• 9.374.369 stemmen

The Sting (1973)

Misdaad / Komedie | 129 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Geregisseerd door: George Roy Hill

Met onder meer: Paul Newman, Robert Redford en Robert Shaw

Releasedatum: 1 augustus 1974

Plot The Sting

"...all it takes is a little confidence."

Als een wederzijdse vriend vermoord wordt door een maffiabaas, proberen twee beroepsoplichters, een oudere ervaren Henry en de jonge Johnny, dit te vergelden door een groots opgezet plan.

Henry Gondorff

Johnny Hooker

Doyle Lonnegan

Lt. Wm. Snyder

J.J. Singleton

F.B.I. Agent Polk

avatar van neo

neo

goeie misdaadfilm met goeie rollen van newman en redford.zit ook nog wel wat leuke humor in.de film verdiende de Oscars ook echt.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Superfilm. Je wordt telkens op het verkeerde been gezet. Moet 'm gauw weer 'ns zien.

Jordy

(nuttig weetje voor zondag 4 november 2001)

d'r is in Hilversum een kledingwinkel vernoemd naar deze film bedenkt ik me net.. hangt ook een gigantische poster van deze film in de winkel..

Leuke combinatie van humor en misdaad en met een grandioos scenario.

Robert Redford en Paul Newman zijn erg goed.

Naar de bioscoop ging gisteren niet door (uitverkocht), dus toen maar The Sting gehuurd. Geen spijt van gehad.

Jordy

yep, vond 'm ook erg leuk

avatar van Ibrahim

Ibrahim

De sting is een schitterende film met redford en newman die goed samenspelen.

avatar van Monsieur Psycho

Monsieur Psycho

Geweldig!

met een stereo tv zul je wel kunnen switchen tussen 2 verschillende talen

avatar van jay73

jay73

Briljant!!! de 1e keer dat je 'm ziet, daarna ken je helaas het plot.

Dat is waar blabla, maar ik zat net opnieuw echt te genieten. Ik vond hem misschien nog wel beter dan de eerste keer dat ik hem zag. Ik zet een halve ster extra in!

avatar van Wouter

Briljant!!! de 1e keer dat je 'm ziet, daarna ken je helaas het plot.

Wat niet wegneemt dat ik de film al een keer of zes met veel plezier gezien heb.

• 2070 berichten

Hij wordt zeker niet minder mooi bij vaker zien, maar de verrassing over hoe het afloopt is na de 1e keer weg.

avatar van Wouter

Tja. Dat heb je, he? Dat principe geldt ook voor de herhalingen bij voetbalwedstrijden....

avatar van EmDee

EmDee

Ik heb dan altijd zoiets van: Hij zal toch niet weer mis schieten.

avatar van Goodfella

Goodfella

Mooie film. Erg goed geacteerd, mooie setting en een erg sterk verhaal met veel verrassende wendingen. Dat is dan meteen ook het nadeel van de film in dit geval, want af en toe zie je door de bomen het bos niet meer en ontstaan er daardoor een aantal saaie momenten. Ik wil hier niet te zwaar aan tillen, want dit is typisch zo'n film waar bij de tweede keer kijken alle puzzelstukjes op z'n plaats vallen. Ik zat dan ook te denken aan 4 sterren, maar heb besloten er toch maar 3,5 van te maken, met kans op meer uiteraard.

avatar van gotti

Erg leuke (en qua verhaal ook verrassende) film met goed acterende jonkies Redford en Newman. 4*

• 2070 berichten

Nou, jonkies, Newman was toen al 48.

avatar van gotti

Redford dan en 48 mmm... dat zou je niet zeggen.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Erg leuke film met het goede duo Newman Redfort. De wendingen vond ik niet zo heel verrassend maar dat maakte niet zoveel uit. Het blijft gewoon leuk te zien hoe een mafiabaas te pakken wordt genomen. Ook grappig om Pete Thornton in een rolletje te zien.

avatar van Goodfella

Goodfella

Sneller dan verwacht herzien en hij was weer leuk hoor. Alleen heeft de film net niet datgene wat een film ècht goed maakt en bovendien vind ik die 'vrolijke' stukjes met dat pianomelodietje niet goed bij de rest van de film passen. M'n score blijft dus op 3,5 * steken

avatar van hugohei

hugohei

De piano-rags van componist Scott Joplin (een beetje aangepast door Marvin Hamlish) verschenen weer in de hitparade. Jammer genoeg lang na de dood van de zwarte Joplin.

In Nederland werd ineens veel aandacht besteed aan een onbekende opera van Joplin (met een all-black bezetting, vergelijkbaar met Porgy & Bess), 'Treemonisha'.

Een vreemd, leuk nummer uit die opera kwam zelfs in de toptien.

Heeft iemand de (naar men zegt) belazerde Sting II ooit gezien ?

avatar van Flexje

Flexje

de pianomuziekjes waren een beetje misplaats ja maar voegden wel weer toe aan de gemoedelijke sfeer in de film, het was gewoon erg prettig om te kijken, zeer knap geacteerd, die blikken over en weer en subtiele grapjes maakten het erg leuk.

een dikke 4

avatar van hugohei

hugohei

Wat mij betreft zijn die Joplinmuziekjes een sterke vondst.

avatar van titan

titan

Maar wel misplaatst als je je bedenkt dat ragtime in de tijd dat de film zich afspeelde al jaren uit was.

avatar van jay73

jay73

Heeft de film daar puntenaftrek voor gekregen, titan?

Mij weerhoudt het er niet van om de volle 5 te geven. Die pokerscene in de trein blijft meesterlijk.

avatar van De Knip

De Knip

Aardige film, maar ik vind het einde toch wel wat jammerlijk De kijker weet al dat het allemaal een val is en het is dus een herhaling van zetten in de paardengoktent, de verrassing voor de kijker is er dan ook niet.

***

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Voorspelbaar maar wel leuk. De film is bij vlagen spannend en er zit leuke humor in. Acteerwerk was ook goed. Ik ben wat minder te spreken over die tussenschermen met de hoofdstuktitels erop en de muziek was ook een beetje misplaatst maar ik weet iig nu wel waar reclamemakers zich door laten inspireren. 3,5*

Wat een lelijke filmposter trouwens.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

@ BoordAppel:

door die poster wilde ik die film een tijdje niet zien .

Maar uiteindelijk heb ik hem toch gezien en hij's best goed. Het is af en toe verrassend, heeft leuke momenten en het acteren is ook netjes gedaan.

avatar van tess

tess

Een geweldige film!!!

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb hem vandaag voor het eerst sinds 3-4 jaar gezien en hij was beter dan ik me herinnerde. Zo goed en leuk als deze zie je ze niet vaak. Goed geacteerd en ik vond het einde de eerste keer dat ik 'm zag helemaal niet voorspelbaar.

5 sterren.