• 9.374.477 stemmen

Bambi (1942)

Animatie / Drama | 70 minuten

Genre: Animatie / Drama

Geregisseerd door: David Hand, James Algar, Samuel Armstrong, Graham Heid, Bill Roberts, Paul Satterfield en Norman Wright

Met onder meer: Hardie Albright, Stan Alexander en Peter Behn

Releasedatum: 18 september 1947

Plot Bambi

"A great love story."

Het hert Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, leert hij te overleven en wordt hij verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader en de andere herten in veiligheid te brengen.

Young Bambi (stemrol) (onvermeld)

Young Thumper (stemrol) (onvermeld)

Young Flower (stemrol) (onvermeld)

Young Faline (stemrol) (onvermeld)

Friend Owl (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Bambi (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Faline (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Thumper / Adolescent Flower (stemrol) (onvermeld)

Adult Thumper (stemrol) (onvermeld)

Adult Flower (stemrol) (onvermeld)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Schaf dan meteen de DVD aan, die is zeker de moeite waard

avatar van olsenfreakie

olsenfreakie

leuk

avatar van Marcellus

Marcellus

1 van mn favo cartoons van vroeger

avatar van Spiritlover

Spiritlover

Ik mn vroegere jaren,op de kleuterklas,was ik altijd Bambi en mn vriendinnetje Feline.We deden de stemmetjes na en het was onze favoriete film.Ik leende hem altijd van mn buurmeisje maar op een dag kreeg ik hem kado van haar!Wat was ik tòen blij.Ik moet weer lachen als ik eraan terugdenk.Bambi met zn:"De weide!!!!!"nee bambi eerst kijken of het veilig is!"en bloempje:"Schèèlt me niks!"

avatar van Spiritlover

Spiritlover

In iedergeval heb ik aan deze film in mijn kinderjaren heel wat plezier beleefd.

avatar van Film Pegasus

Wat heel sterk is, is de figuur van DE MAN. De jager die op de herten schiet. Zonder in beeld te komen, met enkel een muzikale inbreng van de regisseur die daardoor de spanning opdrijft en zo de engste filmfiguur neerzet die niet in beeld komt. Het idee van de enge muziek zonder een figuur in beeld te geven is later overgenomen door Steven Spielberg oa die maar wat water moest laten zien en met een spannend muziekje de figuur van de haai vertolkte in Jaws (die dan weer later wel in beeld komt...)

Zeer sterke film is dit, we mogen tenslotte niet vergeten dat hij A voor kinderen bedoeld was, B in 1942 gemaakt werd en C er nog niet veel voorbeelden waren op het vlak van animatie. Bambi is in het prille begin van de lange animatiefilms en eigenlijk toen mee vernieuwend in z'n genre. Een echte klassieker.

avatar van P8rb

P8rb

vroeger altijd gezien, en ik kan me geloof ik nog herrinderen dat ik het altijd zielig voor dat hertje vond als er iets erg gebeurde, lol.

3,5

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Dit was mijn favoriete film als klein meisje en ook zo van mijn zoontjes. 3 zoontjes, dus ik moet de film inmiddels zo'n 350x gezien hebben en dat is een absoluut record voor mij. Ondanks dat ik de tekst woordelijk kan meezeggen en de liedjes dagelijks neurie zet ik hem nog steeds met veel plezier op.

avatar van Bambi18

Bambi18

I'm loving it. Keek deze ook als klein meisje en soms als ik ziek thuis zit, staat hij zkr op Een van de beter disneyfilms.

avatar van j.vervoord

j.vervoord

wat een k&t film

avatar van Doom

Doom

Voor heel veel mensen is Bambi puur jeugdsentiment. Vrijwel iedereen krijgt deze film namelijk wel te zien in hun jongere jaren. Het overlijden van Bambi's moeder staat dan ook voor eeuwig bij vele kinderen in het geheugen gegrift. Bambi is een klassieker. Dit is dan ook meteen de reden waarom ik Bambi vanmiddag ben gaan bekijken. Helaas had ik dit beter niet kunnen doen.

Bambi is namelijk geen goede animatie film, in tegendeel zelfs. De animatie ziet er misschien nog wel aardig uit, maar de rest is erg slecht. Neem de afschuwelijke bombastische muziek en de matige stemmen van de animatie figuren. Erg slecht. De animatie is overigens niet in elke scène goed te noemen. Het gevecht tussen Bambi en die andere hert ziet er namelijk afschuwelijk uit. Beschamend gewoon. Ook is de hoeveelheid aan niets toevoegende scènes ondenkbaar groot voor een film van slechts 70 minuten. Telkens weer die saaie oneindige natuurscènes met vliegende vogels en dwarrelend water. Duidelijk gebrek aan inspiratie. Had er gewoon nog een paar leuke animatie figuren tussen gezet zoals die Stamper. Die is namelijk wel erg leuk!

Al met al is Bambi dus een grote teleurstelling. Geef mij maar jeugdsentiment zoals de Zeemeermin, de Reddertjes in Kangeroe land en Assepoester. Bij die films is er namelijk op oudere leeftijd nog altijd de magie te zien!

Sorry Bambi.

The One Ring

Zag je de film voor het eerst Doom?

avatar van Film Pegasus

Bambi wordt soms te snel afgeschreven als een sentimentele jeugdherinnering. Dit is een van de eerste animatiefilms waar Disney aan werkte. Men begon er al aan in 1937, het jaar dat Sneeuwwitje uit kwam. Qua kwaliteit leerde men er blijkbaar veel van, want wat de animatie betreft is dit beter afgewerkt dan Sneeuwwitje. Doom haalt aan om meer leuke animatiefiguren er tussen te steken, maar vergeet niet dat dit in de jaren '40 niet zo evident is. Dit is de eerste animatiefilm ooit die zo natuurgetrouw werkt. Er werden al wel meer dieren getekend, maar meestal zonder onderzoek om zo realistisch mogelijk te werken. Historische scenes zoals Bambi op het ijs blijven nog steeds bij.

Ook niet te vergeten is de vijand van het verhaal, dat gewoon meesterlijk in beeld is gebracht: De Mens. Of net NIET in beeld moet we eigenlijk zeggen. Daar waar Psycho en Jaws jaaaaren later maar eerst mee kwamen opzetten doet men hier al voor en zelfs een pak beter: een spanning opbouwen door met geluid en muziek te spelen zonder het echte gevaar in beeld te laten zien. Die man komt nooit in beeld en toch creëert Disney hier een spanning om U tegen te zeggen. Zowel in Sneeuwwitje met de heks, Doornroosje met de tovenares als hier met die jager zet Disney z'n sterkste vijanden voor, waar latere slechterikken wat van kunnen leren. De beste die in de buurt ervan komen zijn Jafar (die trouwens op het figuur van Doornroosjes tovenares gebaseerd is) en Ursula. Het zijn toch nog die 3 eerstgenoemde animatiefilms van Disney die qua schrikeffect bij vooral kinderen het meeste effect hebben en meer dan ooit hun doel hebben bereikt. Dit komt nog uit een tijd dat men echte volwaardige animatiefilms maakte en niet zomaar getekende films.

Een pareltje dat altijd tot z'n recht zal blijven en met recht een klassieker is en blijft.

Film Pegasus schreef:

Bambi wordt soms te snel afgeschreven als een sentimentele jeugdherinnering.

Ik maak me hier ook schuldig aan. Waar ik sommige Disneyfilms nog steeds leuk vind, kan ik gewoon niet meer naar Bambi kijken. Je merkt daarvoor teveel dat het voor kinderen gemaakt is. De film heeft een te hoge schattigheidsfactor en te weinig inhoud. Pinocchio was iets eerder en vind ik indrukwekkender.

avatar van Doom

Doom

The One Ring schreef:
Zag je de film voor het eerst Doom?

Het klinkt misschien vreemd, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voordat ik namelijk begon met de kijkbeurt van Bambi wist ik maar een paar scènes vaag te herinneren. De dood van de moeder bijvoorbeeld, maar verder heb ik nooit een geheel plaatje van Bambi in mijn hoofd gehad. Dit kan zijn omdat het nooit een indruk heeft achtergelaten op jonge leeftijd, maar het kan ook zijn dat ik de film nooit had gezien. In grote lijnen wist ik natuurlijk wel waar het over ging en wat er ging gebeuren, maar laten we eerlijk zijn, dat weet iedereen toch? Ik durf het dus echt niet te zeggen.

The One Ring schreef:
De film heeft een te hoge schattigheidsfactor en te weinig inhoud.

Volkomen mee eens. Misschien deed dit ons vroeger erg veel, maar nu is het simpelweg niet genoeg voor een film. Gelukkig heeft Disney nog genoeg andere films waarvan we wel kunnen genieten. Helaas zit Bambi hier niet bij. Dit ondanks dat Bambi op jonge leeftijd erg schattig is.

Film Pegasus schreef:

Het gaat mij niet zo om meer animatiefiguren, maar meer om minder sfeerloze natuurshots met fluitende vogels en dwarrelend water. Daar stoorde ik mij enorm aan. Het had namelijk geen toegevoegde waarde aan de film. Het was puur tijd rekken en dat zegt veel over het plot als de film slechts 70 minuten duurt.

Doom schreef:

Vroeger deed het me inderdaad veel. Ik herrinner me dat toen ik een jaar of 5, 6 was de film opnieuw in de bioscoop verscheen (er verschenen toen vrij veel oudere Disneys weer in de bios) en we er naartoe gingen. Toen vond ik het schitterend. En de film is nog steeds populair bij jonge kinderen. Indertijd was het een favoriete film van mij. Maar het was ook een van de eerste Disneyfilms waarbij ik merkte dat er een leeftijdsgrens aanzit, terwijl andere favoriete Disneyfilms leuk bleven. De 3 sterren die ik er nu voor heb gegeven, staan er omdat ik het als kind leuk vond. Dat is toch het doel van de film en daar slaagt hij in. Maar nu begin ik er niet meer aan.

avatar van Musicer

Musicer

Toen ik klein was, was deze nog leuk, maar nu... Bambi z'n tijd is voorbij(al n tijdje..)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Dit vind ik een leuke disney film, vroeger toen ik 4 of 5 jaar was keek ik deze film elke week en nu vind ik hem voor een keertje in de maand nog altijd even leuk! ****

avatar van Koerok

Koerok

Doom schreef:

Wat een onzin. Het was helemaal geen tijd rekken. Disney was een groot liefhebber van muziek en heeft na Bambi de film Fantasia gemaakt die voor een deel alleen maar beelden op muziek laten zien. Het gedwarrel van bladeren en gesprankel van water dragen juist heel erg bij aan de sfeer. Vergeet ook niet dat de film uit vier delen bestaat, lente, zomer, herfst en winter, en dat de scenes die jij zo saai vindt, zeer effectief de overgang laten zien van het ene seizoen naar het andere. Wat jij dus tijdrekken noemt is juist tijdsverdichting! Al die scenes zijn virtuoos uitgevoerd, met veel oog voor detail, een kenmerk van Disney in die tijd. En denk maar niet dat die scenes minder tijd kostten om te maken.

Het verhaal is maar klein, dat klopt, maar de uitvoering ervan is briljant. Hier en daar wat zoetsappig (Jezus, het is 1940), maar op vele momenten zeer volwassen qua emotionele expressie.

Bambi is en blijft een meesterwerk. 4,5 sterren.

avatar van elhamlalila

elhamlalila

ik vind het 1 groot kunstwerk.

avatar van Dirigent

Dirigent

Hele mooie Disneyfilm vind ik dit, een prachtig verhaal waar ook kinderen van kunnen genieten leuk om de eerste stapjes van Bambi te zien net echt vind ik die scene kortom : een hele leuke film.

* * * *

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Vind er weinig aan, mijn dochter vind het schitterend. De muziek vind ik niks, het past er allemaal wel bij, maar niks voor mij... Nope dit is voor mij de minste Dinsey (teken)film

avatar van anni3se

anni3se

vind het een leuke film maar vind het alleen jammer dat Bambi ouder moet worden in de film want als die klein is vind ik het veel leuker maar het is ook wel een heele lievelijken film en afentoe best wel saaien stukjes er tussen in ik vind stampertje het leukst omdat die altijd heel ondeugend is vind ik dat wel grappig

avatar van Kenshin

Kenshin

Wat een schattige film is dit zeg over hertjes en konijntjes die kunnen praten en aardig tegen elkaar doen. Enig verhaaltje ook met allemaal plotwendingen en een spannende climax. Wel een beetje zielig voor bambi's moeder zeg. Dat die moet sterven vond ik een beetje onnodig hoor.

Verplichte kost voor iedereen met een Disney hart en eigenlijk iedereen die positief door het leven gaat. Na het zien van deze film zal een ieder de behoefte krijgen om te knuffelen en lief te doen tegen zijn of haar dierbaren.

Al met al een dikke voldoende voor deze warme klassieker van Disney

avatar van Albino Hamster

Albino Hamster

mooie film echt gehuilt toen

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Albino Hamster schreef:

mooie film echt gehuilt toen

das ook wel weer overdreven , maar inderdaad een best mooi filmpje.

3***

avatar van Qwertary

Qwertary

Ik kijk deze film altijd vaak als ik ziek ben:P tzijn vaak Disney-films of de LOTR-trilogie die ik dan kijk. Ik moet vaak huilen bij deze film. Ik vind hem zoo mooi. Misschien vinden sommigen de animaties en muziek niet zo mooi, ik vind het er goed bij passen en een goede film overall.. gewoon een klassieker PUNT! .

avatar van film_kaza

film_kaza

Iets van disney maar nee niet echt iets perfects voor mij.

Lieve vrolijke kleine diertjes die lol hebben met elkaar. Best lief, best schattig maar het baby-lol gedeelte duurde volgens mij maar 1 kwart van de film. De andere speelden zich af in Bambi's volwassen tijd + het "gevaar" gedeelte.

Het beste was nog hoe "de mensen" in de film werden behandelt. Je kreeg ze niet te zien maar ze gaven een duistere zweer.

Ultieme kwaad = hele bos vluchte.

Erg realistisch + die dreigende muziek. Het goeie eraan is dat we het hier over de keiharde realiteit hebben. Zo gaat het er echt aan toe en de dieren zijn echt zo bang voor ons.

De muziek was perfect aangepast bij wat er op het beeld gebeurde. Alleen ergerde ik me aan die slechte kinderachtige liedjes.... bah nee dit was erg slecht.

Voor de rest waren de teksten niet speciaal: "hij zegt zijn eerste woordje,, toe maar,, zeg maar,, Vogel". Niet speciaal maar het is hier de sfeer die het er doet.

Het verhaal ook niet echt. Het moraal wat ik hieruit versta: "Dieren kunnen een erg mooi sprookjes-achtig leven hebben als de mensen er niet zijn om dood en verderf de strooien".

3 sterren.

avatar van Vincent Mancini

Vincent Mancini

Wie niet jankt als die ma van Bambi doodgaat moet worden opgenomen. Dat is één van de grootste jankmomenten van de film geschiedenis.

avatar van Kevin13

Kevin13

vind het nog altijd erg als de moeder van Bambi sterft.