• 9.377.714 stemmen

Bambi (1942)

Animatie / Drama | 70 minuten

Genre: Animatie / Drama

Geregisseerd door: David Hand, James Algar, Samuel Armstrong, Graham Heid, Bill Roberts, Paul Satterfield en Norman Wright

Met onder meer: Hardie Albright, Stan Alexander en Peter Behn

Releasedatum: 18 september 1947

Plot Bambi

"A great love story."

Het hert Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, leert hij te overleven en wordt hij verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader en de andere herten in veiligheid te brengen.

Young Bambi (stemrol) (onvermeld)

Young Thumper (stemrol) (onvermeld)

Young Flower (stemrol) (onvermeld)

Young Faline (stemrol) (onvermeld)

Friend Owl (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Bambi (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Faline (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Thumper / Adolescent Flower (stemrol) (onvermeld)

Adult Thumper (stemrol) (onvermeld)

Adult Flower (stemrol) (onvermeld)

film_kaza

Dat is inderdaad 1 van de bekendste huilscenes uit de gehele filmgeschiedenis. Maar ikzelf moest niet huilen eerlijk gezegt... (neem me niet op astu:P). En het zijn eigenlijk vooral kinderen die daarbij huilen. Heb eigenlijk niet iets gehoord van een volwassen persoon die moest huilen daarbij.

avatar van Doom

Doom

Ik moest ook niet huilen, maar ik vond het dan ook wel weer een vervelende saaie film.

film_kaza

Valt te begrijpen. Datgeen waar Bambi om bekend staat is ook voor vele oersaai. Kleine schattige diertjes die leren te leven. Dat is waar Bambi om draaid. Eigenlijk heeft het in dat opzicht ook niet echt een verhaal.

avatar van rose

rose

Deze blijft toch lief leuk en aandoenelijk....

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

ik heb deze film zeer vaak gekeken toen ik klein was en ik moest toen naar het schijnt altijd wenen als bambi zijn moeder doodgaat, ik wist echter niet dat deze film al zo oud was....

avatar van The Oceanic Six

Dit vind ik 1 van de mooiere Disney films. De scene met Bambi's moeder is natuurlijk zeer triest en is 1 van de meest zielige momenten uit de tekenfilmgeschiedenis vind ik. Verder gewoon een vermakelijke film.

JohnWilliams

Gisteren heb ik deze opnieuw gezien, ik moet wel zeggen...wat een geweldige film. Walt Disney mag dan wel heel beroemd zijn maar ondanks dat vind ik het erg matig dat David Hand géén eer krijgt. Ik schrok er overigens wel van toen ik las dat deze David Hand ook Sneeuwwitje had gemaakt...moet je nagaan. 2 héle goeie classics!

Deze blijft geweldig en de muziek is op zijn best!

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Bron: De Standaard 16/04/2008

In Washington is Ollie Johnston, de laatste nog levende tekenaar uit de roemruchte beginperiode van de Disneystudio’s, overleden. Hij werkte mee aan klassiekers als Sneeuwwitje, Fantasia, Bambi, Assepoester en Alice in Wonderland. Johnston stierf maandag in het ziekenhuis een natuurlijke dood. Hij was 95 jaar.

JohnWilliams

Ik las het ook inderdaad.

Het was echt een topper.

De man had zoveel gemaakt. Hij was echt een super tekenaar en we ze zullen hem missen. Hij was toch echt de laatste tekenaar van de groep van 9.

avatar van Friac

Friac

Toevallig ongeveer gelijktijdig met het overlijden van Ollie Johnston besloot ik om deze Disneyklassieker nog eens te bekijken. De laatste keer dat ik hem zag moet zo'n 17-tal jaar geleden zijn, toen ik een jaar of 7 was.

Bambi is één van dé meest typerende Disneyfilms vind ik, één grote brok vertedering en romantiek (het grote idee, niet de liefdesverhaaltjes). De fantastische liedjes en muziek geven de film een heerlijke uitstraling (je voelt dat het om één van Disney's eerste grote films gaat), en de vertelstructuur zit goed in elkaar met het wisselen der seizoenen en een einde dat de cirkel gestart door het begin sluit. De animatie is bij momenten van een erg hoog niveau, en knipoogt soms naar enkele momenten uit Fantasia.

Een klein puntje van kritiek: de stemintonatie van de figuren vond ik niet fantastisch. Vaak werden de zinnen nogal vlak afgedreund, wat misschien overeenkomt met de manier waarop kinderen praten, maar het viel toch een tikkeltje tegen bij momenten.
En om dan toch maar te eindigen met dè scène waar iedereen het over heeft: die deed me eerlijk gezegd niet veel. Iedereen heeft er de mond vol van hoe de dood van Bambi's moeder één van de treurigste momenten uit de filmgeschiedenis is, maar dat vind ik toch wel erg zwaar overdreven. Dan heeft Disney toch wel veel betere tearjerker-momenten in huis, waarbij ik denk aan bijvoorbeeld de scène uit Dumbo waarin Dumbo zijn opgesloten moeder gaat bezoeken.

Hoe dan ook: Bambi is een erg mooie Disneyfilm, misschien wel de Disneyfilm die het best geschikt is voor de kleintjes.

Friac schreef:

Die scene staat er meer om bekend dat heel veel kinderen erom moesten huilen. Ik ben het volkomen met je eens dat Disney veel betere tearjerker-momenten heeft. (Beauty And The Beast, Lion King, Klokkenluider van Notre Dame enz.)

JohnWilliams

Ik had ook zoiets gehad Friac.

Ik had de muziek van Bambi bestelt met daarop de muziek én een intervieuw met Walt zelf en een intervieuw met Olie en Frank. Echt héél erg toevallig, een dag later overleed hij.

avatar van shockdog

shockdog

Een vrij saaie disney film. De dood van bambi's moeder werd nogal overhaast en er zat wat mij betreft te veel muziek in.

avatar van katteke

katteke

Dit was mijn favoriete Disney film

avatar van stefott

stefott

Erg mooi getekend voor die tijd (duurde tot de jaren '80 voor Disney weer op dit grafische niveau kwam). De film heeft alleen niet echt een verhaal en is meer een 'verdisneyste' documentaire over het leven van een hert. Vond dat er ook een berg saaie stukken in zaten. Vandaar een 2*

avatar van Marintje

Marintje

Heb deze film een keer voor de lol gekeken, maar ik was verrast dat het toch zo een goede film was xd.

shockdog schreef:

Misschien inderdaad iets te veel muziek qua zingen...want de gewone instrumentale muziek van het orkest was erg mooi.

film_kaza

Er waren juist weinig liedjes kwa zingen. "Spetterspat de regendruppels"... dat waren ze voor zover ik weet. Maar een goed lied durf ik het niet te noemen.

avatar van nele

nele

De ergste scène in dit stuk is de dood van Bambi's moeder, maar ik moet zeggen dat ik het als klein kind niet echt doorhad omdat het zo snel gebeurde. Het leukste personage hier is zeker Stamper, maar eigenlijk vind ik in vergelijking met andere disneyfilms deze vrij zwak en saai. Geef hem daarom 2*

avatar van notorious_kim

notorious_kim

dit is nooit echt één van mijn favorieten geweest, ik vond enkel dat stinkdier leuk. Stamper vond ik irritant, en ik moest elke keer wenen als ik hem zag.

avatar van Jessica.

Jessica.

Wat veel mensen denk ik vergeten is dat dit dus echt een kinderfilm is. Als je hem dan als tiener of volwassene kijkt, is hij misschien saai, ja...

Persoonlijk vind ik het een prachtige film Een van mijn favo disneys toen ik klein was.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

toch een van de betere disneyfilms, al vind ik bambi 2 qua animatie wel mooier, maar dat is vrij logisch want deze is natuurlijk een pak ouders...

JohnWilliams

Ik vind iedereen wel grappig, vooral die Uil is grappig.

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer

Goede film, en die scene met die moeder is erg aangrijpend.

avatar van niethie

niethie

Vroeger werd er in mijn kringen altijd de grap gemaakt wat is je favoriete film, ja laat maar ik weet het al, Bambi zeker? Erg flauw vond ik dat altijd want dit is toch wel een van de bekendste Disney films, in ieder geval geen film waar je je voor hoeft te schamen als je hem goed vind. Het is echter alweer een paar jaartjes terug dat ik hem voor het laatst zag maar ik heb er erg mooie herrineringen aan, erg lief en aandoenlijk filmpje vol memorabele (feel good) scenes en voor zijn tijd mooie animatie. Houd het ook bij deze dan maar weer op-

3,5 sterren

avatar van The Last

The Last

Vroeger ook heel vaak gezien op tv. Kan me nog herinneren dat dit samen met The Blair Witch Project de enigste film is waarin je de badguy niet ziet.

avatar van Patat

Patat

"Bambi": wie kent deze klassieker niet. Een rasechte Disney Classic uit de goede oude tijden, maar toch één van de mindere uit de early days.

De film zit vol schattige dieren, met uiteraard Stampertje en Bloempje als koplopers, maar de film heeft verder weinig op het lijf. De film is eigenlijk één ode aan de natuur. Zomer, herfst, winter en lente passeren de revue en ook blijdschap, verdriet en verliefdheid zien we de dieren overkomen. Maar toch mist de film een duidelijk plot.

"Bambi" kabbelt maar door en voor je het weet verschijnt 'the end' op je scherm. Met "Sneeuwwitje", "Pinocchio" en "Dumbo" had Disney al beter bewezen.

avatar van otherfool

otherfool

Disneyklassieker bij uitstek, en de favoriete film van mijn moeder (jaja even een feitje dat u nog niet kende).

3,5*.

avatar van maxo922

maxo922

zo zielig...maar zo mooi...* 3,0

film_kaza

Vandaag de engelse gezien. Deze was veel aangenamer. De engelse is schattig, en de muziek komt fantastisch over met de beelden. De Nederlandse was iets "te". Films als dit zie je vandag de dag niet meer.

Halfje bij: 3,5 *