• 9.375.897 stemmen

Met onder meer: Leon, Doug E. Doug en John Candy

Gesproken taal: Engels, Duits, Russisch en Frans

Releasedatum: 14 april 1994

Plot Cool Runnings

"One dream. Four Jamaicans. Twenty below zero."

Vier Jamaicaanse atleten zijn vastbesloten om aan de Olympische Spelen mee te doen. Ze besluiten om het eerste Jamaicaanse bobsleeteam te vormen en roepen de hulp in van een aan lager wal geraakte ex-bobsleeër om hen te coachen. Dan begint hun moeilijke strijd om de wereld te bewijzen dat ze het serieus menen.

avatar van wwelover

wwelover

Echt een hilarische film. Geniet er elke keer van.

De droge opmerkingen doen het hem. Toppertje en zeker een aanrader

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Heerlijke comedy. Vooral die grote beer en Sanka zijn grappig. Leuk verhaal ook.

avatar van The Last

SANKAAAAAAAAAA

4.5

avatar van T.Bos

T.Bos

Geweldige sportcomedy. Als ik het weereens niet zie zitten, dan kijk ik in de spiegel en dan staat die brede kerel altijd naast me die zegt: What do you see?! Het gaat niet om het winnen of het meedoen. Het gaat om wat je er van maakt. Are you dead Sanka?! Ya man.

avatar van berghti

berghti

Ouwe glorie en jeugdsentiment.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

ik heb deze film een paar jaar geleden gezien, ik vond em toen wel grappig, origineel en vermakelijk. achter een paar dagen komt hij op VT4, dan zal ik zien of ik mijn stem kan verhogen, verlagen ofdat ik hem hetzelfde laat...

avatar van Boemmeh!

Boemmeh!

Toffe film en soms echt wel te grappig! een 5 voor een jaren negentig film,maar de tijden zijn veranderd!

avatar van AGE-411

AGE-411

Absolute kutfilm. Nog slechter dan de vorige kijkbeurt. Totaal niet grappig en zelf irritant zeg.

avatar van Improvision

Sanka, you dead?

Yamon

avatar van Rickgoedkoop

Rickgoedkoop

leuke film,is volgens mij ook nog eens waargebeurd ook,of heb ik het mis?

avatar van Marintje

Marintje

Are you dead? Yaa Man .

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik heb deze als tiener zo vaak gekeken en hij blijft leuk. Nog maar eens zien dan.

avatar van Kikopuz

Kikopuz

Yaa man... super grappig !

avatar van Zinema

Niets hoogstaands, maar wel lachen. Drie sterren voor deze komedie met fijne soundtrack. Goed.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Sanka, are you dead ? Yaa Man

Hele leuke sport-komedie, de vier hoofdpersonage's zijn goed gecast en Sanka is erg grappig, John Candy zit ook goed in zijn rol en de grappen houden je de hele film wel aan het kijken, ook het verhaal is heel vermakelijk maar vooral orgineel, het einde is ook wel leuk, soms kon ik zelfs een vleugje drama ontdekken. Kortom : geslaagde Walt Disney film.

3,5* want ik heb me echt prima vermaakt.

avatar van Wesley29m

Wesley29m

"I'm freezing my royal Rastafarian nay-nays off!"

3* voor toch wel één van de betere comedy-films uit de jaren '90.

En 1* erbij voor de helaas veel te jong overleden John Candy.

Zucht, die man is en blijft toch een legende in dit genre....

Totaal 4* dus voor een stukje jeugdsentiment

avatar van OlafK

OlafK

- How 'bout I beat your butt right now?

- How 'bout I draw a line down the middle of your head so it looks like a butt?

Geweldig

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Leuke komedie met fijne humor. Alleen een beetje jammer van de ietwat sentimentele ondertoon. Het massale applaus op het einde had echt niet gehoeven. Goed dat ze gekozen hebben om het werkelijke verhaal rond Calgary '88 grotendeels fictief in te vullen. Het geeft je in een dergelijke film meer vrijheid.

Acteerwerk ook puik, al zag ik John Candy toch iets liever in rollen waarin hij meer z'n gang kon gaan. In bijvoorbeeld Plains, Trains and Automobiles acteert hij veel 'aanstekelijker'.

avatar van selientje

selientje

echt een hele leuke film

avatar van SusanneR

SusanneR

Vandaag weer op televisie gezien... Hij blijft echt leuk en grappig om te zien... Zeker de moeite waard...

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Een grappige en amuserende film. Meer kan ik er eigenlijk niet over kwijt.

avatar van ankiepankie1

ankiepankie1

[quote]Jeauhan schreef:
Leuke komedie met fijne humor. Alleen een beetje jammer van de ietwat sentimentele ondertoon. Het massale applaus op het einde had echt niet gehoeven. quote]

Dat applaus aan het eind vond ik juist geweldig! Dat zorgt ervoor dat deze film niet een flauwe comedy is, maar een film met zowel humor als een goed verhaal, dat je toch een tikkeltje raakt.

Zojuist voor de tweede keer gekeken, helemaal geweldige film!

avatar van Chimpz

Chimpz

Eén van de meest uitgezonden films in België (wss ook de tiende keer ofzo dat ik hem zie); heel entertainende sportkomedie met een jamaicaans randje. Geen pretentie, gewoon hersenloos vermaak.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Blijft een leuke film. Lach me elke keer weer kapot om Doug E. Doug...Sanka ar you dead man?

4*.!

avatar van darthconner

darthconner

you wanna kiss my lucky egg?

avatar van Mark W

Mark W

Oh man. Dit is pure nostalgie! Heb m meerdere keren gezien en blijft geweldig. Elke keer weer in een deuk en de geweldige one-liners blijven nog weken in je hoofd zitten

avatar van Minotaures

Minotaures

Dat ik deze film al nog geen stem heb gegeven!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Hele leuk comedie! Opvallend is dat ik deze film nu pas zie. Vind John Candy super. Erg jammer dat deze man overleden is.