menu

Babe: Pig in the City (1998)

Alternatieve titels: Babe 2 | Babe in Metropolis

mijn stem
2,55 (795)
795 stemmen

Australië
Komedie / Avontuur
97 minuten

geregisseerd door George Miller (II)
met Magda Szubanski, James Cromwell en de stem van Elizabeth Daily

Na zijn overwinning tijdens de schaapsherderwedstrijd keert Babe als een held terug naar de boerderij. Hij volgt zijn geliefde baasje overal, maar in al zijn enthousiasme wordt Babe de oorzaak van een ongeluk dat boer Hoggett zwaar verwondt. Nu hij niet meer kan werken, zet boer Hoggett al zijn hoop op Babe om de boerderij te redden want hij is uitgenodigd om zijn herderstalenten te demonstreren op een grote jaarbeurs in het buitenland. Samen met boerin Hoggett begint Babe aan zijn grote reis maar al snel raken ze in moeilijkheden op de luchthaven. Het begin van een groot avontuur in een onbekende stad met onbekende mensen en dieren. Maar het grote hart van de kleine Babe laat niemand onberoerd...

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=1dPBCgQiKLE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Akkiej
3,0
Thiver schreef:
Kan iemand mij vertellen wat er nu eigenlijk zo duister is aan deze film? Of heeft niemand hier ooit Watership Down gezien?

Zo he inderdaad. Heel veel kinderfilms zijn eng, als je ze later nog eens terugkijkt. Maar dacht je daar als kind bij na? Nee, niet persee.
Watership Down inderdaad, verschrikkelijk die beelden. Deze film is er niks bij....

avatar van Film Pegasus
1,0
Film Pegasus (moderator)
Het lijkt wel een ongeschreven regel te zijn om bij sequels de stad in te trekken. Dat geeft natuurlijk een andere setting, maar een varkentje dat de stad intrekt mist alle charme en is gewoon een vreemde eend, hm... varkentje, in de bijt. We hebben al gezien dat Babe leuk is als figuur, maar de maker kabbelt gewoon verder na het eerste deel. En helaas blijft hij dit keer met z'n bootje vast zitten in de modder. Weg charme, weg kwaliteit, weg interesse. Gelukkig kwam er geen derde deel na dit.

avatar van baspls
3,0
Thiver schreef:
Kan iemand mij vertellen wat er nu eigenlijk zo duister is aan deze film? Of heeft niemand hier ooit Watership Down gezien?

Ik heb hem gezien . en ook films als The Black Cauldron, The Plague Dogs, The Last Unicorn en noem het allemaal maar op. Ik vind de Babe-films verre van duister,

4,5
geweldige film; blijft leuk, ontroerend met heel veel symboliek

5,0
Een van de beste films van de afgelopen 25 jaar. Ik zeg het maar nog een keer.

avatar van Theunissen
2,5
Helaas stukken minder dan het uiterst sterke eerste deel wat ook nog vertederend en regelmatig ontroerend was. Dit verhaal is eigenlijk nergens ontroerend en het is min of meer ook een echte kinderfilm geworden. Visueel zag het er wel nog allemaal fraai uit en er zitten ook nog een aantal leuke scènes in, maar tippen of in de beurt komen van het eerste deel kan deze film absoluut niet.

Lv92
"He's of foreign extraction, your honor. Possibly even an alien.''

Smullen als een kind.

Na vroeger te hebben genoten van de video, nu dan eindelijk de dvd in huis gehaald, na zo'n 10 jaar. Ben m'n ouders zeer dankbaar dat ze het mij als kind hebben laten zien, want dat maakt mijn beleving compleet.

Het feest begint in het hotel in the City met stuk voor stuk geweldige vondsten in de vorm van chimpansees, honden, katten en een orang-oetan, genaamd Thelonius. En natuurlijk Babe zelf.
De film schakelt feilloos van dolkomisch naar ontroerend en de regie is weergaloos.
Het eindresultaat is zoiets als een magisch recept van je grootvader, ergens verstopt op zolder.
Wat een herziening! En wat weinig enthousiasme hier.(op sommigen na)

avatar van Phantasm
2,5
Aardige komedie voor een regenachtige zondagmiddag.

Dick2008
De eerste film vond ik niet veel aan. En deze film heb ik dus nu pas gezien, hoewel die al heel vaak op tv is geweest. En is het meer naar aanleiding van het zien van de trailer, die er best leuk uitziet. En zo begint de film ook wel leuk, maar is het een opeenstapeling van tegenvallers waarop het verhaal zich baseert en wordt de film al gauw wisselvallig door bizarre humor.
En waarop te letten? Want is het is maar een eigenaardige combinatie van fantasie met komedie. En een hoop gezeul met dieren. Of zijn het allemaal trucages en knip en plakwerk en lijkt het erger dan het is.
Aan de ene kant is het erg kundig gemaakt, met al die dieren bij elkaar en met allerlei extreme toestanden zoals die mensen en een ouderwets hotel in een moderne stad en met die lage camera-opnamen maar aan de andere kant werd het ook wel steeds meer een moeizame zit. Vooral toen die lui van het asiel kwamen aanzetten en wordt het daarna erg kluchtig. De film was geen succes en werd gemengd ontvangen. Volgens de Nederlandse Wiki vinden mensen het vooral of erg leuk, of juist niet. En niet er tussenin. Nou, ik zou het niet weten. Het ene moment is het grappig, zoals met die eend en het volgend moment had ik weer waar ik nou naar zit te kijken. 3.0/2.0

avatar van Stephan
4,5
Wat een belachelijke lage score voor een juweel van een film. Wat is deze GOE HOED!!!!

avatar van BlueJudaskiss
1,0
Stephan schreef:
Wat een belachelijke lage score voor een juweel van een film. Wat is deze GOE HOED!!!!


Ik zal 'm nog eens een tweede kans geven zodra ik de kans krijg. Kan me herinneren dat dat vooral lag aan de cynische, donkere toon.

Dick2008
BlueJudaskiss schreef:
Kan me herinneren dat dat vooral lag aan de cynische, donkere toon.
Daar ligt inderdaad het probleem.

Lv92
Deze film is zo belachelijk goed, dat ik het gewoon niet kan geloven.

2,5
Een zeer matig vervolg van een fantastisch deel 1. Het verhaal is gewoon chaotisch en er komen veel te veel andere dieren in voor. Rommelig deel.

avatar van Basto
4,5
Op aanraden van Wouter en Stephan in de herziening gegooid en dit is inderdaad een onwaarschijnlijk rijke vertelling. Heerlijke (zwarte) humor, knotsgekke art direction, idiote personages en een aantal achtervolgingsscenes die duidelijk een prelude vormen voor Mad Max 4.

De film breekt volledig los van de voorganger, dus zet die vooraf vast uit je hoofd. Kijk dit niet als kinderfilm, maar zie het meer als een surrealistisch drama. Fellini, Kusturica, Lang, Gilliam en Jeunet et Cairo. Ze lijken zich er allemaal een beetje mee bemoeid te hebben.

Te gek!

4,5

avatar van Stephan
4,5
"What ever the Pig says... goes"

avatar van kappeuter
4,0
kappeuter (crew)
24 oktober te zien op Cinekid in het kader van Cinema Egzotik.

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een prijswinnend varkentje door een ongeluk op de boerderij belandt in de grote stad. Ondanks de pratende dieren en het eerste deel is dit moeilijk een kinderfilm te noemen, daarvoor is de toon vaak te cynisch. De film ziet er zeker goed uit met prachtige kostuums en decors. Ook een aantal vermakelijke slapstick-achtige actie-scenes.

avatar van Chainsaw
3,5
Het is niet heel vreemd dat veel kijkers bij Babe: Pig in the City verrast zijn. Gebaseerd op de premisse of poster lijkt deze prent over een pratend varkentje in de grote stad puur voor de kleintjes. In de reacties hier komt het woord ‘duister’ nogal eens terug, maar dat is wellicht niet het juiste woord. Want Babe: Pig in the City is en blijft een rasechte, kleurrijke familiefilm met genoeg elementen die leuk zijn voor de kleintjes, zoals over de top slapstick, een vrij eenvoudig te volgen verhaal en uiteraard een hoop knuffelbare dieren die praten met piepstemmetjes.

Maar Pig in the City is ook meer dan dat, vooral te danken aan de regie van George Miller. Je ziet in de regie minder de regisseur van Happy Feet - de film die Miller na deze film maakte - maar nog eerder de regisseur van Mad Max: Fury Road. Op technisch vlak, met name in de achtervolgingen en actiescènes, is deze Babe enorm indrukwekkend. Visueel komt de film met een enorm scala aan voortreffelijke sets, dynamische cinematografie en een hoop creatieve vondsten. Qua verhaal en personages is het allemaal maar zo zo, maar op vooral technisch gebied is Babe: Pig in the City beter en interessanter dan veel familiefilms.

3,5 sterren.

1,0
Wat een k*t film. Bij deel 1 voel je je warm en gelukzalig. Bij deel 2 komt er ellende op ellende en voel je je alleen maar gestressd en denk je waar kijk ik naar? Wachten op tot het leuk en warm wordt. Dan kun je lang wachten. Alleen de eerste en de laatste minuut van de film zijn leuk.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:45 uur

geplaatst: vandaag om 17:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.