• 9.385.628 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: LL Cool J, Jonny Lee Miller en Kathryn Morris

Releasedatum: 8 juli 2004

Plot Mindhunters

"For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own."

Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma's voor 'special unit' agenten, die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Jake Harris zijn groep op dit eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen aan de hand van aanwijzingen. Al snel blijkt dat het niet om fictie gaat, maar keiharde realiteit.

avatar van otherfool

otherfool

Spannend en gewoon leuk om naar te kijken, toch wel een positieve verrassing. Naar het einde toe wordt de logica behoorlijk overboord gegooid, maar de amusementswaarde blijft hoog. Een filmpje dat ik nog wel eens zou willen zien.

3*.

avatar van pulp

pulp

homerjay schreef:
Leuk dat het gebouw van Radio Kootwijk zo prominent aanwezig was. Helaas was dat de enige goede acteerprestatie. Voor de rest was de film erg jammer. Het slechte script deed de rest. 2,5 *

Inderdaad, radio Kootwijk! Dat was deze film. Ik heb hem vandaag ff gekeken, ik vond het een vermakelijke film. Sommige dingen waren alleen wat vergezocht. Die man in de rolstoel, die was door zijn kogels heen, die had die zwarte man leeggeschoten, om voet- en handgrepen in de muur te maken..(duh?) Dan vind ik het vergezocht dat de rolstoelman wordt vastgeketend aan een bureau en zich moet verstoppen, en dan vervolgens op zoek gaat naar kogels. Hij pakt dan heeeel toevallig een magazijn waarvan de kogels zijn gesabboteerd, hij schiet en het pistool explodeerd....goh die killer is echt een hele goede profielmaker.....misschien ook telepatisch? Een echte sit-back-and-relax-movie. Vond de film niet echt spannend, wel leuk om een beetje te puzzelen, zoals zo vaak met dit soort films. 3* voor de moeite en radio Kootwijk! (Als ik het verkeerd zie, graag reactie, thnx )

avatar van seth gecko

seth gecko

best vermakelijke film die gered wordt door een aangenaam tempo en behoorlijk ingenieuze moorden maar die de das wordt omgedaan door het slechte acteerwerk van bvb Valesquez,de slechte muziek en het feit dat zowel het scenario als de regie op het einde belachelijk over the top gaan,de killer saai blijkt te zijn en er een gevecht in slow motion plaatsvindt godbetert.

2.5**

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Aardige film. Vlot verhaal.

Genoeg spanning, een lekkere "wegkijk" film. Een film met LL Cool J die het goed doet! Het kijken de moeite waard. Het huren de moeite waard. Ik geef ***-sterren.

avatar van damon

damon

Wat een slechte acteurs (2 vrouwen + 2 mannen) en zeer onwaarschijnlijke en vergezochte plotwendingen

je gaat je meer irriteren dan dat je het spannend vindt

van mij mocht Slater wel een grotere rol hebben

avatar van TDB

TDB

Een ontzettend spannende film die je helemaal in het verhaal meezuigt. Interessante plotwendingen, met boeiende stukken, raadsels en een spannend slot. Een van de beste films die ik gezien heb. * 5 en een plek in mijn top 10.

avatar van The One Ring

The One Ring

Geen onaardige thriller, maar ook weer niks bijzonders. De spanning is goed aanwezig, maar je kunt geen seconde meeleven met de personages. De moorden zijn gruwelijk, maar ook weer te over the top ( neem de dood van Christian Slater bijvoorbeeld, pfff ). Het acteerwerk varieert van superlecht tot middelmatig. Gelukkig vermaakt de film best wel, dus zit er nog een redelijke score in. Dit is denk ik zo goed als een film kan zijn met een acteur die zichzelf LL Cool J noemt.

avatar van Halcyon

Halcyon

Het einde van deze film is zooooooooo "over de top". Slechter kon nauwelijks!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

tis wel een goeie film maar meer heb ik er dan ook niet over te zeggen.

krijgt 3 sterren.

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Heb hem nu 3 x gezien. Vond hem de eerste keer egt geweldig, maar nu zie je toch ook de goedkope acties in de film !!!

avatar van Waku

Waku

Veel van verwacht maar uiteindelijk is mindhunters niet veel meer dan een gemiddelde actie thriller.

Naarmate het einde volgt wordt de film wel steeds ongeloofwaardiger en uiteindelijk is het allemaal wel erg ver gezocht.Toch niet allen maar slechte kritiek want de film verveelt niet. Zit hier en daar gevuld met een verrassing en houdt de panning aardig vast.

avatar van helleke

helleke

Is best wel het bekijken waard maar meer ook niet.

De "moorden" die gepleegd worden zijn wat ver gezocht en in werkelijkheid moeilijk realiseerbaar zonder dat het opvalt.

De laatste vechtscene vond ik er ook totaal over, zo'n gespeelde vechtscene.

En op het eind ging het te veel over en weer van wie nu wel of niet de dader was.

Daarom 2,5 sterren

avatar van mental_jos

mental_jos

kijkt lekker weg, en verveelt geen moment. 3.5*

avatar van jackie chan

jackie chan

Leuke film.

Geef mij maar zo'n ouderwetse film. Niet te veel special effects nou ja het had in werkelijkheid gekund dan. Natuurlijk wel erg lastig

Jammer genoeg vond ik toch dat er te veel doden in zaten. Dat maakt de film gewoon saai, als er nu 7 man sterfen of 9

ik houd meer van trailers waar grote groepen moeten worden gered.

Was dat gebouw in kootwijk?

avatar van Youri

Youri

Het begint wel spannend maar naarmate de film voortduurt wordt het allemaal wat voorspelbaar, alleen is de vraag wie The Bad Guy is. Het had wat meer actie en spanning kunnen opleveren als er meer psychologie is was verwerkt want de personages hebben het niet makkelijk in hun rol. Het acteernivo is om te huilen en het scenario matig. Weinig orgineel en erg teleurstellend.

avatar van code9

code9

Hoewel er enkele redelijk spannende (maar niet bijzondere) momenten in deze onwaarschijnlijke film zitten voel je je door de filmmakers echt als kleuter behandeld bij de laatste plotwendingen. Onbevredigende en overbodige thriller, maar niet echt slecht gemaakt.

avatar van Vincento

Vincento

Goeie film. Met toch wel overwachte dingen. Deed mij toch wel aan de Saw reeks denken.

avatar van Quentin

Quentin

Komt een tvserie van ... waar dat voor nodig is

avatar van raymon

raymon

Best een goeie film, had toch iets meer verwacht. Het verhaal vind ik zelf wat tegenvallend, maar dat word goed gemaakt door gruwlijke moorden en spannende scenens.

weetje: onze eigen Nederlandse Harry Wiesserhaan deed de special effects voor deze film, hij heeft ook de special effects gedaan voor bekende productie's als Soldaat van oranje, Ciske de rat, Lek, The lost battalion, Dog Soldiers, Vet Hard, De Dominee en doet nu ook de special effects voor Zwartboek.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Ongeloofwaardig, maar wel vermakelijk.

avatar van fabianvip

fabianvip

booby traps zijn echt meesterlijk gemaakt. de film is tot einde spannend omdat je gewoon niet weet wie het gedaan heeft. ik zat tijdens de film toch echt te denken, wie zou het gedaan kunnen hebben. en dat maakt de film leuk. 4.5*

avatar van fabianvip

fabianvip

Hij pakt dan heeeel toevallig een magazijn waarvan de kogels zijn gesabboteerd

volgens mij was zijn geweer gesaboteerd....

avatar van NightWolf

NightWolf

Een van de beste thrillers die ik ooit heb gezien. Heeft me van het begin tot het einde kunnen boeien.
Echt ongeloofwaardig vind ik het niet. Ook de moordscènes vond ik geweldig. Vooral met de sigaret vond ik mooi gemaakt. Wel een beetje voorspelbaar dat ze zo aan haar einde zou komen.

Bij mij bleef het tot het einde gissen naar de moordenaar omdat je met zoveel dingen rekening moest houden.

Wel een kleine opmerking: toen de moordenaar op het einde in zijn nek werd geschoten en uit het water kwam zag ik helemaal nergens bloed. Iemand anders wel? Pas toen hij in zijn hoofd geschoten werd zag je het bloed sijpelen.

Hij is een dikke 5* waard.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gister gezien, Wel redelijk alleen jammer dat je niks van Nederland zelf ziet

Als het nou gewoon Texel moest voorstellen ipv dat amerikaanse eiland want het is volledig in nederland opgenomen.

2,5

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Ik vind het een goede film maar toch wel voorspelbaar eerlijk gezegd...

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Mwah al vaker en beter gezien, dit. Maar ach, als entertainment op de zondagmiddag misstaat Mindhunters niet. 2,5*

avatar van TimD

TimD

Leuk, spannend.

avatar van Mulderz

Mulderz

De film blijft boeien, omdat je wilt weten wat de volgende val is en omdat je wilt weten wie nou de dader is. Het concept heb ik alleen al vaker gezien waardoor het voor mij misschien wat saaier was om naar te kijken. Namelijk drop een X aantal mensen op een locatie en laat 1 of ander paranoia iemand ze tegen elkaar uitspelen. Denk aan House on the Haunted Hill, Battle Royale...misschien past Saw hier ook wel tussen.

De ´traps´ waar de slachtoffers ingelokt worden zijn wat ongeloofwaardig en het ziet er ook niet erg geloofwaardig uit op sommig momenten.

Desondanks toch een aardige film om eens te bekijken.

naar mijn mening een 2,5 ster

avatar van Karel Martel

Karel Martel

Op zich wel spannende zet-je-verstand-op-nul film, maar zit helaas stampvol hollywood cliche's en lachwekkende nep effecten.

Tweeenhalve ster.

avatar van Trick

Trick

Ging voor deze film zitten met de gedachte dat het best een goede film zou zijn.....

Maar wat een bagger zeg, vanaf de 1e moord dacht ik al : "oh nee he, zo een film gaat het worden..."

en ja hoor, het werd alleen maar erger...

Maak er niet meer woorden aan vuil.