• 9.380.119 stemmen

Met onder meer: Antonie Kamerling, Daphne Bunskoek en Beau van Erven Dorens

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 februari 2004

Plot Feestje!

Thijs (Antonie Kamerling) en Ben (Beau van Erven Dorens) zijn onafscheidelijke vrienden, die continu achter de vrouwen aanzitten. Stelletjes zijn verboden, saai. "One night stands zijn de toekomst!" Totdat Ben zo verliefd wordt dat hij gaat trouwen. Thijs voelt zich in de steek gelaten, door zijn beste vriend verraden. Als die beste vriend hem dan ook nog eens vraagt om getuige te zijn en de bruiloft te organiseren, grijpt Thijs zijn kans om de boel goed op stelten te zetten.

by_the_way

Je zal 'De Kleine Blonde Dood' bedoelen i.p.v 'Mijn Blonde dood'.

avatar van Tun-89

Tun-89

WTF Daphne Bunskoek en Beau van Erven Dorens??

hahaha.. zal wel Super-Flop zijn..

mischien dat ik 'm ff op de achtergrond zet ,

ma verder Lijkt het me helemaal niets.

by_the_way

Ik ga hem wel ff kijken Daphne Bunskoek en Beau van Erven Dorens kijken wat ze ervan bakken.

avatar van hinie

hinie

Zonde van je tijd....

• 11922 berichten

Ik ga m vanavond wel even kijken, ben toch wel benieuwd na alle slechte reacties...en anders is het gewoon leuk om naar Daphne Bunskoek te kijken

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Soms is deze film best grappig, en ik moet zeggen dat het camerawerk, de muziek en het kleurgebruik top is.

Helaas is het acteerniveau absoluut beneden pijl en zijn sommige personages té overdreven waarbij ik doel op Anneth Bekooy die word gespeelt door Trudy Labij. Dit personage praat heel erg gemaakt en ongeloofwaardig bekakt. Ze zet een stemmetje op dat al snel gaat irriteren. Ook Antonie Kamerling komt over als een houten klaas. Misschien dat hij maar poppenkast moet gaan spelen. Beau van Erven Dorens die de rol van de sullige student Ben neerzet speelt zijn rol ook zonder enige overtuiging. En dit terwijl ik het acteerwerk van Beau meestal wel kan waarderen.

Hier had veel meer ingezeten!

Ook geen complimenten voor de castingdirector die zijn keuze op deze acteurs en actrices heeft laten vallen.

by_the_way

Deze film verdient niet zo'n lage waardering. Bunskoek kan redelijk acteren en ziet er leuk uit en het camerawerk is inderdaad heel goed. Verhaal ramelt wat. Maar de muziek vind ik wel weer leuk.

3 sterren*

• 11922 berichten

Het viel allemaal nog wel enigszins mee. Beau van Erven Dorens en Daphne Bunskoek zijn altijd leuk en de film is over de gehele linie in beeld gebracht (jammer dat je in het begin van de film de cameraman in de ruit zag weerspiegeld...). Heb een paar keer moeten lachen: er zaten best leuke dingen in, maar daar hield het mee op. 90 minuten was al te lang voor deze film. Chantal Janzen is zoals altijd geweldig om naar te kijken, jammer dat ze niet kan acteren. 2*

avatar van Moviestar

Moviestar

tenenkrommend...

avatar van gotti

Vrij beroerd idd. Soms zo erg dat ik uit verveling de continuiteit fouten ging tellen. En dan is het erg gesteld...

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1908 stemmen

Als je zuiver kijkt naar de manier waarop er gefilmd is kom je volgens mij uit op een dikke voldoende. Ziet er allemaal fraai uit.

Tja, waar zal ik beginnen. Met name alle randverhalen naast de romance tussen anthonie kamerling en Daphne Bunskoek zijn om te huilen. Het merendeel ontstijgt het niveau van een willekeurige aflevering van flodder echt niet. De redding (spoiler?) van Huize denneboom gaat hier zelfs nog ruimschoots onder. Om erg verdrietig van te worden. Ook om het acteerwerk trouwens..

dus

Op het moment dat Ruud van Hemert een fatsoenlijke film kan gaan maken, waarin hij hulp krijgt bij het scenario en de casting ga ik kijken. Die man weet hoe je moet filmen, nou nog hulp bij het wat.

krap 1 1/2 *

avatar van Holt

Holt

1* omdat een bekende van me hier 3 seconde in te zien is.

avatar van Kelles

Kelles

Ik hield al niet zo van Nederlandse films..

.. maar deze film heeft me nu echt overtuigd.

avatar van Wouter

Kelles schreef:

Ik hield al niet zo van Nederlandse films..

.. maar deze film heeft me nu echt overtuigd.

Een totaal geflopte film die geeneen goede recensie kreeg wijs jij als representatief aan...?

avatar van Tars

Tars

Wouter schreef:

neen zij zegt dat ze nu overtuigd is dat ze niet van Nederlands films houd..

by_the_way

En ik denk dat Wouter bedoelt dat ze totaal de verkeerde film keek om zoiets te zeggen omdat:

Een totaal geflopte film die geeneen goede recensie kreeg

avatar van deStef

deStef

hij is echt niet zo slecht dat ie in de flop100 hoort.

avatar van Bambi18

Bambi18

deStef schreef:

hij is echt niet zo slecht dat ie in de flop100 hoort.

Nou, dus wel he. Heb hem maar uitgezet na half uurtje, wat een flop. 1

avatar van jeronimus72

jeronimus72

matige film v/h costa niveau

avatar van Wouter

Veel erger.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Best wel vermakelijk deze film. Beau van Erven Dorens is wel grappig met Kamerling samen. Ik geef hem 3 sterren. Hij hoort niet in de flop 100

avatar van timburton

timburton

NEDERLAND! Schaam je voor deze afzichtelijke film! Schaam je voor deze onuitputtende flauwe kuthumor! Schaam je überhaubt dat we van Erven Dorens & Janzen in ons land hebben. Rita Verdonk moet haar mond houden over Turken & Marokanen... Eerst deze 2 uit de cosumptie maatschapij gerukte wanna be acteurs het lan uitgooien! 0,5! Godverdomme! Kan het ook een 0,1 worden Moviemeter?

Ik vond deze film WEL heel erg leuk. (voor een nederlandse film dan) 3*

• 11922 berichten

'Voor een Nederlandse film dan...' waar slaat dit op?

Nienke1981

Wat denk je... Nederlandse films zijn minder van kwaliteit, vandaar dat ik dat erachter zet!

Vrij normale uitspraak lijkt me.

avatar van Quido

Quido

Niet echt, nog sterker: het is grote onzin.

Nienke1981 schreef:

Inderdaad grote onzin. Ik heb dit inmiddels al 10.000x op de site gezegd, maar ik blijf het herhalen totdat dat stompzinnige vooroordeel dat Nederlandse films slecht zijn verdwenen is. Kijk naar films als Karakter, Familie, Turks Fruit, Bluebird, Simon...er is zoveel te beleven!

Nienke1981

Ik zeg ook niet dat ze slecht zijn, maar de meeste zijn van kwaliteit gewoon minder als Amerikaanse films. Er is gewoon minder geld voor.

Alleen Zwartboek vind ik echt een kwalitatief goede film.

avatar van Quido

Quido

In Amerika is relatief gezien een nóg groter percentage films RUK dan hier, maar dat krijgen we hier in Nederland niet te zien. En wat hier wel de bioscopen haalt, is vaak ook niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig zegt een budget ook niet alles.

Nienke1981 schreef:

Je verkondigt onwaarheden. Kwaliteit en geld hebben helemaal niets met elkaar te maken.