• 9.374.505 stemmen

Hollow Man (2000)

Thriller / Sciencefiction | 112 minuten / 119 minuten (director's cut)

Genre: Thriller / Sciencefiction

Speelduur: 112 minuten / 119 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Elisabeth Shue, Kevin Bacon en Josh Brolin

Releasedatum: 24 augustus 2000

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Hollow Man

"Think you’re alone? Think again."

Sebastian Caine, de ingenieuze leider van een team wetenschappers, wil een middel om onzichtbaar te worden, beslist op zichzelf testen en hij wordt inderdaad onzichtbaar. Dan blijkt het tegenmiddel om hem weer zichtbaar te maken niet te werken en zit hij gevangen in zijn onzichtbare lichaam. Terwijl zijn collega's hard op zoek gaan naar het juiste tegenmiddel, ontdekt Caine de ongekende macht die hij nu heeft. Langzaam maar zeker verandert hij in een monster dat een vijand wordt voor alles en iedereen.

Sebastian Caine / Hollow Man

Sebastian's Neighbor

Ed, Warehouse Guard

avatar van Heracles

Heracles

Leuk en modern uitgewerkt oud verhaal.

Toevallig had ik na het zien van deze film in de bioscoop nog een bijzonder leuke avond. Vandaar: 4*

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Deze film is het dieptepunt in Verhoevens carriere. Jammer dat hij in het SF-genre blijft hangen. Deze man kan echt zoveel beter (zie Soldaat van Oranje, Turks Fruit en Basic Instinct). Totaal onrealistisch gebrachte film met een ontzettend slap verhaal.

Yekezzez schreef:

Deze film is het dieptepunt in Verhoevens carriere.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Showgirls gezien?

Showgirls was heel veel ophef over in de media en ik denk dat deels de mening van het publiek hierdoor bepaald geworden is. Ik vond het zelf niet eens zo'n wanproduct als menigeen mij wil doen geloven.

avatar van Stephan

Stephan

Showgirls gezien?

Zelfs met Showgirls overstijgt Verhoeven nog mijlenhoog het eerst-beste Hollandse product. Prima film.

Stephan schreef:

Oneens. Ranzige pulp met slechte acteurs. En als hij dan al het eerst-beste Hollandse product overstijgt (wat volgens mij niet eens zo is) dan toch in ieder geval niet zijn _eigen_ Hollandse films.

Showgirls werkte bij mij wel. Ik vond het topvermaak. Heerlijk overdreven.

avatar van Macmanus

Macmanus

kappeuter schreef:

Showgirls werkte bij mij wel. Ik vond het topvermaak. Heerlijk overdreven.

Ja vond ik ook totdat ik Elizabeth Berkley zag acteren

Ik zal je vertellen; ik ken iemand die net zo is als Berkley in de film. Je kunt het overacten noemen, maar zulke mensen bestaan. Die overacten constant omdat ze niet zichzelf zijn.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja, maar zo kun je wel heel veel slecht acteerwerk goed rekenen.

Dan was Britney Spears in Crossroads eigenlijk heel goed.

En Georgina Verbaan ook heel goed in Costa.

Ik ergerde me de hele film aan EB, en dat is natuurlijk een HEEL groot minpunt voor een film, en daarnaast was het verhaal nou ook weer niet erg origineel

avatar van Hobbes

Hobbes

Macmanus schreef:

totdat ik Elizabeth Berkley zag acteren

dat heb ik trouwens niet gezien

avatar van big-e

FisherKing

big-e schreef:

is volgens mij wel een coole film ,

ga 'm straks kijken.

Ruim voor het einde afzetten dan.

avatar van Diesel

Diesel

FisherKing schreef:

Ruim voor het einde afzetten dan.
Inderdaad.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

net weer even een paar stukjes gezien. Denk dat mijn 2,5 destijds een goede weergave is geweest... mooie special effects, maar wat een slecht verhaal en matige acteerprestaties.

Vooral Rhona Mitra aka Lara Croft voor de spiegel is erg prettig om te zien. Verder vrij beroerd.

avatar van neo

neo

kos schreef:

Vooral Rhona Mitra aka Lara Croft

ik dacht dat jolie dat was

De originele Daar kan Jolie niet aan tippen

avatar van gotti

De film begint veelbelovend en lijkt erg interessant te worden, totdat Bacon onzichtbaar wordt en het kat en muisspelletje begint. Vanaf dan verandert de film in een slap thrillertje. Erg jammer was dit want hier had veel meer ingezeten. De tien dagen dat Bacon onzichtbaar was en toen langzaam gek werd gingen veel te snel om het geloofwaardig te maken. Ik zou, als ik regisseur was, dat proces iets langzamer laten verlopen en Bacon dus geleidelijk aan kierewiet laten worden. Nu was al een groot deel van de spanning weg, omdat dit proces zo snel verliep. Daarna is de film ook niet meer zo heel interessant, omdat je toch wel weet hoe de film af zal lopen.
Dus in het kort: een film met een erg interessant onderwerp, die erg goed had kunnen worden, maar die door een matig verhaal vol met cliché's erg tegenvallend was. 2*

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Wat meer diepgang had geen kwaad gekund, en de logica is ver te zoeken, maar verder vond ik het best een vermakelijk filmpje. Ik snap niet dat eveneens diepgangloos actieprul als The Terminator of Blade Runner van die hoge scores krijgt hier, terwijl Hollow Man, dat in elk geval nog een interessant uitgangspunt kent, op een 2,5 blijft steken. Goed, het laatste halfuur was niet best (en bevat wat goedkoop jatwerk van voorgenoemde Terminator), maar het stuk daarvoor compenseert afdoende om toch op 3 * uit te komen.

Mensen die geinteresseerd zijn in films over onzichtbaarheid kan ik trouwens The Invisible Man met Claude Rains aanbevelen. Zelfde uitgangspunt, maar veel beter uitgewerkt. De special effects zijn natuurlijk wat minder (doch verbazingwekkend goed voor 1933), maar daarin ligt ook niet de essentie van de film.

avatar van Wouter

De twee films die jij noemt hebben heel wat meer diepgang en zijn veel beter uitgewerkt. Vergelijkingen met The Terminator en Blade Runner gaan erg scheef.

avatar van FisherKing

FisherKing

Queto Yurlunyur schreef:

maar het stuk daarvoor compenseert afdoende om toch op 3 * uit te komen.

Zegt iemand die 1 ster geeft aan : The Red Shoes en Lola Rennt.

avatar van Diesel

Diesel

FisherKing schreef:

Zegt iemand die 1 ster geeft aan : The Red Shoes en Lola Rennt.
De volgende stemmen van Queto Yurlunyur (trouwens, wat houd dat precies in?) zijn ook erg lachwekkend.

0.5 -> BIG

1.0 -> THE MATRIX

1.5 -> ROSEMARY'S BABY

1.5 -> HEAT

You gotta be kiddin' me.

INDERDAAD! En dan maar grappen over mijn top 10...

Maar wel gek vooral the matrix en Heat kun je toch niet zo beoordelen??

avatar van Wuti

Wuti

gisteren op tv gezien. pure bagger. Alles was zo verschrikkelijk onwerkelijk. die onzichtbare man gaat maar niet dood en de cliches van een geheim lab worden ook weer opgetrokken. bah. 1,5 sterren

avatar van Redlop

Redlop

Of zou Queto dan toch Paul Verhoeven zijn..?

Verhoeven mocht ook in de avonduren met de digitale effectenmachine knoeien. Ook nog Elisabeth Shue en Kevin Bacon weten te strikken, even snel door iemand een verhaal in elkaar laten draaien en het moet nou toch wel eens een keer lukken. Diepgang die verzin ik er later wel bij dacht Verhoeven nog.

Qua diepgang vind ik dat de titel de lading geheel dekt. 1,5* voor Shue en de effecten.

Redlop schreef:

Zo werkt het niet. Verhoeven werd gewoon voor de regie gevraagd en aangezien hij niet meer zo hot was, zei hij ja. Hij heeft destijds aangegeven nu ook weer niet zo kapot te zijn van het verhaal.

avatar van Redlop

Redlop

Wouter schreef:

Dat zegt Verhoeven wel vaker trouwens. Ook na 'Showgirls' had hij spijt dat hij Joe Eszterhas niet de opdracht had gegeven om thriller-elementen in het verhaal toe te voegen.

Dus waarom maak je dan uberhaupt die film dan als je er bij voorbaat niet achterstaat?

Achteraf spijt hebben is niet hetzelfde als er bij voorbaat niet achter staan. Totale vrijheid heb je als 'blockbuster' regisseur nooit.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Queto Yurlunyur schreef:

Ik snap niet dat eveneens diepgangloos actieprul als The Terminator

Misschien wordt de Terminator hoger gewaardeerd dan deze film omdat in The Terminator mensen niet meer leven nadat ze geslagen zijn met een loden pijp, 2 minuten in de fik hebben gestaan en geelectrocuteerd zijn. The Terminator boeit ook nog eens van begin tot eind in tegenstelling tot deze film waar het laatste uur niet zo leuk meer is. En meneer de lege man zou ook nog eens gestikt moeten zijn want door zon brandblusser kan je niet meer ademen. Voor het eerste uur en die ene goeie mop toch een 2,5.