• 9.373.537 stemmen

Bambi (1942)

Animatie / Drama | 70 minuten

Genre: Animatie / Drama

Geregisseerd door: David Hand, James Algar, Samuel Armstrong, Graham Heid, Bill Roberts, Paul Satterfield en Norman Wright

Met onder meer: Hardie Albright, Stan Alexander en Peter Behn

Releasedatum: 18 september 1947

Plot Bambi

"A great love story."

Het hert Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, leert hij te overleven en wordt hij verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader en de andere herten in veiligheid te brengen.

Young Bambi (stemrol) (onvermeld)

Young Thumper (stemrol) (onvermeld)

Young Flower (stemrol) (onvermeld)

Young Faline (stemrol) (onvermeld)

Friend Owl (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Bambi (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Faline (stemrol) (onvermeld)

Adolescent Thumper / Adolescent Flower (stemrol) (onvermeld)

Adult Thumper (stemrol) (onvermeld)

Adult Flower (stemrol) (onvermeld)

avatar van Jordy

Jordy

Al jaren niet gezien, maar volgens mij was dit wel één van de beste Disney's. Mooie animatie, en mooi verhaaltje. Wil 'm graag nog eens zien, tot die tijd hou ik het op 3 en een halve ster.

avatar van gizzmo86

gizzmo86

grappig tekenfilmpje

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Jeugdsentiment. Hier is mijn verslaving mee begonnen, het is de eerste film die ik in de bioscoop gezien heb.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Inderdaad jeugdsentiment. ***1/2

avatar van Jildou

Jildou

Het is ook mijn eerste film in de bios geweest, wat ontzettend zielig vond ik het toch, dat weet ik nog wel..

3,5 ster, zo lief gewoon, die hertjes..

avatar van hugohei

hugohei

Idioot hoe dat dóorwerkt. Nog jaren later krijg ik kippevel van zo'n tekst als

'Bambi ! Vlucht ! De mens is in het woud !

En ik word warm van (bij de ontmoeting met Stampertje ?)

'En zo had Bambi er weer een vriendje bij.'

Af en toe prevel ik dat soort zinnen tegen mezelf, als het leven een beetje tegenzit.

Dank je, Bambi !

avatar van FisherKing

FisherKing

ik begreep vroeger nooit wat Stampertje betekende

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

meer iets voor mensen die 30 jaar nadat ze deze film gezien hebben voor het eerst een gerucht over kleurentelevisie horen.

avatar van Heracles

Heracles

Klassieker. Prachtige animatiefilm die zn tijd kenmerkt door een van de beste animatiefilms ooit te zijn.

avatar van Mischa

Mischa

Vroeger hadden ze geen Tranformers nodig, toen hadden ze Bambi! Go, bambi!

avatar van Purmerend

Purmerend

Bambi staat op het ijs, en stamper zegt:

"Beetje wiebelig vind je niet" een van de vele heerlijke zinnen in Bambi 4*

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

jaaa geweldig

avatar van x

x

Toen ik klein was vond ik deze film fucking goed, vooral Stamper.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Het verbaast me dat deze film uit 1942 was, dat had ik nooit durven denken, ik schatte jaren '70 of '80, maar schijnbaar was ik in de war met Frank en Vrij.

4 sterren voor dit mooie hertje.

avatar van joeri15

joeri15

Op dezelfde lijn als Sneeuwwitje 3*

avatar van Jeremy_Sisto

Jeremy_Sisto

Gewoon lief 4*

grappig tekenfilmpje? Sorry Gizmo86. Een uiterst trieste en geweldig mooi getekend vind jij grappig? Jezus hé. Deze film is geweldig! En met de muziek op de achtergrond nog een geweldige klassieker ondanks de WOII!

avatar van djelle

djelle

Bambi is op zich wel een klassieker te noemen, maar persoonlijk vond ik hem wat té zeemzoet. 3,5

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Prachtige film, mooi verhaal en erg zielig. Heb er in mijn vroegere jaren veel bij moeten huilen, hehe. Een persoonlijke topper!

avatar van roordeknoor

roordeknoor

& deze film is de volgende disney klassieker die op dvd gaat verschijnen!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Yes! Zodra hij komt haal ik hem in huis, en ik zal er geen spijt van krijgen. Dit is echt een van mijn favoriete Disney's. Simpelweg omdat het een verhaal is dat goed in elkaar is gezet (en dan bedoel ik niet het originele verhaal, maar het filmverhaal). De grappen zijn leuk en de personages zijn mooi uitgebeeld. The Lion King deed me veel aan deze denken en ookal kan Bambi voor mij niet aan TLK tippen toch blijft dit een geweldige film die niet snel zal worden overtroffen.

avatar van Asmahan

Asmahan

De stem van Stampertje in de Nederlandse versie is ondraaglijk.

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Zeer goeie waldisney film 4*

avatar van The One Ring

The One Ring

Op zich wel goed, maar dit is een Disney die echt absoluut voor de allerkleinsten is. Ik heb toch meer iets met die Disneys die ook op latere leeftijd nog leuk zijn zoals Aladdin, The Lion King en de Pixar-films.

2,5 sterren

avatar van Rujar

Rujar

Komt er binnekort een remake uit?

avatar van starbright boy

Nee, natuurlijk niet. Wel een Special Edition-DVD.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

En deel 2 komt volgend jaar

avatar van jasmyn

jasmyn

Ik was vroeger helemaal weg van Bambi, en ooh zo verdrietig dat de mama van bambi in het vuur omkwam, tenminste zoiets staat me nog bij.. want ik praat nu over 20 jaar geleden..

Maar voor films als deze, daar kan ik niet meer voor gaan zitten, hoe mooi ik t vroeger ook vond, ik heb nu het geduld er niet meer voor!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Bambi dat is de eerst film die ik ooit in de bioscoop gezien heb samen met papa Wat een nostalgie dit dat moet minstens al 3,5* waard zijn.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Ik hou wel van zulke films, het is dan wel een oldie maar dat doet er niks af dat het een mooie tekenfilm is.

Er zit toch wat humor in en is ook emotioneel.