Genre: Familie / Komedie
Geregisseerd door: Chris Noonan
Met onder meer: James Cromwell, Christine Cavanaugh en Danny Mann
Releasedatum: 21 december 1995
Plot Babe
"A little pig goes a long way."
Op de boerderij van boer Hogett heeft elk dier zijn eigen taak. Maar dan komt Babe, een lief en naïef biggetje dat zijn lot in eigen hand wil houden. Opgevoed door Fly de herdershond denkt en doet Babe als een hond, alleen wordt hij niet geaccepteerd als hond. De dieren op de boerderij verklaren Babe voor gek, maar hij zet door...
- Trailer (YouTube)
- The Sheep-Pig (BoekMeter)
- Babe (MusicMeter)
Cat (stemrol)
Narrator (stemrol)
Old Ewe (stemrol)
mikoz
the night flier houd denkik ook allen van acitefilms ... ( wat ik het minste genre vind want het heeft hewoon 0 verhaal )...
maarja als iemand 2 fast 2 fourious en godzilla in zijn lijst heeft .. tsja ik begrijp dat je dat treurig vind
CAPIpsv
Niks mis met deze film, maar als ik het afweeg tegen andere films blijft deze nergens meer, daarom kom ik niet verder dan 2#punten.
otherfool
Surprise hit midden jaren 90 en kerstfilm bij uitstek. Ik vond hem vermakelijk maar eigenlijk niks bijzonders. Ik sluit me aan bij het gemiddelde hier; 3*.
Angrod_Pallanén
Niet te geloven dat ik deze vergeten ben, maargoed. Een 3,5 omdat het gewoon een heerlijke film is en ongeveer een van de weinige waarbij ik niet moet kotsen als de crowd wild gaat.
Babe is gewoon superschattig en de muizen zijn geweldig. Hartvertederend en een super (roze) held.
Waku
Babe is vertederend,grappig en origineel.
Je gaat zelfs met het varkentje meeleven.
Voor alle leeftijden geschikt.
sinterklaas
Was er vroeger helemaal gek van. Gewoon leuk(Heb wel de nederlands gesynchroniseerde versie gezien met de stemmen van oa Wim T Schippers) Maar gewoon leuk voor jong en oud. Maar heb hem al viif jaar niet meer gezien.
4,0 als ik me nog herriner
film_kaza
Wat is dit nou voor k*t film. Wie wil er nou een big zien? Ik niet, zelfs 9 jaar geleden vond ik er al niks aan.
0,5
jack-sparrow
best een grappige film .
erg leuk gemaakt.
ik geef hem 3.0
Adelaar
Prachtige film! Zeer vertederend, mooi verhaal. Babe is gewoon leuk!
4,0
D-ark
Mooie film dit, het boek is net ietsje better vondt ik maar heeft niks van zijn charme verloren op het witte doek.
3,0
Wassup !
Deze film gaf mij de schijterij,nee serieus van een bagger-film gesproken
. Een dikke 0.5/5!!! Met plezier gegeven
. Deze film had mij serieus nooit geboeid zelfs toen ik klein was niet
kArIzMa_TuRk
ik had deze in de bios gezien
deze film zou de nummer 1 boerderij film worden!
Querelle
Blijft leuk deze film. origineel, grappig en uitzonderlijk goed scenario. Alle grappige sidekicks zoals de kraaiende eend worden niet zoals gebruikelijk helemaal uitgespeeld maar worden functioneel benut. Super.
tukkerstein
Kan het misschien zo zijn dat iemand alleen maar van spannende films houdt en zich misschien helemaal niet open wil stellen voor deze film. Ik heb babe nog geen een keer helemaal af kunnen kijken. Dat heeft niets te maken met het feit dat ik het verhaal niets vind, maar ik houd absoluut niet van pratende dieren in een film (tekenfilms uitgezonderd). Ik zal de film niet beoordelen omdat ik dat m.i. niet objectief kan.
Je kan de film toch wel beoordelen ook al vind je het geen goed genre? Doe ik ook, want ook al is het mijn genre niet, ik geef de film gewoon een laag cijfer. Alleen de volgende keer zal ik niet meer een dergelijke film kijken.
hinie
Na het zien van deze schattige film ben ik weer zo blij dat ik vegetarier ben.
S04Mauro
Jeugdsentiment
Ik weet nog dat ik na de pauze niet meer durfde, en ik met mijn ma ben weggelopen :-P Tja, ik was bang
%%%%%%
Deze film word ondergewaardeert
Vroeger vond ik dit echt een toppertje
Zielig op zijn momenten en ook grappig.Dit is echt een leuke familie film. 3,5 jammer van zijn gemiddelde
Kisje
Een leuk filmpje voor eens te bekijken. Maar niets bijzonders..
thunderball
Babe is vertederend,grappig en origineel.
Je gaat zelfs met het varkentje meeleven.
Voor alle leeftijden geschikt.
Beter kan ik het zelf niet verwoorden, dus doe ik dat ook niet!
Alleen dacht ik altijd dat George Miller (Mad Max, The Witches of Eastwick etc.) deze geregisseerd had!?

Babe: Pig in the City

The Boy in the Striped Pyjamas
Drama / Oorlog, 2008

A Close Shave
Animatie / Komedie, 1995
alarm clock katducksheeppigboerderijaffectionpigletheroismantropomorfismegebaseerd op een kinderboekhondseparationdierboergrandsonsheepdog talking pigkerstmis