• 9.375.363 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe

Releasedatum: 4 juli 2002

Plot Spider-Man

"Go for the ultimate spin."

Na door een genetisch gemanipuleerde spin gebeten te zijn, maakt het lichaam van de nerd Peter Parker radicale wijzigingen door. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten, en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij neemt de naam "Spider-Man" aan, en besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om de slechte Green Goblin te bestrijden. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn mooie klasgenote Mary Jane Watson.

Spider-Man / Peter Parker

Green Goblin / Norman Osborn

Mary Jane Watson

Harry Osborn

J. Jonah Jameson

Flash Thompson

Maximilian Fargas

Joseph 'Robbie' Robertson

Een vriend wilde 'm graag zien, dus toch nog in de bios gezien. De film viel me wat tegen.

De film zit vol standaard Hollywood filmcliché's. Een beetje was te verwachten, maar dit vond ik TE. En het meest ergerlijke vond ik het teveel aan (Amerikaans) sentiment.

Denkend aan de comics die ik van vroeger ken, vind ik het jammer dat het zo'n mainstream product is geworden.

Tot zover de minpunten. Ik vond het verder een vermakelijke film. Tobey Maguire is een goede Spider-Man. Kirsten Dunst......

2,5 sterren

Het is inmiddels 1 December, maar ik heb uiteindelijk dan toch nog Spider-Man gezien in 2002

Het voordeel is dat ik de film nu kan zien zonder de hele media-hype over me heen te krijgen. Ik hou niet zo van superhelden (zoals die vreselijke X-Men film) en ik ken de Cartoon van Spidey ook niet echt; maar deze film was echt boven verwachting. Erg vermakelijk met goede effecten, erg goede hoofdrolspeler en een leuk uitgewerkt verhaaltje. Het is jammer dat het einde wel erg naar een vervolg lonkt. Ook vond ik die Green Goblin een matig uitgewerkt personage.

Verder gewoon leuk.

3,5 ster

avatar van renske

renske

Ik sleepte mijn beste vriendin mee naar deze film omdat ik er zulke lovende stukjes over gelezen had. Jeezus wat schaamde ik mij later tegenover mijn tegenstribbelende vriendin.

De film is veels te lang voor wat het wil vertellen. Het WIL helemaal niks vertellen. Maguire and Dunst zijn geen romantisch koppel (de omgekeerde kus was dom - ik had wel willen lachen als de context niet zo on-grappig was geweest), het vliegen over de straten vond ik saai en de Groene Goblin was te belachelijk voor woorden. Willem Dafoe is een goeie acteur maar hier kun je dat er niet aan afzien. Ik kon niet anders dan hier maar twee sterretjes aan te geven en dat vind ik nog heel genereus van mezelf. Wat een saaie film. Wat heb ik mij zitten vervelen.

avatar van starbright boy

Vermakelijk, maar toch veel gemiste kansen. De CGI is zo zichtbaar dat het bijna een Roger Rabbit-effect heeft. De actiescenes lijken wel uit een animatiefilm te komen en sluiten qua sfeer ook maar matig aan op de dramascenes. Het uitgangspunt van spiderman is veel leuker dan van de andere Amerikaanse superhelden die zo beroemd zijn dat ik er zelfs nog iets vanaf weet. En dat zie je maar deels terug in de film. Op de een of andere manier wordt het nergens echt intrigerend of spannend. De sfeer is ook veel te jolig. De gevoelige scenes zijn vaak wat al te laf-sentimenteel. Dunst is een miscast van jewelste. Dafoe haalt veel te weinig uit zijn rol.

Ik heb me best vermaakt en het was veel beter dan Daredevil (das de enige recente superheldenfilm die ik zag), maar hier had zelfs voor een popcornfilm veel meer ingezeten.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film met een goede cast.

het verhaal is goed uitgelegt!!

Ik kon er lekker naar kijken en die zoen is super...

avatar van mister blonde

mister blonde

Zojuist voor het eerst gezien. Het resultaat van de film is eenvoudig samen te vatten; vakmanschap, maar net te zielloos om als meesterwerk(je) aangemerkt te worden.

Werkelijk in alles zie je dat het vakwerk is. De SFX, de (goed gecaste) acteurs en de manier waarop het verhaal verteld wordt (sneltreinvaart past goed bij een dergelijke film). Toch mis ik het zichtbare enthousiasme dat zo kenmerkend is voor Raimi. Het is wel aanwezig, maar net te weinig voor een heel hoge beoordeling. Die blijft namelijk steken ergens tussen de 3,5 en 4.

avatar van 606

super cool geweldig beelden.

avatar van thunderball

thunderball

Vandaag weer eens de dvd zitten kijken, goede stripverfilming, echt klasse, niet een dimensionaal maar met echte karakters met emotie.

Zeker 4,5 ster! (wellicht verhoog ik mijn stem nog)

ALLEEN even dit:

tijdens het kijken deed de ondertiteling raar, iedere keer viel bij de bovenste regel bij de laatste woorden de ondertiteling half weg alleen de omleining bleef zichtbaar, ben ik de enige die dit heeft (vreemd want dit is me nooit eerder opgevallen!!)

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Helaas moet dit het idd teveel hebben van CGI. Dat is an sich niet erg, maar hier creëerde het niet een extra aparte sfeer. Zelfs normale straatscenes lijken in de filmstudio met blauw scherm opgenomen te zijn. 3*.

Had deze lang geleden al een keer geprobeerd maar toen niet doorgeraakt (wel gestemd).

Deze keer wel doorgeraakt maar ik vind het nog steeds helemaal niks. CGi zag er echt niet uit (al zal het binnen 20 jaar wel weer charmant en "onderdeel van het tijdsbeeld" worden), er wordt knullig geacteerd en het hele verhaaltje vond ik verder ook niet boeiend. Al doet dat er weinig toe.

Wat de film mist is gewoon leuke, coole, flashy achtervolgingen. Die Green Goblin is een weggelopen Power Ranger en dus vond ik het helemaal niks. Deel 3 ziet er veel leuker uit.

0.5* blijven gewoon staan. Ditmaal wat onderbouwder.

avatar van Mug

Mug

De special effects van Spider-Man vond ik ook verre van geweldig, te vergelijken zelfs met Catwoman. Actieheldjes die al hupsend van muur tot muur springen, maar overduidelijk op die momenten uit de computer geperst zijn. En the Green Goblin was beschamend, de link naar de Power Rangers was reeds gemaakt.

Toch heeft Spider-Man iets. Een beetje Raimi humor, een redelijk goed plot, Kirsten Dunst natuurlijk, en plezier dat naar mijn mening van het scherm knalde. Deze positieve energie overwint met enig gemak de beschamende zaken.

Raimi kreeg meer ruimte voor Spider-Man 2 [3,5*], dat stukken beter en persoonlijker was dan dit deel [2,5*]. Ik zie het derde deel positief tegemoet komen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik kan vrij weinig over de film zeggen, vond hem gewoon goed. Heel mooi in de film waren:

de effecten

de kus

het welbekende verhaal.

Tja, gewoon een goede film.

avatar van Shinobi

Shinobi

Geweldige film van mijn held.

Verhaal zit goed in elkaar, alleen wijkt het wat af van de strip, maar ja daar moet je genoegen mee nemen. Verder zijn de acteurs goed gecast en de special effects zijn goed. Ik had nooit verwacht dat er een Spiderman film zou komen die zo goed gemaakt is, top met dat webslingeren enz.

Ik geef 'm 4, 5 sterren, omdat hij wat van de strip afwijkt, anders zou die zo 5 sterren krijgen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

ik vind dit zon leuke film om te bekijken

komt denk ook omdat je ziet hoe het allemaal gebeurde

4.0***

avatar van otherfool

otherfool

Aardig eerste deel van de inmiddels alweer 3 (tijd om te stoppen!) met een goed gecaste Maguire als sulletje Parker. De Green Goblin vind ik (eigenlijk net als alle SM bad guys) maar zo zo maar de film haalt het op de charme van de 2 jonge hoofdrolspelers.

3,5*.

avatar van Zinema

Spiderman is een zeer onderhoudende aktiefilm die net zo lekker wegkijkt als de comics zelf. De special effects zijn uitmuntend. Maguire is een gewaagde Parker maar Raimi verdiend dit succes na jaren van hard ploeteren. Spiderman fans kunnen hun hart ophalen, niet alleen voor Batman is een filmcarriere weggelegd.

Goed.

avatar van Theunissen

Dit vond ik persoonlijk de minster van de drie delen. De eerste 60 minuten zijn best goed maar daarna is het saai en het einde vond ik maar teleurstellend.

avatar van The One Ring

The One Ring

De dvd van Spider-Man stond al een tijdje in mijn dvd-kast klaar voor herziening, maar achteraf wou ik dat ik hem nooit in huis had gehaald. Hij behoorde nooit tot mijn favoriete films, zelfs niet in het bij mij al niet bijzonder geliefde superheldengenre, maar zelfs dan nog viel de eerste kijkbeurt sinds de bioscooprelease wel heel erg tegen. Het is een opvallend slechte vertoning eigenlijk.

Wat mij in het bijzonder opviel was hoe lelijk alles wel niet was. Afschuwlijke kauwgomballenkleuren, plastic hight-techapparaten, vreselijke CGI en bovenal een Green Goblin die gekleed gaat als Power Ranger. Dat laatste stoorde mij de eerste kijkbeurt ook al overigens. Een van de meest onbegrijpelijke keuzes ooit gemaakt in een blockbuster.

Verder valt er niet veel te genieten. De actiescènes zijn weinig spannend, het acteerwerk blinkt vooral uit in degelijkheid en het ontstaansverhaal van de superheld is in praktisch iedere film uit dat genre hetzelfde. Opvallend is ook dat alle plotwendingen, emotionele momenten en dergelijke duidelijk van te voren aangekondigt werden. Natuurlijk is dit bedoelt als luchtig vermaak, maar zelfs dan nog voelt het allemaal wat simplistisch aan. Sommige andere dingen worden dan weer niet uitgelegd. Hoe weet Spider-Man waar al die misdaden plaatsvinden. Hij is altijd op de juiste plaats op de juiste tijd, maar moet ik geloven dat dit gewoon toevallig gebeurt als hij er voorbij slingert? Nog vreemder is dat Peter Parker zijn fototoestel altijd al klaar heeft hangen op het moment van de misdaad, alsof hij inderdaad al wist dat er daar iets ging gebeuren. Vreemd dat ik nooit eerder iemand hierover gehoord heb.

Volgens mij is dit vooral een leuke film voor mensen die een bijzondere waarde hecten aan de Spider-Manmythe. Voor hen is het waarschijnlijk spannend om te zien hoe alles op zijn plaats viel. Van mij hoeft het niet zo.

Ik verlaag naar 2 sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Eeregisteren eindelijk eraan toegekomen deze film helemaal te zien. Ben eerder nooit echt verder gekomen dan het einde. Maar dit is opnieuw weer een vermakelijke stripverfilming met ook nog een handjevol goede acteurs (waaronder Willem Dafoe als zowel de good als de bad-guy alias The Green Goublin) En het is weer de misdaad bestrijden en de vijand verslaan verhaal. Visueel zat deze film goed in elkaar, alleen het begin had wel een behoorlijke teenager-gehalte. Dat is er ook tussen de actie-scenes door. En natuurlijk is dit ook gewoon weer een kennismaking van Spiderman in een film (achja, zo gaat dat altijd in de eerste delen)

Verder is het verhaaltje nooit veel soeps in een deel 1 en kan zelfs een kind van 6 al naar dit soort films kijken. Maar toch blijven stripverfilmingen wel zeer vermakelijk. Ik vond btw The Green Goublin er wel erg goedkoop uitzien met die pak. Dat hadden ze wel beter kunnen doen.

Als ik Willem Dafoe zie, moet ik meteen aan Bobby Peru denken, het personage dat ie speelde in "Wild At Heart".

Haha, dat had ik ook.

avatar van esli-11

esli-11

Spiderman vondt ik de eerste deel minder Dat is mijn mening de 2e deel vindt ik daarop iets beter dan dat de eerste deel daar was....

Maar voor de rest was de film wel erg goed ....

Ik geef het een 2.0

avatar van DVD-T

DVD-T

Gister maar eens herzien. Was toch verder niets anders interessants op tv. Toch een halfje eraf. Wat kan je kijk op een bepaalde film in de jaren veranderen. Toch alweer uit 2002, en het lijkt nog als de dag van gisteren dat ik Spider-man voor het eerst zag.

Naast Iron Man ook een favoriete held van mij uit de Marvel stal. Verhaal van Spider-man is gewoon erg leuk om te volgen. Net als de andere helden van Marvel, heeft Spider-man toch al veel meegemaakt. Je kunt dan ook alle kanten op qua vertelling van het verhaal. Jammer dat de inleidingen vaak net wat te lang duren. En vooral in deze film is dat het geval. Het is vaak net niet boeiend genoeg om je volledige aandacht erbij te houden. Daar staat wel weer het innerlijke conflict van Peter Parker tegenover, en dat is wel interessant. De keuze van de Green Goblin is goed, maar de manier waarop hij in beeld wordt gebracht is gewoon te cartoonesk, zelfs voor een Spider-man film. Nee, geef mij dan maar Doc Ock uit het tweede deel of The Sandman. Die vind ik toch net even wat beter overkomen dan Dafoe. Naast de cartooneske design van Goblin speelt Dafoe het ook nog eens te over the top, waardoor de aartsvijand van Spidey niet echt dreigend meer overkomt, maar meer een karikatuur van zichzelf wordt. Erg jammer want deze 'archenemy' had zeker potentie.

De film blijft echter wel meer dan vermakelijk, en laat een heel aantal typische spidey dingen aan ons zien. De actie scènes zijn goed verzorgd, al lijken ze wel wat aan de korte kant. De effecten zien er nog steeds verbluffend uit, en laten ons mee slingeren door het grote New York. Alleen jammer dat op het laatst pas duidelijk wordt wat ze met de technieken kunnen in een episch shot. Erg mooie afsluiter die je doet verlangen naar het volgende deel. Ook de muziek van Elfman is erg mooi. Lijkt wel wat op veel van zijn vorige werk, maar toch weer magisch. Is echt de juiste keuze voor de film geweest. Geluid is ook erg mooi en er komt uit elke speaker op elk moment wel iets aan audio. Soms wel wat rare keuzes in de editing, en de belichting is ook niet altijd even mooi.

Door het af en toe erg kinderlijke komt de drama ook nooit echt helemaal goed uit de verf. Komt allemaal net wat te geforceerd over. Dat werk toch wel iets beter in het tweede en derde deel, al hebben die natuurlijk ook zo hun gebreken. Maguire is een goede keus, maar faalt af en toe wat in zijn acteerwerk. Dafoe is zoals gezegd de zwakste schakel in de film, en Dunst heeft verder ook geen toegevoegde waarde. Sterkste is toch wel James Franco die met de film beter wordt. Mooi spel.

Deze inleiding in het verhaal van de spinnenman is verhaal technisch niet altijd even interessant, maar niet heel erg slecht. Het heeft zo z'n boeiende elementen, al is het door de lange speelduur soms wat te uitgerekt en wordt het op den duur wat saai. De actie is echt typisch voor Spider-man en heeft een hoog niveau. Vooral het laatste shot maakt erg veel goed. Ook in lijn met de opvolgende films is het goed. Mijn halfje verlaging is vooral voor een wat te langzame start van de reeks. Had wel iets meer vaart in gemogen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Goed eerste deel. Lekker superheld vermaak. Sam Raimi maakt er weer wat goeds van. Gewoon lekker vlot filmpje die me nog steeds niet verveelt. Dat alleen vind ik al goed.Goed acteerwerk van Maguire, Dunst en Dafoe die als gewoonlijk de bad guy speelt. Ook best mooi camera werk en het verhaal is lekker vlot . 3,5.

avatar van Musicer

Musicer

Na lange tijd nog eens herbekeken en toch wel beduidend minder dan ik me hem herinnerde.

Verhaal zit wel goed; mooie opbouw van zowel Spidey's als Goblin's verhaal. Hier en daar zitten wel een paar zwakheden (zo zouden Peter's klasgenoten toch wel iets moeten vermoeden als hij de eetzaal verlaat met een bord dat aan een spinnenweb vasthangt en hij de krachtpatser van de school zonder moeite in mekaar klopt, net iets wat die nieuwe superheld Spider-man ook kan), maar dat kun je er bij nemen.

Na ondertussen wat meer van Raimi's werk te hebben gezien, valt me wel op dat hier en daar wat taferelen zijn tussengeslopen die je meer aan de Evil Dead reeks doen denken (Goblin met zijn ontelbare clichés qua spraak en uitdrukking, duidelijk een poging om er wat van zijn aparte humor in te verwerken) en wat hier wat vreemd tussenin valt. Daarbij hapert het acteerwerk soms toch wat. Buiten Spidey's vliegrondjes in de stad zitten er ook niet veel memorabele scènes in als het op camerawerk aankomt.

Desondanks nog steeds een entertainende film met een perfecte tijdsduur en interessante personages (bedankt Stan Lee!). En dankzij het jeugdsentiment krijg ik het niet over m'n hart om deze minder dan 7/10 te geven, dus nog steeds een 3,5*.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Een zeer degelijke film maar ik had er toch echt veel meer van verwacht. Sam Raimi vertelt het verhaal precies aanvullend zoals de comic books en tekenfilmserie zouden hebben verteld wanneer ze voldoende budget hadden. Toch had ik van Raimi meer verwacht. Na The Evil Dead werd Raimi als een enorm uniek talent gezien en daar zie je hier barweinig van terug. Oké, Raimi geniet soms duidelijk van bepaalde stijlelementen die hij er in laat maar de film is te weinig excentriek voor zijn oeuvre. Bovendien zitten er te lange en doorzichtige stukken "personage ontwikkeling" in om echt een vlotte superhelden film te zijn. Wat we bovendien van deze film kunnen leren is dat real-life action dialogen tussen twee maskers totaal niet werken (wat in de latere delen gecorrigeerd is). Dat alles neemt niet weg dat het binnen de lijntjes een prima ingekleurde comic-book verfilming is. Alleen had ik van Sam Raimi een buiten de lijntjes gekleurde Spider-Man verwacht.

avatar van Thorongil

Thorongil

Tobey Maguire zet een fenomenale Peter Parker neer. De rol van sympathieke, nerdige tiener gaat hem heel goed af en het is gemakkelijk om je met hem te identificeren. Ook Willem Dafoe zet zijn rol heerlijk geschift neer, wat kan die kerel nogal kwaadaardig grijnzen. Geweldige monoloog ook in de spiegel met zijn schizofrenie, hij doet dat even goed als Gollem in The Two Towers. De kostuums van Spider-man en Green Goblin zien er mooi en gedetailleerd uit. Verder krijg je nog geweldige panorama's van New York voorgeschoteld, terwijl je samen met Spider-Man tussen de wolkenkrabbers slingert.
De komische noot wordt verzorgd door Jonah Jameson, de hilarische redacteur van de Daily Bugle. Met zijn gevatte antwoorden en verlangen naar sensationele frontpagina's maakt hij je voortdurend aan het lachen. De actie is voortreffelijk, al vond ik dat de aanval van Green Goblin op het balkon, soms wat fake oogde.
Raimi doet de alom gekende, 40-jaar oude stripheld alle eer aan met deze film.

avatar van rep_robert

Film ook weer even herzien.

Spider-Man blijft een zeer vermakelijke film dat lekker trouw blijft aan de strip. Dus verwacht geen realisme a la Batman en een grauwe film.

Nee, Spider-Man is lekker vrolijk, de film zit vol kleuren chaos en het verhaal blijft dus trouw aan de strip. Iets wat ik erg leuk vindt. De relatie tussen Peter Parker en Mary Jane Watson vond ik in de comics en de tekenfilm serie altijd al heel leuk, ook hier is het perfect uitgewerkt en voert dit ook de hoofdtoon in de film. Erg frisse en trouwe rollen van Maquire en de beeldschone Dunst in deze film.

De CGI zijn mwoah mwoah, ene moment vind ik het er fantastisch uitzien, andere momenten kan het even wat beter. Dit wordt wel weer goedgemaakt in de 2 vervolgen.

Het verhaal is niet supersnel, maar dat vind ik dus niet erg. Vind de langzamere momenten ook erg fijn(uitdieping personages) en de afwisseling met de actie vind ik wel perfect. Want ook dat heeft de film genoeg te bieden.

Weinig op aan te merken, een comicverfilming van Spider-Man zoals ik hem wel graag zie. Reboot zie ik dan ook totaal niet zitten.

avatar van Minotaures

Minotaures

''With great powers comes great responsibility.''

Het is alweer jaren geleden dat ik deze heb gezien, naast dat herinner ik me zeer weinig tot haast niets hiervan. Genoeg redenen om het een herziening te geven.

Als eerst is dit de zoveelste Marvelfilm die mij wist te verassen en vermaken. Je hebt genoeg personages die ook in de serie voorkomen, dat zal dus de fans niet tekort schieten.

Het verhaal neemt zichzelf rustig, met een klein tempo erin. Het eerste 3 kwartier was eigenlijk meer de introductie van verschillende personages en de omgang van Peter van doodnormale (nerd) tiener, tot een perfecte superheld. Naast Peter, heb je ook de beroemde vijand van Spider-Man: Green Goblin. Ook zijn verhaal komt, naast die van Peter's, tot licht. Een nadeel van het verhaal is dat het af en toe aan de saaie kant wordt en weinig je aandacht vasthoudt.

Spider-Man zelf ziet er behoorlijk tof uit. Op dat belachelijk, eerste ontworpen pakje van hem toen die ging kooivechten na. Naast dat van Spider-Man, mocht die van de Green Goblin ook wezen, het zijn beide geweldig gedetailleerde pakken. Al is die van de Green Goblin wat anders in de serie en wordt vaak naar de Power Rangers verwezen, maar dat stoort helemaal niet aangezien zijn concept gaaf verzonnen is en je er niet teveel puntjes bij neemt om te beoordelen.

Je hebt ook hier wat emotionele en dramatische momenten (de dood van oom Ben en de liefde tussen Peter en M.J.). Ook een langdraadig punt in het verhaal.

Naast drama momenten, zitten er een kleine aantal leuke momenten. J. Jameson personage zorgde ook wat voor humor met z'n asociale houding, het enige waar die om gaf was winst en zijn zin krijgen.

De confrontaties tussen de Green Goblin en Spider-Man waren toch vaak aan de snelle afgewerkte kant. Zo voegt het weinig spanning toe, wel lekker actie. Dat is wat ik er uit kon halen. Wat ik wel teleurstellend vond was hoe de Green Goblin aan zijn einde kwam. Toch een snel aan elkaar geknoopte einde om hem snel uit beeld te halen en er een einde aan te breien.

Er waren ook zwakke stukjes waar de effecten niet al te goed waren (denk dus aan een aantal vechtscènes en het slingeren door New York), is het toch best een indrukwekkend Marvel met mooie shots van New York en introductie van één van Marvel's beroemdste solo-held.

Een balancerend en vermakend begin van een bekende trilogy.

avatar van The Oceanic Six

With great power, comes great responsibility.

Tijd om de Spider-Man trilogie eens te herzien! Gister ben ik (uiteraard) met deze eerste van de drie begonnen.

Spider-Man mag je met recht een zeer geslaagd blockbuster noemen. Wat ik hier zo waardeer is dat het verhaal op een goede wijze opgebouwd en getoond wordt. Het duurt niet een uur voordat Spider-Man eens gecreëerd is. Na een ruim half uur zit je er meteen heerlijk in, zonder dat het afgeraffeld wordt. Sterker, het was interessant.

En buiten het verhaal rondom Spider-Man worden ook de personages van Peter Parker, Harry en Mary-Jane goed uitgewerkt. Elk personage heeft daadwerkelijk wat te melden en is geen vlakke rol. Tobey Maguire doet het echt goed als Peter Parker. Zijn nerdy uitstraling, maar tevens zijn vastberadenheid wordt mooi in beeld gebracht. Kirsten Dunst is weer prettige beeldvulling. Ik hou altijd wel van die verhaaltjes waarbij de mooie dame voor de held valt. De overige rollen overtuigen zeker ook. Zeker Harry's vader werd goed neergezet, lekker apart.

Tussendoor krijg je op fraaie wijze de Spider-Man actie te zien. De effecten zijn echt uitstekend, ondanks dat je wel goed ziet dat ze uit een computer komen. Maar het stoorde nooit en weet zelfs regelmatig te imponeren. De hele sfeer in de film is gewoon ook prettig. Het is serieus en volwassen, maar niet zo donker en depressief als bijvoorbeeld bij The Dark Knight. Maar het is gelukkig ook zeker niet humoristisch. Dit soort films doen het bij toch altijd beter als het serieus gebracht wordt. Al weet bijvoorbeeld Iron Man het met een luchtig toontje ook goed over te brengen. Ik heb weinig te klagen over de film. Onderhoudend, spektaculair, amusant. Uitstekende blockbuster en ik kijk uit om deel 2 en 3 weer eens op te zetten.

4* (waren 3,5*)

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Leuke superheldenfilm, die ietwat puberaal is (niet erg op zich, ik ben ook 15). Wat de film goed maakt is Maguire, die hier de ultieme gevoelige nerd speelt, die natuurlijk verliefd is op zijn mooie buurmeisje. Hij weet alle emoties zo goed over te brengen, dat je medelijden met hem krijgt. Ook de actie is spectaculair, en voor de afwisseling zijn de mooie special effects bijzaak, iets wat je zelden nog ziet.

avatar van dave

dave

'Spin-man' blijkt na de zeventiende keer een beetje aan kracht ingeboet te hebben. Raimi brengt de feiten echter nog steeds keurig in beeld en laat zich zonder problemen bijstaan door geslaagde SFX. Het acteerwerk heb ik altijd ietwat theatraal gevonden, maar in geen enkel opzicht storend of overdreven. De compleet verknipte Dafoe was zelfs een smaakmaker. Verder is het verhaal relatief boeiend en duurt het gelukkig allemaal niet lang genoeg om de ogen op het horloge te doen richten. De tijd vliegt helaas snel voorbij en hetzelfde geldt voor persoonlijke voorkeur, attitude en verlangens.

Niet indrukwekkend meer.

3,00