Hollow Man (2000)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Speelduur: 112 minuten / 119 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Paul Verhoeven
Met onder meer: Elisabeth Shue, Kevin Bacon en Josh Brolin
Releasedatum: 24 augustus 2000
Bekijk via CANAL+
Plot Hollow Man
"Think you’re alone? Think again."
Sebastian Caine, de ingenieuze leider van een team wetenschappers, wil een middel om onzichtbaar te worden, beslist op zichzelf testen en hij wordt inderdaad onzichtbaar. Dan blijkt het tegenmiddel om hem weer zichtbaar te maken niet te werken en zit hij gevangen in zijn onzichtbare lichaam. Terwijl zijn collega's hard op zoek gaan naar het juiste tegenmiddel, ontdekt Caine de ongekende macht die hij nu heeft. Langzaam maar zeker verandert hij in een monster dat een vijand wordt voor alles en iedereen.
Sebastian Caine / Hollow Man
Dr. Howard Kramer
Sebastian's Neighbor
Ed, Warehouse Guard
Lexcoaster
Spannende en ook originele film. Bacon doet het geweldig in z'n rol, alleen jammer van het cliché einde. 3*
Joyy
wat een bocht
flinterdun verhaal
iedereen heeft wel eens gedacht hoe zou het zijn om onzichtbaar dor het leven te kunnen
noem het hollow man en het wordt al aantrekkelijker
welnee, je ziet van mijlenver aankomen wat er gaat gebeuren, misbruik van de situatie, en dat ene gegeven moet dan als men eenmaal onzichtbaar is, nog zon dik uur boeien, wat het niet doet
kevin bacon zie ik overigens liever onzichtbaar dan zichtbaar
dankzij zijn mooie koppie populair geworden, maar acteren op niveau? nou nee
een 2
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
w
dankzij zijn mooie koppie populair geworden, maar acteren op niveau? nou nee
Denk dat dat heel erg meevalt.
Edwin Pindahaai
Volgens mij is het ook onzin wat Joyy zegt. Volgens mij moet Bacon het niet van zijn kop hebben hoor.
Joyy
waar moetie het dan van hebben?
uitmuntende acteerprestaties?
nee toch
bocht age
AGE-411
bocht age
how,
Hier zegt iedereen bucht.
in de aard van: "godverdomme, wa bucht is da? "
Gewoon een klein taalverschil tussen Noord- en Zuid-Nederland. (Ik noem Vlaanderen voor het gemak zo, omdat het eigenlijk zo is)
Een bocht is hetgeen wat je soms voor hebt als je met de auto rijd en je stuur moet draaien.
(dat ter zijde)
Legan
Een amusante popcornfilm met bovengemiddeld geweld erin. Het oorspronkelijke idee was goed, alleen is de uitwerking iets minder aangezien ik iets wat meer diepgang had verwacht. Redelijk geacteerd en de effecten zijn prima. Jammer genoeg, maar toch ook wel verwacht, is het erg voorspelbaar en zit het vol clichés. En het einde is wel tergend lang zeg.
cornelis
aerts007
Bacon in een filmrol die hem op het lijf is geschreven namelijk als arrogante klootzak die als een onzichtbare tiener de vrouwen lastigvalt. De film valt al bij al wel mee,alleen het einde laat te wensen over.
Edwin Pindahaai
Ik snap nu nog niet wat bucht is. Ik kom uit de Zaanstreek dus neem het mij gerust niet kwalijk.
aerts007
Het woord bucht wordt in sommige vlaamse streken gebruikt voor''rommel,brol,etc..''.
Edwin Pindahaai
Aha. Rommel begrijp ik. Echter, ook het woord brol heb ik weer nooit van gehoord. Ik zie al dat ik nog veel te leren heb over het diepe zuiden.
Maar ik weet nu in ieder geval wat bucht is. Daar ben ik heel blij om.
niethie
Aardige eigentijdse variant op de Invisible Man, maar meer dan dat ook niet, gewoon een prima wegkijker(tje) Verhoeven zelf heeft immers beter werk afgeleverd.
2,5 sterren
LEIDENAAR187
Vind dit een erg goede film die wel een erg laag cijfer hier krijgt.
Ok,het is geen oscar-film,maar als popcorn vermaak is dit een erg goede film,met genoeg aktie en speciale scenes.
De special effect zijn erg goed,en Bacon zet een leuke rol neer.
Typische verhoeven scenes als de tiet die word gemasseerd door een onzichtbare hand zijn wel erg cool hoor haha.
De film verveelt niet en werkt met het nodige vermaak snel genoeg naar het einde.
tjonge,
Tis leuk om onzichbaar te zijn.
Wat zou ik allemaal doen.
Ondeugende dingentjes
zoals Bacon
Er zit een grote fout in de film
De onzichbare man is helemaal onzichbaar.
Dit wil zeggen dat zijn oogbollen niet meer werken zoals het moet.
Overdag zou hij zijn ogen verbranden.
Mmm Predator heeft een camoflage pak dat zou beter werken als je over dag moet rondlopen.
Rubenkl
tjonge,
Tis leuk om onzichbaar te zijn.
Wat zou ik allemaal doen.
Ondeugende dingentjes
zoals Bacon
Er zit een grote fout in de film
De onzichbare man is helemaal onzichbaar.
Dit wil zeggen dat zijn oogbollen niet meer werken zoals het moet.
Overdag zou hij zijn ogen verbranden.
kleine correctie
onzichtbaar betekend dat licht dwars door hem heen schijnt, dus ook door zijn ogen. Aangezien deze geen licht tegenhouden of opvangen ziet hij niets (in theorie dan he;)) brandende ogen is dan niet echt sprake van. Wel zou hij onzichtbaar kunnen zijn omdat licht om hem heen buigt (is nu in laboratorium gelukt) maaaar dan zou hij nog niets zien omdat hij geen licht ontvangt in zijn ogen. Maargoed compleet zinloos als je in zulke films gaat zoeken wat niet kan natuurlijk
Mlis
Leuke film die al 100x op tv is geweest. Ik heb deze al zo vaak gezien en toch blijft de film mij boeien.
Eerlijk gezegd vind ik de film ondergewaardeerd maar goed..
Leuk spelletje: wat zou je doen als je onzichtbaar bent?
amaz0ne
Eerlijk gezegd vind ik de film ondergewaardeerd maar goed..
Leuk spelletje: wat zou je doen als je onzichtbaar bent?
Alle lekkere dames pakken.
the-hague-pride
leuke film om na lange tijd nog eens te zien
om de vraag te beantwoorden: denk een bank kluis in zien te glippen
Tympous
Na al zeker 10 x gezien te hebben blijft ie leuk!
Maar na gisteren ben ik gaan realiseren dat als je onzichtbaar wilt zijn je naakt moet zijn buiten >.<
lijkt me niet prettig in de winter
amaz0ne
Na al zeker 10 x gezien te hebben blijft ie leuk!
lijkt me niet prettig in de winter
Heb je nog nooit transparante lingerie gedragen??
B_B
- 1969 berichten
Vermakelijk.
Moet zeggen dat het uitgangspunt van de film me ook wel aanspreekt. Hier wordt ook best slim mee omgesprongen maar jammer is dat het allemaal wat te oppervlakkig blijft. Ook het einde had wat minder lang uitgerekt mogen worden.
Visueel doet Verhoeven het heel aardig met erg knappe special effects en mooi camerawerk. Qua sfeer had het er van mij nog wel wat dikker bovenop mogen liggen. Acteerwerk is over het algemeen niet geweldig al geeft Bacon zijn personage wel een leuke twist mee.

Hollow Man II
2006