Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Anthony Hopkins, Julianne Moore en Ray Liotta
Releasedatum: 22 februari 2001
Bekijk via SkyShowtime
Plot Hannibal
"His genius undeniable. His evil, unspeakable."
Na de ontsnapping uit z'n inrichting is seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter inmiddels al jaren ondergedoken in Florence. Een oud-slachtoffer van Lecter probeert hem terug te lokken naar Amerika, om wraak te kunnen nemen. Hij gebruikt hiervoor het enige waar Lecter in geïnteresseerd is: FBI-agente Clarice Starling.
Dr. Hannibal Lecter
Allegra Pazzi
Evelda Drumgo
FBI Agent Pearsall
Chainsaw
Las in de tijd dat deze film ging draaien in de bioscoop grote verhalen over hoe extreem eng en goor de film wel niet was. Als je deze film dan bekijkt, vraag je je af waar die mensen naar gekeken hebben. Want hoewel Hannibal zeker niet slecht is, het is ook verre van een meesterlijke thriller. Hier en daar best aardig, vooral te danken aan een geweldige Hopkins, maar (zeker in vergelijking met Silence) een flinke tegenvaller.
2,5 sterren.
Hannibal
Even een berichtje van Hannibal zelf:
De spanning zat in de film, van begin tot eind. Zelfs als Hannibal een "gewoon" gesprek heeft, is het spannend, omdat je verwacht dat er iets gebeurt (wanneer slaat hij toe ).
Silence of the Lambs was beter, maar dit vind ik een waardige opvolger.
Anthony Hopkins heeft mij weer niet teleurgesteld. 4 sterren
otherfool
Ik vind het een nogal dramatisch slechte film, met een erg slecht plot, vooral in vergelijking met Silence of the Lambs, dat ook nog eens enorm lang wordt uitgerekt en er 1 van de slechtste eindes in de filmgeschiedenis aan vastplakt.
Inderdaad, een bizar slecht vervolg op 1 van de grootste filmklassiekers aller tijden. Sfeerloos en met zwakke dialogen, feitelijk gewoon een aanfluiting.
Het Hannibal karakter verkloten is een prestatie op zich, maar niet eentje om trots op te zijn. 1,5*.
hellblazer93
Goede film. Antony Hopkins acteert fantastisch en het verhaal is wel grappig. Toch minder dan de andere 2 delen. 3.5*
Shinobi
Wederom een saaie film om te zien. Die scène met de zwijnen en dat hij die ene gast een stuk van zijn eigen hersens laat eten hebben wat, maar meer dan dat ook niet.
Ik geef 'm 1 ster.
Op zich een best goede film met wederom een uitblinkende Hopkins in zijn beste personage ooit gespeeld door hem; Dr Hannibal Lecter. Lecter blijft echt een imponerend en gruwelijk personage waar je ondertussen toch ook wel de nodige symphatie voor krijgt.
Toch miste ik Jodie Foster als agent Starling.
Het verhaal zelf boeide me wel. Zeker het gedeelte met de varkens.
Maar ondanks dat alles best goed is, zal ie nooit het niveau van het legendarische Silence of the lambs halen.
Ondanks Scott een enigszins teleurstellend deel uit de beroemde reeks, mede doordat de weegschaal meer richting horror dan suspense uitslaat. Hopkins en Liotta geven de film meer klasse waardoor het eindoordeel goed is.
Donkerwoud
Anthony Hopkins is het enige wat deze verschrikkelijke film nog een beetje overeind houdt. Het grootste punt is dat het de onderhuidse spanning van het origineel verruilt voor een simplistisch gorefest. Met Red Dragon werd gelukkig weer een kleine revanche gemaakt, om met Hannibal Rising een nog grotere verschrikking neer te zetten...
Na het zeer sterke deel 1 had ik best wel hoge verwachtingen van het 2e deel. Die zijn echter niet uitgekomen maar ondanks dat vond ik dit best een vermakelijke film met wederom een zeer goede rol van Anthony Hopkins. Deze film bevat wel meer grove momenten dan het eerste deel maar dit deel is niet echt spannend (wel boeiend) en het verhaal is minder. Ook trouwens goede bijrollen van Giancarlo Giannini en Ray Liotta. Julianne Moore is natuurlijk geen Jodie Foster maar zij deed het best aardig in deze film.
Chimpz
In plaats van een psychologische thriller eerder een grafische thriller, helaas. Ook is Julianne Moore minder overtuigend dan Jodie Foster als Clarice. Op zich een degelijke film, maar maak zeker geen vergelijking met Silence of the Lambs, want dan kan hij enorm hard tegenvallen. Wel mooie fotografie.
movie acteurs
Goede film. Alleen ging het een beetje te veel over hoe Hannibal mensen opat, Was wat minder spannend maar toch goed en geslaagd voor 3,5 sterren.
Leuke film, alleen niet zo eng als dat de poster doet vermoeden.
In Hannibal draait het meer om de mooie plaatjes en de vele dialogen.
Er zit verder weinig spanning in(de dialogen), ook het verhaal biedt weinig spannende elementen.
Wel is het allemaal fascinerend uitgewerkt, Anthony Hopkins speelt een zeer goede rol als Hannibal Lecter, alleen wat minder mysterieus. Julianne Moore doet het ook goed, alleen ik had minder het gevoel dat er chemie was tussen hun. Daarvoor had ik ook nog teveel Jodie Foster in mn hoofd.
De locaties zijn ook prachtig en je ziet dat Scott oog voor details heeft. Persoonlijk vind ik de draaimolen scene heel mooi, dat Hopkins Moore's haar streelt.
Verder zitten er inderdaad heel veel toevalligheden en slordigheden in. Hoe kan het bv dat een internationale gezochte misdadiger zonder vermomming zo een vliegtuig in komt op het einde.
Het is allemaal helaas wat minder dan SotL, mede door het gebrek aan spanning/verrassing. Verder redden de mooie plaatjes en toch ook goede acteerwerk de film.
sinterklaas
Een geslaagde opvolger van The Silence of the Lambs. Alleen moet ik SOTL binnenkort nog even herzien voor een stemverhoging. Wat in SOTL een kennismaking was met de beruchte kanibaal Hannibal Lecter, is deze film meer uit op observeren en schaduwen van Hannibal, die zich na 10 jaar in Italie heeft verschanst. Hannibal word opnieuw weer erg goed vertolkt door Hopkins en FBI-agente Sterling word dit keer niet vertolkt door Jodie Foster maar door Moore. De film opent als een actiefilm maar uiteindelijk gaan we de donkere tunnel in met het schaduwen van Lecter en krijgt Sterling na 10 jaar weer mysterieus contact met onze kannibaal.
De film kent ook een heel duister sfeertje en mooie plaatjes van Italie. Het acteerwerk is ook weer erg goed. Die gezicht van Lecters tegenstander Verger was ook echt niet om aan te zien. De film heeft ook weer zijn bijblijvende en ook vaak bijzonder gore momenten: Die scene waarbij Lecter een man aan de galg naar beneden gooit en daarvoor zijn buik heeft opengesneden, die scene waarbij je opgevreten word door varkens en vooral die scene met die hersenen. Mmh taste's nice,
Ridley Scott heeft van een vervolg die uitgemolken had kunnen zijn toch wel een mooi verhaal weten te maken en een hoop donkere sfeer. Nu maar eens kijken of dat bij Red Dragon ook gelukt is.
Een film die veel minder is dan Silence of the lambs. Hopkins straalt minder dreiging uit in Hannibal en ook Moore is een beetje miscast. Foster was veel breekbaarder, wat het contrast met Lecter beter liet uitkomen. In Hannibal zitten ook veel minder interessante figuren. Het budget ligt wel wat hoger denk ik, zodat het qua beeldvorming en actie beter is. Spanning en script zijn dan weer minder. Een vervolg dat op zich nog wel te genieten is, maar niet aan het niveau van Silence of the lambs raakt.
Elineloves
'' On a similar note I must confess to you, I'm giving very serious thought... to eating your wife. ''
Hannibal... god, deze moet ik echt weer eens herzien! Wel laatst nog Silence of the Lambs gekeken, maar deze film al een hele tijd niet meer. Wel jammer dat Jodie niet meer meedeed in dit deel. Zij wás en blijft de Clarice. Anthony schittert weer als vanouds, in zijn bekendste en beste rol ooit. Moore vond ik tegenvallen, stukken minder chemie met Hopkins dan haar voorgangster had. Maar of dat gemakkelijk te overtreffen is? Denk het niet. Al met al een vermakelijk maar ONsmakelijk filmpje.
Vinokourov
Veel gezemel en weinig spanning. Hele verhaallijnen en dialogen worden er doorheen gejast, terwijl ik meer zat te wachten op spanning. Gelukkig, onze grote vriend Hannibal Lecter zorgt daar nog wel voor met twee gore scenes, maar daar buiten is het matigheid troef.
brabusRUS
Zeer onder gewaardeerd meesterwerk. Dit is denk, na 'Silence of the Lambs, de best film die ik van Hopkins heb gezien. Anthony Hopkins speelt hier werkelijk de sterren van de hemel. Ook prachtig muziek, voor die opera scène, Vide Cor Meum, is meesterlijk.
De dialogen zijn ook fascinerend. De dure worden, intelligente sarcasme is slim en doordacht.
Waarom deze film als 'slecht' is bestempeld door veel mensen is voor mij een raadsel. Misschien, omdat ze een zelfde soort film verwachten als 'Silence of the Lambs', dus meer geweld. Ik heb de film overigens al een tijdje niet gezien, maar wil 'm binnenkort eens herzien.
Hier nog een link van het opera muziek:
chevy93
Ook weer een geweldige film. De show wordt uiteraard weer gestolen door Anthony Hopkins a.k.a. Hannibal Lecter, welke zo onderhand aan het uitgroeien is tot één van mijn favoriete filmpersonages aller tijden. Hannibal biedt een aantal dingen die de twee voorgangers niet te bieden had. Zo waren er een aantal prachtige cameratechnieken en filters. Jammer genoeg is er één groot minpunt, Clarice Starling, wat een verschrikkelijk aanfluiting om daar een totaal andere actrice voor te gebruiken. Of je vraagt Jodie Foster terug of je zorgt maar voor een andere agent(e) zoals in Red Dragon. Als dit goed verzorgt was, had ik dit deel misschien wel het beste gevonden.
Voor de rest is het een uitstekende film vol spanning en met een prima ontknoping.
P.S. Wat werd Starling hier getoond als een ongelofelijk dom mokkel...
John Lee Hooker
Ik vond er maar weinig aan.
Het grootste gedeelte van de film is gevuld met het opsporen van Dr. Lecter en foto's, computers, telefoongesprekken... het hoort er allemaal bij. Anthony Hopkins past goed in dit plaatje, maar ik vind zijn personage niet echt interessant. Het is een man die alles beter weet, ongeacht wat de FBI ook uitpluist. Hij blijft kalm en rustig in zijn nette pak en met zijn formele zinsopbouw moet het een mysterieus figuur voorstellen. Tja... het deed me niet zoveel. Ongeacht zijn zieke geest blijft het allemaal redelijk standaard. Lichtgebruik kon ook ietsjes beter, de settings zien er nogal saai uit.
American flag.
Tegenvaller.
jipt
Sfeervol en spannend psychopaten film. Leuk die andere psychopaat is ook vet. Heul vet einde. 3,5*
Camorra
Im sure your mom told you to always taste new things.
Hannibal.
Dit is toch een van de mindere delen, er wordt vooral veel uitgelegd en dat is vaak niet heel boeiend, er zijn wel wat leuke stukken maar dat zijn er maar een paar, voor het grootste deel van de film zou ik 2 sterren hebben gegeven gewoon omdat het niet heel spectaculair is als je de serie niet helemaal gevolgd hebt. Voor het laatste stuk zou ik zeker 4 sterren geven echt gaaf, die man met zijn hersenpan open, waar hij vervolgens dingen uit snijd. geniaal, of dat deel met die verminkte man en al die zwijnen.Het einde is ook leuk vrij grappig, en toch creepy tegelijk.
Het acteer werk is wel heel goed door Docter Leter. De rest was wel aardig. Verder vond ik de film veel te lang duren 131 minuten en daarvan een dikke 100 zonder al te veel actie, beetje jammer.
2,5 ster.
jumpstylemovie
Ondgewaardeerde sequel op een film die eigenlijk niet meer te evenaren was. Silence of the Lambs had een erg goed verhaal. Hannibal heeft dit opzich ook maar het is toch een heel ander sfeertje. SotL was soms echt creepy, waarschijnlijk met Goodbye Horses als hoogtepunt. Het lijkt alsof ze hier meer afgehakte ledematen en vallende ingewanden nodig hebben om te shockeren. Geen probleem.
Een groot minpunt is de vervanger van Foster. Ze doet het niet slecht maar ik zag toch echt liever Jodie Foster als Starling. Ook haar accent lijkt minder aanwezig. Dat Anthony Hopkins opnieuw van de partij is is zowel geweldig als noodzakelijk. Hij zet weer een prachtige rol neer maar in Silence of the Lambs was het toch een sterker personage.
Verder zitten er een aantal hoogtepuntjes in en ik moet zeggen dat ie me echt heel erg meeviel. Ik vond hem uitstekend en zat te denken aan een 4* maar omdat ik Silence of the Lambs toch duidelijk wat beter vond kan ik Hannibal natuurlijk niet hetzelfde cijfer gaan geven. Ik hou het daarom voor nu op een dikke 3,5*
Degelijke film, die niet het niveau haalt van Silence of the Lambs en dat is toch automatisch de film waar je deze mee vergelijkt.
Behalve Anthony Hopkins zit er verder niemand meer van de cast van Silence of the Lambs in de film. Dat is toch wel een klein gemis. Hopkins zelf doet het hier prima, maar kan zijn niveau uit de vorige film niet evenaren. Daarnaast wordt Jodi Foster enigszins gemist. Julianne Moore is op zich een waardig vervangster en een prima actrice, maar mist hier toch net dat speciale dat Jodi Foster wel had.
De film is wat grover, maar tegelijkertijd ook wat minder mysterieus dan zijn voorganger. Dat de film zich grotendeels in Florence afspeelt is trouwens een prima keuze. Het is een erg mooie locatie en geeft de film op sommige momenten net dat beetje sfeer mee, die de film nodig heeft. Wel bevat de film wat minder spanning. Maar los gezien van zijn voorganger is het een degelijke film met goed acteerwerk en een redelijk interessant en uitgewerkt verhaal. Her en daar zitten er wat kleine missertjes in, maar een voldoende is de film uiteindelijk zeker wel waard.
Montorsi
Vrij aardige film voor de recente sir Ridley.
Niet dat hij er zelf heel veel aan heeft toegevoegd, de film is namelijk een beetje rommelig verteld, en audiovisueel niet bijster interessant.
Positief zijn hier de rollen van Hopkins en Gary Oldman, die ik niet heb herkend, maar dat zal niet zo gek zijn. Met name van deze twee waren er nog wel wat mooie scenes en quotes te verwachten. Julianne Moore was nogal kleurloos, maar dat euvel had Jodie Foster ook al in Silence of the Lambs. Liotta's rol is er een beetje te opzichtig ingeschreven, voor wat toegevoegde waarde op het einde, maar die gaf er niet al te veel presence aan.
Het verhaaltje zelf is wat rommelig en langdradig, kan eigenlijk worden opgesplitst in twee delen. Het eerste stuk in Italië waar Dr. Lecter herondekt wordt, en het tweede stuk terug in de VS waar Hannibal om voor mij onduidelijke redenen naar terugkeert, ondanks de FBI en de misvormde Gary Oldman die allebei achter hem aan zaten.
Er zitten een paar leuke scenes in, maar over de gehele lijn is het wat summier voor een echt hoog cijfer. Desalniettemin beter dan heel wat andere pogingen van Scott sinds 2000, maar dan vooral vanwege het basismateriaal.
Bottleneck
Best een gave film. De 3* die ik jaren geleden gaf zijn te weinig; Italië en vooral Firenze passen perfect bij Hannibal, er had geen treffender toevluchtsoord kunnen zijn. De film heeft een paar sterke scenes, niet alleen de kills - natuurlijk de agent aan tafel (die versufte blik en verminderde hersenactiviteit
en achteloos een theedoek over z'n kop gooien) maar ook de lichte suspense rondom de draaimolen en de zakkenroller.
Het is prettig dat vrijwel alles om Lecter draait zonder dat allerlei verklaringen of manieren van vluchten uit de doeken worden gedaan (eigenlijk is het bespottelijk dat zo'n bekend figuur langs de douane kan komen - zelfs gewond aan z'n arm, valt niet op..) maar het past in dat ongrijpbare karakter.
Toch hapert het een beetje. Hopkins wordt te vaak netjes in een licht-schaduw compositie neergezet (en het vervormde spiegelbeeld ligt er te dik bovenop) en Mason kan blijkbaar ook zowat alleen in metaforen spreken; het wil te graag de dialogen en monologen uit Silence of the Lambs evenaren maar dat komt grotendeels gefabriceerd over. Ook het uiterlijk van Mason die er met de wielen bijgesleept is omwille van wat ranzigheid; had dan ook de oorzaak van zijn verminking duidelijker in beeld gebracht zou ik zeggen.
Buiten dat is Hannibal een prima film met de juiste toon van muziek en oog voor locaties. Halve ster erbij, toch wel bijzonder dat in de Hannibal-reeks van 4/5 films bijna geen één misser is.
K. V.
Tijd om nr 4 nog eens te bekijken. Veel kon 'k me niet meer herinneren, dus was het allemaal redelijk verrassend.
Het eerste wat opviel hoe veel Hannibal aan bod kwam. Terwijl hij in de andere films een bijrol was, ging het hier voornamelijk over hem.
De film was zeker niet slecht, maar de film mocht misschien iets korter geweest zijn, want het tempo lag niet super hoog. Naar het einde toe wordt de film wel beter. Het einde vond 'k wel goed en passend.
De cast was niet slecht, al was het opnieuw Anthony Hopkins die toch dat ietsje meer had. Julianne Moore als Clarice deed het zeker ook niet slecht.
Leuk om gezien te hebben, "The Silence of the Lambs" is natuurlijk nog altijd het hoogtepunt uit de reeks, maar dit deel mag er gerust ook zijn.
VincentL
Hannibal
Waar ik normaal gesproken mijn verslagen begin met een klein verhaaltje, wil ik nu even zeggen dat de twee uur er eindelijk opzaten. Want jongens wat was dit saai en slecht zeg...
Het derde deel in de Hannibal-reeks al weer. Dit maal is hij op vrije voeten. Opnieuw een twee uur durende film; een streven of onder dwang? Het viel me gewoon even op
Want zoals ik al zei vond ik het saai. Het verhaal klopte gewoon van geen kant. Het is zo jammer dat de regisseurs, maar vooral Anthony Hopkins hebben gekozen voor zo'n clichématig vervolg van The Silence of the Lambs. Ik vind het echt goed dat Jodie Foster deze liet passeren. Waar in de overgang van Red Dragon naar The Silence of the Lambs het vooral draaide om het feit dat Lecter er nog in speelde, hebben ze nu maar besloten om Clarice Sterling er ook in te houden. Dit kan eigenlijk niet. Dan kan je kiezen tussen twee films: dezelfde met een iets ander verhaal, of hetgeen wat ze hier hebben neergezet. Eigenlijk is beide geen optie. De sfeer die rondom Lecter in twee delen is gecreëerd is in dit deel totaal teniet gedaan, wat zo zonde is.
De filmmakers hebben in deze film geprobeerd de angstige karaktertrekken van Lecter te combineren met een klopjacht in zowel Florence als Amerika. Die combinatie kan je toepassen. Voer hem dan alleen wel goed uit. Het feit dat in de vorige delen Lecter eng over kwam zonder moorden (niet zo veel...) en puur op acteerwerk angstig was, hebben ze dat hier vervangen door het ook daadwerkelijk toepassen van de moorden, wat het hele magie weg haalt. Zonde zonde zonde. Lecter had niet vrij moeten zijn, Sterling had er niet in voor moeten komen, het had een heel ander verhaal moeten zijn.
Door het verhaal loopt ook deels het acteerwerk spaak. Ik begin maar even met degene waar ik van dacht dat deze film om draaide, in tegenstelling tot de vorige films.
Anthony Hopkins doet zijn best, maar daar blijft het ook bij. Je ziet dat hij al zijn sinistere en kwaadaardige charmes weer in de strijd gooit, maar het is als fietsen tegen de orkaan in: je kan zo hard je best doen als je wilt, je komt er toch niet.
Julianne Moore is een trieste vervanger voor Jodie Foster. Ze doet de naam Clarice Sterling hier zeker geen eer aan. In alles waarin Foster uitblonk, al zijn het maar de kleine dingetjes als het accent en de gezichtsplooien, heeft Moore gewoon niet. Eigenlijk had er gezegd moeten worden: Sterling only with Foster. Punt uit.
Het toneel van de scènes is wel goed weergegeven. Bepaalde plekken in Florence werden zeer goed weergegeven. Ook de op één na laatste scène was op een mooie plek opgenomen. Toch had ik weer het idee dat ook hier de regisseurs te veel wilden provoceren. Waar The Silence of the Lambs uitblonk in haar geweldige gewone locaties, die toch ontzettend sfeervol waren, heeft Hannibal dat iets te extreem.
Als pluspunt wil ik toch nog even de laatste scène melden. Dat in het vliegtuig heeft echt heel veel indruk achter gelaten. Dat was één van de geniale scènes die ik zo gemist heb.
Jammer van deze film. Gewoon uit de reeks schrappen.
pollyke
ondanks wat negatieve commentaren vond ik deze bijlage zo slecht nog niet.
Ik ben ook niet echt aan dit genre maar het is een niet zo bloeddorstige film.
Anthony Hopkins speelt ook zo rustig, misschien dat dat hetgene is wat me wel kan bekoren in deze film. Voor mij geen films waar het bloed eraf spettert.
Ik kreeg op een bepaald moment wel een sympathie voor Hannibal. Geen bloeddorstige moordenaar maar iemand die op z'n dooie gemak iemands hersenen bakt en hem nog eens eerst laat proeven...
Hij redt de dame van vleesetende varkens en draagt haar in zijn armen naar buiten.
Op het einde kust hij haar ipv haar op te eten, lief toch?
Ik denk wel dat ik het eerste deel toch ook eens moet bekijken...
Insignificance
Zeperd. Eentje die zich volledig vertild aan z'n scenario, volgepropt met van alles en nog wat waardoor de problemen zich blijven opstapelen en geen van de ingrediënten nog ergens naar smaakt. Met de plot wil het nergens vlotten. Veel te omslachtig en vergezocht allemaal, al vanaf de opening. De tweede akte is nauwelijks doorheen te komen en daarna kan je je afvragen of het überhaupt nog ergens op slaat.
Film is erop gebrand om een psychologische strijd tussen de hoofdrollen op gang te krijgen, maar met oeverloos en afgezaagd gedoe als een agente die op een zijspoor beland, wordt dat al bijna in de kiem gesmoord. Irritant en doorzichtig rolletje daar voor Liotta. Opzichtig wordt het wanneer Lecter tijdens een opera een punt probeert te maken. Niet de enige keer dat hij of wie dan ook je suf staat te lullen.
Hopkins blijft ook ver verwijderd van de icoon die hij eerder creëerde. Hoe gevaarlijker Scott hem probeert voor te stellen, hoe moeilijker het is om hem serieus te nemen. Het is nog net geen parodie (tata, H.) en van een spanningsveld is tot en met het slot totaal geen sprake. Het voelt in alles als een wanstaltige poging om eerder succes uit te buiten door het maar zoveel mogelijk op te kloppen. En dat werkt niet.
ValAktaion
12-13 Jaar geleden was Hannibal de eerste DVD die ik kocht. Door de jaren heen ben ik de film meer en meer gaan waarderen, niet zo zeer als opvolger van maar als werk an sich. Het mist het goed gepacede plot van Silence omdat het meer dan een thriller wil zijn, misschien wel géén thriller wenst te zijn. Hannibal geeft een podium aan Hannibal. Zijn karakter wordt uitgediept, een procedure die van Ridley Scott alle tijd en sfeertekening en muzikale begeleiding krijgt die het verdient. Net als het karakter schiet Hannibal-de-film hier en daar uit, vervalt het in ouderwetse horror, maar overall handhaaft het zich als stijlvol. Hannibal vertegenwoordigt in mijn ogen de uiterst aantrekkelijke tegenstelling tussen carnale impulsen en eruditie - het beest in de mens. Een dergelijk onderwerp rechtvaardigt een complete film.

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

The Silence of the Lambs
1991

Manhunter
1986

'Silence of the Lambs'-vervolg 'Hannibal' van Ridley Scott zaterdagavond (2 november) te zien op televisie

'Silence of the Lambs'-vervolg 'Hannibal' van Ridley Scott vanavond te zien op televisie

Vijf goede horrorfilms op Amazon Prime Video

The Silence of the Lambs