Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: LL Cool J, Jonny Lee Miller en Kathryn Morris
Releasedatum: 8 juli 2004
Plot Mindhunters
"For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own."
Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma's voor 'special unit' agenten, die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Jake Harris zijn groep op dit eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen aan de hand van aanwijzingen. Al snel blijkt dat het niet om fictie gaat, maar keiharde realiteit.
Sara Moore
Rafe Perry
Jake Harris
Jen
homerjay
Leuk dat het gebouw van Radio Kootwijk zo prominent aanwezig was. Helaas was dat de enige goede acteerprestatie. Voor de rest was de film erg jammer. Het slechte script deed de rest. 2,5 *
ll_Sparrow
Hmm...ik snap al die negatieve reacties niet. Ik vond het een leuke film, leuk verhaal, elke keer als er weer een klok werd gevonden ging je je weer af vragen wie er nu zou worden vermoord en vooral hoe, spannende film. 3.5*
movie-freak
Spannende thriller, maar zoooooo voorspelbaar. Een beetje filmkenner weet vanaf het begin al wie de killer is. Altijd maar hetzelfde type dt in films de moordenaar is...
Dead01
- 1981 stemmen
Na het herzien van deze film ga ik mijn stem wat verlagen.
Het is een goede film maar na de tweede keer is de fun er af.Je let wat meer op en moet zeggen dat je veel tekens ziet wie de killer is en je weet het dan ook dusja.
3sterren
argus
Zo'n soort film had ik al eens gezien. Misschien was het wel een remake van een andere film. Het blijft echter een geinig plot. Met spanning tot aan het einde toe. Niet origineel maar best wel goed uitgewerkt en goed geacteerd. 4
Rascal
Leuke onderhoudende thriller en niet helemaal voorspelbaar toen Christian Slater als eerste het loodje legte had ik echt zo iets van
Verder wel erg storend: wie het nou had gedaan.
ericos
Ben ik niet mee eens, je verdenkt steeds weer een nieuw iemand van al die moorden! Maar uiteindelijk was toch je eerste voorspelling de goede, tenminste dat was bij mij zo!
Maar het is echt een super goede film! Vol met actie...en super leuk bedacht! *5*
dje-em
mjah keurige film, tot op het laatste kwartier erg goed daarna stort het in
waarom schiet ll cool j de uiteindelijke moordenaar neer? wist hij dat hij de moordenaar was, en waarom rende hij achter sara aan? dat leek me toch net iets te echt om af te doen als hij wilde haar kalmeren. ook half niet kloppend was de latere scene waar hij onder schot wordt gehouden door haar, hij zegt wel dat zij het slachtoffer is, maar het leek net of hij echt de moordenaar of een van de moordenaars was. SLORDIG! en ook het feit dat hij sara aan haar haren omhoog trekt, dacht hij dat zij toch de moordenaar was? of wat was dat?
als dit iets beter was uitgewerkt dan had het minimaal een 3,5 geweest nu blijft het bij een keurige 3.
oh ja de uiteindelijke moordenaar is logisch, hij drinkt geen koffie en valt toch flauw??? hij maakt van die typische moordenaar opmerkingen: je houdt toch van me? ik twijfelde overigens tussen hem en Sara. OF Sara zou het brein zijn of ze zou het als enige overleven omdat ze zo slecht functioneert. Dus dit was iets te voorspelbaar. Wat ook raar is en niemand zette daar vraagtekens bij is het gedrag van profilers, je doet een bloedtest en laat een van jullie de namen intypen niemand die zich afvroeg of de namen verwisseld waren, je bent verslaafd aan roken, ziet dat sigarettenautomaat niet werkt en dan pak je TOCH het pakje sigaretten dat er opeens uitvalt terwijl je WEET dat er allerlei moorden worden gepleegd. Je vindt kaarten en confronteert LL Cool J met dit hij zegt ik kan het uitleggen en je luistert niet, sterker nog je wilt hem meteen vermoorden. Echt super professioneel profiler gedrag.
Ach zoals ik al zei een keurige film, met wat kleine irritante aspecten die de film nou net geen klassieker maken.
oh ja nog een ding dan ok ok je denkt het is een simulatie, maar als je een test doet voor je examen als profiler of zoiets is het, dan ga je toch niet doodleuk als christian slater deed de domino stenen aantikken, je kijkt dan toch eerst hoe het in elkaar steekt?. oftewel terecht dat ze dood gingen!
ellie
Goede Thriller. Is me zeer meegvallen van deze film had ik eigenlijk geen hoge verwachingen maar desondanks 3.5 ster
Mr. Incredible
Heb de film voor de 2 de maal gezien , en vind hem toch erg vermakelijk. Alleen vind ik het vreemd dat LL Cool J op een gegeven momnet achter Sara aanzit en dan doet hij net alsof hij de moordenaar is. En dan blijkt dat die andere het toch is , en dan is alles weer koek en ei tussen de twee. Maar goed toch leuk.
maxcomthrilla
Super goede film, omdat het intro je gelijk beetvat en hierna wat eigenschappen van personen nogal onopvallend worden belicht. Gezellig met zijn allen op oefenkamp, zo `n gevoel. En dan......gebeuren er onverwachte dingen waarbij ik telkens iemand anders verdacht van moord. De tijd is een welkom element, je weet dat er iets gebeurt maar wat? Het einde vond ik eerst verwarrend maar na hierover gerelativeerd te hebben logisch. Ik ben het niet eens met de voorspelbaarheid....tenzij je een hele goede puzzelaar bent. ( of detective ). *4,5
Nightstalker
Deze film was echt superspannend. had nooit gedacht wie de moordenaar was. Ongeveer op het einde van de film dacht ik dat hij de moordenaar was, maar toch was het niet zo. 4,5 sterren !!!
Nubis
Ik vond het echt een hele spannende film. Alleen een beetje ongeloofwaardig af en toe, maar dat maakt niet heel veel uit.
Niet de beste thriller die ik heb gezien afgelopen tijd, maar wel een leuke ja.
AardeWerk
Een spannende film, met prachtige beelden, en het indrukwekkende gebouw van Radio Kootwijk op een fictief eiland. een prima stukje entertainment. Voor mij echt wel een 3,5.
moustafa
wel heftig,die film is deels ook opgenomen op het terrein van de Haagsche Hogeschool,terwijl ik dat pas later hoorde.
nickdeleuw
is deze film serieus deels in nederland opgenomen?? ik vond deze film vooral verrassend.. ik dacht continu dat de 'killer' degene was die dan 2 minuten later weer vermoord werdt.. het enige dat ik jammer vind aan deze film is het feit dat als je nog niet opgeleide agenten op een eiland zet en ze dan een voor een laat afmaken, dan zet je ze toch niet op dat eiland.. leedvermaak of z'n best.. :S
3.5 sterren.. is genoeg
cempaka
Helemaal uitgekeken en vond het uiteindelijk jammer van mijn tijd.
joostvanos
Ik snap niet waar iedereen hier zo'n punt van maakt. Ik heb hem gisteren zitten kijken in ook de lekkere sfeer dus midden in de nacht op een 5.1 surround set. Ik vond hem ge-wel-dig. De acteerprestaties deden zeker niet ten onder aan het hele sterke verhaal en de pschyco blijft tot aan het einde van de film steeds wisselen. Ik denk dat de mensen die dit een slechte film noemen en doorzichtig niet echt een film ooit goed kunnen vinden. Ook nog een leuke bijkomstigheid zijn de vele opnames in Nederland.
joostvanos
3.5 sterren.. is genoeg
Als je goed naar het verhaal had geluisterd was het ook niet de bedoeling om ze af te laten maken. Ze moesten een fictieve serie-killer vinden. Maar een iemand uit de groep nam uit eindelijk die taak over. Miscchien moet je hem nog een keer kijken.
Ziggy007
Standaard thrillertje, maar dat maakt hem niet erg/saai.
Dit soort films zijn altijd wel leuk om te zien, en je eerste ingeving blijkt vaak ook de goede te zijn. Toch laat je je tijdens het verhaal weer meeslepen en ga je twijfelen aan de dader (maar dat is de bedoeling van de film).
In alles is de film gewoon matig: acteurs, beelden, script, etc.
Gewoon een lekker lui-achterover-vermaak-filmpje
partyboy
ik vond het echt een spannende film en een erg leuk uitgewerkt en snap alle negatieve reacties niet echt.. 4*
Dead01
- 1981 stemmen
Na 2 keer zien heb ik toch wat mijn stem verlaagd,eerste keer had ik ook niet echt slechte reacties 2de keer toch enkele punten dat je uw stem doet verlagen
stan
Een verrassende film zeg...! Je zit alleen maar in spanning en je wil gewoon weten wie de killer is, het is ook echt wel vet gedaan die moorden vooral die van die sigaret .
Al liet het helaas het acteren soms de wensen over
want anders was het nog wel 4* geweest
Mc
- 2092 stemmen
mm, aardig filmpje, het acteren viel wat tegen zo nu en dan, en wel wat ranzig af en toe
Had wat meer Christian Slater verwacht.
Ps. Deze quote vond ik wel geweldig: 'I guess we found out his weakness... bullets'
Materny
Heerlijke film waarbij het genre eens in een nieuw jasje wordt gestoken.
Vind het verhaal geniaal en daarnaast zijn de acteerprestaties natuurlijk ook beter dan gemiddeld.
Alleen die Sara Moore ( echte naam ff ontglipt ) vind ik maar een irritant mens.
Het lijkt wel of ze nog steeds zwaar getraumatiseerd is over de dood van haar zusje en ze gedraagt zich alsof het een week geleden was gebeurd.
Maarja, laat ik me niet moe maken over zo'n klein akkefietje want buiten dat is de film gewoon super.
Alleen het verhaal zelf geef ik al *4 maar op de andere punten kan ik eigenlijk ook niet veel meer punten eraf trekken omdat ik daar simpelweg geen reden voor zie.
Hulde aan de scenarioschrijvers die deze film messcherpe dialogen heeft verschaft.

‘Bring Her Back’ scoort hoog op Netflix: ‘Deze film heeft me aangenaam verrast’

'Valentine's Day' verovert koppositie op Netflix: bekijk hier de volledige Top 10

'Furiosa: A Mad Max Saga' is binnenkort niet meer te zien op Netflix

Netflix stopt met 'Terminator Zero' ondanks positieve recensies