Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson
Met onder meer: Jeremy Blackman, Tom Cruise en Melinda Dillon
Gesproken taal: Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 23 maart 2000
Plot Magnolia
"Things fall down. People look up. And when it rains, it pours."
Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.
Frank T.J. Mackey
Stanley Spector
Earl Partridge
Rose Gator
Xaio
Precíes zoals ik erover denk!
Gister gezien. Ik houd er net als Maerk een dubbel gevoel aan over. Vette intro, film begint sterk en lekker vlug. Maar dan wordt het allemaal te traag en te sentimenteel. Met als dieptepunt de scène waarin Earl zijn monoloog op zijn sterfbed houdt, dat was gewoon tergend. Is er überhaupt een acteur die deze film níet moest huilen?
Jammer, want het begon zo goed!
Toch maar een 3,5*, net als Maerk.
decsss
Ik heb nog geen enkele film gezien met Tom Cruise die ik goed vind.
serpico
Ik heb nog geen enkele film gezien met Tom Cruise die ik goed vind.
tukkerstein
Matige film. Er wordt prima geacteerd door vrijwel de gehele cast (inclusief Tom Cruise) maar daar is dan ook alles meegezegd. Allemaal personages met standaard dramatische/emotionele problemen, en daar moet je je als kijker dan mee identificeren. Daarnaast vond ik de film veel te lang duren. Enkel het einde is de moeite waard, die kikkerregen is erg leuk bedacht en creatief.
decsss
Ik heb niet gezegd dat het een Tom Cruise film is, en zoals Rokkenjager ook al heeft gezegd hij speelt idd een belangrijke rol.
bozzy
hoe kan je in hemelsnaam een halve ster geven aan zo'n film.
daar kan ik met mn hoofd echt niet bij.
deze film heeft zo veel diepgang die kan je echt niet afdoen met een half sterretje.
serpico
Maar verder is het jouw goed recht om dat te vinden hoor
TerryA
je zou ook kunnen zeggen dat dit is de beste film dat Tom Cruise ooit in mee heeft gedaan
en zo belangrijk vond ik trouwens zijn rol niet in deze film - andere akteurs in deze film hadden veel meer screen time.
om een 0,5 te geven voor een film als deze (het is uiteindelijk geen b of c-movie) doet mij altijd denken dat mensen het niet gezien hebben of het is tactische stem gedrag ... misschien?
wibro
Waarom ik deze film bij mijn eerste kijkbeurt zo'n 8 jaar geleden een waardering van 5,0* heb gegeven is mij nu bij herziening van deze film een groot raadsel. Zou het zijn omdat mijn vader toen pas was overleden en het een en ander in deze film voor mij toen goed herkenbaar was? Het moet haast wel. In ieder geval raakte deze film mij nu totaal niet meer. Bovendien duurde hij verschrikkelijk lang. Visueel was het allemaal best aardig, maar voor de rest? Om eerlijk te zeggen, alle ellende die ik in deze film voorgeschoteld kreeg, liet me siberisch koud.
Ook de filmscore vond ik helemaal niets. Die kan zo'n film nog wel eens ver boven het gemiddelde uittillen.
Neen ik denk niet dat ik deze film nog voor een 3e keer ga bekijken.
In waardering maakt deze film bij mij daarom ook een flinke buiteling;
van 5,0* naar 3,0*
Zeer mooi drama met uitmuntende vertolkingen en sterke verhaallijnen die beeldschoon in beeld worden gebracht en op ingenieuze wijze met elkaar worden verbonden. Meesterwerk.
TerryA
... Ook de filmscore vond ik helemaal niets. Die kan zo'n film nog wel eens ver boven het gemiddelde uittillen ...
dat verklaart waarom je ben gezakt met je waardering voor deze film want de hele screenplay (verhaal) is gebasserd op de songs van Aimee Mann dat voor 80% de soundtrack maakt!
toevalig vind ik dat Aimee Mann een van de betere zangers en song schrijvers uit de VS is van de afgelopen 15+ jaar dus voor mij is dat een bonus
decsss
@serpico en TerryA ik heb alleen gezegd dat ik geen enkele film waar Tom in speelt en die ik tot nu toe gezien heb goed vind. Of het een typische Tom film is of niet dat maken jullie ervan, niet ik.
blackdolphin
meesterwerk
staat op 1 in mijn top 10, en zal niet snel zakken
Iedereen moet deze film gezien hebben
olafski72
Al een tijd één vanmijn favoriete films en dat 'ondanks' een Tom Cruise.
joeriL
komop het is absoluut belachelijk om deze film een 0,5 te geven
[quote
komop het is absoluut belachelijk om deze film een 0,5 te geven
Is goed ik geef hem hierbij 5* omdat de meesten hem goed vinden. Zo nu kunnen we allemaal weer gelukkig doorleven
joeriL
nee dat hoeft ook niet maar je geeft een film toch niet een 0,5 omdat tom cruise erin speelt
decsss
Waar heb je mij horen zeggen, dat ik de film 0,5 geef OMDAT Cruise erin speelt ??? Je leest niet goed, dus ik wil het hier verder ook bij laten.
Uitvreter
Laat die decss maar, hij wil gewoon een beetje tegendraads zijn.
Co Jackso
- 21924 berichten
Het hierbij laten? Dit is je kans om iets over de film te zeggen. Schrijf gewoon een recensie waarbij je de naam Tom Cruise niet noemt, dan snap ik als liefhebber van de film in ieder geval je beoordeling.
M.O.B
Onlangs gezien en kan er niet echt een mening over vormen. Ongetwijfeld een goede film maar mis toch de samenhang net als bijvoorbeeld in 21 grams.
Acteerprestatie van de "misbruikte dochter" was zeer overtuigend.
SRS
FIlm die totaal niet mijn smaak heeft. Door de vele verhaallijnen wist het verhaal mij niet mee te slepen.
Wel beste rol die Tom Cruise tot nu toe gespeeld heeft.
®Tc
Een boeiende film is het zeker, hij boeit van de 1rste seconde tot een paar uur erna, dat is toch meestal al een positief punt. Door de intro was ik al overdonderd, dit is zeker één van de beste intro's in de filmgeschiedenis: Het is mooi verteld, leuk tempo, leuk muziekje eronder, goed in beeld gebracht en het boeit. Het beste is dan nog dat de film op dit elan doorgaat: Mooi verteld, super soundtrack, goed in beeld gebracht, boeiend en ook al duurt hij 3 uur, ik heb nooit gedacht dat dat ook maar 1 seconde te lang was. Ook subliem geacteerd door iedere acteur, chapeau! Over al die symbolische bijzaken ala vergiffenis met die kikkerregen had ik allemaal niet door, daarvoor ben ik hier even komen lezen maar ik vond het wel zeer goed in de film passen. Even iets surrealistisch erin was een goede toevoeging. Soit, hier zal ik wel nog even over nadenken maar voor nu een dikke 4,5*
kubrick
- 1907 stemmen
exodus 8:2 gaat over kikkerregens
als je goed op let zie je overal in de film die cijfers terug...
Mescaline
Een aparte film ervaring.. de lange speelduur vond ik erg positief voor de ontwikkeling van de personages..
Maar de film is niet alleen goed om zijn verhaal lijn.. ook door de acteurs die deze film zeker nog een beetje naar boven weten te trekken..
Toch geef ik net geen 4 sterren.. 2de kijkbeurt komt zeker nogwel.. maar niet ieder verhaal wist mij even veel te boeien..
de kikkerregen vond ik wel erg orgineel.. en had mooie special effects.. maar de betekenis hiervan begreep ik nietzo goed..
Voor nu 3,5 sterren.. maar misschien nogwel 4 bij een 2de kijkbeurt die ikdeze film zeker nogwel gun
niethie
Was al tijden erg benieuwd naar de film vooral omdat die andere Anderson film-
Boogie Nights tot een van mijn favoriete films behoort en natuurlijk om zijn zeer hoog gewaardeerde status is verschillende toplijsten en filmsites (waaronder hier en op imdb) dus heb ik hem zo'n anderhalve week geleden dan eindelijk aangeschaft, hierna nog even het juiste moment afgewacht en zonet dan eindelijk gezien en ik moet zeggen dat ik er nogal wisselende gedachte over heb.
Teneerste heeft de film (zoals ik al zei) een meesterstatus van jewelse en wordt er hier op deze site regelmatig met hoge cijfers gegooit en worden er meters lange (zwaar gedetaileerde) berichten geschreven over hoe geweldig de film wel niet is, ik ben het hier voor een groot deel wel mee eens maar ben er over het algemeen toch wat nuchterder onder. De film heeft net als Anderson's Boogie Nights een hele vlotte, hippe, drukke maar wel erg aparte opbouw, iets wat positief is aangezien we op die manier rustig maar snel een indruk krijgen van de verhaallijnen en de personages, maar in tegenstelling tot BN duurde het voor mij hier wel een hele tijd (pak hem beet een uur) voordat ik er echt helemaal inzat en dat maakte het toch wat minder voor mij. Daarnaast was ook het einde erg apart, de kikker regen behoort aan de ene kant misschien wel tot een van de aparte scenes die ik ooit zag, het heeft alles, het is symbolisch, orgineel en ook nog een bloedmooi maar ik weet jammer genoeg begod niet wat ik er nou mee aanmoet en dat vind ik toch wel een beetje jammer.
Verder valt er niet veel op de film aan te merken, magistrale acteerprestaties van Anderson's vaste top cast waaronder Moore, Macy, Reilly, Hoffman maar het was vooral Cruise die me positief verraste, ik wist doormiddel van films als Rain Man en Eyes Wide Schut al dat hij meer kon dan enkel de slijmbal uithangen maar zijn prestatie in deze film blaasde me pas echt van mijn stoel. Erg interessante en boeiend uitgewerkte personages. Een paar zeer oprechte (pure) emotioneel geladen scenes gecombineerd met hier en daar een klein vleugje ironie, waaronder natuurlijk die scene met Cruise bij het sterfbed van zijn vader, de scene met Moore bij de apotheker, Reilly en Macy bij het tankstation schuilend voor de kikkenregen, het zingen van de ballad door al de belangrijke personages en natuurlijk de hoopvolle lach van dat aan cocaine verslaafde meisje als eindshot en zo waren er nog veel meer. Verder is de sfeer geweldig en was de speelduur van ruim drie uur helemaal zo lang nog niet als dat ik aanvankelijk dacht dat het zou zijn (naar mijn idee was ik er in ieder geval zo doorheen).
Al met al een film die me zeker niet teleur gesteld heeft al was het in mijn ogen niet het meesterwerk dat iedereen erin ziet, heb wel het idee dat dit echt zo'n film is die steeds beter wordt naarmate je hem vaker gaat zien, zal dit dan ook zeker eens gaan doen maar tot die tijd hou ik het op een voorzichtige maar dikke-
BASWAS
... maar ik weet jammer genoeg begod niet wat ik er nou mee aanmoet en dat vind ik toch wel een beetje jammer.
Dat is nou juist net de gimmick waar het in Magnolia omdraait: soms weet je niet wat je ergens mee aanmoet.

De drie beste films met een hoofdrol voor de jarige Tom Cruise (59)

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002