Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: LL Cool J, Jonny Lee Miller en Kathryn Morris
Releasedatum: 8 juli 2004
Plot Mindhunters
"For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own."
Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma's voor 'special unit' agenten, die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Jake Harris zijn groep op dit eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen aan de hand van aanwijzingen. Al snel blijkt dat het niet om fictie gaat, maar keiharde realiteit.
Sara Moore
Jake Harris
Jen
Bert1
Erg voorspelbare film.
Hoewel ik geen paranormale krachten bezit, voorspelde ik tijdens de pauze toch de dader en het motief.
jeleentje
zooo saai ik viel en dat doe ik niet snel bijna in slaap ik vind saw 2 best eng maar dit was er niet mee te vergelijken, ik zou deze film niet kijken als je een avondje wilt griezelen, eerder met een griezelfilm marathon deze tussendoor voor iets relaxder, heet enige dat dan nog wel mooi is vind ik dat je pas op het einde weet wie het is.
skompie
Ik vond hem niet saai en voorspelbaar eerlijk gezegd ook niet. Ik zat bij de dader toch tussen twee te twijfelen.
Wat ik me alleen wel af vraag is: hoe kon de moordenaar al die domino steentjes op een rij zetten zonder dat één van die anderen ontdekte dat hij een tijd weg was?
datzelfde geldt voor het geval dat hij Harris heeft vermoord. Dan hadden ze hem toch wel moeten missen want ze waren als groep bijna altijd bij elkaar.
Voor de rest vond ik het dus een vermakelijke film en heb me geen moment verveeld.
deppfan
Ik vond het allemaal net wat te onwaarschijnlijk. Nu kan dit meestal ook prima in deze film maar in dit geval ging het niveau toch flink naar beneden. De acteurs vond ik wel heel goed, en ik heb ook flink zitten gruwelen weet ik nog (het is alweer een poosje terug dat ik deze film gezien heb), en misschien ligt het aan mij, maar ik vond de film niet voorspelbaar en had de hele film geen idee wie de moordenaar zou kunnen zijn. Dit soort films zijn niet mijn ding, maar toch moet ik eerlijk zeggen dat ik saw 2 inderdaad beter vond. 2.5*
Helemaal geen slechte film. Visueel was hij goed (vele shots met de camera op de grond, viel me op) en de acteerprestaties waren oké. De manier waarop iedereen doodging vond ik toch wel origineel.
Enkel het verhaal was een groot minpunt. Dit soort dingen hebben we al vrij veel gezien, en hoewel het tot op het laatste nippertje geheim bleef wie de moordenaar was, was ik toch niet echt onder de indruk van diens motief.
er zitten enkele cliché's in de film en sommige dingen zijn toch nog niet echt duidellijk.
Maar...de film was erg entertainend, hij werd nergens saai en was soms wel vrij spannend.
hierdoor toch nog een 3.5.
3.5 sterren.
StefMir
Heb wel genoten van de actie en heb me geen moment verveeld. Er zat voldoende vaart in en tot op het laatst bleef het gissen wie de dader was. een 3,5
juhroen130
Zeker wel spannend, en ik wist ook helemaal niet wie de dader was tot het eind, was er wel de hele tijd van overtuigd dat ll cool j het niet was. Goede film 4*
dennis1984
Leuke film, goed verhaal. Het blijft spannend tot het einde alleen 1 minpunt.
Waarom moet LL Cool J, voordat hij diegene in die rolstoel wil redden (terwijl hij weinig tijd heeft) eerst z'n shirt uitdoen . Het is toch geen Van Damme film.
Jammer dat de topacteurs; Kilmer, Slater en Kamerling :S allen zo'n kleine rol hebben.
marloes v
Ik ben teleurgesteld! Een meisje dat ik ken beweerde dat het zo'n goede film is. Hij staat volgens mij in haar top 3 beste films dus ik moest die film natuurlijk zien! Als zij hem zo goed vond!
Maar hij viel dus aardig tegen. Ik wist al aan het begin van de film wie er tot het laatst over zouden blijven ( Ik zeg niet of ze het overleven of niet want dat is niet leuk voor de mensen die de film nog moeten kijken.) En wie de moordenaar was wist ik ook al half verwege de film. Sommige van de acteurs vond ik matig acteren, maar andere zoals die gozer in de rolstoel vond ik dan weer wel goed.
Ook vond ik het script maar matig, ik moest er soms zelfs om lachen.
Maar ja, leuk verhaal om eens een keertje te zien, een tweede keer hoeft voor mij trouwens niet.
JeffreyV
Ik zie nog best veel negatieve reacties. De meningen verschillen dus duidelijk, want ik vind het een geweldige film! Ik zal niet snel een film 5 sterren geven, maar deze verdient het, dus.. 5*
ja je hebt gelijk deze film verdiend hogere score.
omdat het verhaal je niet loslaat en je meesleurd.
en je weet echt niet wie goed en slecht is.
de aanslagen werden erg goed in beeld gebracht.
spanning volop.
goed geacteerd.
kortom
LOTR-lover
Het plot, daar haalt de film zijn hoge score vandaan, wat mij betreft. Geweldig in elkaar gezet en ook goed uitgewerkt. Je wordt continu op het verkeerde been gezet en dat siert de scriptschrijver.
Savvy
Origineel concept. Alleen is het soms bijna een overkill aan toevalligheden, echter niet storend. Alleen vind ik Johnny Lee Miller verkeerd gecast als de killer, daarentegen is LL Cool J zoals altijd weer lekker chill. Mijn eindoordeel: 3,5*
kijkert
Verhaal was niets, spanning was ver te zoeken, en originaliteit was matig, maar dat ik opeens dat gebouw herkende, dat vond ik wel leuk.
1* voor Radio Kootwijk.
sn@ke
- 2077 berichten
Erg goede thriller met veel spanning en geweld. Harlin kan het nog steeds.
Mustjilp
Alleen vind ik Johnny Lee Miller verkeerd gecast als de killer.
Ik heb de film nét niet afgekeken op school, maar ik wil je evengoed bedanken dat je laat weten hoe het afloopt
kijkert
Ja, dat kan soms gebeuren, zal niet expres zijn, maar als je er iets van zegt zou je beter ook niet nog eens die spoiler kunnen kwoten.
Mug
Wat kijkert zegt. Spoilertags zijn nu aangebracht. Volgende keer graag een alert sturen (knop met het uitroeptekentje). Onze dank is groot.
BlueSword
erg goeie film, helemaal zo slecht nog niet, vond alleen de acteerprestaties waardeloos, leek net of bijna niemand het boeide als er iemand doodgaat.
voor de rest wel goed verhaal met wel een paar voorspelbare stukken maar ook veel onvoorspelbare.
orginele doodscene's ook maar toch was ik niet helemaal verast op het einde, waarom die gast het deed vond ik ook niet helemaal geloofwaardig.
vraag me wel 1 ding af, hoe kan een gast in een rolstoel nou een agent worden, lijkt mij niet echt handig.
Slater (crew films & series)
Het zijn geen agenten, speciale ****** weet die naam even niet meer. Ze moeten uit kunnen vinden hoe iets in elkaar zit enz, en iemand die slim is in welke conditie dan ook zou daar wel een handje mee kunnen helpen
robin00787
Het zijn zogenaamde Profilers, die een profiel maken van een (serie) moordenaar.
Voordat ik het schijfje in mn DVD speler deed had ik weinig verwachtingen van Mindhunters, gelukkig viel het achteraf mee.
Er zitten genoeg zwakke punten in de film. Om te beginnen is Mindhunters totaal onrealistisch, onzinnig en neemt het zichzelf veel te serieus. Het verhaal is zeer zwak (en we hebben dit idee al zo vaak gezien!!) en de film komt een beetje goedkoop over. De personages zijn een stel mietjes (m.u.v. van Val Kilmer) en je vraagt je af hoe deze bij de FBI terecht zijn gekomen. Bovendien komt Christian Slater niet echt overtuigend over tussen al die jonge honden. De zogenaamde verassende twists zijn eigenlijk helemaal niet zo verassend en de visual effects zijn in het begin echt om te huilen (zie dood van Christian Slater), gelukkig wordt dit later een stuk beter.
Tijdes de film had ik steeds de vergelijking met Identity (2003). Deze film heeft een soortgelijk verhaaltje. Helaas is Identity toch een stukje beter. Waar Mindhunters het moet hebben van slappe twists en een eezijdig verhaal is identity zo sterk door de mysterieuze sfeer, de verassende/leuke personages en de grandioze twist aan het eind.
Maar al deze minpunten maken Mindhunters nog geen onvermakelijke film. Sterker nog, de film blijft de hele 100 minuten vermakelijk en heeft een flink tempo. Ook het ''middle of nowhere'' sfeertje zit er lekker in en de verschillende moorden zijn amusant om naar te kijken. Daarnaast is het altijd weer de vraag wie er nu weer niet dood is en de boel komt verstoren/redden. De film was af en toe toch ook best spannend en eng.
Het leukste vond ik nog dat de FBI Quantico headquarters verdacht veel leek op mijn school (Haagse Hogeschool) en later bleek dit ook gewoon de HH te zijn. Zie je gewoon een helicopter op het plein staan en daar achter gewoon allemaal studenten lopen. Wel grappig om te zien.
Al met al is Mindhunters zeker niet goed maar zolang je je verstand op nul zet, blik op oneindig en weinig verwacht is het zeker wel vermakelijk. Krappe 3*.
Slater (crew films & series)
Wow...ik vond het juist het mooiste in de film, de Dood van Christian, omdat je alle details nu ook wel beter zag de rest was ook niet slecht, maar je kon de CGI te goed spotten.
disappear
Vermakelijke film met laag realiteitsgehalte, maar met leuke vondsten. Ik heb me de eerste anderhalf uur geen moment verveeld, maar vond het laatste kwartier wat minder. Verrassend dat niet alle grote namen lang overleven
tukkerstein
Maar dit is dan ook geen horrorfilm.
Vaig
Ik vind t eigenlijk wel een zeer goede thriller. En dat die voorspelbaar is kan ik me niet eg voorstellen eigenlijk
mikeh
heb hem pas nog gezien, goede die film die goed in elkaar steekt. het einde is ook goed, die scene onder water.
3,5 * voor deze ruimvoldoende film
Niveath
Whaha bij Talpa kunnen ze zelfs een film niet fatsoenlijk uitzenden.
Toch erg leuke film. Alleen nu de tweede keer heel anders omdat je al weet wie de 'moordenaar' is

'Wuthering Heights' is na slechts enkele dagen al een gigantisch kassucces

Ook van 'Marty Supreme' genoten? Deze toptitels weten die vibe goed te evenaren

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Nieuw op streaming deze week: wat zijn de beste releases?

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003