Genre: Animatie / Drama
Geregisseerd door: David Hand, James Algar, Samuel Armstrong, Graham Heid, Bill Roberts, Paul Satterfield en Norman Wright
Met onder meer: Hardie Albright, Stan Alexander en Peter Behn
Releasedatum: 18 september 1947
Bekijk via Disney+
Plot Bambi
"A great love story."
Het hert Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, leert hij te overleven en wordt hij verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader en de andere herten in veiligheid te brengen.
Young Bambi (stemrol) (onvermeld)
Young Thumper (stemrol) (onvermeld)
Young Flower (stemrol) (onvermeld)
Young Faline (stemrol) (onvermeld)
Friend Owl (stemrol) (onvermeld)
Adolescent Bambi (stemrol) (onvermeld)
Adolescent Faline (stemrol) (onvermeld)
Adolescent Thumper / Adolescent Flower (stemrol) (onvermeld)
Adult Thumper (stemrol) (onvermeld)
Adult Flower (stemrol) (onvermeld)
soom
okee, maar hij is niet echt aan mij besteed... en okee, hij is rustig en kalm, en heeft niet de latere disney- magie, waarin wat meer gebeurd.
Rianneke_Dan
mooie film maar het is niet echt een hele mooi disney waar je kippevel bij krijgt!!
wel een mooi verhaal en er zitten hele leuk, grappige maar ook zielige stukjes in!!
Anakin01
Leuke film, inderdaad een van de ''wat-minder-kippenvel'' disney film..
Anders is het wel grappig en oké, wat ontroerend en origineel.
amazingmoi
eigenlijk had ik hier niet echt "kippenvel"momenten bij.het is wel een mooie film,maar het is niet mn favoriete disney film.
DwarreI
Eén van mijn ultieme favorieten, met heel mooie muziek van Sigur Ros (Y)
Guyke
Als kind was ik weg van deze film. Het moment waarom je als kleine opdonder doorhebt dat de moeder van Bambi is gestorven is toch zo intriest. Daarnaast bevatte de film heel wat leuke nevenpersonages zoals stampertje en stinker. Nu ik als volwassene de film heb herbekeken ontgoochelt hij me wel een beetje. Disney speelt weliswaar meesterlijk in op het (kinderlijk) gemoed maar alles is zo theatraal, zo bombastisch en zo doorzichtig.
Bambi kan echt niet op tegen het meesterlijke, meeslepende Snowwhite and the seven dwarfs.
Uit kinderlijke nostalgie toch nog 3*.
MovieMeid
Toen ik een kleintje was was ik helemaal weg van de film.
Bij elke scene van de moeder die geschoten werd moet ik nu nog steeds huilen. Het blijft mooi. Stampertje vond ik het grappigst. (kleine brutaalertje). IK kijk nog steeds naar Bambi (video). Ik kan er niet genoeg van krijgen
een 4,5 omdat ik het mooi vind!!
Pieter Montana
Je moet die 2 Disc Editie kopen.Werkelijk een prachtige DVD uitgave
film_kaza
ik heb hem nooit echt leuk gevonden.
mathieudc
Persoonlijk vind ik deze film niet echt zielig en ontroerend. Ik vind deze film niet erg speciaal en heb het nooit de leukste tekenfilm gevonden, maar slecht is hij ook niet.
Mijn stem: 3,0
feanaro surion
Vanmiddag gekregen op dvd en meteen herzien. Prachtige film, mooie tekeningen, niet al te veel liedjes(die ik meestal toch minder vind). En een heleboel prachtige dialoogloze scenes. Nog wat beter dan Jungle Book, 4 sterren.
filmmaniak
Klassieker waar iedereen met opgegroeid is. Hoe ontroerend kan een kinderfilm zijn?
Marissa_
Eigenlijk vond ik dit een van de mindere disney films volgens mij.. Ik vond het wel altijd vet zielig als die moeder dood ging.. Moest ik altijd huilen.. haha
JingleBells
Als klein kind vond ik deze film geweldig.. Een echte Walt Disney Classic die zeker wel in de top 5 behoord.
De muziek is schitterend alleen dat maakt het kijken al de moeite waard
* 5 sterren *
JingleBells
is die al zo oud! LEuke film en schattig
Ja ik sta er ook van te kijken zeg, zo oud al 64 jaar!!
depp_addiction
deze film heb ik zo vaak gezien vroeger.
zo schattig. ik kan dr nog steeds om huilen als mama bambi dood gaat.
Sneakerjeans29
Helemaal mee eens.
M.ike
Voor een film die je niet leuk vind geef je wel veel voor sterren ( 2 )
arkadi
Heb deze pas nog met mijn dochter gekeken.
Als ik uit herinnering zou stemmen zou ik hem hoog waarderen maar na herziening kon het me allemaal niet zo bekoren.
film_kaza
Voor een film die je niet leuk vind geef je wel veel voor sterren ( 2 )
Ik zeg ook niet dat die helemaal flut is. Ik vind hem alleen niet zo leuk.
murtcelP
Hele lieve animatiefilm, één van Disney's schattigste films.
***1/2
deppfan
Heb hem al jaren niet meer gezien, ooit toen ik heeeel klein was. Vond hem toen wel heel leuk, maar het is te lang geleden om te stemmen. Ik heb trouwens ook nooit geweten dat bambi de prins van het bos was en dat ie de andere herten moest redden bij die brand..? Ik weet eigenlijk alleen nog dat ik die sprong van hem en zn vader zo mooi vond, ik geloof bij een waterval ofzo in die bosbrand. En dat-ie Feline (heette ze zo?) voor het eerst zag in het water. Erg mooi hoor. Ga toch maar weer eens op zoek naar die videoband..

Bambi II
2006

Sterfdag Walt Disney: de vijf best beoordeelde animatiefilms uit zijn carrière

Na Winnie the Pooh krijgt nu Bambi een bloederige horrorfilm: "Hertje zal een wrede moordmachine zijn"

The Lion King
Animatie / Familie, 1994