Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Anthony Hopkins, Julianne Moore en Ray Liotta
Releasedatum: 22 februari 2001
Bekijk via SkyShowtime
Plot Hannibal
"His genius undeniable. His evil, unspeakable."
Na de ontsnapping uit z'n inrichting is seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter inmiddels al jaren ondergedoken in Florence. Een oud-slachtoffer van Lecter probeert hem terug te lokken naar Amerika, om wraak te kunnen nemen. Hij gebruikt hiervoor het enige waar Lecter in geïnteresseerd is: FBI-agente Clarice Starling.
Dr. Hannibal Lecter
Allegra Pazzi
Evelda Drumgo
FBI Agent Pearsall
Razwer
Hij is bloederig. Ik word nooitmisselijk van een film, maar hier voelde ik me maag toch een beetje borrelen op het einde. Misschien kwam dat ook omdat ik beetje grieperig was. Maargoed, hij is bruut. zeker wel je bios geld waard.
Jordy
De film was zeker niet slecht: goede acteurs, een lekker duistere, nare sfeer, en enkele zeer goede en mooi gefilmde scenes. Toch viel de film me erg tegen. Het verhaal is vrij saai, ik denk dat mensen die Silence... niet gezien hebben er zelfs helemaal niets aan zullen vinden: 90% van de spanning uit de film wordt veroorzaakt doordat je de vorige film in je hoofd hebt, en dus weet waar Lecter toe in staat is. Ook vond ik het verminkte slachtoffer dat achter Lecter aanzit er nogal lachwekkend uitzien. Nog een waarschuwing: geen eten of drinken nuttigen tijdens het einde van de film
Er zitten echt enkele zeer onsmakelijke scenes in, en ik ben normaal nog niet eens zo snel geschokt. 3 sterren.
Gizmo
Om de film beter te begrijpen moet je eigenlijk S o/t L gezien hebben, maar de verhalen over schokkende beelden en dat je maar beter aan het einde van de film niets kan eten/drinken is erg overdreven. De film is gewoon goed.
iman
Hele goeie film weer....niet vergelijken met silence of the lambs maar wel heel goed....goeie spanning....en mooie acties van hannibal
LennarT
Ik von de film erg tegenvallen, het plot is aanzienlijk minder als bij Silence of the Lambs, zeker die Vedger is echt te nep, zonde. De film is eigenlijk geen moment echt spannend en ook voor de bloederige scenes hoef je niet te komen, die vallen in aantal (3) erg tegen. een afrader dus.
Jordy
tja aan de hand van mijn verhaal hierboven, en de "flauwval"-verhalen in de media, kun je misschien de indruk krijgen dat deze film SUPER onsmakelijk is. Dat is inderdaad niet zo, ik vond persoonlijk de scene op het eind erg onsmakelijk (ik vond het er erg realistisch uitzien).
Jordy
en toen één van m'n docenten vandaag een verhaal begon over het feit dat je bedrijven als hersenen kunt zien (je kunt best zonder bepaalde onderdelen...) kwamen de borrels weer even omhoog in m'n maag
Alfred
BAh, geen spanning. Hannibal in de hoofdrol en da's nu net het probleem. Al het goede van Silence is verdwenen.
Een gewone, goedgemaakte horrorfilm
Jerome-B
Leuke film, maar ik had er veel, maar dan ook veel meer van verwacht, zeker omdat de film het vervolg op The Silence Of The Lambs is... De film is op sommige momenten gewoon lachwekkend, en op andere momenten gewoon weer zo saai, dat je bijna in slaap valt, de zogenaamde "misselijke" scenes vielen ook wel weer reuze mee, ze waren een beetje onwaarschijnlijk en nep eigenlijk.... Echt zonde wat ze ervan gemaakt hebben Hannibal krijgt 2,5 ster van mij.
DeVanteDegrate
Ik word de laatste tijd op filmgebied zo vaak teleurgesteld, maar deze film was gewoon echt 3 keer niks.
Deze film is gewoon zo ontzettend saai en de hele hype die er in de media van gemaakt wordt en dat het zo misselijkmakend zou zijn......kom op, laat me niet lachen. Er is echt niets nieuws te zien en de mensen die sommige scenes zo misselijkmakend en gruwelijk vinden (het einde met de hersenen was gewoon een lachwekkende scene, zelfs de vrouwen in de zaal moesten lachen, want het kwam gewoon niet overtuigend over) moeten blij zijn dat ze Faces of Death nooit hebben gezien, want dan zouden ze waarschijnlijk nu nog bij een psychiater zitten!
Als je deze film op zich gewoon bekijkt (zonder aan Silence of the Lambs te denken) moet iedereen er toch mee eens zijn dat deze film buitengewoon saai is. Geen schrikeffecten, geen spanning, het is gewoon net alsof de film ter plekke is geimproviseerd zonder een script. Het verhaal wordt gewoon verteld, zonder verassende twists en kabbelt, maar een stukje voort. Aan het einde van de film moet je eigenlijk duidelijk zijn waarom Hannibal zo handelt als hij doet en waatom hij zo geobserdeerd is door Clarice.
Oke leuk om te weten, maar aan het eind van de film dacht ik echt.....what's the point en waar heb ik nou naar gekeken de afgelopen 2 uur.
Nee sorry, uit deze film (en met zo'n cast) had gewoon veel meer gehaald kunnen worden (geen wonder dat Jodie Foster heeft geweigerd). Deze film is kortom zeer slaapverwekkend en zeker geen aanrader, zelfs Anthony Hopkins vond ik tegenvallen (maakte een beetje een karikatuur van zichzelf). Leuk om een keertje te huren in de videotheek, maar echt niet meer dan dat. Laat er asjeblieft geen vervolg hierop komen. Voor mij krijgt de film 2 sterren. Drama!!
Jordy
nou is het een bekend verschijnsel dat mensen gaan lachen als ze zich ongemakkelijk voelen.. ik vond de scene op het eind er niet zo zeer onsmakelijk uitzien, het was vooral de gedachte aan wat die gozer nou eigenlijk aan het doen was. Ik hoorde trouwens ook weer dat er hier in Nederland ook wat mensen niet goed waren geworden van deze scenes..
dtsjerry
Ik vond het een goede en bovenal onderhoudende film. Vergelijken met SOTL is uit den boze. Goede dialogen (David Mamet !), acteren op redelijk nivo (Hopkins top), en Ridley Scott die zich dit keer eens onthield van visuele hoogstandjes. De slotscene was zelfs overbodig. Enig vet minpunt was dat de italianen altijd engels praten en toen Lecter iets in het Italiaans zei, wat gevolgen had voor de rest van de scene, bleeft onvertaald. Foei ! Maar bovenal een aanrader
SJOE®DO
Hannibal... mijn mening sluit aan bij de meningen van de rest.. het is gewoon een saaie film waar verder weinig in gebeurt en die zogenaamde onsmakelijke scenes vielen inderdaad erg mee.. beetje jammer dus Hannibal.. 2 sterren...
CultcornerMenno
Troep met een hoofdletter T! Het scenario is ongeloofwaardig, springt van de hak of de tak en mist inhoud. De film word nergens spannend of eng, en Hannibal is een softie geworden. Ridley waar ben je aan begonnen?
dttom
Ik had niet veel verwacht van deze film en dat kwam voorlal door recensies die ik gelezen had. Na de film gezien te hebben kan ik zeggen dat ik er niks aan vond. het verhaal ging nergens over wat was nou het plot en ik vond de eindscene wel origineel maar dat was het dan ook wel. 2 sterren
iman
Super Film...je moet het alleen niet zien als een vervolg maar meer als een sub-verhaal....erg leuke sadistische grapjes en leuke toch wel beetje gruwelijke scenes...
yamyamrkk
Vanwege het feit dat we zo
opgefokt door de media over Hannibal , hadden we zoveel verwacht.
We hebben nu éénmaal een sterkere maag , dan die van de onze buitenlanders.
Ik vind het een hele goeie film maar zelf had ik hem ook erger verwacht.
Ik hoop als die op dvd uitkomt er ook de directors cut in- of bijzit ( dat gebeurt wel in amerika als die op de tv te zien is in delen en totaal ongeveer 3 uur duurt!!!)dus zo'n 50 langer.
Deze versie zou ook veel goorder zijn.
Ik bid maar dat die op de dvd zit.
TheDiz
Deze film was alles behalve goed!! Dit valt me zwaar tegen, zeker van regisseur Ridley Scott en de cast Anthony Hopkins en Julianne Moore. Alhoewel Hopkins zich goed inleefde in zijn rol, was het verhaal saai en afgezaagd. Er werd gewoon niet genoeg aandacht besteed aan het verhaal en het kon op bepaalde momenten best wel verwarrend zijn. * 1 ster
BS
Hannibal is geen officieel vervolg op silence.Dat vergeten veel mensen.Hannibal gaat verder,maar met een andere manier van vertellen als silence.
De film is in stijl van hannibal,opera-muziek en scherpe messen.
De spanning is onderhuids(zo noemen ze dat) en de bloederige scenes zijn wel aardig.
Geruchten dat het 'laatste avondmaal'zo verschrikkelijk moet zijn is zwaar overdreven.
Het is een spannende film met mooie karakters.Zeker de moeite waard maar vergeet de pers even,die peppen het te dik erop.Zeker kijken.
3,5 ster
kbautr
Bagger, meer kan ik er niet van zeggen. Goedkoper winstbejag als dit kan ik niet vinden, wat mij betreft mag anthony zijn oscar weer inleveren. Dit is een hannibal, die iedereen naar had kunnen zetten. Niks geen stijl, geen uitwerking, geen diepte. En een regiseur die zelf dacht, wat saai, en de editor, op wat momenten maar wat liet knippen.
Ik had mijn slaapzak mee moeten nemen. Ik heb geen een scene gezien, die onderdeed voor andere films. Ik bedoel, bij de TROS zenden ze ook hersen operaties uit. Dit kwam ook absoluut niet goor over. Het was me allemaal te gewoon, te slap en vooral te saai. Laat alsjeblieft deel 1 (het verhaal van hannibal, voor silence of the lambs) voor wat het is, en ga er niet nog een film van draaien. Poppetje gezien, kastje dicht.
Groet Kbautr Bart
Okay. Ik vraag het maar even, omdat de videohoes stukken lichter is..
Ralfke
- 2075 stemmen
De hele SOTL-sfeer is weg, een compleet ander verhaal... Geen echte spanning, een TE saai plot en geen Jodie Foster! Nee, Hannibal boeit eigenlijk geen minuut en inderdaad... het boek was beter (ook niet alles trouwens). Jammer dat deze film gemaakt is, de cultfragmenten daargelaten. Ik mag hopen dat Hopkins & Co. in Red Dragon wel weer een SOTL-achtige film op het doek weten te brengen. Dat verdient SOTL - een van de klassiekers allertijden in mijn ogen - minimaal!
Yak
Definieer 'cultfragmenten'?
predator21
Eigenlijk nogal saai verhaal inderdaad. Er gebeurt te weinig en dat maakt het saai !
Ik had ook een betere prestatie verwacht van Moore. Hij viel me erg tegen.
Ralfke
- 2075 stemmen
Nou, ok dan... cultfragMENT! De scene met de hersenen
Dat is toch echt wel een cultfragment geworden! Eh... Manhunter heb ik nog niet gezien! Staat op m'n 2C-lijstje!

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

The Silence of the Lambs
1991

Manhunter
1986

'Silence of the Lambs'-vervolg 'Hannibal' van Ridley Scott zaterdagavond (2 november) te zien op televisie

'Silence of the Lambs'-vervolg 'Hannibal' van Ridley Scott vanavond te zien op televisie

Vijf goede horrorfilms op Amazon Prime Video

The Silence of the Lambs