Hollow Man (2000)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Speelduur: 112 minuten / 119 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Paul Verhoeven
Met onder meer: Elisabeth Shue, Kevin Bacon en Josh Brolin
Releasedatum: 24 augustus 2000
Bekijk via CANAL+
Plot Hollow Man
"Think you’re alone? Think again."
Sebastian Caine, de ingenieuze leider van een team wetenschappers, wil een middel om onzichtbaar te worden, beslist op zichzelf testen en hij wordt inderdaad onzichtbaar. Dan blijkt het tegenmiddel om hem weer zichtbaar te maken niet te werken en zit hij gevangen in zijn onzichtbare lichaam. Terwijl zijn collega's hard op zoek gaan naar het juiste tegenmiddel, ontdekt Caine de ongekende macht die hij nu heeft. Langzaam maar zeker verandert hij in een monster dat een vijand wordt voor alles en iedereen.
Sebastian Caine / Hollow Man
Dr. Howard Kramer
Sebastian's Neighbor
Ed, Warehouse Guard
Vinokourov
Vooruit, dit had nog wel een leuk SF-concept, maar duidelijk is te zien dat Hollywood en Paul Verhoeven op elkaar uitgekeken waren. De film is niet zo baanbrekend en lijkt niets meer te zijn dan een aardig tussendoortje. De transformatie van zichtbaar naar onzichtbaar is mooi gedaan, maar verder biedt Hollow Man biedt weinig nieuws.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Vermakelijke, licht spannende film en een origineel uitganspunt. Ook Kevin Bacon zit hier op zijn plaats. Het hele experimentengedoe is af en toe net iets te oninteressant om te volgen, waardoor de echte spanning pas op het laatste toeslaat. Het einde is dus het beste.
Ik vraag me af of die scène in Scary Movie 2 waar dat meisje betast wordt door een onzichtbare kracht van deze film komt of van The entity.
Leuk om een keertje te zien, maar niet echt een blijver.
Aardig gemaakte thriller met horror elementen van Verhoeven die net iets teveel balans verliest tegen het einde om het predikaat goed te mogen dragen. Toch vermakelijk en de special effects zijn nog steeds erg goed.
Heel soms vergis ik mij, zo ook hier.
Ik pak mijn oude beoordeling erbij en schud mijzelf wakker. Dit is genoeg voor drie sterretjes. Na herzien blijkt e.e.a. genoeg vermakelijk en onderhoudend.
Een halfje omhoog dus.
Goed.
movie fan
veel te lage score voor deze film , hij verdiend zeker meer . verhaal is goed de cast ook en vooral de special effects zijn goed . einde is natuurlijk wat je zou verwachten , maar dan nog , goede film , 4.5 sterren .
moviemafketel
- 19752 berichten
Inderdaad een lage score zeg, schrik er bijna van haha.
Leuk bedacht script, goede uitvoering, de lekkere Shue, best knappe SE, spannend sfeertje en mooi opgebouwde climax. Nee deze lage score ikke nie snap.
sinterklaas
Vroeger kon ik al erg me plezier vinden in Robocop en Total Recall. Basic Instinct en Starship Troopers ga ik zeker nog zien. Maar met Hollow Man kon je al zien dat het bergafwaards ging met Verhoeven in Hollywood. De film is saai, oppervlakkig en crappy en die onzichtbaar worden techniek word maar weinig verbluffends mee gedaan. Ook leken die scenes waarbij je die vel loze individueen (zo ook Caine) met die organen etc ook rechtstreeks uit een computer spel van eind jaren 80 te zijn weg gelopen en zag er overduidelijk nep uit. Verder hapert de film ook aan alle kanten en het acteerwerk is ook niet helemaal ok. Het oogde ook zo erg als een B-film uit begin jaren 90 en dat al voor een film uit 2000...
Nee Hollow Man kon me niet bekoren. 6 jaar later heeft Verhoeven het wel weer kunnen bewijzen met Zwartboek.
2 sterren voor de moeite.
kliko29
Deze film na lange tijd weer eens gezien en maakte niet zoveel indruk als de eerste keer. Het thema is vindt ik wel nog steeds orgineel. Kevin Bacon is heel goed ook al is hij meerendeel onzichtbaar dan speelt hij nog iedereen weg. Het eerste deel is redelijk maar het laatste halfuur is goed. Niet de slechtste van de amerikaanse verhoeven films.
mayhemblik
Ik heb deze film ooit eens in de bios gezien en in de pauze ging ik bij de kaartjes knip dame klagen dat ik de hoofdrol speler niet kon zien waarop zei mij fluisterend toevertrouwde dat de man in kwestie onzichtbaar was, de schat.
bjerik76
echt supperspannend !
mooie effects, en t past ook allemaal wel goed in elkaar.
ik bedoel, wat zou je allemaal ( willen) en kunnen doen als je onzichtbaar bent !, je gaat toch steeds stapjes verder ....
4 sterren namens mij voor een heerlijk avondje !
( heb m nl voor de 4e keer al gekeken ook)
AGE-411
Beetje een overbodige en waardeloze actiefilm met acteurs die voor geen meter boeien en zeer slecht acteren.
Ik herriner me overgens nog een scéne waar het hele gebouw in de fik staat en de helden langs de liftkoker naar boven klimmen. Dat was al helemaal dieptreurig.
Lang geleden dat ik deze zag, en gelukkig al haast helemaal vergeten.
moviemafketel
- 19752 berichten
Waarom overbodig? Leuk concept toch? Misschien niet uitgevoerd als je wilde, maar zeker niet overbodig.
Wat is er dieptreurig aan proberen te ontsnappen via de liftschacht?
Gebeurt wel vaker dat mensen op die manier willen ontsnappen.
AGE-411
Wat is er dieptreurig aan proberen te ontsnappen via de liftschacht?
Gebeurt wel vaker dat mensen op die manier willen ontsnappen.
Net daarom denk ik.
Ik vond het allemaal nogal zeer goedkoop en totaal niet nieuw.
Het gevoel alsof ik 2 uur lang naar een muur heb zitten staren.
yeyo
Het is misschien niet zo vooruitstrevend of maatschappijkritisch als de andere sf-films van Verhoeven, maar toch heel vermakelijk naar mijn inzien.
Killer-Instinct
Ik begrijp echt niet waarom Verhoeven helemaal geen films meer gemaakt heeft na deze in Amerika.
Zelfs een Uwe Boll mag toch nog films maken,heeft deze film zoveel verlies gemaakt?
Maar goed,nu mijn mening over de film zelf:
Leuke vermakelijke film die niet op alle punten even sterk is,maar het omdat het origineel is (Ik ken me niet herinneren of ik ooit een film gezien heb met een onzichtbare man,dus voor mij persoonlijk was het allemaal wel origineel,heb sowieso nooit de film uit 1933 gezien) is het lekker wegkijken.
De vaart zit er goed in en Bacon zet een hele goede rol neer.
Een toppertje wordt het nergens maar boeiend is het allemaal wel en touch die Verhoeven eraan geeft is duidelijk zichtbaar( deze film had door 30 andere regisseurs gemaakt kunnen worden maar niemand had die tiet-scene erin gestopt,briljant!)
De special effects zijn top,en het is heel goed hoe ze rook en bloed enz betrekken om glimps op te vangen van Bacon.
Ook de zwembad-scene zit heel goed in elkaar.
Het einde is vooral een slasher,maar ja boeie,ook dat soort films kunnen leuk zijn.
Je zou rond dit onderwerp een hele sterke psychologische thriller kunnen maken maar Verhoeven heeft gekozen voor een simpel filmpje met matige dialogen en acteurs die het allemaal redelijk goed doen.
Dat de film eindigt als een slasher kan ik dus mee leven,want vermakelijk is het wel,en zelfs dat Bacon erg ongeloofwaardig maar blijft leven alsof die behalve onzichtbaarheid ook superkrachten heeft gekregen kan ik mee leven want serieus neem ik deze film dan allang niet meer
Leuk filmpje waar je geen hoge verwachtingen van moet hebben.
Prima thriller met een uitstekend spelende Kevin Bacon. Verhaal was best goed en de transformaties naar onzichtbaarheid zagen er best gaaf uit.
Arabyus
Die grap die verteld werd over Superman was best grappig. Alleen vond de film laterna een beetje cheesy. Toch knap hoe dat mokkel zich nog kon optrekken na zown wond op dr schouder. Je zou bijna denken dat het een film is xD.
Arabyus
tjonge,
Er zit een grote fout in de film
De onzichbare man is helemaal onzichbaar.
Dit wil zeggen dat zijn oogbollen niet meer werken zoals het moet.
Overdag zou hij zijn ogen verbranden.
Ahh is het daarom nou een film? xD.
predator
- 1953 stemmen
Hele sterke scenes, maar voor de rest toch één van de mindere films van verhoeven. Rommelig verhaal.
(verwijderd)
Jaloerse hitsige onzichtbare man, maakt misbruik van uit de handgelopen toestand en verwordt tot een al oude Mr Jekyll/Hide (what's in a name). Wel enkele briljante special effects. Bovendien blijf ik altijd wakker als Shue op een scherm verschijnt. Bacon vond ik zelfs onzichtbaar niet eens slecht.
Jammer dat het verhaal zo plat en goedkoop ontspoort.
sofripa
Toch wel lekkere suspense. Bacon mept een ieder van het witte doek.....zonder in beeld te zijn. Voorwaar knap. En Shue
, ach die dartelt er wat omheen. Niet de beste van Verhoeven maar zeker ook niet de minste.
Cleanshot
Originele inslag, mooie graphics/special effects.
In 1 zucht uitgekeken
Minotaures
Een vermakelijk Sci/Fi onderzoeksverhaal.
Redelijk acteerwerk, Bacon vond ik hier de nummer 1. Ook wel stoer, als je onzichtbaar bent en zo ongeveer alles kan maken.
Een goed weergave van Bacon's transformatie van vlees en bot naar (als het ware) lucht. Dus ook van een geniaal onderzoeker naar een psychopaat die zijn team op wilt ruimen.
Het 2de deel (wanneer die doorslaat en een kat en muisspel begint) was op momenten spannend en goed te volgen.
Een goed volgbaar en onderhoudend filmpje.
King030
Leuke film.. vond het mooi hoe al die spieren en aderen werden weergegeven, verder toch wel origineel.
ook leuk toen in de koelcel op het eind nadat de man een breekijzer in zijn zij heeft, de vrouw even gaat voelen of zijn organen nog heel zijn whahaha
gauke
De visuele effecten zijn indrukwekkend en de transformatiescènes uiterst realistisch en toch is dit een van de mindere films van Paul Verhoeven. Het verhaal in de eerste helft verloopt redelijk maar zakt daarna af tot een bedenkelijk niveau. Daarnaast zijn er nogal wat fouten in logica, continuïteit ne geneeskunde. Deze film mist ook de kenmerkende 'Verhoeven' sfeer.
mnrk
So, what's it like being a ghost?......Ghosts are dead. I'm very much alive.
Nog steeds een vermakelijke film van Paul Verhoeven.....
Het verhaal is best in orde maar er had veel meer uitgehaald kunnen worden,maar gelukkig maken de special effects veel goed. Deze zijn zeer mooi gemaakt en komen ook goed over...
Kevin Bacon is ook lekker op dreef in deze film en natuurlijk is Elisabeth Shue ook geen straf om naar te kijken
. De overige medische staf is ook in orde met natuurlijk Josh Brolin als uitschieter...en de bescheiden rol van Rhona Mitra niet te vergeten
En dit blijft een geweldig nummer in de film
K. V.
Nog eens deze "thriller" herbekeken en 'k blijf het een goeie film vinden. De special effects zijn zeer goed en storen voor een keer niet, maar versterken het verhaal. Kevin Bacon is goed gekozen als de wat speciale hoofdarts. De muziek deed wat aan Basic Instincts denken, maar dat is niet zo moeilijk met Paul Verhoeven als regisseur.
'k vond het een boeiende film, met wel af en toe een foutje (of niet altijd even realistisch), maar dat moet je er maar bijnemen.
Matige film van Verhoeven, die helaas richting het einde totaal ontspoort.
Wat zou je doen als je onzichtbaar zou zijn? Ik heb mij die vraag wel eens gesteld en het is en blijft wel leuk om over dit soort zaken te fantaseren. In Hollow Man is dat het thema van de filmen wordt Kevin Bacon ook werkelijk onzichtbaar. Een leuk thema, alleen de uitwerking is niet zo heel bijzonder. Het nadeel van het onzichtbare pak is o.a. dat het agressie kan uitlokken. Aangezien Kevin Bacon al vanaf het begin van de film een irritante klootzak is, is dit ook niet zo verwonderlijk dat dit ook gebeurt. Het was boeiender geweest als Bacon een sympathiek figuur was, die langzaam zou veranderen. Op die manier zou je als kijker zelfs medelijden met hem kunnen krijgen. Nu is dat absoluut niet het geval.
De effecten zijn best goed, waarbij af en toe mooi gebruik wordt van rook, het pak en andere effecten. Het script is matig, maar tot de laatste twintig minuten redelijk geloofwaardig. Daar verandert Bacon echter in een soort van Superman, ontspoort de film en verdwijnt alle geloofwaardigheid, voor zover dat er nog was. Het verveelt allemaal niet, maar goed is het zeker niet te noemen.
movie-edje
vooral die mop die Bacon verteld ( over superman )

Hollow Man II
2006