• 9.382.179 stemmen

Met onder meer: Antonie Kamerling, Daphne Bunskoek en Beau van Erven Dorens

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 februari 2004

Plot Feestje!

Thijs (Antonie Kamerling) en Ben (Beau van Erven Dorens) zijn onafscheidelijke vrienden, die continu achter de vrouwen aanzitten. Stelletjes zijn verboden, saai. "One night stands zijn de toekomst!" Totdat Ben zo verliefd wordt dat hij gaat trouwen. Thijs voelt zich in de steek gelaten, door zijn beste vriend verraden. Als die beste vriend hem dan ook nog eens vraagt om getuige te zijn en de bruiloft te organiseren, grijpt Thijs zijn kans om de boel goed op stelten te zetten.

Quido schreef:

In Amerika is relatief gezien een nóg groter percentage films RUK dan hier, maar dat krijgen we hier in Nederland niet te zien.

Ik betwijfel het enigzins, maar het is een onbewijsbare stelling.

BlueJudaskiss schreef:

Kijk naar films als Karakter, Familie, Turks Fruit, Bluebird, Simon...er is zoveel te beleven!

2x 3 sterren van mij en 1x 1 ster... Karakter staat al tijden op de kijklijst en van Bluebird lees ik net de samenvatting, ziet er zeker interessant uit. Maar ook ik vind Nederlandse films (ook relatief) erg vaak tegenvallen, dat kan toch?

avatar van Quido

Quido

Dat kan zeker. Maar bedenk je wel dat je lang niet alles gezien hebt en dus eigenlijk geen algemeen oordeel kan geven (wat veel mensen al doen na het zien van maximaal 50 NL films). Ik heb nu 983 NL producties in mijn bezit, en dat is bij lange na nog niet eens de helft van wat hier ooit gemaakt is. Mijn opmerking die jij hierboven quote is geen (onbewijsbare) stelling, maar een feit.

otherfool

Of een film RUK is of niet, blijft subjectief (ja, echt!) dus kun je niet zeggen (als feit) dat land X mindere films maakt dan land Y. Je kunt het hooguit vinden... Ik heb nu totaal denkelijk zo'n 100 NL films gezien en blijf ze ook gewoon kijken, maar ik vind dat er een aantal mensen wel erg snel in de verdediging schieten als er een opmerking wordt geplaatst als die van Nienke.

avatar van Quido

Quido

Ach, vervang die term 'RUK' dan maar door een willekeurige 'inferieur aanduidende' term. Natuurlijk is het allemaal subjectief, maar met bepaalde grenzen. Discussiëren zou anders geen zin hebben.

Het beeld wat het gros van het publiek van NL films heeft bestaat nog altijd uit vooroordelen (blijkt uit het achterwege blijven van goed gefundeerde meningen en het opsommen van de vooroordelen of het expliciet erbij vermelden dat het om een NL film gaat, dit doe je bij een willekeurige film uit land X toch ook niet?). Vandaar dat ik er wat van (blijf) zeg(gen). Voor de rest moet iedereen zelf weten wat hij of zij ervan vindt.

Nienke1981 schreef:

Ik vond deze film WEL heel erg leuk. (voor een nederlandse film dan) 3*

Grappig. Ik vond het juist heel erg slecht voor een Nederlandse film.

avatar van Wouter

Ik betwijfel het enigzins, maar het is een onbewijsbare stelling.

Wat betwijfel je? En wat is onbewijsbaar? Feit is dat we hier slechts het topje van de ijsberg te zien krijgen.

BlueJudaskiss schreef:

Je verkondigt onwaarheden. Kwaliteit en geld hebben helemaal niets met elkaar te maken.

Dat is natuurlijk ook niet helemaal waar.

Wat betwijfel je?

Dat er in Amerika relatief gezien een nóg groter percentage films RUK is dan hier.

En wat is onbewijsbaar?

Feit is dat we hier slechts het topje van de ijsberg te zien krijgen.

Mja misschien worden daar wel allemaal pareltjes gemaakt die commercieel niet interessant zijn en in de vergetelheid raken? Wie zal het zeggen?

otherfool schreef:

Enig idee wat daar allemaal gemaakt wordt? Daar word je echt niet vrolijk van, hoor.

Die zullen er ook zijn. Maar ook op video gedraaide kankerzooi. Mijn god, ik heb wat van die troep gezien. Ai, ai, ai.

Wouter schreef:

Dat is natuurlijk ook niet helemaal waar.

Ik noem Halloween, The Blair Witch Project, Interview, American Pie, Saw, de Lift, Tempus Fugit...waar? Absoluut.

otherfool schreef:

Ja, logisch. Dat mensen als Otherfool zeggen dat Nederlandse films hem wat minder boeit: oké, dat is een kwestie van smaak. Maar ga niet zeggen dat ALLE Nederlandse films slecht zijn, want dat is gewoon NIET waar. En dan die eeuwige vooroordelen dat er 'veel seks' in Nederlandse films zou zitten en dat ze zo 'plat' zijn...dat was jaren zeventig en tachtig. Zelfs een 'zon zee strand sex' film als Costa! is niet plat. Over de kwaliteit lopen de meningen inderdaad uiteen, maar plat is het zeker niet.

BlueJudaskiss schreef:

Ten eerste vind ik niet al die films geslaagd en ten tweede maakt dat je statement toch niet helemaal waar. Natuurlijk, er zijn mensen die met een laag budget het toch voor elkaar kregen iets goeds te maken, maar dat wil niet zeggen dat kwaliteit en geld helemaal niets met elkaar te maken hebben. Zonder geld is het een stuk moeilijker doorgaans.

• 11925 berichten

Ik zal niet ontkennen dat meer geld ook zorgt voor meer mogelijkheden, maar om nou definitief te zeggen dat meer geld voor meer kwaliteit zorgt..nee. Lowbudgetfilms hebben vaak hun charme en zijn vaak inventief vanwege het gebrek aan middelen.

avatar van jackie chan

jackie chan

niet zn leuke film, er is niks mis met dat de Nederlandse films zo zijn. Maar mijn mening is dat Nederlandse films altijd en dan ook echt altijd hetzelfde zijn.

Hier weer zn clice verhaaltje.

Er is niks mis met Nederlandse films maar ze zijn altijd hetzelfde,

ik neem fichting fish en ellis in glamour land even als voorbeeld,

beide films bevatten romantische scanes beide films typisch hollands en beide films zijn ... terwijl actie en romantiek toch heel ver uit eklaar liggen is het in Nederland altijd hetzelfde. Vet Hard! is ook die kommedy die je altijd in Nederlandse films ziet.

terug bij deze film ik vind het wel leuk dat baue en antonie erin meespelen (he kom ik weer terug, Nederlandse films zijn altijd met of presentatoren of mensen die je zovaak op tv ziet:P) maar na mijn mening moeten ze eens onbekende namen nemen nieuw talent zoeken en eens een andere kant opslaan.

tot slot een dikke pluspunt over de Nederlandse Films. Nederland is een topland als het gaat over jeugd/familie films en daar zijn we vind ik toch beter in als landen als amerika.

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

Net een half uurtje gezien en de knop moest echt ingedrukt. Zo ongeveer het slechtste dat ik ooit heb gezien. Slecht gespeeld, slecht verhaal, Kamerling als vanouds, geen drama, geen overtuiging, geen bezieling. Echt helemaal niks. Alleen de decors zijn aardig, maar dat is omdat ik in die buurt woon.

avatar van s0njaa

s0njaa

Slecht Slecht..

Ohhhh wat verschrikkelijk

jackie chan schreef:

Jep, Fanfare en De Lift hebben inderdaad verschrikkelijk veel overeenkomsten...

Trouwens wel een erg mooie opmerking over die jeugdfilms! Vind ik ook: Het Paard van Sinterklaas was een pareltje dat ik in Amerika nog niet zo snel gemaakt zie worden!

BlueJudaskiss schreef:

Jep, Fanfare en De Lift hebben inderdaad verschrikkelijk veel overeenkomsten...

Zoals er nog veel meer pareltjes zijn...

jackie chan schreef:

Dus Feestje is ongeveer hetzelfde als - pak'mbeet - Guernsey of Wilde Mossels?

hinie schreef:

Zoals er nog veel meer pareltjes zijn...

Absoluut!! Maar Het Paard... staat me nog even vers in het geheugen omdat ik 'm pas gezien heb.

hinie

Dan moet je zeker ook Knetter gaan kijken...

Wouter schreef:

Dus Feestje is ongeveer hetzelfde als - pak'mbeet - Guernsey of Wilde Mossels?

Ja, in beide films zit Fedja van Huet. Dus hetzelfde....

avatar van Wouter

Ik vroeg naar een vergelijking met Feestje....

hinie

En ik plaagde je maar een beetje...

avatar van timburton

timburton

s0njaa schreef:

Slecht Slecht..

Ohhhh wat verschrikkelijk

Inderdaad, maar dan wel heerlijk verschrikkelijk.

Deze film is duidelijk ook wel een beetje ironisch...

Numer 36 in de Flop 100?

Nou, nou! Zó slecht is hij nou weer ook niet?

Ik vond hem best wel vermakelijk, al was het verhaal natuurlijk bagger.

avatar van Chulaa

Chulaa

Vreselijke film, heb sowieso een hekel aan beau..

avatar van TK1991

TK1991

Vond hem erg saai,, En Beau sloofde zich erg uit,,

0,5

avatar van soom

soom

Ja, Beau is een type corpsbal zonder enig talent.. Het enige talent wat hij misschien had bestond uit een beetje roddelen met Albert, als twee overjarige theetantes bespraken ze in het even irritante RTL Boulevard de gossip. Heb je daar nu een opleiding voor nodig gehad, zeg? En een beetje in het beeld staan, dat was zijn tweede 'talent'. Hoe heeft Ruud van Hemert hem kunnen casten? .

Antonie en Daphne zijn leuk. En Chantal Janzen is als Talita wel leuk en begint (mede door haar muzikale talent als eerst Belle en nu Jane) ook weer een beetje een goede actrice te worden voor mij.

avatar van Wouter

Antonie goed in deze film?

avatar van soom

soom

Wouter schreef:

Antonie goed in deze film?

Ja. Jij bent het duidelijk niet met mij eens..?