• 9.374.845 stemmen

Hollow Man (2000)

Thriller / Sciencefiction | 112 minuten / 119 minuten (director's cut)

Genre: Thriller / Sciencefiction

Speelduur: 112 minuten / 119 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Elisabeth Shue, Kevin Bacon en Josh Brolin

Releasedatum: 24 augustus 2000

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Hollow Man

"Think you’re alone? Think again."

Sebastian Caine, de ingenieuze leider van een team wetenschappers, wil een middel om onzichtbaar te worden, beslist op zichzelf testen en hij wordt inderdaad onzichtbaar. Dan blijkt het tegenmiddel om hem weer zichtbaar te maken niet te werken en zit hij gevangen in zijn onzichtbare lichaam. Terwijl zijn collega's hard op zoek gaan naar het juiste tegenmiddel, ontdekt Caine de ongekende macht die hij nu heeft. Langzaam maar zeker verandert hij in een monster dat een vijand wordt voor alles en iedereen.

Sebastian Caine / Hollow Man

Sebastian's Neighbor

Ed, Warehouse Guard

avatar van Wouter

speedy23 schreef:

Belg? Nederlander? Wat maakt het uit?

Niks. Ik vroeg het me af door het taalgebruik in je laatste berichtje.

Klonk Vlaams.

avatar van Tommeh

Tommeh

haha droog

avatar van speedy23

speedy23

Wouter schreef:

Niks. Ik vroeg het me af door het taalgebruik in je laatste berichtje.

Klonk Vlaams.

Is ook Vlaamsch...

avatar van Justice4All

Justice4All

Waarom heeft Paul Verhoeven sinds Hollow Man geen films gemaakt, is de amerikaanse media op hem uitgekeken, ofzo? Jammer als het zo is.

avatar van speedy23

speedy23

De volgende komt er normaal volgend jaar aan: Zwartboek (2005) (pre-production)...

avatar van jassonn

jassonn

Justice4All schreef:

Weet niet hoe deze film het destijds in de Bioscopen gedaan heeft,maar het was nou niet bepaald een hoogvlieger.

Zwartboek..gaat hij nou weer nederlandse films maken?

avatar van SilverGun

SilverGun

Vermakelijke film met een intelligent scrip en prachtige, maar bovenal functionele speciale effecten; je bent als kijker bijna net zo onder de indruk van het proces dat Caine doorloopt bij het onzichtbaar maken, als de wetenschappers zelf. Ook de onderlinge relaties en de mogelijkheden en onmogelijkheden van het onzichtbaar zijn, worden verrassend goed belicht.
Des te jammer is het dat de personages (naast Caine) nauwelijks uitgediept worden en behoorlijk naïef ingesteld zijn. Ook het einde is enigszins teleurstellend wanneer de film verzandt in actiefilm clichés.

avatar van mister blonde

mister blonde

special effects zijn uiteenlopend van goed tot heel slecht. die digitale gorilla (toen die zichtbaar was) sloeg nergens op.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

special effectjes van Kevin Bacon in dat zwembad van die gast zag er volgens mij wel heel vet uit... zal hem nog eens kijken

avatar van gemaster

gemaster

Prachtige special FX en dat was het. Typisch studiowerkje wat Verhoeven nooit had moeten aannemen. Het begin is overigens nog wel aardig. Dat Caine gelijk zijn buurvrouw gaat verkrachten is toch wel een typische Verhoeven touch. 3 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Heel aardige film. That's about it. Leuk om een keertje te huren ofzo...

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Te doen, te doen...

Paul; Kom terug naar Nederland!

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

wat een kutfilm, sorry hoor.. echt het slechtste wat ik van verhoeven gezien heb

avatar van mikey

mikey

Dit deed me ergens denken aan de wat extremere 'entity'. Af en toe een beetje spannend. Je kan merken dat verhoeven weinig liefde voor dit project had.

avatar van Mike Lopez

Mike Lopez

Hoezo slecht gemaakt???? Die film heeft zo mooie special effect, goeie geluid, goeie acteurs,actrices. Wat is dan zo slecht aan of fout??? ik geef 4 (****), echt mooie film van paul verhoeven. Showgirls vind ik ook heel goed. ook al andere mensen vinden slechte acteerprestaties maar dat vind ik juist niet. lekker overdreven. ik vind andere films van paul verhoeven ook goed, zoals basic instinct, starship troopers, total recall, enz.

avatar van darkcity

darkcity

Wat iedereen ook zegt, ik vond de film wel erg goed, superspannend sfeertje vooral door de dreigende muziek, fantastische special effects natuurlijk en vond Bacon erg goed in z'n rol zitten.
De spanning wordt goed opgebouwd en ik vond het op het laatst pas echt leuk worden, paar zeer spannende en goeie scenes de koelcel, de sprinkler scene en de spektakulaire eindscene in de liftschacht .
Al met al zeker geslaagde thriller, verhaal is idd nogal cliché maar dat vind ik totaal niet storend, helaas vind ik de film een beetje ondergewaardeerd, al was de score maar hoger voor de effecten. 4 sterren.

avatar van Ghecko

Ghecko

ja inderdaad, ik vond het een zeer relaxte film om te kijken. De special effects vind ik zeer ruig en het punt dat het pijn deed om te veranderen vond ik ook wel goed erbij.

Ik vond het jammer dat ze de film niet wat meer hadden uitgebreid met beelden over dat hij buiten rondloopt. Maar toch een zeer relaxte film, 4 sterren

avatar van schaap

schaap

1 keer leuk om te zien. viel een beetje tegen dus geen tweede keer kijken

avatar van TheOne

TheOne

de trailer zat vol verwachtingen van paul verhoeven, maar de film zit vol verwachtingen, het enige mooie is de special effect van de overgang naar onzichtbaarheid. het gaat alleen over een man die wraak neemt op haar ex vanwege jaloezie.

avatar van Edie

Edie

Ook dit vond ik weer een mindere, de special effects waren aardig.

Paul zei in een intervieuw dat hij Kevin gewoonweg niet buiten het gebouw mocht komen laten wanneer hij 'Onzichtbaar' was. Dit zou teveel overeenkomen met een andere film, en zouden dan een fikse boeten krijgen. Jammer, want er had wel veel meer gedaan kunnen worden op die manier.

Verder prima film, het einde vond IK echter ronduit slecht. Daardoor maar 3 sterren. (vind ik overeenkomen met een 6..)

avatar van jedymaster

jedymaster

Bij het zien van deze film had ik echt het idee dit is de comback van paul jammer dat het niet zo heeft gewerkt.

avatar van Livie

Livie

Aardige film, met ALweer een badboy rol voor Bacon... Hij is daar zeker wel geschikt voor.

avatar van Seyfo

leuk film

leuke commentaar

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Vond het wel een leuke film om te zien ! Gewoon je verstand op nul zetten en kijken maar. Standaart filmpje !!!

avatar van mvdw89

mvdw89

geen topper maar het idee van een onzichtbare man is opzich goed bedacht. 2,5*

avatar van mvdw89

mvdw89

standaart filmpje 5* ?????

avatar van Nieke

Nieke

Een aardige film, met leuke effects.

Soms vraag je je af hoe ze't allemaal kunnen doen...

Mijn mening: Verhoeven heeft z'n best gedaan en is er in geslaagd ook! Hij slaagt erin om een project (onzichtbaarheid) om te zetten in thriller-toestanden (the mind of the invisable man).

avatar van HiLL

HiLL

De film is niet heel goed. De effecten zijn fenominabel! Door critici afgemaakt, ik denk uit jaloezie..

Verder prima filmpje...met een heerlijk spelende Bacon, zoals altijd.

Door effecten een 3.5

avatar van 93.9

93.9

De film had wat pschologisch meer uitgediepd mogen worden.

Toen hij in de spiegel keek en zei "hallo gezicht" , toen dacht ik mjaa, dit kan wat worden.

Helaas werd het een standaard horror-film.

Bijna een soort van ode vanwege de vele horror cliches.

Jammer dat deze film niet helemaal uit de verf kwam.

Zeker het laatste gedeelte was te makkelijk, anders had ik wel een hele kleine vergelijking met Kubrick willen maken!