Genre: Familie / Komedie
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Babe
"A little pig goes a long way."
Op de boerderij van boer Hogett heeft elk dier zijn eigen taak. Maar dan komt Babe, een lief en naïef biggetje dat zijn lot in eigen hand wil houden. Opgevoed door Fly de herdershond denkt en doet Babe als een hond, alleen wordt hij niet geaccepteerd als hond. De dieren op de boerderij verklaren Babe voor gek, maar hij zet door...
- Trailer (YouTube)
- The Sheep-Pig (BoekMeter)
- Babe (MusicMeter)
- ITunes: € 7,99 / huur € 3,99
- Google Play: € 7,99 / huur € 2,99
- Kijk op meJane
- Kijk op SkyShowtime
Babe the Gallant Pig (stemrol)
Fly the Female Sheepdog (stemrol)
Ferdinand the Duck (stemrol)
Rex the Male Sheepdog (stemrol)
Maa the Very Old Ewe (stemrol)
Farmer Arthur Hoggett
Dutchess the Cat (stemrol)
Old Ewe (stemrol)
Horse (stemrol)
Cow (stemrol)

Dick2008
Deze film geef je geen 3 sterren. Geef m niks of 5. Imo 5. Dit is een grandioze film hoor.
Haha wat een commentaar. (Doe jij dan hetzelfde bij Stalingrad en nog een aantal films).

Dick2008
Je snapt niet veel hè Dick
Ja, laten we het daar bij houden.

Phantasm
Dit is een aardige familiefilm maar meer ook niet, leuk om een keertje gezien te hebben.

Tarkus
Bijzonder leuke familiefilm.. echt geschikt voor jong en oud...
Kende de film al langer dan vandaag en het is ook niet de eerste maal dat ik hem zien, maar het blijft leuk en ook wel een beetje ontroerend.
Heb er opnieuw plezier aan beleefd.... en ook heeft de film me opnieuw ontroerd.
Een prent voor een lach én een traan zeg maar..
Maar daar draait het toch om he, een film mag emoties teweeg brengen... dat betekent dat hij goed is gemaakt

Mnee.
Op MM niet zo hoog genoteerd, maar de film wordt daarbuiten wél er gewaardeerd. In een aantal toonaangevende lijstjes opgenomen (niet TSPDT kaliber, wel de Halliwell 1000). Dus uiteindelijk maar een keertje geprobeerd.
Bleek al redelijk snel dat het effectenwerk niet echt geweldig was, maar ook visueel verder niet veel soeps. Leek vaak alsof alles in een studio geschoten was. Lelijke belichting, matig kleurgebruik (terwijl er van zo'n zonnige, groene omgeving echt meer te maken moet zijn).
Verhaaltje is erg kinderachtig, met een aantal dikke moralen die er goed bovenop liggen. De opdeling in segmenten voegt niks toe, integendeel, de intermezzos met die ratjes waren stiervervelend. Zal best grappig bedoeld zijn, maar dat toverde niet bepaald een glimlach op m'n gezicht.
Nja, duidelijk voor kleine kindjes, wat er ook over gezegd wordt. Vond het helemaal niks. Niet charmant, niet leuk, niet grappig.

MaartenTuinstra
Vrij kinderachtig.
Vond het vooral visueel te matig. Een boerderij in de natuur moet toch mooiere shots kunnen opleveren. Babe is heus bij vlagen wel leuk, maar meeslepend geen moment. De kwaliteit van de voice-over viel me dan nog mee. Vooral leuk voor kinderen en varkenliefhebbers.

Dick2008
Ik vond het vroeger al geen leuke film, maar vind het nu ook geen leuke film maar ik dacht, laat ik het nog eens proberen zoveel jaren later. Waaraan het ligt weet ik niet precies. Het was een enorm succes. Tegenwoordig stikt het van dit soort films.
Op zich best wel lief al die dieren bij elkaar. Ook wel goed gemaakt. Maar dat is het dan. Misschien dat het ook wat te lief is allemaal, al is het tempo ook laag. Een verhaal over een biggetje, die een schaapshond wordt, maar heel veel meer heeft de film niet te bieden. En na een half uur had ik het eigenlijk alweer gezien. De tweede film zit gemener in elkaar maar dat is op zich ook wel de humor, die deze film grotendeels mist. 2.0

Dick2008
Maar volgens mij was deze film wel één van de eerste films die dieren op een dergelijke manier filmden en konden laten praten in een film. Of ik heb het mis ?
Nee, je hebt gelijk. Staat ook bij IMDb Sometimes considered the film that began the CGI talking animal movie revolution.

Vinokourov
Alleen al om hoe de productie er uit ziet, kan ik dit geen onvoldoende geven. Er is veel aandacht (en waarschijnlijk ook veel tijd) in gestoken om de dieren zo menselijk mogelijk te laten handelen en bewegen. Zo'n boerderij in een idyllische omgeving maakt het dan helemaal af. Verhaaltechnisch stelt het niet zo veel voor en is het een tikkeltje kinderachtig. Een klein varkentje wil dolgraag herdershond zijn en niets kan hem tegen houden om zo iets onmogelijk te bereiken. Tsja zulke verhaallijnen zijn al vaker gedaan...

Rickyman
Goh, wat raar dat deze film voor kinderen zo kinderachtig is...
Gewoon erg leuk gedaan.

Ted Kerkjes
Goh, wat raar dat deze film voor kinderen zo kinderachtig is...
Gewoon erg leuk gedaan.

Rickyman
Ik geef m'n mening als volwassenen, stem alleen niet omdat het een tijd geleden is dat ik 'm gezien heb, was toen ook allang niet meer de doelgroep.
Maar vond het wel vermakelijk hoor, dat hebben ze erg leuk gedaan. Beetje ondergewaardeerd..
Vond alleen sommige reacties nogal vreemd, een kinderachtige kinderfilm.

Ted Kerkjes
Vond alleen sommige reacties nogal vreemd, een kinderachtige kinderfilm.

Donkerwoud
James Cromwell zit in de gevangenis: ‘Babe’ Actor James Cromwell Sentenced To Jail - inquisitr.com

IH88
“That'll do, pig.”
Blijft leuk. Babe is een hartverwarmende film die iedereen wel een keer gezien zal hebben, en het is een film met leuke humor, wat dramatische en sentimentele momenten en ook sterke levenslessen. Een echte familiefilm, en James Cromwell is ook perfect gecast als boer Arthur. De dansscene en het laatste gedeelte blijven geweldige momenten. De stemacteurs doen het ook goed, en het is geen wonder dat ik deze film vroeger heb grijsgedraaid. Dat is de magie van Babe.

Ebenezer Scrooge
Het biggetje Babe heeft in de jaren negentig menig hart doen smelten en kreeg het zelfs voor elkaar dat een heleboel mensen in het vervolg hun lapje vlees maar lieten staan.
Het is ook een schattige film, de pratende dieren zien er soms wat onbeholpen uit, maar lijkt me ook geen makkelijke klus, dat in goede banen te leiden.
De kat is natuurlijk weer zo'n gemeen geval; leuke scène bij de open haard als ze Babe op slinkse wijze uitlegt waar varkens nu eigenlijk voor dienen op de boerderij. Babe natuurlijk helemaal van slag af en janken.
De 3e symfonie van Saint-Saëns hoor je regelmatig voorbijkomen en is een waar genot voor het gehoor...
If I had words to make a day for you, I'd sing you a morning golden and new!

Filmkriebel
Mooi gedaan. Net een kinderboek dat tot leven komt... aandoenlijke familiefilm over een biggetje dat de mascotte wordt van zijn baas, boer Hoggett. Het sentimentele gaat zeker niet overheersen; het is eerder schattig en lief allemaal zonder dat men al teveel emoties gaat uitbuiten. Vooral de communicatie tussen de verschillende boerderijdieren staat in het midden. Ja, ik begrijp ook mensen niet die een film bedoeld voor kinderen als "kinderachtig" gaan afwimpelen . Als je daar niet tegen kunt, kijk gewoon wat anders er zijn films genoeg.

Fisico (moderator films)
Mja, pure kinderfilm natuurlijk en zo moet je hem ook trachten te benaderen. Stond destijds zelfs op de shortlist van de Oscars als beste film, jawel. Vrij idyllische film die wat weg heeft van een happy family op de boerenbuiten. Best wel fijn al die sprekende dieren met hun eigen karaktertrekjes.
Hoogstaand wordt het nooit, maar schattig en gemütlich is het daarentegen wel. Ook discriminatie en afgunst loeren om de hoek, maar worden uiteindelijk in de kiem gesmoord. En het thema waarbij een underdog een schijnbaar onbereikbaar talent heeft, is ook niet nieuw voor kinderfilms.
Goed gedaan allemaal, fijn om samen met de kinderen eens te zien. Niet meer, niet minder.

wesselg
Volgens mij snappen mensen niet wat een kinderfilm is. Was vroeger een van mijn favouriete. Heb hem laatst nog eens gezien en blijft leuk

Roger Thornhill
- 2041 stemmen
Dit trok me nooit, maar vanwege een paar goede berichten èn omdat de regisseur ook iets moois had gemaakt van een film die evenmin erg veel beloofde, Miss Potter, ben ik hier toch maar aan begonnen. Maar het is me niet meegevallen: de CG-monden doen het prima, maar het is nou eenmaal eigen aan dieren dat ze niet zo gek veel mimiek hebben (zeker biggetjes niet), en omdat ze verder ook vrij weinig persoonlijkheid meekrijgen blijven het uiteindelijk allemaal vrij flauwe personages, de titelfiguur niet uitgezonderd. Bovendien is de plot tamelijk voorspelbaar, en zelfs de climax is niet bevredigend omdat Babe de schapen niet op basis van zijn eigen persoonlijkheid of ideeën in het hok krijgt, maar alleen maar omdat de honden hem helpen en de andere schapen hem hun wachtwoord annex toverspreuk geven. Als kinderfilm is dit ongetwijfeld best geslaagd, maar als volwassene beleefde ik hier weinig plezier aan, in tegenstelling tot vele andere kinderfilms die ik heb gezien.

Babe: Pig in the City
1998

Schotse acteur Alan Cumming levert ridderschap in vanwege wandaden Britse Rijk

De tien best beoordeelde films van de jarige Rosamund Pike (44)

Willem Dafoe en regisseur Robert Eggers werken weer samen voor vampierenfilm 'Nosferatu'

Shazam vecht met supersterke Helen Mirren in trailer voor nieuwe film 'Shazam: Fury of the Gods'

The Music Box

The Incredible Shrinking Man
Fantasy / Drama, 1957

The Boy in the Striped Pyjamas
Drama / Oorlog, 2008
alarm clock katducksheeppigboerderijaffectionpigletheroismantropomorfismegebaseerd op een kinderboekhondseparationboergrandsonsheepdog talking pigkerstmis
Realtimes | Publishing Network
Social media