Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Russisch
Releasedatum: 6 december 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Te zien in 2 bioscopen (re-release)
Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
"One person can change your life forever."
Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.
Amélie Poulain
Suzanne
Georgette
Joseph
@rno
Oké, m'n woordkeuze was niet zo gelukkig, maar ik hoop dat men begrijpt wat ik bedoel. Dus dat de film niet de "vette/coole sfx" waar veel jongeren zo op "kicken" bevat.
yosemite44
fyi: "Audrey nearly never got the chance to play the wonderful Amelie Poulain, as Director Jean Pierre Jeunet was considering British actress, Emily Watson, for the Role of Amelie"
Yak
Blij dat dat niet is doorgegaan. Ik kan me echt niemand anders inbeelden als Amélie dan Audrey Tatou.
narva77 (crew films)
Yep, had ik ook al gelezen. Godzijdank is het Audrey Tautou geworden!
Verbal
Ik kan me 2 jaar later niets meer van deze film herrineren maar weet nog dat ik er geen reet aan vond. Leuk te zien dat anderen er anders over denken. Zo krijgt toch iedereen zijn deel in de amusementsindustrie.
Ramon K
Amusementsindustrie......eng woord. Amelie heeft meer in zich dan louter vermaak in mijn ogen.
renske
Ach jongen, uiteindelijk is het toch heel knap gemaakt vermaak? Is toch niks mis mee?
Ik bedoel tja er worden wat filosofietjes en thema'tjes doorheen verweven maar kom zeg wat overblijft is vermaak. God bewaar me wat moesten we zonder zulk vermaak. Vermaak vermaak vermaak - zeg het heel vaak en het krijgt een zoete smaak (even wat rijmelarij op de late avond - waar Ramon me toch tot inspireert!
Renske, twee dingen:
Ik ben blij dat ik je aan zet tot gedichten.
Die thema'tjes en filosofietjes zijn wel deels bepalend voor mijn 5 sterren. Ik herken me soms in Amelie. De film geeft me amusement, maar tegelijkertijd ook pijn en ontroering en is daarom niet louter vermaak.
Lees ik het goed; 'pijn' ?!
Die mag je even uitleggen Ramon.
narva77 (crew films)
Het mag dan volgens sommigen een sprookje zijn (getuige de manier van filmen, de kleuren, de Special Effects enz.) maar er zit wel degelijk ook drama in. Ik ben het op dit punt zeker met Ramon eens.
De eenzaamheid van Amélie, de ontroerende scene vlak voor het eind...
Ben het wel met je eens Narva, maar pijn vind ik een te zwaar woord.
yosemite44
er zijn genoeg andere voorbeelden. haar vader bijvoorbeeld in een groot deel van de film!
Ramon K
Pijn is absoluut geen verkeerd woord. Liefde die buiten bereik lijkt, eenzaamheid.......dat is pijn, zekers te weten!
Ik denk dat ik het woord pijn te letterlijk neem, in de fysieke zin van het woord.
tovenaar
Ja hallo, heb je ooit een film meegemaakt die fysieke pijn bij je veroorzaakte? Je was bijvoorbeeld Mulholland Drive aan het kijken en toen vloog de DVD met opzet uit de DVD-speler om vervolgens je knieschuif in 2 stukken te snijden?
Ik geef toe tovenaar, die opmerking over fysieke pijn was een pijnlijke misser. Vergeeft ge me ?
tovenaar
Natuurlijk Kappeuter
PS... Een fysiek pijnlijke misser?
Menni
Ik wil best een verhaal afsteken over hoe extreme geestelijke pijn uiteindelijk vanzelf lichamelijk kan worden, maar laat ik maar rustig gaan slapen.
FisherKing
had ik toen ik mijn sloffen zocht
empirekees
Ik denk dat alles al is gezegt over de effecten en dramam, ik geef em 4*
GerwinF
Regisseur Jean-Pierre Jeunet en zijn protégé Audrey Tautou gaan opnieuw samen een film maken. Het tweetal werkte eerder samen aan 'Le fabuleux destin d'Amélie Poulain', de best verkopende Franse film aller tijden. Het tweetal wordt herenigd voor 'Un Long Dimanche de Fiancailles', een verfilming van de gelijknamige roman van Sebastien Japrisot.
De regisseur is in staat deze film te maken, vanwege het grote succes van Amélie. De komedie was niet alleen in Europa een hit. In de Verenigde Staten groeide Amélie uit tot de meest succesvolle buitenlandse film ooit. Warner Bros gaat nu de nieuwe film van Jeunet financieren en trekt er een budget van 47 miljoen dollar voor uit.
'Un Long Dimanche de Fiancailles' gaat over een jonge vrouw die probeert te achterhalen wat er is gebeurd met haar verloofde, die tijdens de Eerste Wereldoorlog spoorloos is verdwenen. De opnames van de film beginnen in augustus.
GerwinF
Gerwin ook member van dvdforum?
Hahaha, ik word zowel hier als daar in de gaten gehouden door EmDee!
Maar wilde het even vermelden!

Cidade de Deus

Requiem for a Dream
Drama, 2000

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006
parijs, frankrijkdriehoeksverhoudingghost train sex shopshynessmontmartre dochtergarden gnomejourney around the world fotografiemagisch realismemontmartre, paris