• 9.377.892 stemmen

Hollow Man (2000)

Thriller / Sciencefiction | 112 minuten / 119 minuten (director's cut)

Genre: Thriller / Sciencefiction

Speelduur: 112 minuten / 119 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Elisabeth Shue, Kevin Bacon en Josh Brolin

Releasedatum: 24 augustus 2000

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Hollow Man

"Think you’re alone? Think again."

Sebastian Caine, de ingenieuze leider van een team wetenschappers, wil een middel om onzichtbaar te worden, beslist op zichzelf testen en hij wordt inderdaad onzichtbaar. Dan blijkt het tegenmiddel om hem weer zichtbaar te maken niet te werken en zit hij gevangen in zijn onzichtbare lichaam. Terwijl zijn collega's hard op zoek gaan naar het juiste tegenmiddel, ontdekt Caine de ongekende macht die hij nu heeft. Langzaam maar zeker verandert hij in een monster dat een vijand wordt voor alles en iedereen.

Sebastian Caine / Hollow Man

Ed, Warehouse Guard

avatar van HiLL

HiLL

93.9 schreef:

De film had wat pschologisch meer uitgediepd mogen worden.

Toen hij in de spiegel keek en zei "hallo gezicht" , toen dacht ik mjaa, dit kan wat worden.

Helaas werd het een standaard horror-film.

Bijna een soort van ode vanwege de vele horror cliches.

Jammer dat deze film niet helemaal uit de verf kwam.

Zeker het laatste gedeelte was te makkelijk, anders had ik wel een hele kleine vergelijking met Kubrick willen maken!

Dit een horror???

avatar van 93.9

93.9

Ook valt deze film onder het genre Fantasy.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Begint goed maar naarmate de film vordert wordt de film ook steeds 'dommer' met het einde toch wel als hoogtepunt...:P

2,5 sterren want 3 verdient die net niet...

avatar van HiLL

HiLL

93.9 schreef:

Ook valt deze film onder het genre Fantasy.

Huh en nu: ook valt deze film onder genre Fantasie.

wat is het nu volgens jou...ik denk dat het drama is................................

avatar van 93.9

93.9

Niet in een hokje te plaatsen, misschien?

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Wat een vervelende rot film. Dit heeft dus echt totaal NIKS met spanning te maken, het is in één woord alleen maar GOOR. Zit ook niet bapaald een verhaallijn in, het is alleen maar bloed, meer niet.

avatar van neo

neo

Vond zelf de film zeer intrigerend met een steeds verder gaande Sebastian. Let op sommige scenes die gewoon als spelletjes worden gebracht door Verhoeven, inclusief komische, lichtvoetige score van Goldsmith. (zie ook het transcript van het commentaar van componist hier. Eigenlijk het moment dat de film zijn omzwaai maakt naar een no nonsense stuk is als het hele team officieel de jacht op hem opent.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Begon veelbeloven met die aap. Maar dat vond ik ook meteen het enige positieve punt van deze film.

Deze film was zo irriterend en stom. Bacon zijn rol was totaal niet boeiend, en dat stomme onzichtbare geluip werkte alleen maar op mijn zenuwen. Op een gegeven moment begon het op een "Friday the 13th" film te lijken, met een onzichtbare vent die maar niet dood wil.

Ik weet echt niet hoe deze film zo ongeloofelijk heeft kunnen mislukken. Verhoeven moest zich schamen.

Vanwege sommige special effects toch nog een:

2,0

avatar van darkcity

darkcity

Dit zat er natuurlijk wel aan te komen

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Mijn god,.. zeg dat het niet waar is haha.

Nou ik heb er weinig vertrouwen in, maar slechter dan het 1e deel kan het toch niet worden?

avatar van Flipman

Flipman

Nee! Geen tweede deel!

Ik vond deze Film niet veel te bieden hebben. De acteerprestaties en de effecten waren oké, maar een Film mag ook wel een goed verhaal hebben. Had 't ook wel, maar dit is slechts een matige kopie van "The Invisible Man."

Ik geef 'n drie.

avatar van silhoupin

silhoupin

Niet echt mijn type film, ik vond hem ook niet echt om te zeggen 'een goeie film'

het begin van de film is goed maar naar het einde toe begint het echt maar slapjes te worden. er zitten natuurlijk wel sommige heel mooie scenes in, bv de scene waar die vrouw bloed gooit om hem te kunnen zien.

filmisch is de film ook niet echt speciaal en de acteerprestaties vind ik ook maar matig.

ik geef een 2,5

avatar van jackie boy100

jackie boy100

mooi gedaan echt spanende film de beste van bacon tot nu toe

avatar van Quentin

Quentin

Er komt geen einde aan de reeks low-budget vervolgen op bekende films van Sony Pictures, nu weer Hollow Man. http://www.imdb.com/title/tt0469916/

avatar van Querelle

Querelle

Op het eerste gezicht is dit een beetje een lauwe actiefilm. Maar de rol van Kevin Bacon heeft zoveel psychologische diepgang. elk detail van zijn geestelijke (!) transformatie wordt bijna in beeld gebracht. En omdat hij vanaf het begin al zo`n klootzak is wordt het ook erg aannemelijk hoe hij zo kan veranderen. Dat is in vorige verfilmingen van dit verhaal nooit zo sterk aangetoond.

avatar van gotti

Psychologische diepgang? Nog nooit zoon stupide ommezwaai in een verhaal gezien. Vond het ronduit lachwekkend.

avatar van kimelie

kimelie

had er wat meer van verwacht.... 2,5

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ik vind het een leuk idee. De actie was goed en het acteren was niet slecht. Het enige wat ik in de film mis is het uitwerken van de karakters, inclusief die van de hollowman.

Verder vond ik dat de film erg weinig sfeer had.

avatar van raymon

raymon

wat een goeie film! Ik vond de film erg boeiend en je gaat je ook afvragen wat zou ik doen als ik ontzichtbaar was...

maar de special effects zijn echt 5 ***** sterren waard, zo goed. Het verhaal is ook wel goed maar het eind vind ik gewoon minder, dat die ene Matt toch terug kwam om haar te helpen, vond ik een beetje onrealistische. De spanning die werd opgebouwd vond ik mooi gedaan. Het acteer werk vond ik trouwens ook wel goed hor, niet slecht maar ook weer niet fantastiche.

ja, ik hou wel van dit soort films en ik vind Paul verhoeven gewoon goed,k dus ik geef hem 4,5 **** volgens mij het hoogste tot nu toe

avatar van forelli

forelli

goeie film, maar horror? vind het meer science fiction.

avatar van BlueSword

BlueSword

deze film ging wel, aardig spannend, verhaal vond ik alleen niks.

avatar van LittleBox

LittleBox

Beetje vermakelijk. En waarom? Vanwege de bombast van Verhoeven, de special effects en het verder dunne verhaal.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Aardig en vermakelijk. Voor de rest een beetje langdradig en vergezocht.

avatar van MarkFish

MarkFish

Het loopt over van een intelligente film over medische experimenten in een spannende quasi achtervolgingsfilm waarbij de hoofdrolspeler helemaal doordraait. Ik vond het wel een beetje vreemd dat hij zijn collega's allemaal koelbloedig afgemaakt. Het tast z'n hersenen aan okee, maar wordt je dan een egoistische moordmachine? Het zal wel[/spolier]. Maar het idee was leuk en Bacon op zich wel overtuigend.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

goeie film, goeie rol van kevin bacon, weer een superfilm van paul verhoeven. ik vind deze film echt te gek!

de special effects...om je vingers bij af te likken.

avatar van NightWolf

NightWolf

forelli schreef:

goeie film, maar horror? vind het meer science fiction.

Daarom wordt deze film ook als Thriller/SCI bestempeld.

Ik vond hem wel leuk. Eerst de tests op die aap wat wel goed gemaakt was. En dan nog Bacon die helemaal doordraait op het einde.

Leuke effectjes.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Wel vermakelijke film,

maar niet om over naar huis te schrijven.

2.0**

avatar van bduits

bduits

Een film die mij absoluut niet kon boeien. Ik vond hem erg erg slecht, flauw, kinderachtig. Ik kom me er niet toe zetten hem helemaal af te kijken. Dan vind ik de formule 1 toch net iets minder slaapverwekkend

avatar van Caspar107

Caspar107

Vond het wel een goeie film, alhoewel zo te zien daar dus de meningen over verschillen

avatar van forelli

forelli

Ik vond het ook een hele gode film, mooie special effects en goed geacteerd. 4,5 ****