toch zet de kitscherige trailer direct de toon door er strak en goed uit te zien. Wat ook helpt is dat ditmaal niet Zach Snyder, maar David Ayer aan het roer staat. Een regisseur die heeft in het verleden meer dan eens bewezen dat hij garant staat voor een puike actieprent en laat dat nou precies zijn wat er van Suicide Squad is geworden.

Aan actie is er zeker geen gebrek in de film, maar de film kent zeker zijn minpunten. De introductie van alle karakters is grappig, maar komt min of meer dubbel voorbij. Er wordt namelijk ook weer een opstap gemaakt naar de Justice League film, iets wat we eerder al zagen in Batman v Superman: Dawn of Justice en wat dus vooral voelt als opvulling. Het wordt dan ook niet onder stoelen of banken geschoven dat deze te vinden zijn in de DC Comics tijdlijn dat speelt tussen deze twee films. Wellicht had de film beter geworden als deze had losgestaan van de hele tijdlijn, maar dat zullen we nooit weten. Daarnaast is de schermtijd voor The Joker minimaal, terwijl hier juist wel groots mee wordt geadverteerd. Daarnaast is The Joker zoals Jared Leto deze neerzet niet de beste invulling van de rol die we de laatste jaren hebben gezien en mag hij niet in de schaduw staan van Nicholson en de waanzinnige performance van Heath Ledger is al helemaal ver uit beeld. Als laatste punt noemen we de 3D versie van de film, deze is volstrekt overbodig en zeer matig te noemen.

Gelukkig nemen de pluspunten wel de overhand. Zo is Will Smith, die Deadshot speelt, eindelijk weer eens geweldig. Hij treedt echt naar voren als de leider van het zooitje ongeregeld en dat is een last die hij met gemak draagt. Toch is Margot Robbie nog wat beter. Naast zeer sexy, zet zij Harley Quinn op absoluut krankzinnige wijze neer als het liefje van The Joker dat zo niet nog veel krankzinniger is dan The Joker zelf al is. Met zijn kitscherige neon uitstraling doet de film soms wat denken aan het verschrikkelijk slechte Batman & Robin, maar gelukkig weet regisseur Ayer hier goed vorm aan te geven en straalt de film vooral een vorm van coolheid uit. Een gewaagde stijlkeuze. Wat tijdens het kijken van de film opvalt is de verschrikkelijk goede soundtrack. Tracks als Bohemian Rhapsody (Queen) en Without Me (Eminem) strelen de trommelvliezen dan ook van het begin tot het einde. Ook de klassieke score van componist Steven Prince draagt zeker bij aan het geheel van de film.

Suicide Squad is een zeer vermakelijke film die bol staat van de actie en humor. Vreemd is dat de marketingafdeling The Joker naar voren heeft gebracht als gezicht van de film, maar het eindelijk vooral Will Smith en Margot Robbie zijn die de film maken tot wat hij is. Door hun toedoen en een ijzersterke soundtrack komt de film uiteindelijk met speels gemak op een ruime voldoende. Toch hadden we stiekem op wat meer gehoopt, wat dat betreft heeft Marvel de lat hoog gelegd. Helaas is het verhaal flinterdun en is de film teveel een opmaat naar de Justice League film. Echter, voor een avondje hersenloos vermaak is Suicide Squad zeker een aanrader.

avatar van selsjung

selsjung

Ik vond het vreemd dat de bad guys de good guys waren. De kills waren wel leuk, ik heb me vermaakt

avatar van Materny

Materny

Zoveel mis met deze film..

Deze was ook hilarisch. Diablo; 'I lost one family. I'm not gonna lose another!'

De beste man kent het groepje outcasts net een hele dag.

Nee, deze film mag zich de flop van 2016 noemen. En dat is knap, want het was al zo'n waardeloos jaar.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Na Fury en End of watch pakt Ayer dus Suicide Squad op. Mijn vraag is meteen: er zijn vast regisseurs die het beter kunnen toch?

Het duistere is er niet, grappig ook niet, klassiekers waar mee om wordt gesmeten en ingezet op de raarste en niet toepasselijkste momenten. Zonde. De soundtrack had gewoon totaal geen nut. Ja ik vind het prima om mooie oude plaatjes te horen. Maar Bohemian Rhapsody bij de terugkomst van de Joker bij Harley Quin? Nee het raakte nog kant nog wal.

Standaard verhaaltje, voorspelbaar, geen echt slechte karakters, nee het was het gewoon niet.

Dan nog de Joker die het niet haalt bij Heath natuurlijk, maar verder doet Leto het wel aardig. Dat is een klein lichtpuntje in de film.

Maargoed ik denk dat Ayer met wat meer durf en ambitie hier véél meer uit had kunnen halen dan dit standaard actie filmpje die ik morgen weer vergeten ben.

avatar van barcam

barcam

Totaal waardeloos. Beste is nog de muziek die totaal geen meerwaarde heeft aan de film.

Nadat men dacht om het ergste al gehad te hebben na Ben Affleck als de Vleermuisman is

men er opnieuw in geslaagd om een zootje bekende acteurs een franchise om zeep te laten helpen.

Vooral Will Smith is totaal overbodig en lijkt te slaapwandelen door de film.

Enige pluspuntje is Harley Quinn (Harleen Quinzel) die wel nog grappig is.

De boel is veel te braaf en voorspelbaar tot en met het noodzakelijke "eindgevecht".

Het script is quasi onbestaande en veel te veel personages die elkaar eerder in de weg lopen.

Te vermijden.

avatar van moviemeneer

moviemeneer

Wat een waardeloze film. Waar ik in de trailers nog sympathie voor deze film had is er achteraf gezien niets interessants aan deze film. Uiteindelijk draaide de film niet om de slap uitgewerkte karakters maar om een random heks die de aarde wil vernietigen. Ook totaal onnodig waren compleet misplaatste zombie-onderdanen van de enchantress, de karakterloze joker en een zeer slecht afgewerkte robot-minotaurus.

avatar van DVD-T

DVD-T

13 december uit op Blu-ray, 3D Blu-ray, UHD en DVD.

De Blu -ray's en 4K editie zullen tevens een extended bevatten met zo'n 13 minuten aan extra materiaal.

Bron

Extended Cut trailer

avatar van broncode

broncode

Wederom een Ayer film die niet geslaagd is. De eerste twintig minuten van de film zijn redelijk te doen, maar dan stort ook Ayer een bak cgi over je heen waar je niet door heen komt. Jammer want na end of watch en fury heb je toch de hoop dat hij die lijn door trekt.

Een rommeltje eerste klas, waarvan jezelf je toch afvraagt hoeveel controle Ayer werkelijk had en hoe vaak hij over ruled is bij de final cut.

avatar van Dennisj

Dennisj

Ik denk dat door de sterke trailer de verwachtingen bij veel mensen niet is ingelost. Dat de film onder de 3 sterren zit op deze site vind ik echt lachwekkend want zo slecht is deze film ook weer niet. Ik heb eerder het gevoel dat er een hoop gefrustreerde mensen tussen zitten die door stripboeken de karakters zogenaamd zo goed kennen dat ze al het negatieve makkelijk eruit kunnen halen in deze film.

Van de Suicide Squad vond ik Harley Quinn het stel dragen. De Joker doet zijn best maar is bij lange na niet de Joker gespeeld door Heath Ledger. En de rest van de squad doet het niet zo slecht als de meesten hierboven doen voorstellen. Er zitten wel zeker gaten in het verhaal af en toe, en nee het is geen film die ooit in de top 100 zou komen. Maar om zulke lage cijfers te geven dan heb je of teveel azijn gedronken voordat je de film keek of je bent aan het afreageren omdat je verwachting niet is ingelost.

Ik heb me al met al gewoon vermaakt met deze film. 3,5*

avatar van mcgraig

mcgraig

Oei.... weer een tegenvaller voor DC. Het eerste uur was nog te pruimen maar daarna werd het een janboel met veel ontbrekende scenes (zo voelde het althans) en een finale die bewerkt leek door Lucky TV. Weer een grote zeperd in 2016

avatar van ElPablo

ElPablo

Wat was dit een tegenvaller.

Die kan samen met independence day zo in de 1 euro bak en dat is dan nog rijkelijk veel betaald.

Dit is wel een van de beste films van het afgelopen jaar.

avatar van Neder0001

Neder0001

Margot Robbie redt deze film nog enigszins, maar verder heel matig/slecht. Laatste halfuur was een vervelende zit.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

dennismiddelhar schreef:

Dit is wel een van de beste films van het afgelopen jaar.

Iron Maiden schreef:

Met een 4,5 zou je denken dat het gaat om één van de beste films ooit gemaakt.

Dan kom je weer op de eeuwige discussie hoe je films 'dient' te waarderen. Ik heb dit jaar een tien (m'n nummer 1) en net als Dennis een paar negens gegeven; jij waardeert heel streng. Allebei prima, toch?

Hier bestaat overigens een topic voor zodat het bij de films over de films kan blijven gaan.

avatar van John Milton

John Milton

Iron Maiden schreef:

Met een 4,5 zou je denken dat het gaat om één van de beste films ooit gemaakt.

En Dennis heeft op slechts 2 films gestemd dit jaar, dus dan is het al snel een van de beste

Zwolle84, misschien dat ik de extended cut nog een kans geef, kijken of die beter bevalt. Eens kijken of het daar dit jaar nog van kan komen

John Milton schreef:

En op 21 films in totaal, dus is het ook een van de beste aller tijden. Iedereen weer blij.

[quote]John Milton schreef:

Daar ben ik ook wel benieuwd naar, al verwacht ik geen wereld van verschil. Het is volgens mij ook geen film waarvan je elk element op de weegschaal moet leggen. Het is mijn fun-film van het jaar, dat vind ik ook een belangrijke factor voor dit soort blockbusters.

Edit: Het gaat weer helemaal mis met quoten, maar je begrijpt vast waar ik op reageer.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Aardige film zeker 1ste uur, daarna was het veel van het zelfde.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Valt tegen. De zogenaamde "bad guys" vond ik nogal lafjes, echte badasses zijn het in ieder geval niet. De acteurs doen wel hun best maar op één of andere manier pakte het niet, zo vond ik the joker gewoon een slap aftreksel van wat we al eens eerder gezien hebben. Daarnaast stoorde ik me aan de special fx / cgi, het ziet er namelijk niet altijd goed uit en de muziek ligt er veel te dik bovenop. Ik ben geen comics fan dus ik vond het wel fijn dat we de achtergrondverhalen van de "bad guys" te zien kregen, dat is wel een pluspuntje, helaas is de rest van het verhaal niet al te boeiend en behoorlijk cliché. En dan het feit dat ze onder controle gehouden worden door een oude vrouw met een mobieltje doet de film helemaal de das om. Geen voldoende waard.

avatar van mcgraig

mcgraig

De zoveelste mislukte blockbuster in de dop op rij. Er was niet veel positiefs aan de film. De personages (toch heel belangrijk) zijn prima ingevuld. Zelfs The Joker is prima. Als Heath Ledger niet zoveel indruk gemaakt had in The Dark Knight had niemand zich aan de versie van Jared Leto gestoord.

Verder lijkt het script een rommeltje, krijg je het gevoel dat complete scenes ontbreken (van de hak op de tak momenten), is de CGI soms ronduit belabberd en is de slechterik verre van memorabel. Het is ook erg onlogisch dat bijvoorbeeld Amazon Woman en Batman nergens te hulp schieten maar dat is nog te vergeven. Ook bij Marvel ontbreekt de logica regelmatig en levert het alsnog een goede film op. De eerste helft is nog best te pruimen maar daarna wordt het langzaam een grote janboel die niet veel beter is dan de laatste Fantastic Four

avatar van MrLee

MrLee

Zoveel fout aan deze film, heb hem mede dankzij Margot Robbie af kunnen kijken. Maar voor de rest, jeetje.

avatar van blurp194

blurp194

Ik had er helemaal niks van verwacht - en dan blijkt het in het genre nog niet zo'n heel beroerd geval te zijn. Waarbij ik het genre dan maar even bedoel als 'graantje meepikken van de superhero blockbusters'. En ondertussen ruim knipogen naar een hele serie andere films.

Bij de acteurs zijn het vooral Margot Robbie en Will Smith die ik best leuk bezig vond. Maar daar is het positieve nieuws dan ook wel een beetje mee op, de actie is nogal wat onder de maat op de schaal van opzienbarendheid, de skills van de superheros zijn ook wat magertjes, en zelfs de echte bad guys zijn wat mak.

avatar van erik1977

erik1977

persoonlijk vond ik dit wel een heerlijk filmpje

een lekker avondje blockbuster vermaak en meer zie ik er ook niet in en hoef ik er volgens mij ook niet in te zien.

Ik vond het liefje van de Joker een heerlijk personage en een paar keer ook goed krom om gelegen.

En inderdaad een mega lekker ding.

The Joker zelf kon wel meer uitgehaald worden vind ik dan persoonlijk, maar verder vond ik dit wel een heerlijke film.

Kom maar op met een deel 2

avatar van lezertje

lezertje

D.C. does ‘The dirty dozen’ (1967). Een stel levensgevaarlijke criminelen kunnen hun vrijheid verdienen als ze de misdaad gaan bestrijden. Wat een verschrikkelijk origineel verhaal. Hoe vaak hebben we dit al gezien? Alle acteurs in ‘Suicide squad’ (Een terechte beoordeling van nul sterren) doen aan overacting c.q. schmieren. Met Jared Leto (Notabene een Oscar winnaar) als de meest miserabele Joker uit de filmgeschiedenis. Als D.C. zich nu houdt bij waar ze goed in zijn: Het produceren van comis dan komt het misschien nog wel goed met dit bedrijf. En dat geldt trouwens ook voor Marvel. Samen zijn ze de twee grootste producenten van regelrechte baggerfilms. Geen een uitgezondderd.

lezertje schreef:

Hoe vaak hebben we dit al gezien?

Geen idee. Hoeveel ken je er?

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Niet helemaal wat ik verwachtte of hoopte, maar het blijft een heldenfilm en daar ben ik altijd fan van. Er had alleen wel meer ingezeten.