• 9.375.363 stemmen

Bambi (1942)

Animatie / Drama | 70 minuten

Genre: Animatie / Drama

Geregisseerd door: David Hand, James Algar, Samuel Armstrong, Graham Heid, Bill Roberts, Paul Satterfield en Norman Wright

Met onder meer: Hardie Albright, Stan Alexander en Peter Behn

Releasedatum: 18 september 1947

Plot Bambi

"A great love story."

Het hert Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, leert hij te overleven en wordt hij verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader en de andere herten in veiligheid te brengen.

Young Bambi (stemrol) (onvermeld)

Young Thumper (stemrol) (onvermeld)

Young Flower (stemrol) (onvermeld)

Young Faline (stemrol) (onvermeld)

Friend Owl (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Bambi (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Faline (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Thumper / Adolescent Flower (stemrol) (onvermeld)

Adult Thumper (stemrol) (onvermeld)

Adult Flower (stemrol) (onvermeld)

avatar van Aapje81

Aapje81

Een meesterwerk dit heeft Disney nooit meer overtroffen

Aapje81 schreef:

Een meesterwerk dit heeft Disney nooit meer overtroffen

Wat mij betreft gewoon een topper inderdaad en SAMEN met Sneeuwwitje en Pinocchio is dit de beste.

avatar van Kevin13

Kevin13

je vergeet The Lion King

avatar van Flipman

Flipman

Oh wow! Dit is één van de eerste films die ik ooit in de bioscoop zag ! Steeds als ik een Disney film zie tegenwoordig denk ik meestal: 'Ja ja, vroeger deed dit me nog wat.' Maar dan blijkt Disney een stuk machtiger dan ik dacht ! Een macht die nooit verloren gaat!

avatar van Misery :3

Misery :3

Helaas maakt Disney niet maar van zulke films.

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: Bambi.

Het schattige kleine hertje op de wei!

Bambi is een film die waarschijnlijk iedereen wel heeft gezien. Mensen die deze film niet hebben gezien hebben een stuk van hun opvoeding gemist Ook ik heb mijn kinderen deze film voor geschoteld toen ze ongeveer 5 jaar oud waren. En dan kom ik natuurlijk bij de dramatische moment: De dood van de moeder van Bambi. Ja, een vreselijk moment in de film dat mijn kinderen deed huilen. En die arme Bambi die alleen in die sneeuw rond loopt...

Maar wat een animatie zeg! Na Pinocchio is deze film het beste, mede door het sprankelende verhaal, de mooie muziek en animatie.

Verhaal.

Felix Straaten schreef dit verhaal eind 20e eeuw (als ik het goed heb) en in 1942 wilde Disney er een film van maken. Eigenlijk was deze film gepland nog voor Dumbo en Pinocchio maar vanwege wat moeilijk bepalende scenes gingen die films voor. David Hand is een geweldig regisseur, en hij maakte weer een wonderlijk sprookje voor ons. Ook de Nine Old Man vonden deze film een sprookje. Zo zeiden Frank Thomas en Olie Johnston in een intervieuw dat ze alle Disney films stuk voor stuk geweldig vonden maar dat Bambi toch echt iets speciaals had. Natuurlijk lijkt het me ook geweldig om in de studio echte rendieren na te tekenen. 1 probleem voor mij: ik kan niet tekenen.

Animatie.

De Nine Old Men (en de andere animators) konden dat wel!

En dat lieten ze zien. Olie Johnston en Frank Thomas werkte beide aan Thumper (Stampertje in het Nederlands). Een leuk karakter want zoals wij allen weten heeft Disney altijd geweldige karakters. Ook Bambi was schattig, bijna net zo schattig als Pinocchio. Een film met prachtige bomen (mooie landschappen) en een film met alles erin. Spanning, avontuur, humor en leuke muziek.

Muziek.

Ook de muziek was top.

Wie de muziek heeft gemaakt weet ik zo niet uit me hoofd maar het leek wel op de muziek van de voorgaande Disney's. Leuke speelse muziek en leuke songs. Niet allemaal even goed...zo vind ik dat liedje op de bergen (bambi en feline) niet zo top. Maar Little April Shower is gewoon echt een super nummer met de vallende regendruppels. Je moet er maar opkomen!

Gewoon weer een geweldige film en zoals ik al eerder zei:"Na Pinocchio, de beste Disney". Ik hou wel van die mooie Disney klassiekers en dit is er eentje om nooit te vergeten.

avatar van tijn79

tijn79

Gewoon weer een geweldige Disney classic!

avatar van MNV2

MNV2

Dit moet zo ongeveer een van de eerste films zijn geweest die ik ooit zag en eerlijk gezegd weet ik ook nog maar vaag waar het verhaal over ging, toch zijn er heel wat scènes die me altijd zijn bijgebleven zoals bijvoorbeeld de scène met Bambi op het ijs. Ik kan maar één ding zeggen: klassieker, enkel The Lion King had dezelfde magie.

avatar van Suske Antigoon

Suske Antigoon

Jeugdsentiment van de bovenste plank, vroeger echt kapotgekeken.

Suske Antigoon schreef:

Jeugdsentiment van de bovenste plank, vroeger echt kapotgekeken.

Vroeger, maar ik soms nog steeds

avatar van tva33

tva33

[quote]JohnWilliams schreef:

idd dit IS en BLIJFT de topper van disney

avatar van Frok

Frok

Jeugdsentiment. Vroeger verschillende malen naar gekeken.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Deze film is het cliché geworden voor overgedramatiseerde zoetsappigheid. Een van de mindere Disneyklassiekers dus.

avatar van TheJossX

TheJossX

Nou.. 1 een woord: FANTASTIES!

Ook erg zielig.. Als Bambi Zijn moeder word dood geschoten.. ;'(

Jaa, ik heb lopen janke hoor!

& zijn vader: Sta op bambi, Bambi sta op! Sta op bambi.

Haha..

Ja erg leuke film.. Voor jong&Oud!

Geen film kan dat overtreffen!

x

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Echt prachtig om te zien hoe Disney zich in 70 minuten heeft kunnen bewijzen dat hij wel degenlijk goede animatie-films kan maken.

avatar van Marshall1959

Marshall1959

Altijd al een van mijn favorieten Walt Disney-Classics geweest, het verhaal is erg mooi, en het is zo zielig als Bambi zijn moeder kwijt raakt. Verder ook nog wel leuke humor, en leuke liedjes.

avatar van Rizz

Rizz

Waarom zulke lagen waarderingen? Omdat het een Disney-film is? Come on.

Rizz schreef:

Waarom zulke lagen waarderingen? Omdat het een Disney-film is? Come on.

Ik snap dat je op de sterren let maar je eigen mening telt gewoon

avatar van biosmovie

biosmovie

Dit is zonder twijfel, na The Lion King de beste Disney-film! 5**

avatar van chevy93

chevy93

Nog zo'n Disney klassieker.

Iedereen kent hem wel en ik hoef dus geen uitleg te geven

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Redelijk fraai.

Bij Bambi heb ik vroeger sowieso een potje zitten janken. Waarom hoef ik niet uit te leggen. Allemaal erg sentimenteel en daar ben ik niet altijd zo'n fan van. 2,5.

avatar van greenious

greenious

Na Frank en Frey absoluut de beste Disneyfilm!

avatar van pumpking

pumpking

Ik was als kind geobsedeerd door deze film.

avatar van Maaltje

Maaltje

Het feit dat de muziek is afgestemd op de animatie maakt het voor mij een heerlijke ervaring! En zo schattig getekend... Ik kan mateloos van deze film genieten, nog steeds, elke keer weer Enne, op VHS hoor!

avatar van Meersie

Meersie

Dit, beste mensen, is absoluut een van de allerbeste animatiefilms ooit. Hij mag dan al meer dan 80 jaar oud zijn, je bent nog steeds verplicht om deze prent aan je kleine kinderen te tonen, want zulke films maken ze vandaag de dag niet meer.

avatar van Marissa87

Marissa87

Volgens mijn ouders keek ik vroeger elke dag zodra ik uit school thuis kwam. Oke, dat doe ik nu niet meer maar hij blijft een van mijn favoriete disneyfilms! De muziek in combinatie met het verhaal klopt gewoon van het begin t/m het eind! Ontroerend, spannend, schattig en mooi!

avatar van Tom de Haas

Tom de Haas

Een unieke kijkervaring. muziek en animatie samengesmolten in een prachtverhaal dat jong en oud nog steeds weet te boeien. Alleen al de openings scene geeft je het gevoel dat je niet naar zomaar een tekenfilm kijkt, maar naar een vloeiend bewegend schilderij. En deze mooie love story word lekker afgewisseld met een paar leuke grappige momenten voornamelijk verzorgd door stampertje. Een Disney Juweeltje dat je steeds weer wilt beleven met de gehele familie.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Behoort tot het jeugdsentiment, net als andere tekenfilms. Klassieker, maar wat ik niet wist is dat hij zo oud was, 1942. De plaatjes zien er verdraaid goed uit. En Bambi die uitglijd over het ijs ( ik zie het zo voor me ) is ook bijzonder genoeg om te onthouden sinds al die tijd.

Fijne animatie.

avatar van mathias265

mathias265

Lijkt dat alle geweldige film uit te jaren 40 komen....

zoal sneeuwwitje Dumbo, Pinokio... enzo...

avatar van Akkiej

Akkiej

Prachtig deze film. Wel heel triest en zielig, het zit niet echt mee voor bambi. De liedjes in deze film zijn meesterlijk!