Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe
Releasedatum: 4 juli 2002
Bekijk via CANAL+
Plot Spider-Man
"Go for the ultimate spin."
Na door een genetisch gemanipuleerde spin gebeten te zijn, maakt het lichaam van de nerd Peter Parker radicale wijzigingen door. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten, en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij neemt de naam "Spider-Man" aan, en besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om de slechte Green Goblin te bestrijden. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn mooie klasgenote Mary Jane Watson.
Spider-Man / Peter Parker
Flash Thompson
Maximilian Fargas
Joseph 'Robbie' Robertson
dttom
wat een beetje jammer is dat als je hier in spidermans oog kijkt dat je het wtc ziet.
Jordy
ik vind het juist jammer dat ze het weggehaald hebben.. (behalve in deze poster dus blijkbaar)
neo
ik kijk echt uit naar deze film.lijkt me erg cool.ik hoop dat deze net zo'n succes word als de verfilming van die andere comic x-men.
Blindfold
Hebben ze trouwens die scene met het WTC ook weggehaald, want dat scheen een van de vetste scenes te zijn.
Jordy
die zat in de trailer, is nu een nieuwe versie van... (zonder WTC)
Blindfold
Klopt, maar hebben ze die scene uiteindelijk ook uit de film gehaald?
Jordy
kweenie of die scene sowieso wel onderdeel uitmaakte van die film eigenlijk..
dttom
er was volgens mij een scene waar hij het wtc beklom en die is er volgens mij uitgehaal.
Phooze
De nieuwste trailer regeert echt enorm ! maar volgens mij wordt er teveel getoont in de trailer. Als dat niet zo is, dan kunnen we nog wat meemaken !
BS
ben ook bang dat er teveel al is prijsgegeven.
De 1ste helft van de film kun je wel raden ,de 2de helft moet het dan maken.Je weet wie de vijand is en wat hij kan doen.Hoop wel dat de special effecten beter overkomen op het grote doek,want soms is hij wel erg fake.
aburefan
mwaa tobey maguire die 'schattige' acteur uit pleasantville en tCHR als spiderman en kirstin dunst uit o.a. save the last dance als zijn vriendinnetje? en dan nog eens william dafoe als the green goblin. nou, veel beroerder hadden ze iig niet kunnen casten, maarja we zullen zien.
aburefan
hooo je hebt gelijk, maar ze lijken dan ook erg op elkaar, kirsten dunst is natuurlijk dat tutje uit Drop Dead Gorgeous
Jordy
<A href="http://www.davidpoland.com/today/hot.button/2002_thb/020409_tue.html" target=new>url</A>
review !
Jordy
zooitje reviews na de eerste pers-screening in LA:
erg positief
jeroentje125
ERRUG VETTE TRAILER!!!
Film lijkt me na het zien van trailer echt de moeite waard.
imdb:
User Rating: 8.6/10 (1826 votes) top 250: #186
de film heeft in Amerika op de eerste dag ruim $41 miljoen (!) opgebracht, beste opening ooit. De film wordt waarschijnlijk de eerste film ooit om in 1 week de $100 miljoen al te overschrijven
Hobbes
en wij moeten tot 27 juni wachten. 't is een grof schandaal. een grof schandaal zeg ik je!

Goodfella
Zow! Toch nog best onverwacht eigenlijk, zo'n hoge waardering...
NERD
vind ik ook onverwacht, ben nog steeds niet overtuigd waarom deze film zoveel beter zou zijn als alle andere stripboek verfilmingen.
Misschien kan iemand mij vertellen wat hier zo bijzonder aan is?
Goodfella
Spiderman was vroeger wel m'n favoriete stripheld...
Ben ik trouwens de enige die de trailer er niet overtuigend uit vond zien?
Jordy
marketing ja.. vandaar dat elke serieuze recensent het een superfilm vind..
en Batman 1 en 2, Superman 1 en X-Men worden ook als goede films gezien, dus dit zou echt niet de eerste goede stripverfilming zijn
ik ga 'm morgenavond zien, dus dan zal ik wel even vertellen wat ik er van vond
Obiwannes
Tja, en al die die hard spider-man fans. Die zullen wel allemaal dol enthousiast zijn. Maar ik hoop ook op een erg goede film. (de special effects lijken prachtig) Hoewel ik niet echt een fan ben van Spider-man.
Hobbes
mwoah de die-hard fans zijn over 't algemeen behoorlijk sceptisch
ik kan 't weten ik ben namelijk ook een spidey fan (niet zo'n übernerd die gaat klagen dat 't haar van Mary-Jane niet rood genoeg is
Jordy, complimenten trouwens dat je de titel goed hebt. meeste nederlanders schrijven spiderman en niet spider-man.
Chandler heeft ooit nog es uitgelegd waarom dat streepje d'r in staat
inderdaad ja!! hehe
Phoebe: Hey! Why isn't it "Spidermun?" Ya know, like Goldman, or Silverman?
Chandler: It's not his last name.
Phoebe: It isn't?
Chandler: No. It's not like... like "Phil Spidermun". He's a spider-man. You know, like, uh, like Goldman is a last name, but there's no Gold-Man.
Phoebe: Oh, okay! There should be a "Gold-Man!"
in één woord: FUN
Spider-Man is alles wat je van een film als deze kunt verwachten: een sympathieke held, een stoere bad-guy, een mooie meid, en veel adembenemende scenes.
Maguire steelt echt de show, dankzij hem leef je vanaf het begin mee met Peter, echt mooi in beeld gebracht hoe de hij langzaam met z'n krachten leert om te gaan. Dafoe doet het prima als de Green Goblin (al was het pak wat minder) en Kirsten Dunst... *zucht* Kirsten Dunst...
en waar het natuurlijk echt om gaat: de slingerscenes: adembenemd, een grote adrenaline-rush, het is alsof je zelf door New York vliegt, kan niet wachten om deze scenes op het grote doek te zien.
Verwacht alsjeblieft niet te veel van deze film, hij heeft zeker wel wat mindere puntjes (het is natuurlijk een simpel good guy-bad guy verhaaltje, het is vrij duidelijk wat CGI is en wat niet, en Elfman heeft mooiere filmmuziek gemaakt) maar je moet wel een hele grote zuurpruim zijn als je tijdens deze film niet 2 uur lang met een grote smile zit te kijken
4 sterren.
I love Centropy
!
Anyhoe de film nah ja was gewoon cool. Ik kan me geen betere acteur voor de rol van spiderman voorstellen en voor de rest eigenlijk ook niet. Het verhaal is trouw aan de strip en alles was eigenlijk gewoon zoals je het wel had kunnen verwachten. Dit komt de film wel ten goede vind ik
De film is eigenlijk gewoon leuk en erg vermakelijk. Ik was wel bang dat het er allemaal erg nep uit zou gaan zien maar dit vond ik erg meevallen, they did a great job!!
En the green goblin rocks, ik heb erg moeten lachen om een paar van zijn one-liners.
"Can spidey come out and play"
Maar goed je kunt dus zeggen dat ik het eigenlijk gewoon eens ben met Jordy en dat ook ik vier sterren geef en dat ik hem ook in de bios nog een keer ga kijken en wie weet komt er dan nog wel een 0,5 punt bij op
dttom
hmmm ik had Bruce Campbell(evil dead gozer) echt niet herkent als Ring Announcer

Spider-Man 3
2007

Spider-Man 2
2004

Wees er nog snel bij: deze films verdwijnen nog deze maand van Netflix

Deze vijf ijzersterke films verschijnen volgende maand op Netflix

Tim Burton wees regie eerste 'Spider-Man' film af

Netflix voegt in december onder meer deze vijf films toe

Gladiator

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Fantasy / Sciencefiction, 1983

Back to the Future
Sciencefiction / Komedie, 1985
new york cityverlies van geliefdeadolescentiefotograafgeheime identiteitvillainspiderthanksgivingbad bossfotografiehostilitysuperheldgebaseerd op stripgoed tegen kwaadpokies tiener jongentienerliefdekwaadaardigsuper villainmarvel cinematic universe (mcu)goblintaking responsibility spidermanspider-manmarvel comicssony's spider-manmarvel cinematic universe (mcu) alternate timeline