• 9.379.389 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe

Releasedatum: 4 juli 2002

Plot Spider-Man

"Go for the ultimate spin."

Na door een genetisch gemanipuleerde spin gebeten te zijn, maakt het lichaam van de nerd Peter Parker radicale wijzigingen door. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten, en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij neemt de naam "Spider-Man" aan, en besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om de slechte Green Goblin te bestrijden. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn mooie klasgenote Mary Jane Watson.

Spider-Man / Peter Parker

Maximilian Fargas

Joseph 'Robbie' Robertson

avatar van Starry Night

Starry Night

Ik ben niet zo'n stripheldenfilm-liefhebber (zo onnatuurlijk allemaal), maar deze film vormt een uitzondering. Boeiend, grappig en voor het genre nog best diep ook. En Maguire is een lieverd. Dunst blijft voor mij toch dat gefrustreerde vampiermeisje uit 'Interview with the Vampire'.

Leuke film om een keer te zien, heel redelijke special-effects, goed acteerwerk.

2.9 *

avatar van IcU

IcU

Dat is knap.

Ik vond Spiderman niet zo leuk maar wel goed gemaakt en ook een redelijk verhaal

daarom 3 sterren

avatar van forelli

forelli

ik vind de Green Goblin wel cool

avatar van mister blonde

mister blonde

Zojuist voor het eerst gezien. Het resultaat van de film is eenvoudig samen te vatten; vakmanschap, maar net te zielloos om als meesterwerk(je) aangemerkt te worden.

Werkelijk in alles zie je dat het vakwerk is. De SFX, de (goed gecaste) acteurs en de manier waarop het verhaal verteld wordt (sneltreinvaart past goed bij een dergelijke film). Toch mis ik het zichtbare enthousiasme dat zo kenmerkend is voor Raimi. Het is wel aanwezig, maar net te weinig voor een heel hoge beoordeling. Die blijft namelijk steken ergens tussen de 3,5 en 4.

avatar van BlueSword

BlueSword

gewoon een vette film, vooral voor de fans.

effects zijn goed en de cast is ook wel aardig.

avatar van MovieMeid

MovieMeid

Ik vond het een leuke film.

Een aanrader voor kinderen.

Een spannende film. Alleen vond ik wel

dat gedoe met de Green Goblin maar niks.

Sommige acts waren wel grappig. Door dat Peter moest ontdekken hoe je een straal webvloeistof uitkwam.

ik geef 3,5 sterren.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond deze even goed als het 2de deel.

ik vond die flashback ook erg cool.

3,5 sterren

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ik ben nooit een fan geweest van comics maar deze film is gewoon erg goed. Leuk verhaal, goede cast.

avatar van mikoz

mikoz

5 sterren in de veronica gids

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik heb Spiderman net voor de tweede keer gezien, en ik vind het een vermakelijke actiefilm.
Tobey Maguire doet het leuk als Peter Parker/Spiderman. Die rol past goed bij hem. Kirsten Dunst acteert ook niet slecht, en ze heeft gewoon wat speciaals.
De liefde tussen Peter en Mary Jane vind ik over het algemeen geloofwaardig overkomen. Het einde vind ik alleen wel wat onecht overkomen, als Mary Jane tegen Peter zegt dat ze zoveel van hem houdt.
The Greene Goblin wordt ook best goed gespeeld vind ik. Lekker overgeacteerd, en de rol als de vader is ook vooral goed. Ook de baas van de krant vind ik lekker overacteren. Echt een beetje van die typetjes allemaal.
Er zit lekker veel vaart in de film, en vooral het begin vind ik leuk.
De special effects zijn soms heel goed, maar ik vind het ook wel eens onecht er uit zien allemaal. Echt zo computergemaakt, dat stelt me wel vaker teleur in films met veel special effects. Ik vind dat je het verschil tussen echt gespeelde scenes en scenes die met de computer zijn bewerkt of gemaakt niet te duidelijk moet zien.
Maar Spiderman blijft een leuke actiefilm, en ik zeker het vervolg nog wel eens zien.

avatar van Wezze

Wezze

Soms te poetisch, hele speeches die uit het niets tevoorschijn komen, waar in werkelijkheid weken over na is gedacht. Verder wel een aardige film, beter dan ik had verwacht.. 3.5*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

mikoz schreef:

5 sterren in de veronica gids

Ja! Ik heb echt een hekel aan stripverfilmingen (Batman en Superman ), maar deze films zijn echt super!

Aaaargh, wat een vreselijke continuïteitsfout aan het eind. Het enige wat echt leuk was aan de film vond ik de mooie spiderman-moves die tussendoor kwamen en niet echt van belang waren voor het verhaal.

avatar van mister blonde

mister blonde

sinaasappelsap schreef:

Aaaargh, wat een vreselijke continuïteitsfout aan het eind.

vertel...

avatar van film_kaza

film_kaza

ik had hem op tv nog eens gekeken en vond alleen het begin interesant. vanaf het eerste gevecht met de green coblin gevecht vond ik er niet zo veel meer aan. het verhaal leek ineens op superman en die vond ik niet goed.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Ik heb zondag op tv gekeken, maar hij viel me flink tegen vergeleken met deel 2. Het begin is aardig, maar vanaf dat gevecht met die goblin wordt het gewoon nep. Het einde is ook een uitermate dramatisch dialoog, niemand voert zo'n gesprek.

mister blonde schreef:

vertel...

Dan heeft ze haar hand op z'n gezicht, dan weer niet, dan weer wel, dan weer niet.

avatar van Olivia

Olivia

Kheb 'm...wat was 't...zondag? ook op tv gekeken. Vind 't nog steeds een hele vermakelijke film. Sommige films hoef ik echt maar één keer te zien, heel soms nog eens jaren later op tv, maar deze kan ik nog wel een keer zien

Leuk uitgewerkt, goed in elkaar gezet, lekkere vaart erin...en iid erg mooie slingerscenes. Je ziet aan de cast, 't verhaal, etc dat 't kwaliteit is waar goed geld in is gestoken.
Tobey Maguire past er heel goed in als Spider-man: sul en/of nerd die uitgroeit tot superheld, maar hij blijft wel zichzelf. Althans, in de 2e film vind ik 't jammer dat-ie dat wat minder is, want Spidey is juist een echte down-to-earth-superheld, wat in deel 1 heel goed uit de verf komt.
Kirsten Dunst als MJ doet 't ook niet gek, vind haar wel schattig.

Ik heb mezelf er trouwens ook op betrapt 'spiderman' te schrijven, terwijl ik heel goed weet dat er een streepje tussen moet

Weet iemand trouwens hoe het zit met de webvloeistof? Waarom hebben ze er voor gekozen dit anders te doen in de film?

avatar van sateck

sateck

BlueJudaskiss schreef:

ik vermaak mezelf ook erg goe dmet de batman films, maar deze zijn wel beter

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

MovieMeid schreef:

Ik vond het een leuke film.

Een aanrader voor kinderen.

Een spannende film. Alleen vond ik wel

dat gedoe met de Green Goblin maar niks.

ik geef 3,5 sterren.

Aanrader voor kinderen?? haha nee maar vond dit een zeer vermakelijke film.

Maar Green Goblin vond ik ook een heel klein minpuntje, ik weet niet zo snel waarom..maybe dat ze hem iets anders hadden moeten uitwerken.

avatar van lowhusky

lowhusky

goeie film maar een saaie tegenstander

4 ster

en als je echt spider-man fan bent, weet je dat je het streepje tussen spider en man niet mag vergeten!

avatar van jaws 2

jaws 2

goede film Green goblin is pas vet maar spiderman zelf vind ik maar een watje

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima actiefilm van mijn favoriete superheld

Beste superhelden-verfilming van de laatste 20 jaar.

avatar van N811

N811

wat ik zo jammer aan deze film is, dat ik the green goblin me doet denken aan die domme figuren van de powerrangers. Hij ziet er gewoon niet uit.

Ook erg jammer vind ik dat hij in de film word gebeten door een gemanipuleerde spin ipv van een radioactieve spin zoals in de comic staat.

Het gaat ook een beetje erg makkelijk hoe onze vriend gebeten word door deze spin, en daarna ontsnapt het spinnentje wat de kans heel groot maakt dat meerdere gebeten worden door deze spin en dezelfde krachten krijgt.

Erg jammer allemaal, voor de rest is de film wel vermakkelijk.

avatar van john constantine

john constantine

DIt is een goeie comicvefilming! Leuk gemaakt hoe hij spidey word, alleen vond ik het toch eenbeetje lang duren voordat hij echt Spider-man werd. Maar voor de rest toppie, 2e deel is nog beter! 4 sterren!!!

avatar van 606

super cool geweldig beelden.

avatar van Ridwannekuh

Ridwannekuh

mooie film maar goblin en spiderman zien er soms echt zo futuristisch uit dat je ze eigenlijk niet zo gelooft in de grijze massa

avatar van Flipman

Flipman

Spidey geloof ik wel, maar dat kostuum van The Green Goblin is echt zó ontzettend lélijk! Ze hadden het beter meer op die uit de strips kunnen laten lijken.