• 9.456.055 stemmen

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Komedie / Romantiek | 122 minuten

Met onder meer: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz en Dominique Pinon

Gesproken taal: Frans en Russisch

Releasedatum: 6 december 2001

Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

"One person can change your life forever."

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

avatar van Yak

Yak

GerwinF schreef:

Warner Bros gaat nu de nieuwe film van Jeunet financieren en trekt er een budget van 47 miljoen dollar voor uit.

Ik vind het leuk om te horen dat Jeunet en Tatou weer met elkaar in zee gaan, maar tegelijk vind ik het zwaar storend om te lezen dat er plotseling met grote budgetten wordt gesmeten omdat een film (onverwacht) succesvol is geweest. Inspiratie doe je niet op uit een miljoenenbudget.

avatar van MoM

MoM

Vind ik niet vreemd en kan me niet storen. Inspiratie doe je niet op uit een miljoenenbudget, maar iedere artiest heeft $$$ nodig om z'n ideeën te verwezenlijken. Zeker een filmmaker! Dat Jeunet nu ook meer poen ter beschikking heeft is niet meer dan logisch. Hij heeft tenslotte laten zien dat hij in staat is iets te maken dat veel mensen aantrekkelijk vinden, en de amerikaanse filmindustrie heeft z'n ogen ook niet in z'n zak.

Het is alleen te hopen dat Jeunet & Co. met al dat geld iets moois weten te maken en dat ze daarbij niet al te veel hinder ondervinden van de wensen en de bemoeizucht van de financiers.

avatar van FisherKing

FisherKing

MoM schreef:

DAT hoop ik ook.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Origineel, optimistisch, grappig. Keeps you guessing. Heeft nog een aardige boodschap ook. Begint overrompelend, maar houdt dat tempo - heel verstandig - maar een kwartiertje vol. Bevat de mooiste romantische scène die ik ooit in een film gezien heb. (En dan bedoel ik niet die scène in het toilet van het café...)

Ik ben een groot liefhebber van Hollywood-films, maar als alle Europese films zo goed waren als deze, dan zou ik onmiddellijk van mijn geloof afstappen.

Mooi ook dat zo VEEL mensen deze film goed vinden: is er dan toch nog hoop voor de mensheid?

*****

avatar van T.O.

T.O.

pinky schreef:

Idd, alhoewel deze film wel behoorlijk gehyped is.

avatar van GerwinF

GerwinF

T.O. schreef:

Idd, alhoewel deze film wel behoorlijk gehyped is.

En terecht! Hij's gewoon goed.

avatar van renske

renske

pinky schreef:

Welke scène bedoel je dan? Dat hij bij haar aanbelt en dat zij dan later de deur opendoet en dat hij daar dan al staat en dat ze dan... tja, wat gingen ze ook al weer doen? Het was iets bijzonderders dan zoenen, toch? Ik moet 'm toch maar weer eens gaan zien geloof ik.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

renske schreef:

Die bedoelde ik inderdaad, Renske. En ze doen echt niet (veel) meer dan zoenen. Maar het mooie is dat het allemaal zo ingetogen blijft. Niks tongen of klem zetten tussen de dijen of... Oeps, ik schiet door. Nee, gewoon heel lief zoals dat gaat als je eeeeecht verliefd bent. Ik zou er bijna zelf weer verliefd van worden.

Ramon K

Wat ben je nu allemaal aan het doen (x)goga(x)?

avatar van ghostman

ghostman

Ramon K schreef:

Wat ben je nu allemaal aan het doen goga?

Foutje, je hebt gelijk. Deze film behoort niet tot de 1/2-sterren rijtje; zo slecht is deze film ook weer niet. Echter, goed vind ik deze film absoluut niet. (naar mijn mening een van de meest overgewaardeerde films van afgelopen 5 jaar) Dan maar helemaal geen stem uitbrengen, ik stem namelijk niet (meer) op de films die naar mijn gevoel minder dan 3,5 sterren waard zijn.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

ghostman schreef:

Als je er zo over denkt mag je van mij de volgende stemmen ook wel weghalen.

Donnie Darko

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

The Lord of the Rings: The Two Towers

The Shawshank Redemption

avatar van Ingemar

Ingemar

Ik vind 't een beetje eng worden als we ons gaan bemoeien met hoe iemand een film (blijkbaar naar de mening van de gemene deler) moet beoordelen.

Ramon K

Nee Ingemar. Ik vind het veel enger dat er mensen zijn die de Top 100 radicaal willen beinvloeden. Ik vind het ook eng dat we ons nooit kritisch mogen opstellen tegenover andere gebruikers. Ik vind het ook sneu dat ik weer een discussie begin die men hier op MM al miljoenen keren gevoerd heeft....my bad!

avatar van renske

renske

Ramon K schreef:

Ach gossie. Mogen we dat nooit? Overdrijven is ook een vak hè, RamonK.

Maar als ik even in mag gaan op deze oude discussie: het lijkt me wel het beste werken om het over de films te hebben. Goeie kritiek die de film betreft, of heel enthousiaste kritiekjes op een film, daarmee beïnvloed men denk ik méér de ander mee (voor zover je zoiets kunt meten) dan met persoonlijke kritiekjes à la: 'jij begrijpt de film niet.' Brrrr, daar ben ik dus écht allergisch voor (maar dat hoef ik jou geloof ik niet te vertellen, dat zul je al wel gemerkt hebben).

Yekezzez

Ramon, luister maar goed naar Renske. Op deze manier discussier je dus op niveau. De reacties met als bottomline: 'Je bent dom' hou ik ook niet van, dus...

avatar van pjotr

pjotr

Zucht.....als iemand een film afkraakt terwijl hij er geen klap van heeft begrepen wat is er dan op tegen om daar iets van te zeggen....?

renske schreef:

Ach gossie. Mogen we dat nooit? Overdrijven is ook een vak hè, RamonK.

Je geeft het zelf al aan, en je doet het zelf ook.

Ik vind het alleen maar mooi als iemand een ander kan overtuigen een stem te wijzigen. Die persoon had dan blijkbaar nog niet op die manier over de film nagedacht, en is dus een stuk wijzer geworden.

Yekezzez

Ja, het allermooiste is als je iemand weet te overtuigen. Dat lukt je dus nooit niet als je iemand afgekraakt. Reactie is goed mits die onderbouwd is.

Om maar even metaforisch te spreken:

Iemand die de film niet begrijpt is als een kreupele man. Deze man moet jij de trap op helpen. Je schopt hem niet onderuit, maar je pakt hem bij de hand en helpt hem een trede hoger.

Vertaal dit maar naar een reactie op die persoon die de film niet begrepen heeft.

avatar van pjotr

pjotr

Om het maar even metaforisch te houden: het is ook weer geen bejaarden-tehuis hier......:)

Yekezzez schreef:

Om maar even metaforisch te spreken:

Ok, dan gaan we even metaforisch verder...

Er werd alleen maar naar de kreupele man gewezen, en hij ging al liggen. Getuigt ook niet echt van een sterke ruggengraat. Ik had die 0,5 gewoon laten staan als ik erachter stond.

Yekezzez schreef:

Jiiiiippppppppiiiiiieee! Weer wat geleerd! En eindelijk op niveau.....goh, wat een principes toch weer allemaal! Kom ik nog ff op twee punten terug:

Waar heb ik beweerd dat er iemand dom is???

Waarom geeft goga toe en past ie zijn stem aan?(misschien omdat ie zelf in zijn post toegeeft dat zijn 0,5 stem gebaseerd was op het feit dat ie Amelie een overschatte film vindt. Oftewel: naar beneden stemmen die hap!)

Overigens vind ik het wel moedig dat ie dat openlijk toegeeft. Maar nu over tot de orde van de dag.....

avatar van ghostman

ghostman

Even alles op het rijtje zetten.

a) Ik vind deze film slecht en zwaar overgewaardeerd. Dit staat vast en het is een feit. Maar wat maakt het voor mij uit dat deze film overgewaardeerd is; dit is maar een film. Ik stem enkel op een film om zo mijn mening te uiten. Ik ben dus niet een zodanig iemand (kinderachtig?) die top 100 wil beïnvloeden, wat heb ik daar nou aan? Voor mensen die dat echt denken, GET A LIFE! Dit is maar een site en geen echt leven. Niet allemaal zo fanatiek hé. Er zijn andere dingen in het leven die ‘echt’ belangrijk zijn; vrouwen , geld etc. Wie beweert hier dat ik de kreupele man ben. Ik begrijp deze film van top tot teen. Ik ben 21 en oud genoeg om voor mezelf op te komen. Wie heeft hier geen karakter en eigen wil? Heb dus geen zogenaamde “advocaten” nodig!

b) Wie beïnvloedt wie? Om te beginnen, ik ben door niemand beïnvloed en niemand heeft me overtuigd om mijn stem te wijzig. Ik gaf al aan dat ik een foutje gemaakt had! (Ja toch? Ik begon mijn eerdere message met “Foutje,”) Met de vorige naam (goga) gaf ik deze film nog 3,5 sterren. Als iemand onder ons zich het slimste en het ‘beste’ vindt, is het dan zijn zaak. Een ding weet ik zeker, diegene zal het nog zwaar krijgen in dit leven! (of heeft hij het zwaar )

BTW: Ik ben een filmliefhebber (geen kenner). Ik studeer aan UVA, Economie & Bedrijfskunde (wiskunde zat )

narva77 (crew films)

Ik dacht dat jij niet meer op de site wou komen en gebanned wilde worden, Goga?

Goga en xgogax haal je nu door elkaar.

narva77 (crew films)

Wel toevallig dat ze allebei "Blue Velvet" op nr. 1 hebben dan.

kappeuter schreef:

Goga en xgogax haal je nu door elkaar.

Volgens mij heeftie ergens anders hier op de site gezegd dat hij dezelfde persoon is.

avatar van yosemite44

yosemite44

avatar van Yak

Yak

Zo, vanavond Amélie voor de tweede keer gekeken in de bios. En omdat overdaad schaadt ga ik hem nu heeeeel lang links laten liggen. Destijds gaf ik 'm een 4,5 omdat ik het laatste halve puntje wilde bewaren voor als de film me nog een keer zo wist mee te slepen als de eerste keer. Jammer eigenlijk dat ik 'm niet met een vol punt kan ophogen.

Bioscoop? Waar?

PS Yak, wist je dat het Film By The Sea-festival dit jaar ook in Scheveningen wordt gehouden?