• 9.384.381 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: LL Cool J, Jonny Lee Miller en Kathryn Morris

Releasedatum: 8 juli 2004

Plot Mindhunters

"For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own."

Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma's voor 'special unit' agenten, die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Jake Harris zijn groep op dit eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen aan de hand van aanwijzingen. Al snel blijkt dat het niet om fictie gaat, maar keiharde realiteit.

avatar van Yak

Yak

Huh? Bij mij doen ze het gewoon hoor.

avatar van neo

neo

Kraantje lek?

avatar van Wouter

Trailer verraadt weinig goeds.

jassonn

Inderdaad nu doen ze het bij mij ook.

avatar van Goodfella

Goodfella

Vyvre schreef:

Op een schaal van heel slecht..heel heel slecht. Slechte special effects, slecht acteerwerk, slechte dialogen en slecht alles. Ik denk dat ik nog heel coulant ben als ik zeg dat ik hier 0,5* voor geef.

Inderdaad, absoluut één van de grootste prullen die ik de afgelopen jaren heb gezien. Die scenarioschrijver dient voor de rest van z'n leven te worden opgesloten; mijn god wat een kutverhaal. Ongelofelijk dat een heel team mensen erin slaagt om zo'n zielloos wanproduct op poten te krijgen, geef dat geld dan toch aan een arm land ofzo..

avatar van tovenaar

tovenaar

Oh-My-God dit was slecht... ik had medelijden met de halve crew van deze film die in de zaal moest aanhoren hoe veel mensen hun lach niet eens in konden houden (waar de film niet lachwekkend bedoeld was)... om maar niet te spreken van die snurkende kerel achter me. Aiii.

avatar van Zelva

Zelva

jassonn

Zag de trailer laatst voor Secret Window,en het zag er best spannend uit.

Zelva schreef:

Toch geeft 25% een 10 op IMDb.

Met zo weinig stemmen heeft de filmcrew al gauw een aandeel van 25 procent in de stemmen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Zelva schreef:

Toch geeft 25% een 10 op IMDb.

Sja na de film werd gisteren het boe-geroep ook overstemd door applaus.. Hoop niet dat deze meedoet voor de publieksprijs op 't AFFF.

avatar van stinissen

14 5.4% 4

7 2.7% 3

5 1.9% 2

17 6.5% 1

Wel raar dat hier drie mensen gestemd hebben en alle drie een halve ster geven.

Deze film komt as maandag in de sneak en daarna zal ik over deze film berichten.

avatar van Jordy

Jordy

Je moet imdb cijfers niet zo serieus nemen bij zo'n laag aantal stemmen (die stemmen hier zijn tenminste onderbouwd)

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad, want blijkbaar zijn de genre-liefbebbers er wel weg van. The Arrow geeft namelijk 3 sterren.

avatar van stinissen

De Haagse Hogeschool is omgedoopt tot FBI Academy in deze standaard who don it thriller . Het verhaaltje van ‘Mindhunters’ is een zoveelste variant op het tegenwoordig erg populaire ‘tien kleine negertjes’-genre. Val Kilmer en Christian Slater gaan in het eerste kwartier een paar keer met elkaar in de clinch, alvorens voorgoed uit beeld te verdwijnen. Dat deze twee sterren er als promotiestunt bij zijn gehaald, lijkt overduidelijk. De echte hoofdrollen zijn weggelegd voor Kathryn Morris, LL Cool J en Johnny Lee Miller.

‘Mindhunters’ vond ik persoonlijk wat clichématig maar met een korreltje zout op een regenachtige zondag middag is die nog best te pruimen.

Toch nog een dikke 6 dus 3*

avatar van zeus

zeus

Weer zo'n 10 in een dozijn filmpje over wie heeft het gedaan. Maar goed het was wel vermakelijk en er waren verschillende plotwendingen. 3*

avatar van sydney

sydney

Tja, tja en nog eens tja. 1,5*

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik vond het een hele goede spannende film. Antonie Kamerling had idd een hele belangrijke rol, geen tekst maar enkel een kans om een andere man te kussen :s Ook Val Kilmer's rol was te verwaarlozen.

Nou een 3,5 dan maar.

avatar van BS

BS

de grote mensen even aan de kant geschoven en alleen het verhaal bekijkent vind ik het wat webhebben van Final Destination.Je weet dat er op een gegeven moment iets gaat gebeuren,je weet niet wat,maar het wordt leuk.

Dat is ook een beetje de rode draad die ik zie.Net als Final Destination doet het verhaal er niet echt toe, het gaat om de moorden.

Al met al toch best een aardige film om te kijken.

avatar van ToiBoy

ToiBoy

Rara wie heeft het gedaan??? Zeer spannende film, toppertje!!!

avatar van Gorro

Gorro

Gisteren gezien in de sneak en wat een slechte film. Ten eerste heeft deze film de meest irritante filmscore sinds tijden. Daarbij is ook nog eens het acteerwerk ver beneden de maat. Maar het meest storende was nog wel, dat de film voor jou nadenkt. De film bepaalt wie je op welk moment moet verdenken en dat gebeurt totaal niet subtiel. Het leuke van whodunnits is dat je zelf een beetje kan gaan puzzelen met subtiele hints, maar in deze film wordt je visie zo gestuurd dat dat onmogelijk gemaakt wordt. Uiterst vervelend. *½

avatar van Druksensor

Druksensor

Zeer vermakelijke film. Doordat de vaart er aardig in wordt gehouden wordt de film op geen enkel moment saai. Een meesterwerk is het niet, maar er zijn slechtere films in dit genre.

avatar van Reptile

Reptile

Top film.

Van begin tot het einde weet je niet wie de moordenaar is je verdenkt iedereen. (totdat die gene dood is)

avatar van tovenaar

tovenaar

Reptile schreef:

Top film. 5*

Come on... Hoe nieuwer de films hoe beter zeker (aan je top 10 te zien).

:O,die top 10

avatar van morpheus

morpheus

Goede thriller, die weliswaar niet bijster orgineel is, maar een goed spannende sfeer opbouwt en de 106 minuten er met een goede pacing doorheen jaagt. Je zou Mindhunters een beetje kunnen vergelijken met Identity en een flinke vleug final destination alleen dan zeker in de vergelijking met identity een versimpelde versie meer gericht op een jonger publiek. De film heeft wel als whodunnit de neiging teveel het publiek te willen pushen. Ook veel filmcliche's die je vaker bij een jonge cast terugvind zitten ook in Mindhunters. Zodra de "mindhunters" onder spanning staan gaan ze overirrationeel gedrag vertonen waarmee ze hun eigen karakter onbedoeld persifleren.

Gelukkig stopt dit bovenstaande Mindhunters niet van het zijn van een degelijke thriller. De sfeer is goed en de regie strak, de actie en spanning non stop, de sterfscenes degelijk opgebouwd en de actiescenes aan het eind zijn intens en mooi gefilmd. Het pakket als geheel gezien mag dan niet geheel orgineel zijn, in Mindhunters wordt het zodanig verpakt dat het ook niets uitmaakt.

***1/2

avatar van MWX

MWX

leuke film gebeurt genoeg is nooit saai leuk geacteerd niet bijster orgineel maargoed ik heb de films liever goed gegapt dan slecht bedacht en deze valt zekers onder goed gegapt

***.5

avatar van Wouter

Moderators, mag ik nu op het uitroeptekentje drukken?

Mijn hemel, wat een diarree.

MWX, ik durf te wedden dat je beter kunt schrijven als je een beetje je best doet.

avatar van Jordy

Jordy

De volgende keer óf uitroeptekentje, óf het bericht gewoon negeren svp. Berichten waarin geklaagd wordt over slecht taalgebruik vind ik vervelender dan berichten mét slecht taalgebruik.

avatar van Reptile

Reptile

tovenaar schreef:

Come on... Hoe nieuwer de films hoe beter zeker (aan je top 10 te zien).

Nee niet hoe nieuwer hoe beter.

Ik heb ff snel een top 10 gevuld ik moet nog ff in me film lijst duiken om me top 10 te wijzigen.

avatar van Northernstar

Northernstar

Vond het een goede spannende film. Bleef tot het eind spannend, wie de dader is. Echt een thriller, zoals ie moet zijn.