Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Anthony Hopkins, Julianne Moore en Ray Liotta
Releasedatum: 22 februari 2001
Bekijk via SkyShowtime
Plot Hannibal
"His genius undeniable. His evil, unspeakable."
Na de ontsnapping uit z'n inrichting is seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter inmiddels al jaren ondergedoken in Florence. Een oud-slachtoffer van Lecter probeert hem terug te lokken naar Amerika, om wraak te kunnen nemen. Hij gebruikt hiervoor het enige waar Lecter in geïnteresseerd is: FBI-agente Clarice Starling.
Dr. Hannibal Lecter
Allegra Pazzi
Evelda Drumgo
FBI Agent Pearsall
Sjaako
Poeh, wat een tegenvaller. De italiaanse sfeer en de muziek zijn ok, maar verder ontstijgt hij het gemiddelde niet.
spoiler: het einde is wel erg over the top
mister blonde
Wat een slechte film, de eerste 90 min zo slecht. de 2 sterren die ik er nog aan gewaardeerd heb, zijn voor het eind. Verrassend goed. lijkt wel erg op texas chainsaw massacre, vooral qua sfeer. maar het hersenen eten, wat echt schijnt te kunnen vond ik geweldig om te zien. en het feit dat hannibal ervoor kiest om zijn eigen arm er af te hakken i.p.v. de arm van clarice ook erg goed.
toch weten die laatste 20 min. de film nauwelijks te redden.
Menni
Grappig, Mister Blonde, dat je precies net niét valt over dat waar Hannibal het volgens de meesten definitief verknalt.
mister blonde
ik weet niet wie de meeste zijn (in mijn wandelgangen hoor ik uberhaupt alleen slechte dingen), maar je kan mij niet vertellen dat de meeste de eerste 90 min. boeiend vonden toch..
Menni
Het gaat om wat je wél nog de moeite waard vond, het over the top gedeelte, waar volgens mij 'de meesten' definitief afgehaakt zijn. Is trouwens ook voor mij het enige écht slechte gedeelte. Ik nam graag de idioot hooggespannen verwachtingen na Silence mee in mijn overwegingen, in dat opzicht vond ik Hannibal nog best redelijk.
mister blonde
ik vond de eerste 90 min. sfeerloos, saai, onsamenhangend en erg standaard. het had dan ook niets met de silence the maken.
ik begrijp dat je de laatste scenes over the top vond, maar dat maakte het tenminste nog leuk. ik gebruikte het woord goed, maar dat is verkeerd in deze. het feit dat hannibal prefereerde zijn eigen arm af te hakken boven die van clarice vond ik wel goed. Je moet toegeven dat in de boeken en in the silence of the lambs al duidelijk wordt dat hannibal een 'ding' voor haar heeft.
jassonn
wat een slecht vervolg zeg, zou het geholpen hebben als Jodie Foster de rol van Sterling weer op haar genomen had?
cr_ix
Ik vond het een mooie film, mooie beelden en vooral prachtige Italiaanse muziek. De overgang van scene naar scene vond ik erg mooi. Op een gegeven moment pakt Lecter een doos op, gaat een huis binnen en in het volgende shot zie je Starling met een doos het huis binnengaan. Leuk gedaan, houdt je bij de film.
Wat ik wel jammer vond was dat Jodie Foster niet meer meespeelde.
Ook vind het jammer dat het pas vanaf veel later actie in komt. Vanaf het moment dat Starling wakker wordt in het huis van Paul. De actie had beter verdeeld kunnen worden over de film.
jokingsurely1
kan niet tippen aan het boek van Thomas Harris. Sfeerloos, plotloos en stuurloos. Een halve ster voor de zwezeriken.
Purmerend
Slecht vervolg. Alleen dat brain eten was wel geinig en ranzig.
De GeuS
Idd slecht vervolg op een meesterlijke film. De regiseur heeft van een spannende thriller een halve actie film gemaakt waar teveel werd teruggevallen op bloed en ingewanden effecten. Vond het acteren redelijk goed, maar vooral dat hersen-eten op het einde was te lachwekkend voor woorden (negatief bedoeld). 2,5 ster uit respect voor het eerste deel....
Esteban
Scott is een visuele virtuoos en de manier waarop hij Italie voorschoteld, vermengd met de prachtige muziek is simply heavenly beautiful. Op dat gebied is 'Hannibal' een ware lust. Allereerst, de hele aankleding en de bedoeling resulteerde in een karakterschets en dat alles bij elkaar maakt deze film simpelweg anders én onvergelijkbaar met 'Silence of the Lambs'. Ook het verwijt dat Anthony Hopkins minder schrikwekkend overkomt is in mijn ogen een verwaarloosbaar argument. Waarom? Verschillende redenen. Door de jaren heen is de man oneindig veel geparodieerd en heeft hij op zoveel sympathie kunnen rekenen van het publiek, dat hij eerder een geliefde bad guy is geworden. Maar los daarvan is het ook logisch dat hij minder afschrikt. We zijn jaren later, Lecter is ouder, loopt vrij rond, zit niet meer gevangen en hoeft zich dus ook niet meer af te schermen, probeert een normaal leven te leiden en heeft simpelweg helemaal geen reden meer om creepy te doen. Mensen veranderen, of verwacht je nog steeds dat hij z'n psychologische spelletjes zomaar tegen iedereen begint uit te spelen en al dreigend en freaky gaat rondlopen? En dat terwijl hij zich als gezochte gedeisd moet houden… Dan zit je volgens mij verkeerd te kijken tegenover deze film. We leren hem ook beter kennen en hij is simpelweg niet meer die persoon die af en toe vanachter een glazen raam rare psychopatische neigingen staat te vertonen. Neen, dit is meer dan een goeie film.
Hannibal ***1/2
ries
bah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
saai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
slapen!!!!!!!!!!!!!!
hans vd togt
nee ik ook niet, was niet geweldig maar bah, saai slapen vind ik ook weer een beetje overdreven
NanneB
Opzich een goeie film, maar de actrice die nu Clarice Sterling speelt is echt slecht!
En de film lijkt niet echt een vervolg maar zowat wel een kopie van Silence Of The Lambs
Keezz
En dus allebei 4*???????
malkovich
Ik vind het jammer dat deze film zulke onterechte kritieken heeft gekregen. Er klopt maar een ding niet in de film en dat is eigenlijk dat Julianne Moore de rol van Clarice heeft.
Ik heb het boek gelezen en die is echt goed. Alleen het einde klopt niet vind ik (Clarice en Hannibal krijgen een relatie en wonen in Argentinie) en daar hebben ze verstandigerwijze iets anders van gemaakt.
Ook is het heel logisch dat Hannibal wat losser is. Hij moet zich namelijk staande houden in de maatschappij.
Misschien dat mensen zich geergerd hebben aan Mason Verger? Kijk nog maar eens en bedenk dat Gary Oldman verantwoordelijk is voor die rol en geen een of andere jojo.
Wil je een slechte film zien? Ga dan naar Red Dragon!
filmliefhebber
Wat een zwak vervolg op Silence of the Lambs. Op geen enkel moment is de film spannend of meeslepend. Julianne Moore is uitermate zwak in de rol van Clarice, terwijl Abnthony Hopkins teveel op automatische piloot acteert. En die dwaze nevenplot omtrent de schorsing van Clarice. Man man man, miserie miserie miserie. Wat de inhoudelijke nuttige bijdrage is van de rol van Ray Liotta is mij nog altijd niet duidelijk. Wat betreft het einde: het is een karikatuur van de gruwelijke Hannibal. Dan is de scène waarin hij de Italiaanse Agent naar de eeuwige jachtvelden stuurt, veel gruwelijker (reden: je ziet veel minder).
Beoordeling: 1/5
De GeuS
Ik weet nog goed dat ik dit toendertijd zo'n saaie film vond dat ik halverwege in slaap sukkelde in de bioscoop; bij dat stukje dat je een zwart/wit bewakingscamera in beeld ziet met hannibal in dwangbuis gaat het geluid ineens keihard. Ik schrok ineens wakker waarna de helft van mijn medium beker popcorn de lucht in vloog. Genant moment aangezien een kwart van een propvolle zaal me uitlachte....
Egbertbos
een zwak vervolg wat niet aan sillence of the lams kan tippen.
maar als je het als een losse film bekijkt is het zeer zeker een goede thriller.
U-96
- 2064 stemmen
Ik heb Silence of the Lambs en Manhunter beide twee keer gezien, en vrijdag Hannibal... Deze vond ik zwak, en begon soms een beetje te vervelen... Echt slecht vind ik hem overigens niet... Inderdaad, er zitten wat smerige scenes in...
Het verbaase me doch zeer dat de verminkte man die op jacht was naar Hannibal Lector uiteindelijk zelf om het leven kwam... Verraden door zijn maat...
Het laatste stukje waarbij Hannibal met een vork uit de hersenen van Liotta zit te pulken, vond ik dan weer overdreven, maar jeetje, wel heel vies...Voor mij geen film om een tweede keer met genoegen te kieken...
*2.5*
salvatore
- 1937 berichten
Ik vond het een vreselijk vervolg op silence of the lambs, het was het echt niet waard. Het had beter gewoon een andere film kunnen wezen, in dat opzicht vind ik hem gewoon wel aardig. Maar om op zon meesterlijke film zon film te maken.......bad idea. Toch wel 3* gegeven
jassonn
Wil je een slechte film zien? Ga dan naar Red Dragon!
Die vond ik toch echt wel beter dan dit prutswerkje!
Spider
misschien hadden ze michael jackson als mason verger moeten casten?
of is dit dan type-casting?
remorz
Die vond ik toch echt wel beter dan dit prutswerkje!
Vond ik zeker niet. Vond Red Dragon een matige poging SotL te evenaren, terwijl Hannibal gewoon een ander soort film is geworden, maar tegelijk veel zelfverzekerder en daardoor veel overtuigender.
Take One
Een van de slechtere sequels die er gemaakt zijn. Staat natuurlijk al helemaal in schril contrast tegenover z'n prima voorganger.
Dit was ook de eerste film die ik van Moore zag, en vond haar meteen zwaar ruk. Gelukkig heeft ze heel veel goed gemaakt dmv Boogie Nights en Magnolia...

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

The Silence of the Lambs
1991

Manhunter
1986

'Silence of the Lambs'-vervolg 'Hannibal' van Ridley Scott zaterdagavond (2 november) te zien op televisie

'Silence of the Lambs'-vervolg 'Hannibal' van Ridley Scott vanavond te zien op televisie

Vijf goede horrorfilms op Amazon Prime Video

The Silence of the Lambs