• 9.385.677 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: LL Cool J, Jonny Lee Miller en Kathryn Morris

Releasedatum: 8 juli 2004

Plot Mindhunters

"For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own."

Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma's voor 'special unit' agenten, die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Jake Harris zijn groep op dit eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen aan de hand van aanwijzingen. Al snel blijkt dat het niet om fictie gaat, maar keiharde realiteit.

avatar van Nieke

Nieke

't Is al een tijdje geleden dat ik hem heb gezien (voor de derde keer), maar als iemand me nog kan helpen; wie is dat bruine - mokka meisje en in welke film speelde ze nog mee?

Mindhunters is spannend (of misschien heb ik gewoon een zwak hart) en vliegt in treinvaart voorbij.

Jammer idd van Val en Christian, maar zou het ook niet een beetje komen door het hoge loon dat ze vragen? Ze denken dat ze nog steeds meedraaien in het overbevolkte Hollywood...

Aardig filmpje, mensengoesting, maar ook een aanrader.

In de 'stijl' (mss veel gezegd) van LD 50: Lethal Dose

avatar van Edie

Edie

Aardige film, ook hoge waarderingen hier vind ik. Leuke film: zeker! Leuke popcorn film, maar meer niet.. Geen topper, of een film die ik niet snel vergeten zal helaas. 3 Sterren.

avatar van dvd-man

dvd-man

Ik ben nu op ong. 30 minuten film moet nog ff op gang komen, ik post later wel hoe ik hem vond.. !

avatar van remorz

remorz

Hield iedereen ons maar zo goed op de hoogte...

avatar van dvd-man

dvd-man

dvd-man schreef:

Verhaal komt na 40 minuten echt goed opgang en word dan super vet. Gebeuren vet veel onverwachtse dingen, ik geef hem 3.5 sterren.

avatar van Miracle

Miracle

Hoi

ik vind hem het een hele toffe film

veel actie.....spanning en onverwachte boobytraps enzo.....egt een hele dikke film!

avatar van Quentin

Quentin

Miracle schreef:

Hoi

ik vind hem het een hele toffe film

Wat heeft de omvang van een film (als die bestaat ?) te maken met de kwaliteit?

avatar van donkie

donkie

als je zin hebt in een goede actiefilm, moet je zeker deze zien!!! Geen saaie actiefilm zoals James Bond met wat vuur en voorspelbaar, deze is zeer spannend!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Prima thriller, vond ik. Leuk dat hij in Nederland is opgenomen; de Haagse Hogeschool als FBI-Headquarters

En natuurlijk de "Kathedraal" van Radio Kootwijk, die een prominente hoofdrol speelt. Heel apart gebouw trouwens. 3,5*

avatar van The Goss

The Goss

en ik maar denken tijdens de film "goh, wat lijkt dat gebouw op het gebouw van radio kootwijk".

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Redelijke film. De plottwists die irritant gedaan waren dat had veel beter gedaan kunnen zijn, matig acteerwerk van 'de groep' (vond zelfs LL Cool J tot de beste behoren, al was hij wel te doen). 2,5*

avatar van Edie

Edie

Mee eens, had beter gekund allemaal. LL Cool J ging ook wel, maartoch.. 2 sterren, geen film die ik snel weer kijken zou.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik snap d'r niks van: plottwist ok, maar die tussen LL Cool J en de werkelijke dader vond ik bizar. Waarom is het op een gegeven moment zó duidelijk dat LL Cool J. de dader is, hij zit achter Sara aan alsof hij haar ik weet niet wat zou wilen aandoen, en dan ineens is hij het niet, en is alle strijd vergeten en vergeven. Heel vreemd. Verder was het wel een aardige film, niet meer dan dat. Een zesje dus 3*

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Christian Slater die geen hoofdrol speelt of Val Kilmer, maar paar onbekende gasten...:S.
En hoe Christian op het eerst stierf was nogal nep!
Matig.

Beoordeling: 3

avatar van Nieke

Nieke

Nep maar knap!

avatar van Film Pegasus

Geweldige film met originele moorden. Het is telkens een verrassing als er iemand dood gaat. Toch enkele karakters die niet goed uit de verf komen of te overdreven zijn (Vince en Nicole) maar dat wordt goedgemaakt door oa LL Cool J. Het concept is klassiek met de 10 kleine negertjes die 1 voor 1 afvallen, maar de uitwerking is wel de moeite.

avatar van darkcity

darkcity

Spannend en goed verhaal/twists, vergeleken met Harlin's andere films zijn dit verhaal en de twists wel van topniveau.
Spanning zit er goed in en sterfscenes zijn ook goed.
Idd jammer van de vele 'daderverwisselingen' op het eind, maakt het allemaal wel wat onrealistischer.
Maar mag de pret niet deren hoor, stoere aktiefilm ! 4 sterren.

avatar van Ten

Ten

Ik heb bij deze film geen moment op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik vond het totaal geen 'mind'cracker, wat de naam wel zou doen verwachten.

Ik vond tevens het acteerwerk van alle acteurs beneden de maat, ik had dan ook op het laatst het idee dat in alle rollen mijn moedere het beter had gekund.

De film begint wel grappig, met van die heerlijk doordachte profiler opmerkingen. Maar als ze eenmaal op het eiland zijn aangekomen, heb ik eigenlijk niks meer van hun intelligentie en kennis weten terug te vinden.

De opzet van bepaalde traps waren wel aardig, maar dit werd ruim teniet gedaan door het slechte acteerwerk.

1.5* voor het proberen

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Ik vond dit gewoon een hele vette film! Leuk complotje, niet erg origineel maar 't steekt leuk in elkaar. Over het iets matige acteerwerk kan ik het mee eens zijn. De doodjes waren wel leuk bedacht vond ik

avatar van IcU

IcU

Vette film met een aantal schokkende en spannende dingen er in

Hannibal schreef:

Nou kijk, LL en Sara dachten van elkaar dat ze de dader waren, daarom ging mr. Cool achter sara (voor hem, de moordenaar) aan. En zo dacht sara dus dat LL Cool J de dader was. Wat hij dus niet was, snap je...

3.5 * van mij

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Spannende film waarbij je blijft afvragen wie nu de dader is. De uiteindelijke dader kwam voor mij toch wel als een verrassing! Het idee van de dader om de momenten van moorden op bepaalde tijden te doen vond ik wel leuk gevonden. Wel jammer dat de twee bekendste acteurs er, of heel vroeg uit gaan (Slater),of heel weinig in voorkomen (Kilmer). Desondanks vind ik het een goede film die bij mij de spanning zeker wel vast weet te houden!

3,5 ster

avatar van E V

E V

niet zo'n hele orginele en vrij ongeloofwaardige thriller, wel spannend.

Een verrassend einde.

avatar van ShEePiEj

ShEePiEj

goeie film!!! 4,5*

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Goeie spannende Thriller ! Er mogen van mij nog wel meer van deze films komen. Toppie !!!

avatar van k1r0

k1r0

Redelijk originele film, met vooral vette moorden, dat maakt de film toch wel best speciaal

3,5 *

avatar van clairest

clairest

Goede actiethriller.

avatar van -hugo-

-hugo-

simpel gezegd: genoten! met een 3 vrienden zitten kijken een een wedje gelegd wie de moordenaar was.... niemand had het goed... wel beetje voorspelbaar dat LL zoals altijd the goodguy is en dus al uitgesloten was als moordenaar. al met al chillende moorden en een lekker spannendhoudend tot het eind verhaal!

avatar van xangadix

xangadix

Juist ja.

avatar van Tanja83

Tanja83

Leuke film om naar te kijken, blijft boeiend tot het einde.

Alleen jammer dat Slater en Kilmer er zo weinig in voorkwamen.

Natuurlijk is de uitocht van Slater uit de film helemaal geweldig!!!
En ik ben spontaan gestopt met roken!!!!

Inmiddels twee keer gezien, om de uiteindelijke dader te checken.

**** sterren

avatar van pjutter

pjutter

goede thriller

alleen het was een beetje triest dat ze elke pop kapot schoten en dus (per ongeluk) elkaar raak schoten

de rest was leuk