Genre: Animatie / Drama
Geregisseerd door: David Hand, James Algar, Samuel Armstrong, Graham Heid, Bill Roberts, Paul Satterfield en Norman Wright
Met onder meer: Hardie Albright, Stan Alexander en Peter Behn
Releasedatum: 18 september 1947
Bekijk via Disney+
Plot Bambi
"A great love story."
Het hert Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, leert hij te overleven en wordt hij verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader en de andere herten in veiligheid te brengen.
Young Bambi (stemrol) (onvermeld)
Young Thumper (stemrol) (onvermeld)
Young Flower (stemrol) (onvermeld)
Young Faline (stemrol) (onvermeld)
Friend Owl (stemrol) (onvermeld)
Adolescent Bambi (stemrol) (onvermeld)
Adolescent Faline (stemrol) (onvermeld)
Adolescent Thumper / Adolescent Flower (stemrol) (onvermeld)
Adult Thumper (stemrol) (onvermeld)
Adult Flower (stemrol) (onvermeld)
Jan on fire
Ik hou van de oude disney classics.. Bambi is daarvan 1 van mijn favo's. Toen ik een klein jongetje was begon ik te brullen bij de sterfscene... en ja ook 12 jaar later toen ik deze film samen met mijn vriendinnetje aan het kijken was... moest ik toch bijna een traantje wegpinken. zeker 3.5 sterren
axel33
Na lange tijd eindelijk weer 's gezien, maar nu de prachtig gerestaureerde versie op DVD. Wat me opviel waren de bijzonder mooie achtergronden en de meesterlijke speciaal gecomponeerde filmmuziek, die de film extra magie verleent. Dat zijn dingen die je als kind niet echt op waarde kunt schatten, maar die de film des te meer waarde geven als je 'm op latere leeftijd (weer) ziet.
Ik krijg trouwens 'n beetje de indruk dat er wat neergekeken wordt op kinderfilms, zeggen dat je 'm geweldig vindt en vervolgens 'n niet meer dan redelijke 3,5 *? Come on, durf consequent te zijn en gééf 'm de hoge waardering die 'ie verdient!
Wel jammer dat ze daar een deel 2 van zouden maken. Bambi is een Disneyfilm waar ze geen vervolg op mogen maken volgens mij.
(En daarmee bedoel ik dat je aan een meesterwerk niets kan veranderen)
West
Ik had mooie herinneringen aan Bambi, maar nu jaren later valt de film mij tegen. Het verhaal is wel heel simpel in tegenstelling tot bijvoorbeeld andere Disney films. Beeld en geluid zijn wel prachtig opgeknapt. Daarom een magere 3*
queenie
heb hem net op dvd en is erg mooi. Ik las dat ze 5 jaar over gedaan hebben om opnieuw te tekenen. Klassieker!! 4 sterren
Silvan
Ik heb hem 4 dagen geleden voor het eerst gezien. Mooie muziek, maar wel een flinterdun verhaal. Ik vond het een leuke film, maar het behoort niet tot de beste Disney producties.
Angrod_Pallanén
(En daarmee bedoel ik dat je aan een meesterwerk niets kan veranderen)
Het spijt me zeer. Het word een midquel dus het verhaal zal zeker veranderen!
XfofaXX
Flinterdun verhaal? Alle normen en waarden van onze gemeenschap zitten erin!
Bambi maakte destijds inderdaad al een geweldig statement over het homohuwelijk.
Carow
Ik vind deze film echt walgelijk... vroeger wou mijn zusje deze ALTIJD zien. Het is echt zo saai.... 2 sterren, omdat niet alles even walgelijk was maar het meeste wel.
Snap ik ff niet...
Pieter Montana
Hoe kan deze klassieker nog 3.5/5 halen??
Een prachtig Disney-pareltje
Pieter Montana
Ergste spoiler ever
. Let er svp op.
Ik denk dat iedereen ongeveer deze film al gezien heeft.Die scene is nog altijd zo
mikoz
nos
Ook mijn allereerste biosfilm, en huilen de hele weg naar huis omdattie voorbij was! (ok, ik was vier ofzo)
Heb m laatst weer gezien en ik vindt m nog steeds super. Mooie muziek en schitterend getekend.
VIER sterren voor bambi het bruisende bosbeest, hopla!
Angrod_Pallanén
Saai. Alleen dat stinkdier is nog wel geinig.
Ik ben nog steeds een woord aan het zoeken dat bij deze opmerking past maar "ongevoelig", "belachelijk" en "heiligschennis" komen aardig in de buurt...
Carow
Iedereen heeft toch het recht op zijn eigen mening? Ik vind Bambi ook een walgelijke en saaie film, maar ik heb m toch nog 2 * gegeven, omdat niet alles zo is. Ik vond het stinkdier ook het grappigst in de hele film.
Angrod_Pallanén
Weet ik, ik zeg ook niet dat hij het niet mág zeggen, ik geef mijn mening over zijn mening, ookal is die misschien heftig
Regan_Robbie24
ik vond als heel erg klein meisje (nu ben ik 12), het geweldig van die diertjes, bambi, bloempje en stamper was alles. heb mijn videoband kapot gekeken. nu kan ik hem nog goed herrineren. 4.5* waard.
maar ga hem zeker weer kijken!
soom
hij is vreselijk saai, er zit geen actie in. Mijn moeder vond hem erg leuk, die had er boekjes van, maar ikzelf vond er geen hol aan. tamme, te brave film.
Angrod_Pallanén
Oja, dus jij vind alleen films met actie goed? Lekker oppervlakkig...
Hoe kan je nu actie verwachten bij een verhaal over het opgroeien van een hert... Je kan toch moeilijk scenes verwachten waarin hij een auto steelt en samen met Stamper en Flower de boel op stelten zet...
soom
Nee dat is ongetwijfeld waar:T

Bambi II
2006

Sterfdag Walt Disney: de vijf best beoordeelde animatiefilms uit zijn carrière

Na Winnie the Pooh krijgt nu Bambi een bloederige horrorfilm: "Hertje zal een wrede moordmachine zijn"

The Lion King
Animatie / Familie, 1994