Genre: Komedie / Avontuur
Australië
Geregisseerd door: George Miller
Met onder meer: Magda Szubanski, James Cromwell en E. G. Daily
Releasedatum: 22 april 1999
Zondag 15 februari in één bioscoop (Eindhoven)
Plot Babe: Pig in the City
"This little pig went to the city..."
Na zijn overwinning tijdens de schaapsherderwedstrijd keert Babe als een held terug naar de boerderij. Hij volgt zijn geliefde baasje overal, maar in al zijn enthousiasme wordt Babe de oorzaak van een ongeluk dat boer Hoggett zwaar verwondt. Nu hij niet meer kan werken, zet boer Hoggett al zijn hoop op Babe om de boerderij te redden want hij is uitgenodigd om zijn herderstalenten te demonstreren op een grote jaarbeurs in het buitenland. Samen met boerin Hoggett begint Babe aan zijn grote reis maar al snel raken ze in moeilijkheden op de luchthaven. Het begin van een groot avontuur in een onbekende stad met onbekende mensen en dieren. Maar het grote hart van de kleine Babe laat niemand onberoerd...
Babe (stemrol)
Mrs. Esme Cordelia Hoggett
Farmer Arthur Hoggett
Fugly Floom, the Speechless Man in Hotel
Miss Floom
Ferdinand / Tug / Additional Character stemrols (stemrol)
Zootie (stemrol)
Bob (stemrol)
Thelonius (stemrol)
Easy / Tough Pup (stemrol)
Een vervolgfilm die niet teleurstelt! Erg grappig en weer zeer goed.
lindastuurman
Afgelopen kerst nog gezien. Sommige scenes hadden ze echt uit de film moeten halen. En weer hetzelfde verhaal als met die eerste Babe, die muizen! Die hadden er nooit weer in mogen zitten.
shayed
Ik vond deel 1 niet echt verschrikkelijk, maar om nou gelijk deel 2 te kijken gaat me iets te ver.
visje1991
ik vind deel 1 en twee allebij heel leuk!
*****
Olio
Zwaar ondergewaardeerd meesterwerk!
Deel 1 is lief en leuk, dit 2e deel is een grote trip. Niet te missen!
Duitse titel: 'Babe - Ein Schweinchen in der grossen Stadt'
Schitterend toch ?!
FisherKing
Klinkt in een keer een stuk anders
Doe nog maar zo'n koteletje...
Tonyvdb
bitterder en harder, maar ook leuk ...
bennie jolink
hoe kan je 'babe, pig in the city' nou bitter en hard noemen? trouwens wel een van de weinige films die mickey rooney weer uit de kast durft te trekken. vraag me af wat ze daarmee bedoelen (subliminal message?)
verder levert james cosmo als 'thelonious' een goede prestatie. hij speelt nu in 'rebus:mortal causes', da's toch ook niet mis.
Tonyvdb
Herman en Bennie Jolink : 0,5 ????
Dit is toch geen 0,5 - film ?
olano
Ik vind deze film minder goed dan het eerste deel omdat er volgens mij minder actie tussen de dieren zat, en dan nog dat het midden in de stad was terwijl z'on soort film met landbouwdieren meer aantrek geeft op het platteland dan in de stad daarom geef ik deze film 3 sterren!
Goodfella
Vooral het laatste half uur is erg irritant er vervelend, maar daar staat weer tegenover dat het eerste deel van de film heel aardig is. Decors die zo uit Metropolis of Delicatessen lijken te komen... leuk! Vooruit, 3 sterretjes dan maar
Viel een beetje tegen. Hier en daar moest ik wel om een grap lachen, maar het grootste deel van de film vond ik erg matig gedaan. Het grappige en orginele van deel I is hier totaal weg, wat het sfeertje van de film verpest. 2*
Overigens een van de grotere flops van de laatste jaren.
Phoenix
Ongelofelijk dat de regisseur van Mad Max 2 ook dit soort films maakt
moviefreak#1
Een vervolgfilm die niet teleurstelt! Erg grappig en weer zeer goed. Deze film heeft wat zwartere humor dan in de eerste film en is ook minder zoetsappig.
Daar is het meeste mee gezegd.
Erg leuk vervolg op een toch al leuke film.
Keezz
Totaal niet mee eens. Jammer dat ze van sommige films een vervolg willen maken. Deel twee haalt het mijns inziens niet bij de eerste versie.... 2,5*
saske
ik vond ze alle2 wel goed een schattige film met al die sprekende dieren
predator
- 1948 stemmen
Staat laag genoteerd zeg!!!!
lekkere zwarte humor, surrealistische beelden. En dan die muziek!!! Laat Babe 3 maar komen....
Geen topper, maar wel een hele goeie film.
Clueless Dork
Heb hem vanmiddag in een DVD/Music store besteld. Nog een weekje wachten en ik kan hem eindelijk eens zien! Heb er echt zin aan.
Clueless Dork
Wat een geweldige film is dit! Ik heb bijna 90 minuten lang met een dikke glimlach op mijn bek gezeten en stond soms echt verbaasd te kijken naar de zwarte humor. Dit is géén (typische) kinderfilm!!
Van IMDB:
A dog hanging upside down underwater drowning?
A little puppy explaining that his human wrapped him in a bag and threw him in the river?
Babe having flashbacks of his birth in subliminal single-frames as he runs in slow motion away from a furious dog?
A back alley Doberman discussing the idea of suicide?
Hoogtepunt van de film zijn de conversaties tussen de beestjes en dan vooral de apen. Dat vrouwtje wat de stem van babe doet ziet er trouwens zeer goed uit.
Echt geweldig. Een klein nadeel aan de film was wel de scene waarin Mevrouw Hogget Babe wilt redden in die balzaal. Duurde te lang en was niet grappig.
4,5 sterren
Woutjinho
leuk toen ik deze film zag met mijn tante en mijn oom
mijn tante "schattig en grappig he dat varkentje?"
mijn oom "wat?! die beesten moeten op de barbeque!"
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Afschuwelijk. Inderdaad geen kinderfilm, ik snap trouwens ook het hele doel van deze film niet. Eng, donker met scenes die als los zand aan elkaar hangen. Dieptepunt is de scene met de clown. Bah. 1*
Dikkie Post
Heerlijke film, vind ook zeker beter dan zijn voorganger, sluit me erbij aan dat het absoluut geen kinderfilm is, veel te duister en te zwaar. Maar ik vindt het voor volwassen zeker een vermakelijke film, vooral als je van dieren houdt zoals ik.
sinterklaas
Goede film, Hij is net zo leuk als babe 1
maar heb hem ook al sinds 2002 niet meer gezien
4,0
Waku
Leuk vervolg op de eveneens vermakelijke deel1.
Maar een deel 3 zou niet echt meer wat toevoegen.
Geschikt voor alle leeftijden.
film_kaza
En alweer en waardelose big in een waarderlose film. Is het een komedie? is mij niet opgevallen. Ik heb een hekel aan die babe. Hij is roze en hij heeft geen enkel nut. Vinden kinderen deze film leuk? Want ik vind hem enorm vervelend.
0,5
jack-sparrow
hij valt wel mee .
slecht is hij niet , maar hij is ook niet echt van waauw .
hij is best oke.
ik geef hem een 3.0
Adelaar
Wat een verschil... Dat 'lieflijke' van de eerste Babe-film heeft Deel 2 dus absoluut niet! Dat is niet negatief bedoeld, want het is best een leuke, grappige film. Behalve die scene die 'Clueless Dork' hierboven ook al genoemd heeft (in de balzaal). Hierdoor gaat het echt een beetje lijken op zo'n flauwe actiefilm voor kinderen.
3,0 --- Hij haalt het toch niet bij Deel 1!

Babe
1995

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Charlotte's Web
Fantasy / Familie, 2006

White Fang
Avontuur / Drama, 1991
piggy bank shortage of moneypigboerderijpigletantropomorfismetalking doghondchimpanzeetalking pig